Maidan-putsch: Salvini stoot Oekraïners voor het hoofd

Screenshot_104

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (foto) noemde de Maidan-revolutie “vervalst” en “door het buitenland gefinancierd”. Dat zorgde ervoor dat de Oekraïense regering kwaad op hem werd.

Contra magazine

Ook al gaf president Petro Porosjenko zelf toe dat het bij de “Maidan-revolutie” om een illegale putsch ging, tegenwoordig wil men in Kiev niets weten van ongemakkelijke waarheden. Want toen de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken – wiens partij LEGA op dit moment bovenaan staat in de peilingen – door de “Washington Post” op grond van zijn veeleer Rusland-vriendelijke houding over de Oekraïne werd ondervraagd, probeerde de interviewer hem bij de neus te nemen, wat echter niet lukte.

Washington Post: “U zegt dat Rusland er recht op had om de Krim te annexeren?”
Salvini: “Er vond een referendum plaats.”
Washington Post: “Het was een vervalst referendum.”
Salvini: “Dat is uw standpunt… Er vond een referendum plaats en 90% van de mensen stemde voor de terugkeer van de Krim in de Russische Federatie.”

Salvini vuurde terug en zei: “Vergelijkt u het met de vervalste revolutie in de Oekraïne, die een pseudo-revolutie was, die door buitenlandse machten werd gefinancierd – evenals de revoluties van de ´Arabische Lente´.” De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken voegde er aan toe: “Er bestaan enkele historisch Russische zones met Russische cultuur en tradities, die legitiem bij de Russische Federatie horen.”

In Kiev zorgden deze uitlatingen voor enorme verontrusting. “Wij reageren erop. Maandag zullen we een ontmoeting hebben met de Italiaanse ambassadeur. Hij is een heel aardige man. Ik begrijp dat hij ook niet verantwoordelijk kan zijn voor de woorden van zijn politici, vooral omdat deze politicus naar de Krim is gegaan en zojuist uit Moskou terugkeerde, waar hij Poetin ontmoet heeft”, zei Olena Zerkal, viceminister van Buitenlandse Zaken van de Oekraïne, vrijdag tegen de Oekraïense zender “Kanaal 5”.

Ook probeerde Zerkal de woorden van Salvini te bagatelliseren door te zeggen dat het “nauwelijks te verwachten” zou zijn geweest “een andere retoriek van hem te horen.” Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken deelde mee dat Salvini´s woorden “niet op reële feiten gebaseerd” zouden zijn en dat ze “tegenstrijdig zouden zijn aan de erkende principes en normen van het volkerenrecht.”

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, gezond realisme, Hypocrisie, Italië, Lega Nord, Links fascisme, Linkse media, meningsdictatuur, Oekraïne, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Rusland, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op Maidan-putsch: Salvini stoot Oekraïners voor het hoofd

 1. Petra DeBoer zegt:

  Salvini heeft voor 100% gelijk. De deep state in samenwerking met de de vazallen van de EU hebben een coup gepleegd in de Oekraïne.

  Geliked door 4 people

  • louis-portugal zegt:

   Victoria F,,,. the EU Nuland vertelde 31-12-2013 in Kiew aan een samenkomst van ukrainsche met amerikaanse zaken mensen dat Amerika al 5 MILJARD $ in de “democratisering van de Ukraine had gestoken.
   Helemaal eens met Salvini.

   Geliked door 2 people

  • koddebeier zegt:

   Tja, de Waarheid komt hard aan !!

   Geliked door 2 people

  • Jules Vismale zegt:

   @Petra, weet je zelfs ook nog dat voor WO II miljoenen Oekraïners e.a. de Duitsers en Adolf Hitler als bevrijders zagen terwijl zij dit alleen NIET waren!

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Jules Vismale, nee dat wist ik niet maar wel dat Hitler zijn oorlog gefinancierd is door o.a. Prescott Bush en figuren van Wall Street waaronder de bankiers Paul Warburg en zijn broer Max Warburg. Prescott Bush is de vader van George Bush en de grootvader van de andere George Bush. Beide presidenten van de U.S.A. en aanhangers van de deep state.
    IG Farben in Duitsland speelde er ook een walgelijke rol in waar het chemische gif Zyklon werd geproduceerd en Max Warburg had belangen in IG Farben.
    IG Farben zit in Frankfurt am Main waar ook de Frankfurter Schule met hun walgelijke cultureel marxisme vandaan komt waar we dagelijks last van hebben.

    Dat de Oekraïne nog steeds Nazi aanhangers heeft is me wel bekend en die worden gesteund door de U.S.A en de EU.

    Like

 2. Petra DeBoer zegt:

  Offtopic: de vrouw die gistermorgen werd verkracht is vandaag nog steeds niet aanspreekbaar en de politie is op zoek naar een getinte man.

  https://nos.nl/artikel/2242730-slachtoffer-verkrachting-rotterdam-nog-niet-aanspreekbaar.html

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   En mensen doen zelfs niet eens meer de moeite om even te kijken of de politie te bellen.
   Dat is bijna net zo erg.
   Aan de andere kant, was de politie dan wel verschenen of op tijd.
   Mensen reageren niet eens meer op gillende en schreeuwende mensen omdat het al bij het straatbeeld hoort in een stad.
   En de politie verschijnt zelden wanneer iemand belt, dus de moeite om te bellen neemt dan ook af.

   Geliked door 3 people

 3. Sabeltant zegt:

  Hij heeft gelijk, de EU heeft wat pleinschreeuwers als Hans van Baalen en Guy Verhofstadt gestuurd om tussen een groepje nazi’s de revolutie aan te kondigen.
  En ons land en de EU zagen dat het goed was, Poetin had dat hele plein moeten bombarderen!
  Tegenwoordig komt er veel goedkoop vreten uit de Oekraïne omdat Europese milieu regels daar (nog) niet gelden. Ze hebben een eeuwigdurende inspanningsverplichting van de EU gekregen, dus het zal er niet snel van komen. Waar blijven de linkse protesten tegen de Oekraïense plofkippen en gemodificeerd graan?

  Geliked door 4 people

 4. VarAway zegt:

  Salvini heeft gelijk.
  Er is een referendum gehouden en er waren EU toezichthouders aanwezig op de Krim.
  Het was GEEN vervalst referendum!
  Het zal niet brandschoon zijn geweest, maat schoner dan enige stemming of referendum in
  de door en door corrupte Oekraine.
  En vergeet dus niet dat de Krim altijd al Russich was, ook tijdens de USSR jaren!

  Geliked door 3 people

 5. Petra DeBoer zegt:

  Offtopic: Evacuatie van “White Helmets” (al Qaida aanhangers) door o.a. Nederland uit Syrië.

  https://nos.nl/artikel/2242689-evacuatie-van-bekritiseerde-witte-helmen-lijkt-blijk-van-waardering.html

  Like

 6. Henri zegt:

  Geweldig, Salvini vertelt hoe het echt in elkaar zit, met inachtneming van de geschiedenis en van de valse opstokerij door Verhofstadt een Van Baalen op het Maidan plein, feiten die niet ontkend kunnen worden. Na het blokkeren van de ngo-schepen met zogenaamde vluchtelingen, doet hij hier weer goed werk. Wat een lef, om tegen de policor stroom op te roeien. Hebben jullie dit gehoord, Merkel, Rutte, Juncker? Jullie leugens worden een voor een ontzenuwd.

  Geliked door 3 people

 7. ruud zegt:

  Jammer dat Nederland ook met die vieze politiek te maken heeft, zie de griezel van Rutte nog staan, neen kan ook ja betekenen het is maar net wat er bedoeld werd, als hij eens oprotte zou ik net als God zeggen het is goed zo.

  Geliked door 3 people

 8. Rony Stokart I-58038 Toskana zegt:

  Verhofstadt is ook heel kwaad op Salvini.

  Geliked door 1 persoon

 9. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Ik denk dat die Matteo Salvini met zijn niet politiek correcte uitlatingen wel eens gelijk zou kunnen hebben. Hij heeft er geen doekjes om gewonden. De leugens zijn ontmaskerd. Hij heeft de knuppel in het hoederhok gegooid. Dat vinden de dronken kemphanen in de EU niet leuk. Wat een kabaal !!! Eindelijk iemand, die beseft, dat de wind uit een andere hoek moet gaan waaien. Van dit soort mensen hebben we er meer nodig in Europa.

  Geliked door 3 people

 10. guusvelraeds zegt:

  Verhofstadt (als ik zijn porum al zie) verdient met bijbanen meer dan met zijn salaris in het EU parlement.

  Dit heerschap kan nooit een vertegenwoordiger zijn van het volk.

  Op de strontkar met hem en afvoeren.

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/-verhofstadt-verdient-ruim-twee-ton-met-bijbanen-~b66d1ee3/

  Geliked door 3 people

 11. kruisridder zegt:

  Juncker kan je al helemaal niet serieus nemen. Zet hem een dag zonder drank en hij geeft je precies de antwoord wat je wilt horen.

  Geliked door 2 people

 12. Mary zegt:

  Iedereen heeft het kunnen volgen wat er toentertijd afspeelde in de Krim en de Oekraïne en dus weet iedereen die het gevolgd heeft dat Salvini de waarheid spreekt, Nederland vervulde in die hele illegale putsch de “Maidan-revolutie” ook een duistere rol, als de geschiedenis zo vers is en zelfs op vele beelden is vastgelegd ben je een idioot om Salvini tegen te spreken.

  Geliked door 2 people

 13. john van antwerpen zegt:

  Verhofsdadt is een psychopaat die met zijn gebrul niet onder doet voor Adolf Hitler.

  Geliked door 2 people

 14. Juanito zegt:

  Waarheid is tegenwoordig een lastig dingetje geworden. Of je Blok of Salvini heet. Verschil is wel dat je bij de laatst genoemde ervan uit kunt gaan dat ie een rechte rug heeft !

  Geliked door 3 people

 15. ruud beijer zegt:

  De man heeft volkomen gelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s