Politieke balans in Europa lijkt naar populisme door te slaan

Screenshot_206

(Door: Michiel de Weger)

Rechts-populisten politiek veel vernieuwender dan hun concurrenten

Dit najaar komen er weer interessante verkiezingen aan: de midterms in de VS, maar dichterbij – en eerder – ook in Zweden en Beieren. Als de Republikeinen verliezen, moet Trump verder met een zwaar blok aan zijn been en valt te verwachten dat hij ook geen tweede keer voor vier jaar vanuit de Oval Office common sense-Amerika (en Wallstreet) blij zal maken. Belangrijker voor ons zijn de verkiezingen voor de parlementen en regeringen in München en Stockholm; Europa lijkt op een omslagpunt te staan. Met nieuwe (rechts-)populistische regeringen in Oostenrijk en Italië, een stevige rechtse koers in landen als Polen, Bulgarije, Hongarije, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk [webmaster: ???], en zware binnenlandse spanningen in Griekenland, Spanje, Roemenië, Frankrijk en Duitsland, kunnen de Zweden en Beieren de balans in Europa naar het populisme laten doorslaan – of voorlopig de toekomst onduidelijk houden.

Lees verder>>>
(h/t “Elisah”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Europa, gezond realisme. Bookmark de permalink .

29 reacties op Politieke balans in Europa lijkt naar populisme door te slaan

 1. Klaas zegt:

  Geliked door 3 people

 2. Marc zegt:

  En hiermee komt het protest van de PVV tegen de dubbele nationaliteit opnieuw in fel licht te staan: eerst dat gelazer met die nazistische Erdo-Turken (‘met hun verrotte karakter’ (dixit Erdowie!)), nu het gedonder met een Arabische koning in het land der Berbers!

  De vraag is heel simpel: hoe moet de Nederlander én de Nederlandse overheid, omgaan met, en optreden tegen hen met een dubbele nationaliteit die kwaadwillend spreken en handelen ten opzichte van de Nederlandse samenleving, normen en waarden?

  Als blijkt dat dit niet mogelijk is, of met de grootste offers van de zijde der autochtonen, dan moet het de dubbele nationaliteit op Nederlands grondgebied verboden worden!

  Geliked door 1 persoon

 3. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Ik hoop van harte dat de dienstplicht vele jaren zal duren en ook verplicht zal zijn voor alle mannen en vrouwen met een dubbele nationaliteit. En ik denk dat die Marokkanen maar wat blij zullen zijn dat ze iets voor Marokko kunnen beteken😂

  Like

 4. kampersrene zegt:

  Uiteraard het kan niet….. en zal niet blijven duren…Hitler leek ook onoverwinnelijk….wat kan Europa doen met een hoop achterlijken

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Wanneer begint de bevrijding van het groene/linkse/liberale/christelijke JUK ??
  Het is altijd dat deze kliek of een deel ervan regeerde en zie waar ons land naar afglijd, naar Zweedse toestanden door massale islamitische import !!

  Like

 6. Hovawart zegt:

  De staatsomroepen zullen wel met een zwaar offensief beginnen om het domme kijkbuisvolk murw te beuken met programma’s vol met linkse propaganda, en zendtijdvervuiling van het ‘tussen de schuifdeurenniveau.

  Geliked door 1 persoon

 7. bigljohn zegt:

  Zolang het – populisme – ondanks alle winst zijn stem niet kan verheffen, zolang blijven wij steeds verder en verder naar beneden afglijden. Ook bestaat de nationale trots niet meer bij de meesten. Rutte zegt tegen het stemvee; Blijft u maar lekker slapen landgenoten, vertrouwt u maar op mij ! Ook zouden In principe alle – immigranten – zo snel mogelijk terug moeten naar hun eigen land. Ik moet het nog zien gebeuren. Nog los van het feit dat wij deze mammoet operatie zelf moeten gaan betalen, wat ons dus aan de bedelstaf zou gaan brengen. Het linkse gif heeft zich genesteld tot in alle haarvaten van West Europese staten, en is in feite alleen nog maar uit te roeien middels de veelgenoemde burgeroorlog. Alleen dan kan het populisme zich doen gelden. Niet via de politiek, alwaar de populisten zwart gemaakt en gebasht worden. En niet te vergeten, te maken krijgen met het nieuwste wapen van links; stembusfraude….

  Geliked door 1 persoon

 8. Elisah zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/08/doorgedraaide-journalist-okke-ornstein-zegt-schiet-wierd-duk-neer-wierd-duk-doet-aangifte/

  Doorgedraaide ‘journalist’ Okke Ornstein zegt: “schiet Wierd Duk neer”, Wierd Duk doet aangifte

  Geliked door 2 people

 9. Tistochwat zegt:

  Als je de populisten vergelijkt met een konijn, dan zijn de ‘socialistische’, linkse ‘deugers’ een olifant.
  Zie die maar eens te verslaan.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Het zal nog veel erger moeten worden alvorens het gewone volk zich zorgen zal maken en te hoop te lopen… alvorens weer naar huis te worden gestuurd.
   Daarna pas zal er enige vorm van gewapend verzet gaan komen dat natuurlijk zal worden uitgeroeid waardoor de woede tot ongekende hoogte zal oplaaien en er succesvolle acties zullen plaatsvinden die met alle middelen zullen worden afgekeurd door de nog bestaande overheid, die inmiddels de noodtoestand zal hebben uitgeroepen waarmee zij nog in het zadel kunnen blijven zitten.
   Inmiddels zullen de blanken een tegenregering in het leven hebben uitgeroepen die internationale steun zal vragen.

   En zo zal het nog ’n hele tijd doorgaan…

   Geliked door 2 people

  • freda110 zegt:

   Je kent het verhaal van de olifant en de muis ?
   Als die muis maar genoeg te eten krijgt en begint te groeien (waar het inderdaad op begint te lijken) dan is de muis op een dag net zo groot of groter dan de olifant !!
   Dat is de dag waar ik en ik denk velen met mij op zit te wachten.

   Geliked door 1 persoon

   • Bob Koster zegt:

    Mythbusters had een filmpje waarin te zien was dat een olifant panikeerde bij het zien van een muis. Zoals het onderzoekers betaamt werd het experiment onder verschillende omstandigheden herhaald. Met hetzelfde resultaat.

    Like

 10. Jan zegt:

  Merkel is zondermeer slicht

  Geliked door 1 persoon

 11. zijlstra zegt:

  Volgens Nostradamus staat de helft van Europa in de fik tijdens de burgeroorlogen.
  Grof onrecht roept automatisch een reactie op.

  Like

 12. kampersrene zegt:

  Volgens onbetrouwbare bron is Merkel bezig een boek te schrijven …..de tittel heeft ze al
  “”” Mein Kampf”””

  Like

 13. Jan zegt:

  Staatspropaganda om meer moordenaars toe te laten

  https://www.bitchute.com/video/ai4ATvTWTYGd/

  Like

 14. Jules Vismale zegt:

  Dat jammer genoeg talloze linkse “intellectuelen” wel doorhebben dat het populisme de ondergang van de EU zal worden maar niet door welke oorzaken zal dit verhaal uitwijzen:

  ‘Pro-Europa manifest van 30 intellectuelen’: Europa valt uiteen door ‘populisme’

  ‘Hun gespeelde verbazing over de opkomst van een revolutionaire tegenbeweging laat zien dat zelfreflectie het laatste is waar hun hoofd naar staat’

  Sommige mensen hebben, evenals vleermuizen of uilen, betere ogen voor de duisternis dan voor het licht, schreef Charles Dickens. En ze geloven dat ze zien. Het manifest wat door 30 ‘pro-Europese’ (zeg maar ‘pro-Europese Unie’) intellectuelen is ondertekend om ons te waarschuwen voor het “uiteenvallen van Europa” is zo’n product van het donker.

  Het geloof in Europa, in “the cause”, oftewel het doel, om “liberal democracy” in een “battle for civilisation” te redden van de “demagogen” en “populistische krachten” maakt de kern uit van hun betoog. En dan ben ik ruimhartig met mijn interpretatie. Eigenlijk staat er helemaal niets in, en is het een paniek-pamflet, zoals dat alleen door mensen wordt geschreven die in hun brood en niet in hun geweten worden bedreigd en waarmee je de massa niet eeuwig bedriegt.
  Het legt nergens uit wat het “doel” nou precies behelst, wat de “uitdaging voor de democratie” dan precies is, welke waarden Europa zou moeten verdedigen. Zoals tegenwoordig wel vaker het geval is, wordt je geacht je aan de magie van hun gelijk te onderwerpen (want wie is er nou tegen ‘liberale democratie’?) in plaats van aan die term een waarde of handelen te koppelen.
  In het Oude Testament leken de joden in Israel ook constant terug te vallen op waardeloze pruts-goden die ze zelf maakten en veerde en hen niet beschermden tegen antisemitische volkeren die hen jarenlang onderdrukten!

  Daarvoor is blijkbaar geen tijd meer, want “Europa valt voor onze ogen uit elkaar” en “Resistance” is het antwoord, koppen de media die het manifest hebben gepubliceerd.
  Deze intellectuele vleermuizen doen een beroep op ons gevoel van urgentie, en hopen dat we met hun angst voor populisme worden aangestoken – in plaats van hun fraude doorzien en daarbij al die ellende in europa zelf hebben veroorzaakt. Je zou verwachten dat ze op de rand van hun intellectuele faillissement een toontje lager zouden zingen maar ze zijn, gelijk aan de Farizeeërs en Schriftgeleerden, daarvoor toch al te ver in doorgeslagen!

  Nee, het door de leiders van de Europese Unie en dit soort valse profeten gekaapte idee van ‘liberale democratie’ (zogenaamd tegenover ‘populisme’) wordt als een embleem op hun intellectuele schild omhoog gehouden tegenover ‘het gevaar’ van nu. Zij zien, gelijk aan een muis die een haan als gevaarlijk zag en een kat als ongevaarlijk, helemaal niet meer wie hun ware vijanden zijn.
  Sommige van de ondertekenaars zijn welbekend: de schrijver Ian McEwan, Salman Rushdie en de playboy-filosoof Bernard-Henri Lévy, die het manifest schreef. Ze noemen zichzelf “Europese patriotten” en voelen de plicht “de mensen van Europa boven zichzelf en hun verleden uit te tillen”.

  Toe maar. Voor Lévy en de zijnen komt dit neer op het onbeschaamde verdedigen van de oligarchie van de Brusselse bureaucratie. Ook omdat de Europese verkiezingen worden genoemd als bepalend moment is het manifest eerder zendtijd voor politieke partijen dan onze intellectuele aandacht waard.
  Europa kan in geen eeuwen verenigd worden en daarbij zijn wij mensen allemaal sterfelijk en dus geen goden!

  Toch is hun ‘onderbuik’ een interessante, want ze hebben gelijk dat Europa uiteen dreigt te vallen. Alleen verheffen ze hier nu weer de (utopische) ideeën boven de mensen, precies de reden waarom we in deze puinhoop zitten.
  Als een harddrugs verslaafde houdt Lévy vast aan de grijsgedraaide, megalomane en luie ideeën die allemaal een variatie zijn op de gefantaseerde ‘loop van de geschiedenis’, een droombeeld, waarin ongehinderde vrijheid de boel zou samenbrengen. Een kinderlijk drammerig verlangen naar continuïteit en voorspelbaarheid, naar snoep voor iedereen.
  hoeveel dictators probeerden soortgelijke dingen in europa uit te halen om daarin jammerlijk te falen?

  Of de boel — Europa — daadwerkelijk kan samenkomen, heeft ze nog geen dag geïnteresseerd. Links demoniseert liever al decennia met hun Imagine-achtige naïviteit elke tegenstander, die wijst op de demografische crisis, het culturele relativisme en het verdwijnen van de kerk als reële aankondiging voor onze huidige situatie. In het Israël uit het Oude Testament gebeurde ongeveer hetzelfde en de Richters die het volk van het kwaad van buitenaf moesten beschermen konden dit land hierna evenmin verleden voor afgoderij.
  Het blinde vertrouwen in de ‘loop van de geschiedenis’ bood natuurlijk comfortabel leunstoel-activisme en linkse intellectuelen hebben actief bijgedragen aan het behoud van deze droomstaat, waarin iedereen zijn gang moest kunnen gaan zodat het vanzelf goed zou komen. En zo niet: ook goed!
  En dat het niet goed meer is te komen bewijst dat Europa er alleen maar verdeelder op is geworden!

  In feite hebben Lévy en de ondertekenaars meer gelijk dan ze zelf weten, als ze zeggen dat ze “een afslag gemist hebben in de geschiedenis”. Maar hun gespeelde verbazing over de opkomst van een revolutionaire tegenbeweging laat zien dat zelfreflectie het laatste is waar hun hoofd naar staat. Er zijn bovendien al zoveel revoluties in europa geweest die de gevestigde ordes nooit helemaal konden verslaan.

  Lévy richt zijn pijlen uitsluitend op het gevaar van het “populisme” en de “demagogen”. Wel nog even Erasmus, Dante en Goethe name-droppen, maar het blijft confetti op mentale modder. Niets over het Christendom, niets over de nationale verschillen die de waarheid over Europa vormen.
  Wél nog even de bingo-kaart afmaken met een reductio ad Hitlerum omdat ‘populisme’ een “uitdaging is die groter is dan welke ook sinds de jaren ’30”.
  Veel populisten willen in werkelijkheid helemaal GEEN verenigd Europa, oorlogen om anderen onderdrukken maar gewoon dat hun landen hetzelfde blijven ins rede.

  Zulke ronduit idiote en waanzinnige beschuldigingen aan het adres van ‘het volk’ laten zien dat de term populisme wederom alleen maar een hypnotische trigger is om iedereen te demoniseren (het enige waar links echt goed in is) die het anders ziet.
  Populisme was ooit een synoniem voor “populair”, een verwijzing naar een connectie met het volk, voor het volk en met het volk. Maar links houdt niet van het volk, alleen van ideeën. Ideeën zijn immers niet grillig maar men kan daar de mensen niet eindeloos mee voor de gek houden.

  Bijna niemand praat dus nog over ‘het volk’, of “over de mensen” en niet zonder reden: De mensen vertegenwoordigen een probleem voor de elite, die het concept populisme handig hebben verwisseld met democratie: een begrip dat ze om voor de hand liggende redenen niet kunnen veroordelen en afschaffen.

  Wat de ‘populisten’ allemaal denken en vinden volgens Lévy is niet best:

  “The idea of Europe is in peril. From all sides there are criticisms, insults and desertions from the cause.“Enough of ‘building Europe’!” is the cry. Let’s reconnect instead with our “national soul”! Let’s rediscover our “lost identity”! This is the agenda shared by the populist forces washing over the continent. Never mind that abstractions such as “soul” and “identity” often exist only in the imagination of demagogues.” (…)
  “In response to the nationalist and identitarian onslaught, we must rediscover the spirit of activism or accept that resentment and hatred will surround and submerge us. Urgently, we need to sound the alarm against these arsonists of soul and spirit who, from Paris to Rome, with stops along the way in Barcelona, Budapest, Dresden, Vienna and Warsaw, want to make a bonfire of our freedoms”
  Lévy vindt het een verschrikkelijke gedachte dat er populisten zijn, of beter: “krachten die het continent overspoelen”, die hun “verloren identiteit” zoeken, hun “ziel” en die “Europa niet willen opbouwen”. Nee dan liever gewoon doorgaan op het pad van de gefantaseerde geschiedenis, dan komt het goed. The idea will take care of itself.
  Ook de USSR was gewoon een kunstmatig wangedrocht met verschillende volkeren die dor de gruwelijke terreur evenmin tot een eenheid kon worden samengesmeed!

  In het manifest wordt het beeld opgeroepen van schuimende en tierende hordes die een idee afbreken. Schande! Terwijl, als er iets tierend en schuimend onze ‘liberale democratie’ aanvalt dan zijn het wel de intellectuele hordes, die uit naam van datzelfde liberalisme eisen dat mensen op de brandstapel gaan.
  Als je mannen geen vrouwen wil noemen, islam geen vrede en zwarte mensen geen slachtoffers. Om maar iets te noemen, de lijst van dingen die we uit naam van liberalisme moeten wordt met de dag langer en hebben hun aantrekkingskracht allang verloren.

  Het zou zoveel interessanter zijn geweest als de bekende intellectuelen van deze tijd zouden toegegeven dat het nog niemand (behalve misschien Michel Houellebecq) gelukt is om de essentie en de geest van Europa — in het tijdperk van de Europese Unie — te vangen.
  Wat deze ‘intellectuelen’ Europa noemen, wijzend naar de vlag van de Europese Unie, is nooit een geslaagde vervanging van natiestaten geworden. Die realisatie biedt pas echt kansen om ons ‘boven de geschiedenis uit te tillen’, om schoon schip te maken. Veel onderdelen van het populisme zijn al zover, denk maar aan de Gele Hesjes in Frankrijk en het stemmen op anti-Eu partijen.

  De tactiek om sporen uit te wissen, te doen alsof een gezamenlijke, verzonnen vijand uit ons eigen midden, nu het bestaansrecht van liberale democratie is (en de noodzaak voor een machtige Europese Unie), gaat de boel niet bij elkaar houden. En daarom stort de gehate EU hierdoor ook gewoon in elkaar!

  De waarheid is hard. Deze opzichtige vorm van chantage, compleet met beschuldigingen, demonisering en angstzaaierij maakt het ‘populisme’ niet minder een democratische pushback. Er zal meer voor nodig zijn om de revolutie van “rechts”, “alt-rechts” en “extreem-rechts” te stoppen dan dit vodje van een manifest.
  Want de niet-intellectuele mensen die gewoon werken, leren, kinderen krijgen, opbouwen en samenwerken, zoals hun voorouders dat ook deden, zijn niet langer voor de gek te houden. Het verloochen van anderen is gemakkelijk dan het verloochenen van jezelf.

  Het populisme is in de kern een reactie op de leugens, intimidatie, stupiditeit en politieke correctheid om ons heen, de leugens die Lévy nu weer schaamteloos opdient. En als die menselijke reactie een “bonfire of our freedoms” is, dan is dat maar zo, dan betekent dat dat de echte vrijheid alleen maar schitterend kan zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s