Hippocrates of Mohammed?

Screenshot_24

(Door: “M.A.L. Sion”)

De eed van Hippocrates wordt afgelegd door artsen op het moment dat zij artsenbevoegdheid krijgen. De intentie van deze eed is fundamenteel voor de instelling van artsen ten opzichte van de mensheid als geheel en de individuele mens die hij/zij te behandelen krijgt.

Naastenliefde

Eeuwenlang is voor zeer velen in de samenleving de intentie van deze verklaring mede richting gevend geweest voor hun houding in de samenleving. Eerbied voor het leven van een medemens is regelmatig ook opgenomen in wettelijke verklaringen, zoals een grondwet of (dichter bij huis) de doelstelling voor een vereniging of een samenwerkingsverband. Het betrachten van ‘eerbied en respect’ is niet enkel een verplichting voor artsen, maar zou moeten gelden voor iedereen die op enigerlei wijze iets kan doen of laten in het belang van de medemens.

Universaliteit

Wie de tekst van deze eed leest, beseft dat deze de bedoeling had de medemens van dienst te zijn, lief te hebben (eventueel Platonisch) en niet om de medemens ‘de maat te nemen’ of kwaad te doen. De intentie van deze eed is mede grondslag geweest voor de ver gevorderde (zogenaamd westerse) beschaving. Vrijwel iedereen zal de gedachte delen dat deze (persoonlijke) instelling of intentie UNIVERSEEL zou behoren te zijn.

Maat

Het is (lijkt) idealistisch om slechts van het goede uit te gaan en deze gedachte niet te gebruiken om anderen de maat te nemen. Daar valt echter niet aan te ontkomen als blijkt dat mensen of groepen mensen een instelling uitdragen of zelfs in de praktijk brengen die volkomen haaks staat op de bedoeling van Hippocrates. Een absolute tegenpool van de gedachte van Hippocrates is de grondlegging van de islam. Zowel de eed van Hippocrates als de grondgedachte van de islam is op schrift gesteld voor direct betrokkenen en nazaten. De eed van Hippocrates is slechts een enkel ‘velletje’. Een velletje dat getuigt van liefde. De koran is een boekwerk dat bol staat van haat en moordzucht.

Keuze

De mensheid staat voor een belangrijke keuze. Volgen we de gedachte van Hippocrates die, zoals hiervoor uiteengezet, niet enkel voor artsen, maar eigenlijk voor de totale mensheid geldt of laten we ons verleiden tot de haat en moordzucht van de islam?

Kalifaat of toch maar niet?

Er komt een beangstigende toekomst op ons af. Als atheïst benader ik  deze hiervoor beschreven keuze langs niet religieuze weg. Evenals het waarnemen van de verschillen in (geestelijke) intentie zijn ook verschillen waar te nemen tussen de verschillende wereldgodsdiensten. De niet islamitische zijn geëvolueerd tot medemens liefhebbende instellingen. De islam is en blijft een idealistische organisatie die haat en moordzucht uitstraalt en in de praktijk  brengt. En …. op beangstigende wijze streeft naar een wereldkalifaat.

Toekomst

WAT GAAT ONS VERDERE LEVEN BEPALEN? (en dat van onze kinderen en kleinkinderen). Zijn we bereid om ons in te zetten voor het behoud van het goede in de menselijke samenleving of laten we het kwaad over ons komen?

Door:
“M.A.L. Sion”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Islam, islamitische ideologie. Bookmark de permalink .

7 reacties op Hippocrates of Mohammed?

 1. BertG. zegt:

  Artsen staan allang niet meer in dienst van de mens maar in dienst van de zorgverzekering.
  Dan kan je wel zo’n eed opdreunen tijdens je studie, maar als die verder geen waarde meer heeft,
  omdat de zorgverzekering bepaald hoe de arts moet handelen en welke medicijnen hij of zij mag voorschrijven, dan is de betekenis daarmee ook verloren gegaan.
  Een arts stuurt je vandaag de dag gewoon weg als je aangeeft dat je een beetje krap zit.
  Dan kan ik je niet verder helpen, zeggen ze dan, zoek het zelf dan maar uit.

  Geliked door 3 people

 2. bigljohn zegt:

  De Moslims hebben ook zoiets. Namelijk de eed van Hypocriticus. Vandaag tonen ze hun vriendschap, morgen gaat je kop er af….

  Geliked door 2 people

 3. koddebeier zegt:

  Op de huidige weg die door Nederland (Europa) is ingeslagen is geen Toekomst !!
  Maar het merendeel van de bevolking is toch te stom omdat te begrijpen !

  Like

 4. De enigste moslim-eed aan de koran is……zorg dat de ongelovige niet meer opstaat.

  Like

 5. Pingback: Hippocrates of Mohammed? Evolutie van de mens? Meer dan 2400 jaar geleden werd al een nobele eed afgelegd. De islam devolueert de mens tot minder dan een dier. | toodlessss

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s