Pijnlijke staatsgast

Screenshot_314

Recep Tayyip Erdoğan en Angela Merkel.

(Door: Alice Weidel – Vertaling: E.J. Bron)

Nu is het dus officieel: de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan wordt eind september als staatsgast in Berlijn ontvangen. Met militaire eer, een staatsbanket en alles erop en eraan. Dat streelt de ijdelheid van de autoritaire heerser van de Bosporus, die zich met zijn autocratische allures steeds meer als een Ottomaanse sultan en als de vertegenwoordiger van een formeel nog altijd democratische republiek ontpopt. Voor Duitsland is dit staatsbezoek daarentegen een overbodige pijnlijkheid, waarmee de bondskanselier en haar regering zichzelf belachelijk maken en zware schade toedienen aan het aanzien van het land.

Junge Freiheit

En niet alleen omdat het bij Erdoğan om een door de wol geverfde radicale islamiet gaat, die graag en bij iedere gelegenheid met de viervingerige “Rabia”-groet van de radicaalislamitische en tot terreur geneigde Moslimbroeders optreedt, de rechtsstaat en de democratische instellingen uitholt en vernietigt, verkiezingen manipuleert, critici en andersdenkenden vervolgt en opsluit en ook verder alles doet om van Turkije een radicaalislamitische autocratie te maken.

In de internationale betrekkingen moeten diplomaten ook tegenover onvriendelijke tijdgenoten de gebruikelijke omgangsvormen handhaven als dit het welzijn van de eigen natie dient. Door een staatsbezoek van Recep Tayyip Erdoğan met alles erop en eraan heeft Duitsland echter niets te winnen, maar veel te verliezen.

Instinctloze groteske

In de allereerste plaats waardigheid en zelfrespect. De voetballer Mesut Özil werd terecht bekritiseerd voor zijn brutale propagandafoto met de Turkse president, bij wie blijkbaar zijn eerste loyaliteit ligt. Dat de Duitse president en de Duitse regering zich nu als uiterlijk vertoon lenen voor een heel grote Erdoğan-reclameshow, is een instinctloze groteske. Daaraan veranderen ook de bezweringen achteraf niets dat men tijdens het bezoek ook “conflictrijke thema´s” zou willen aanspreken.

Erdoğan en zijn gevolg hebben de zaak Özil schaamteloos geïnstrumentaliseerd en misbruikt om Duitsland met woeste beledigingen en een regelrechte haatcampagne te bedekken. Als dank wordt Erdoğan gevleid met een uitnodiging tot een staatsbezoek. Hij hoeft maar met zijn vingers te knippen en zijn wens is al bevel. Hoe deze boodschap aankomt, is gemakkelijk uit te rekenen: men kan met de Duitsers en hun regering omspringen zoals men wil en hen de grootste gemeenheden naar het hoofd gooien, uiteindelijk doen ze toch wat de sultan verlangt.

Voor Erdoğan is de uitnodiging tot het staatsbezoek de definitieve bevestiging dat hij sinds Merkel´s catastrofale “vluchtelingendeal” de Duitse regering in de hand heeft. Dat enkele weken daarvoor de aarzelende “reisaanwijzingen” van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Turkije werden opgeheven, past in dit beeld.

Splijting van de Duitse samenleving

Wat een signaal aan de Erdoğan-vereerders onder de hier wonende Turken: hun idool kondigt zijn visite aan als de sultan in een Ottomaanse provincie, en haar personeel ligt quasi aan zijn voeten. Wat een signaal ook aan migranten uit Turkije die kritisch tegenover Erdoğan staan, Koerden en Alevieten bijvoorbeeld: zij kondigen demonstraties aan, terwijl voor de autocraat de rode loper wordt uitgerold.

Want dat is de belangrijkste reden die spreekt tegen een staatsbezoek van Recep Tayyip Erdoğan in Duitsland: de brutaliteit waarmee de Turkse heerser uit Turkije afkomstige burgers en inwoners van ons land gebruikt om hen in zijn zin te manipuleren tegen het land waarin ze leven, hen op te stoken en de Duitse samenleving op deze manier steeds meer te splijten.

Erdoğan kan dit doen, omdat de Duitse politiek hem de vrije hand laat. Het dubbele paspoort begunstigt integratieweigering en maakt het Erdoğan gemakkelijk ingeburgerde Turken als “zijn mensen” te blijven beschouwen en behandelen. En DITIB, de Duitse tak van de door Ankara strikt geleide religieautoriteit Diyanet, kan in Duitsland ongehinderd en zelfs met ondersteuning van de Duitse belastingbetaler agiteren.

Erdoğan wil propagandashow in Berlijn

Erdoğan´s toespraak in Keulen tien jaar geleden, waarin hij de assimilatie een “misdaad” noemde en Turken in Duitsland ertoe had opgeroepen om als vijfde colonne van zijn politiek invloed in Duitsland uit te oefenen, maar zich niet aan onze waarden en onze rechtsstaat aan te passen, was een dreigende waarschuwing. Optredens zoals deze mogen zich nooit meer herhalen. Voor zijn komende staatsbezoek heeft Erdoğan echter weer de eis aangemeld om in de Duitse hoofdstad op een groot podium tot “zijn” Turken te spreken.

Als hij voor zo´n propagandashow ook nog toestemming zou krijgen, dan zou de integratieramp en de stilzwijgende capitulatie voor het verdere streven naar macht van Erdoğan in de Duitse samenleving perfect zijn. Het zou nog beter voor Duitsland en de binnenlandse vrede zijn wanneer Erdoğan gewoon helemaal thuis zou blijven.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Algemeen, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, gezond realisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Merkel, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

45 reacties op Pijnlijke staatsgast

 1. Pingback: Erdogan op staatsbezoek in Duitsland – Pijnlijke staatsgast | toodlessss

 2. paulzwueste zegt:

  Laten we ons er vast op voorbereiden.
  Rutte zal het voorbeeld van Merkel volgen en binnenkort zullen we Erdogan als buitengewoon gewaardeerde gast tijdens ’n statiebanket horen slurpen, smakken en schreeuwen dat alle Joden en ongelovigen dood moeten….!
  Waarna Rutte schaterlachend, en met de handen op zijn geslachtsdelen zal roepen dat Allah de enige God is en Erdogan zijn profeet.
  De Nederlandse katholieke kardinaal en zijn bisschoppen zullen in een zijvertrekje luidruchtig en langdurig applaudisseren alvorens hun verrimpelde voorhuidjes ceremonieel worden afgeknipt en ingelijst.
  Erdogan zal vervolgens ’n toespraak houden waarin hij alle Nederlandse Turken in Nederland zal oproepen om tijdens de volgende verkiezingen op Rutte te stemmen!

  Zo wordt het geregeld!

  Liked by 5 people

 3. Flo zegt:

  Merkel is ver over de datum,80 miljoen inwoners en dan durven beweren er is geen ander ,zegt alles over de rest .

  Liked by 1 persoon

 4. Lars024 zegt:

  Dit bezoek van islamist Erdolf zal de Duitse maatschappij alleen nog maar meer splijten: Mooi!

  Maarre, waar is Fatima Merkel überhaupt gebleven de laatste 3 weken?

  Liked by 3 people

 5. Tistochwat zegt:

  Hallo mensen, het is meer dan verschrikkelijk! Twee van de grootste schurken die momenteel op aarde rondlopen gaan de belastingbetaler weer eens lekker schaamteloos uitvreten!

  Maar omdat we dit probleem vandaag tóch niet meer kunnen oplossen, even iets anders.
  Het is bijna niet te geloven, maar dankzij het rijkelijk begieten van mijn ananaskersen, is de oogst ondanks de droogte overweldigend.
  Het is dan ook geen wonder dat onze webmaster na ons wekelijkse, gezellige kaartmiddagje een hebberige blik in zijn ogen kreeg toen hij al die heerlijke vruchten op mijn aanrecht zag liggen.
  Ik heb maar niks gezegd toen hij een plastic tasje uit zijn broekzak haalde en de hele lading in dat tasje schoof.

  Hij had trouwens ook een doos vol USB-sticks bij zich.
  Dat komt zo: ik had hem per ongeluk een keer verteld dat ik, als groot tuin- en natuurliefhebber, een hele serie ‘natuurfilms’ op mijn pc had staan.
  Hij is de hele middag druk geweest met kopiëren.
  Ik kan jullie dit gerust vertellen, want ik weet dat jullie dit niet aan de grote klok zullen hangen.

  Vooral Tineke en Wachteres zullen begrip voor onze webmaster kunnen opbrengen.
  Ik natuurlijk ook, want zeggen jullie nou zelf: iemand die er elke dag zo hard aan moet trekken om ons van de juiste informatie te voorzien, mag zich toch ook best eens een keer ontspannen met een leuke film?

  Liked by 2 people

  • tinekevanschagen zegt:

   @TTW om 18.08
   Ik heb daar zeer zeker begrip voor,zeker als je er elke dag zo hard aan moet trekken,zoals je schrijft.

   Het is maar goed dat heer bronmaster bij jou op rust kan komen.

   na al die vermoeiende kaartavonden bij jou,is hij toch al weer (zij het virtueel)
   al heel vroeg in de morgen hier.
   Dat ie af en toe een filmpje kijkt begrijp ik ook.

   Maar waar haalt hr bron de tijd vandaan……

   Liked by 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ tinekevanschagen 9 augustus 2018 om 22:35

    Snap jij nou dat ik nog steeds geen permaban heb voor het prijsgeven van vertrouwelijke informatie? Ik kan er met mijn pet niet bij, hoor. 😛

    Maar waar haalt hr bron de tijd vandaan……

    Dat komt omdat ik hem assisteer bij het modereren.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Het is voor een groot gedeelte ook nachtwerk.

    Liked by 1 persoon

 6. Patriot 2.0 zegt:

  “De krokodil van Smalhout”.. eet je uiteindelijk toch nog op…

  Liked by 3 people

 7. Jo han zegt:

  Kan ik nog ergens een buk raket lenen of iets dergelijks. Zou de hoer van Babylon en haar pooier graag in één klap afmaken

  Liked by 5 people

 8. Marinuslans zegt:

  Ongelooflijk dat dit gaat gebeuren Merkel met hoofddoek het begin van het einde.

  Liked by 1 persoon

 9. Marinuslans zegt:

  Ongelooflijk dat dit gaat gebeuren Merkel met hoofddoek het begin van het einde.
  Ozil spreekt met dubbele tong net als de rest. Rutte gaat ook voor de bijl die volgt we schaffen das

  Like

 10. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Soort zoekt soort.
  Twee dictators: Erdogan de sultan in spe en Merkel de ongekroonde keizerin.
  Een broederschap in het kwaad van de machtswellust.
  Als autoritaire machthebbers hun vrienden gaan verliezen, proberen ze hun aanzien op te vijzelen en de leemte op te vullen. Maar meestal kiezen ze de verkeerde compagnons.
  Hitler zocht destijds steun en ging zoete broodjes bakken met Mussolini.
  Merkel zoekt nu steun en gaat zoete broodjes bakken met Erdogan.

  Liked by 3 people

 11. Pingback: wie er nog steeds aan twijfelen zou… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 12. Marc zegt:

  Wanneer wordt dat wijf afgeschoten? Liefst electoraal, maar linksom of rechtsom, ze moet verdwijnen.

  Gestoorde zieke geest!

  Liked by 1 persoon

 13. kampersrene zegt:

  Gaan ze samen geen bezoek brengen aan een Turkse moskee om er te bidden

  Liked by 1 persoon

 14. Simon zegt:

  Mooi verhaal,Maar toch vind ik dat erdogan door mag gaan met zin en zijn politiek uit eindelijk is het zijn eigen vrijheid om zo te regeeren en zijn mensen bijelkaar te houden …

  Like

  • Jan zegt:

   is het zijn eigen vrijheid om zo te regeeren en zijn mensen bijelkaar te houden

   Dat zeiden Stalin, Hitler, Pol Pot, Mao enz ook

   Liked by 4 people

  • alwine kerkhof zegt:

   Hij kan zo doorgaan, omdat de idioten die NIET meer in Turkije wonen, hem in het zadel houden.

   Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Simon.
    Begrijp je eigenlijk wel dat jouw reactie héél erg bedenkelijk is.
    Als ja dat niet begrijpt, zou kunnen, wil ik het je wel uitleggen.

    Like

  • Asgard zegt:

   Simon,…vrijheid??? .Erdogan en vrijheid, echt hoe verzin je het,..deze mafketel heeft zijn eigen coup in elkaar gezet om het plaatje zo te krijgen zoals die nu is, deze malloot is vele malen erger dan welk staatshoofd Turkije ooit heeft gehad,…Vrijheid echt hoe verzin je het!

   Liked by 1 persoon

 15. Tiurrie zegt:

  Merkel en haar ambstgenoten zijn dermate bezeten dat uitdrijving niet meer mogelijk is…

  Liked by 2 people

 16. Ze doen alleen het Staatsbanket……voor de rest zijn die twee uit beeld…..voor welke gelegenheid mag u zelf invullen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s