Politieke balans in Europa lijkt naar populisme door te slaan

Screenshot_206

(Door: Michiel de Weger)

Rechts-populisten politiek veel vernieuwender dan hun concurrenten

Dit najaar komen er weer interessante verkiezingen aan: de midterms in de VS, maar dichterbij – en eerder – ook in Zweden en Beieren. Als de Republikeinen verliezen, moet Trump verder met een zwaar blok aan zijn been en valt te verwachten dat hij ook geen tweede keer voor vier jaar vanuit de Oval Office common sense-Amerika (en Wallstreet) blij zal maken. Belangrijker voor ons zijn de verkiezingen voor de parlementen en regeringen in München en Stockholm; Europa lijkt op een omslagpunt te staan. Met nieuwe (rechts-)populistische regeringen in Oostenrijk en Italië, een stevige rechtse koers in landen als Polen, Bulgarije, Hongarije, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk [webmaster: ???], en zware binnenlandse spanningen in Griekenland, Spanje, Roemenië, Frankrijk en Duitsland, kunnen de Zweden en Beieren de balans in Europa naar het populisme laten doorslaan – of voorlopig de toekomst onduidelijk houden.

Lees verder>>>
(h/t “Elisah”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Europa, gezond realisme. Bookmark de permalink .

28 reacties op Politieke balans in Europa lijkt naar populisme door te slaan

 1. Klaas zegt:

  Liked by 3 people

 2. Marc zegt:

  En hiermee komt het protest van de PVV tegen de dubbele nationaliteit opnieuw in fel licht te staan: eerst dat gelazer met die nazistische Erdo-Turken (‘met hun verrotte karakter’ (dixit Erdowie!)), nu het gedonder met een Arabische koning in het land der Berbers!

  De vraag is heel simpel: hoe moet de Nederlander én de Nederlandse overheid, omgaan met, en optreden tegen hen met een dubbele nationaliteit die kwaadwillend spreken en handelen ten opzichte van de Nederlandse samenleving, normen en waarden?

  Als blijkt dat dit niet mogelijk is, of met de grootste offers van de zijde der autochtonen, dan moet het de dubbele nationaliteit op Nederlands grondgebied verboden worden!

  Liked by 1 persoon

 3. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Ik hoop van harte dat de dienstplicht vele jaren zal duren en ook verplicht zal zijn voor alle mannen en vrouwen met een dubbele nationaliteit. En ik denk dat die Marokkanen maar wat blij zullen zijn dat ze iets voor Marokko kunnen beteken😂

  Like

 4. kampersrene zegt:

  Uiteraard het kan niet….. en zal niet blijven duren…Hitler leek ook onoverwinnelijk….wat kan Europa doen met een hoop achterlijken

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Wanneer begint de bevrijding van het groene/linkse/liberale/christelijke JUK ??
  Het is altijd dat deze kliek of een deel ervan regeerde en zie waar ons land naar afglijd, naar Zweedse toestanden door massale islamitische import !!

  Like

 6. Hovawart zegt:

  De staatsomroepen zullen wel met een zwaar offensief beginnen om het domme kijkbuisvolk murw te beuken met programma’s vol met linkse propaganda, en zendtijdvervuiling van het ‘tussen de schuifdeurenniveau.

  Liked by 1 persoon

 7. bigljohn zegt:

  Zolang het – populisme – ondanks alle winst zijn stem niet kan verheffen, zolang blijven wij steeds verder en verder naar beneden afglijden. Ook bestaat de nationale trots niet meer bij de meesten. Rutte zegt tegen het stemvee; Blijft u maar lekker slapen landgenoten, vertrouwt u maar op mij ! Ook zouden In principe alle – immigranten – zo snel mogelijk terug moeten naar hun eigen land. Ik moet het nog zien gebeuren. Nog los van het feit dat wij deze mammoet operatie zelf moeten gaan betalen, wat ons dus aan de bedelstaf zou gaan brengen. Het linkse gif heeft zich genesteld tot in alle haarvaten van West Europese staten, en is in feite alleen nog maar uit te roeien middels de veelgenoemde burgeroorlog. Alleen dan kan het populisme zich doen gelden. Niet via de politiek, alwaar de populisten zwart gemaakt en gebasht worden. En niet te vergeten, te maken krijgen met het nieuwste wapen van links; stembusfraude….

  Liked by 1 persoon

 8. Elisah zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/08/doorgedraaide-journalist-okke-ornstein-zegt-schiet-wierd-duk-neer-wierd-duk-doet-aangifte/

  Doorgedraaide ‘journalist’ Okke Ornstein zegt: “schiet Wierd Duk neer”, Wierd Duk doet aangifte

  Liked by 2 people

 9. Tistochwat zegt:

  Als je de populisten vergelijkt met een konijn, dan zijn de ‘socialistische’, linkse ‘deugers’ een olifant.
  Zie die maar eens te verslaan.

  Liked by 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Het zal nog veel erger moeten worden alvorens het gewone volk zich zorgen zal maken en te hoop te lopen… alvorens weer naar huis te worden gestuurd.
   Daarna pas zal er enige vorm van gewapend verzet gaan komen dat natuurlijk zal worden uitgeroeid waardoor de woede tot ongekende hoogte zal oplaaien en er succesvolle acties zullen plaatsvinden die met alle middelen zullen worden afgekeurd door de nog bestaande overheid, die inmiddels de noodtoestand zal hebben uitgeroepen waarmee zij nog in het zadel kunnen blijven zitten.
   Inmiddels zullen de blanken een tegenregering in het leven hebben uitgeroepen die internationale steun zal vragen.

   En zo zal het nog ’n hele tijd doorgaan…

   Liked by 2 people

  • freda110 zegt:

   Je kent het verhaal van de olifant en de muis ?
   Als die muis maar genoeg te eten krijgt en begint te groeien (waar het inderdaad op begint te lijken) dan is de muis op een dag net zo groot of groter dan de olifant !!
   Dat is de dag waar ik en ik denk velen met mij op zit te wachten.

   Liked by 1 persoon

   • Bob Koster zegt:

    Mythbusters had een filmpje waarin te zien was dat een olifant panikeerde bij het zien van een muis. Zoals het onderzoekers betaamt werd het experiment onder verschillende omstandigheden herhaald. Met hetzelfde resultaat.

    Like

 10. Jan zegt:

  Merkel is zondermeer slicht

  Liked by 1 persoon

 11. zijlstra zegt:

  Volgens Nostradamus staat de helft van Europa in de fik tijdens de burgeroorlogen.
  Grof onrecht roept automatisch een reactie op.

  Like

 12. kampersrene zegt:

  Volgens onbetrouwbare bron is Merkel bezig een boek te schrijven …..de tittel heeft ze al
  “”” Mein Kampf”””

  Like

 13. Jan zegt:

  Staatspropaganda om meer moordenaars toe te laten

  https://www.bitchute.com/video/ai4ATvTWTYGd/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s