Beledigen van Erdoğan hoort niet voor de Nederlandse rechter

Screenshot_78

Erdoğan en Rutte.

(Door: Roderick Veelo)

Wat de Turkse president Erdoğan niet voor elkaar kreeg in Duitsland lukt hem in Nederland. Het Openbaar Ministerie vervolgt een eigen burger wegens het beledigen van de Turkse president. Morgen begint zijn zaak in Den Haag. Wat bezielt het OM?

De val van de Turkse Lira lijkt een voorbode voor groot economisch onheil, maar Erdoğan heeft meer aan zijn hoofd. Het negeren van een crisis heeft ook voordelen. Zo blijft er tijd over voor andere zaken.

Voor de Turkse president is dat heersen in eigen land en zoveel als mogelijk ook er buiten. In Turkije zijn daar alle middelen wel voor ingezet. Grootste slag sloeg de president op 15 juli 2016 met een mislukte staatsgreep, die net teveel leek op een slecht theaterstuk.

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)
RTL Nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Elite, establishment, Hypocrisie, Islam, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, Rutte, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op Beledigen van Erdoğan hoort niet voor de Nederlandse rechter

  1. Thoth zegt:

    Qatar, een andere moslims staat heeft voor 15 miljard dollar in de Turkse economie gestort. De mensen weten dus waar het vandaan komt. De invloed van de kleine Qatar neem dus toe in Turkije…

    Geliked door 1 persoon

    • paulzwueste zegt:

      Die arabieren zijn helemaal gek.
      Ze tekenen hun eigen doodvonnis.
      Binnenkort wordt Qator ’n eiland, en of dat nog niet genoeg is kopen ze bij Turkije een Turks leger voor 15 miljard zodat Saoedi-Arabië gesteund door de VS en onder goedkeurend toekijken van Poetin, Turkije legaal mag inmaken.

      Erdogan zal binnenkort hangen, da’s ’n ding wat zeker is…

      Like

  2. Patriot 2.0 zegt:

    De leer van de scheiding der machten (Trias Politica) van Montesquieu: gescheiden machten:
    1. Uitvoerende (bestuurlijke) macht
    2. Wetgevende macht
    3. Rechtsprekende macht.

    Trek zelf verder conclusies, zou ik zeggen.

    Geliked door 2 people

    • Patriot 2.0 zegt:

      Ofwel:
      – de politiek behoort zich niet met de rechtspraak te bemoeien……

      Geliked door 2 people

    • Republikein zegt:

      Dat doen we, en niks is zaligmakend.
      Al 2000 jaar gezanik over geloof, zalig of heilig, wat een grote onzin toch.

      Is Trumps verkiezing een ontsporing, of vloeit die keuze voort uit het wezen van de democratie? Volgens Socrates neigt de democratie zélf naar de verkiezing van demagogen of zelfs dictators.

      De westerse democratieën worden belaagd door opeenvolgende economische, humanitaire, culturele, ecologische en geopolitieke crises. Bestaande politieke instituties lijken te falen om deze problemen het hoofd te bieden. Miljoenen gefrustreerde burgers nemen daarom hun toevlucht tot demagogische leiders die de politiek luidkeels failliet verklaren. Deze populisten verkondigen een drievoudige boodschap. De samenleving is ten eerste gecorrumpeerd door een elite van genadeloze ondernemers, sluwe lobbyisten, partijdige ‘experts’, zelfverrijkende politici en slappe journalisten. Ten tweede wordt ze uitgehold door bevolkingsgroepen die parasiteren op de welvaart van hardwerkende mensen. Ten derde is het daarom tijd dat het volk leiders aanwijst die de hele rottende bende van tafel vegen en een schone start maken.
      https://www.filosofie.nl/nl/artikel/46828/index.html

      Jeuk aan mijn klote, da’s echt, het bestaat.
      Daar is een liedje van, kweenie meer hoe die zangeres heette, met dat geverfde rattenhaar, ze bezong wel de leipheid van de wereld.

      Geliked door 2 people

  3. Thoth zegt:

    Is er al iemand bekend van welke fascistische officier van Justitie ‘m voor de rechter heeft gedaagd?

    Geliked door 2 people

    • Johan zegt:

      Ja, dat zou ik nou ook graag willen weten. Wie zijn dat nou precies geweest bij het OM, die er brood in zagen om met een welhaast verlopen wetsartikel in de hand, alsnog de Turkse dictator te behagen ?

      Geliked door 1 persoon

  4. jack black zegt:

    Turkenlul-Unbenul !

    Geliked door 1 persoon

  5. delamontagne zegt:

    Niet heel lang voor WOII waren er in NL processen tegen mensen die een “bevriend” Staatshoofd hadden beledigd.
    Te weten Hitler die korte tijd later NL binnenviel………

    Geliked door 3 people

    • Pieter zegt:

      Laat die aanhalingstekens maar weg.
      Hitler was wel degelijk zeer bevriend indertijd.
      Ooit het filmpje van huwelijk Juliana gezien waarbij de hele goegemeente in katzwijm viel omdat ome Adi een gelukstelegram gestuurd had?
      Als ik me niet vergis werd direct daarop het Horst Wessellied gespeeld en massaal meegezongen.

      Geliked door 4 people

  6. bigljohn zegt:

    Onze rechtbanken schijnen een verlengstuk te zijn van de Turkse Sharia rechtbanken. Zal deze Nederlandse man nu ook uitgeleverd worden aan Turkije omdat een – bevriend – staatshoofd van Nederland (Erdogan) beledigd is ? Waar is het O.M. toch mee bezig, is de macht van Erdogan dan al zo vreselijk groot dat zijn rechtssysteem voortaan ook in Nederland geld ? Mijn (overleden) vader zei het al enkele tientallen jaren geleden; Rechtbanken zijn net draaibanken. Als je er heen gaat om je recht te zoeken draaien ze om de feiten heen, en kom je er meestal bekaaid van af.

    Geliked door 2 people

  7. You should fear zegt:

    did terwijl erogan oproept om niet 3 maar 5 zonen te maken aangezien zij de toekomst van europa zijn

    Geliked door 1 persoon

  8. Hovawart zegt:

    Een persoon kan zich enkel beledigd voelen als hij/zij beschikt over een empathisch vermogen, als echter het EQ gelijk of lager is dan het IQ, spreekt men liever over persoonlijkheidsstoornissen. Deze zijn schijnbaar in staat het zo te laten lijken alsof ze zich bewust zijn van de meningen van anderen, of zich persoonlijk aangevallen voelen waarbij zij soms overtuigend het slachtoffer spelen. Zij kunnen deze vaardigheid gebruiken om te charmeren of om te manipuleren, maar deze personen missen de cruciale gevoelens van sympathie of compassie jegens anderen.

    Geliked door 2 people

  9. R.Kroonenberg zegt:

    Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
    .
    Spreekt nog de Rechter Recht,
    of wordt ’t politiek beslecht ?
    er rijzen steeds meer vragen…
    .
    Jasterke
    .

    Geliked door 1 persoon

  10. Hovawart zegt:

    Is Tommy Robinson niet het voorbeeld dat zelfs binnen de Europese gevangenissen de islamisering al aardig gelukt is, waarbinnen men geen onderscheid maakt, zolang je maar een moslim bent.

    Geliked door 1 persoon

  11. Oeps zegt:

    Dames en Heren.

    Tot en met 9 mei 1940 was Adolf Hitler ook een bevriend staatshoofd.

    Geliked door 1 persoon

  12. Oeps zegt:

    Dames en Heren.

    Als art. 118 uit het wetboek van strafrecht (beledigen van bevriend staatshoofd) uit de kast wordt gehaald, zijn we wel heel erg fout bezig in Polderland. Het is immers gebruiksrecht om wetsartikelen, die op de nominatie staat, om afgeschaft te worden, niet meer toe te passen.

    Dit artikel zou toch al in 2016 evenals art. 111 (majesteitsschennis) uit het wetboek van strafrecht worden geschrapt. Is dat dan nog niet gebeurd ???
    Hoe noemen we dit: reguliere frictie, ambtelijke luiheid, of politieke onwil ???

    https://nos.nl/artikel/2100828-verbod-op-beledigen-bevriend-staatshoofd-verdwijnt.html

    https://www.ad.nl/home/verbod-op-beledigen-bevriend-staatshoofd-verdwijnt~a4c63d48/

    http://www.njb.nl/wetgeving/wetsvoorstellen/schrappen-belediging-bevriend-staatshoofd-en.19703.lynkx

    Geliked door 1 persoon

  13. Marlies zegt:

    Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
    Is er geen hoger beroep mogelijk als de uitspraak pro-dictator is?

    Geliked door 1 persoon

  14. Hovawart zegt:

    Duizenden onschuldige mensen laten opsluiten, martelen, verjagen en werkloos maken omdat hun mening niet strookt met wat de opperturk vindt, turken in andere landen ophitsen om daar de boel op stelten te zetten, en dat noemt de opperkaas een bevriend staatshoofd,…pas geleden werd de consul nog teruggehaald.

    Like

Plaats een reactie