Abbas: “Overeenkomst tussen Hamas en Israël – alleen over mijn lijk”

Screenshot_365.png

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is al bekend dat de chef van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas (foto), helemaal niet enthousiast is over de onderhandelingen over een wapenstilstand tussen Hamas en Israël zonder zijn deelname.

Israel Heute

Een bericht van de Israëlische tv-zender “Channel 10” van vandaag bevestigde dit eens temeer. Volgens het bericht zou Abbas volgens een vooraanstaand lid van Fatah hebben gezegd: “Alleen over mijn lijk zal het tot een overeenkomst en wapenstilstand tussen de beide partijen komen”.

Verder zou de chef van de Palestijnen gezegd hebben dat de ondertekening van een overeenkomst zonder de toestemming van de Palestijnse Autoriteit illegaal zou zijn en als verraad zou worden beschouwd.

Het Fatah-lid verklaarde verder: “De Egyptenaren begrijpen de situatie niet goed en schaden de nationale Palestijnse belangen. Gesprekken met Hamas, die de controle over Gaza door middel van revolutie en zonder toestemming van de Palestijnse Autoriteit heeft verkregen, zijn onacceptabel en duiden op een verzet tegenover de Palestijnse leiding.”

Maandag verklaarde een vooraanstaand lid van Hamas dat er weldra een overeenkomst over een wapenstilstand zou komen, direct na de feestdagen van de Eid-al-Adra. Of een overeenkomst met de terreurorganisatie zich voor Israël zal lonen, is niet zo zeker. Volgens de verklaring van het lid van Hamas zou de organisatie ook na de overeenkomst over een wapenstilstand met Israël de militaire mogelijkheden van Hamas verder opbouwen en ontwikkelen, omdat men de “zionistische vijand” niet zou vertrouwen.

Daarom kan een wapenstilstand alleen maar gunstig zijn voor Hamas om zich in alle rust op een spoedige volgende “ronde” met Israël voor te bereiden, die zeer zeker zal komen, uiterlijk na het einde van de afgesproken perioden van de wapenstilstand.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, demoniseren, Fatah, Gazastrook, Hamas, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

16 reacties op Abbas: “Overeenkomst tussen Hamas en Israël – alleen over mijn lijk”

 1. hans-e-pans zegt:

  De man geeft een voorzetje.

  Geliked door 1 persoon

 2. Japio zegt:

  “Alleen over mijn lijk” hoop dat dat gauw geregeld wordt.

  Geliked door 3 people

 3. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Over z’n lijk, hè. Nou, wij kunnen hem onmiddellijk tegemoet komen wat dat betreft.

  Like

 4. Kwestie van uitschakelen. Probleem opgelost.
  De volgende die opstaat hetzelfde.

  Geliked door 2 people

 5. Aegolius cs zegt:

  Alleen “domme” mensen die het nieuws volgen en minimale kennis van de islam/koran tot zich hadden genomen ( Hans jansen+) konden dat al na de oprichting van de Staat Israel voorspellen!

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Abbas wil alléén iets over zijn lijk.
  Wat heeft hij er niet bij gezegd maar dat hoeft ook niet.
  Israël weet precies wat Abbas bedoeld, en zal daar zeker aan meewerken.
  Per slot van rekening staat z’n opvolger zich al warm te draaien.
  Het probleem met de islam is dat ze ’n geweldige hekel aan auto’s hebben.
  Vroeger toen we de auto nog niet hadden uitgevonden dus gewoon thuis bleven, hadden we geen last van dat tuig.
  Maar nu we eindelijk ’n auto voor de deur hebben komen ze ‘m hier verbranden.

  Like

 7. Ijzer67 zegt:

  Nou over zijn lijk. Mossaad sla je slag .

  Geliked door 1 persoon

 8. koddebeier zegt:

  Alleen over mijn lijk, dat kan geregeld worden lijkt mij !

  Geliked door 2 people

 9. Guus Velraeds zegt:

  De islamitische wereld kent het begrip Hudna.

  Moslims vinden in Mohammed hun grote voorbeeld waarmee ze richting geven aan alle aspecten van hun leven.

  Mohammed maakte geregeld gebruik van het begrip Hudna.

  Hudna is geen staakt het vuren zoals gedragen door Westerse waarden.

  Gooi je westerse waarden gerust overboord wil je inzicht bereiken in de mindset van de moslim.

  Hudna is islamitisch bedrog en misleiding van het meest verfijnde en superieure soort.

  Hudna is een voor alle ogen zichtbare (en toch niet gezien) voorbereiding voor de volgende veldslag.

  Moslims hopen dan iedere keer dat die laatste veldslag de moeder aller veldslagen is.

  Moslims sluiten nooit duurzame vrede met niet moslims, want dat is in strijd met hun religie/ideologie.

  Sterker, vrede sluiten met niet moslims zou het einde inluiden van de islam als religie en drager van de islamitische cultuur.

  Om dit te begrijpen moet je wat dieper in de islamitische geest doorgedrongen zijn dan doorsnee.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Zeg Guus.
   Waar ben je mee bezig?
   Geïnteresseerd zijn in ’t binnendringen in de islamitische hudna….
   Lijkt me nou echt iets voor mensen die eigenlijk op de grens staan van zichzelf te vergooien aan de waanzin.

   Like

 10. BertG. zegt:

  Ik begrijp niet dat ze nog de moeite nemen om met die man om de tafel te gaan zitten.
  Meer dan leugens en bedreigingen komen er niet uit.
  De enige reden dat een mossel om een wapen stilstand vraagt, is maar om weer op krachten te komen zodat ie weer verder kan gaan met ze eeuwige haat tegen alles en iedereen.

  Like

 11. Tiurrie zegt:

  …er zal nooit en ten nimmer een wapen stilstand komen ….deze Palestijnse leiders spreken met een giftige tong….destijds in een besloten beraad riep yasser arafat op voor vernietiging van Israël. …taqiyya…schijnheiligers.

  Like

 12. fleckie zegt:

  ‘JOURNALISTIEKE LEEGLOOP’ . NW. ISR. WEEKBLAD 24.8.2018. JAn FRANKE
  ‘Vaste buitenlandse correspondenten trekken weg uit Israel en de palestijnse gebieden,vanwege technologische ontwikkelingen en verplaatsing van het nieuws. Verslaggever Jan Franke ziet collega’s die het financieel niet meer kunnen bolwerken een voor een vertrekken.
  In de jaren negentig waren er liefst 12 fulltime Nederlandse correspondenten in Israel en de palestijnse gebieden gestationeerd. Alle grote kranten en tijdschriften hadden een eigen medewerker op de loonlijst,net als diverse radio-televisiezenders ,zowel van de publieke omroep als de commerciele partijen.
  ” Zelfs de DONALD DUCK heeft hier een correspondent”, was een veelgehoord grapje onder het Nederlandse journaille over die tijd. Het waren de jaren van de OSLO-akkoorden en later de Tweede Intifada en de oorlog tussen Israel en Libanon in 2006. Vrijwel geen dag ging voorbij of het conflict tussen Israel en de Palestijnen was voorpaginanieuws. Bij grote gebeurtenissen werden extra teams uit Nederland ingevlogen,geld eas geen probleem. Traditionele media ,zoals we ze nu noemen,beleefden gouden tijden. Het geld uit abonnementen en advertenties stroomde binnen. Nederlandse correspondenten leefden als diplomaten met een stevig salaris,auto van de zaak en een huis in de buurt van Hetzlia, de Goudkust van Israel. Niets zelden bleven journalisten decennia hangen en werden zij het gezicht v.h.Midden-Oosten in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan Connie Mus,de in 2010 overleden RTL NIEUWS- correspondent die bijna 30 jaar vanuit Jerusalem door het Midden-Oosten trok. Maar ook journalisten als SALOMON Bouman( NRC, NIW) en Ankie Techess ( VRT,NIEUWSUUR ) verbonden hun carriere aan EEN standplaays. Zij waren de laatste der Mohikanen,eant de traditionele correspondent is een uitstervend beroep. ……………..DIGITALISERING……………..
  Toen ikzelf in 2012 als freelancecorrespondent naar Israel en de palestijnse gebieden kwam was de neergang al ingezet. De grootste Nederlandse dagbladen en omroepen hadden nog een correspondent in vaste dienst,maar bij de weekbladen en kranten met kleinere oplagen waren zij al wegbezuinigd. Google,Facebook en Marktplaats namen steeds grotere happen uit de Nederlandse advertentiemarkt. Jongeren sloten geen krantenabonnementen meer af. Zij lezen hun nieuws gratis op internet of nemen een goedkoop online- abonnement. Het lezersbestand v.d.kranten stierf letterlijk uit. Deze trend was al jaren zichtbaar,masr veel gedrukte Nederlandse mediavreageerden traag en onhandig op de veranderingen. Na vele mislukte experimenten op internet en teruglopende inkomsten begon de financiele bodem in zicht te raken. De dure buitenlandse bureaus kregen de eerste klappen. Correspondenten in vaste dienst werden teruggeroepen of in een freelanceconstructie gedwongen. Gepensioneerden werden domweg niets vervangen. Ook bij de televisie,waar traditioneel meer geld omgaat dan in de dagbladjournalistiek,verdwenen de banen. Op dit moment zijn er geen Nederlandse correspondenten in vaste dienst meer in Israel en de Palestijnse gebieden. De NOS, NRC,ALGEMEEN DAGBLAD, en DE TELEGRAAF werken met freelancers. De VOLKSKRANT heeft niemand meer in Israel gestationeerd,maar vliegt bij groot nieuws een buitenlandredacteur in om verslag te doen. De rest v.d.berichtgeving wordt van achter het bureau gedaan.
  …ARABISCHE. LENTE. ” Wij hebben nog maar 3 correspondenten in loondienst, de rest is freelancer”, zegt Brechtje van de Moosdijk,chef-buitenland van RTL NIEUWS? Een van hen is Midden-Oostencorrespondent Olaf Koens. Hij vertrok in 2017 van Tel Aviv naar Istanboel. Daarmee kwam na dertig jaar een einde aan RTL in Israel. Van de Moosdijk:” In de televisiewereld is een technologische revolutie gaande. We zaten al die jaren met grote Amerikaanse mediabedrijven in een kantoorgebouw in Jerusalem. We deelden hun satellietverbinding om .ive te gaan. Maar dat kan tegenwoordig met onze eigen spullen. Dat biedt veel flexibiliteit”. Aan de verhuizing van RTL naar Istanboel lagen ook andere overwegingen ten grondslag. Sinds de Arabische Lente in 2011 vindt het grote nieuws in het Mi-Oosten steeds meer elders plaats. Syrie, Irak en ook Turkye zelf spelen de dominante rol in de regio. Van de Moosdijk:” Het grote nieuws gebeurt elders. Daardoor werd de logistiek voor ons belangrijker. Vanuit Israel kostte het telkens uren om door de douane te komen en moesten we altijd tussenstops maken. We vlogen vaak met Turkish AIRLINES over Istanboel. Zo is het idee van de verhuizing ontstaan”. Het vertrek uit Jerusalem betekent volgens RTL niet dat er minder aandacht naar Israel en de palestijnse gebieden gaat. Correspondent Olaf Koens bezoekt het land meerdere keren per jaar. Volgens van de Moosdijk hebben RTL-kijkers het vertrek uit Jerusalem nauwelijks opgemerkt. ” Van Connie Mus wist iedereen waar hij woonde, maar de correspondenten na hem waren altijd veel onderweg”.
  De verdwijning v.d.correspondenten in vaste dienst in Israel wordt opgevangen door freelancers. Waar het correspondentschap ooit een seniorpositiebin een nieuwsorganisatie was, maken jongeren tegenwoordi de dienst uit.Zij zien het correspondentschap als een kans om in korte tijd veel ervaring op te doen,en zo een paar stappen op de carrieladder over te kunnen slaan.
  Als 33- jarige die op 27- jarige leeftijd de stap waagde behoor ikzelf tot deze groep. De nieuwe generatie werkt voor zowel kranten en tijdschriften als radio en televisie,in binnen- en buitenland. In drukke nieuwstijding bedienen we alle klanten tegelijk, met hectische werkdagen van gemakkelijk 18 uur. De meeste collega’s zijn niet voldoende verzekerd voor werkongevallen of arbeidsongeschiktheid. Die 500 euro per maand kan niemand missen,gezien de torenhoge kosten van het levensonderhoud in Tel Aviv of zelfs in Ramallah. Zolang er veelm nieuws is blijft deze wankele constructie overeind. Correspondenten vullen slappe maande aan met verdiensten uit bijv. een oorlog tussen Israel en Hamas en Gaza.,waarbij je gemakkelijk 800 euro per dag kan verdienen. Masr dat zijn extreme situaties ,uitzonderingen. In de dagelijkse praktijk dalen de tarieven al jaren, of blijven ze in het gunstigste geval gelijk. Ik kan de collega’s die de afgelopen jaren uit Israel zijn vertrokken omdat ze het financieel niet meer kunnen bolwerken al niet meer op twee handen tellen. Anderen trokken van Israel naar Beiroet of Istanboel om dichter bijn het wereldnieuws te zitten, EN voor een goedkoper leven. Zij die overblijven in zetel Aviv en Jerusalem ,voeren een verbeten vecht om klussen en opdrachtgevers.
  FLY- IN CORRESPONDENT. Israel stond lang bekend als het land met de meeste correspondenten ter wereld, na de Verenigde Staten. De media-aandacht voor het land was overweldigend. Wonen er tegenwoordig minder buitenlandse journalisten in het land? De woordvoerder v.h. GOVERNMENT PRESS Office in Jerusalem, betwijfelt het. ” De trend is zeker dat er minder buitenlandse journalisten permanent in Israel gevestigd zijn.Maar als het hier los gaat v.iegen media direct versterkingen in. Afgelopen mei ontvingen we nog 500 buitenlandse journalisten in Israel”. Volgens hem heeft de verdere daling vooral te maken met de technologische ontwikkelingen in de media, waardoor het eenvoudiger is het nieuws vanaf de redactie te volgen.” Ook de FOREIGN PRESS Association ( FPA) , de vereniging van buitenlandse journalisten in het land,constateert geen forse afname in zijn ledenbestand. In 2018 zijn er volgens de FPA 400 buitenlandse correspondenten in Israel gevestigd. Maar,erkent secretaris Glenys Sugarman, de meeste leden van haar organisatie zijn in vaste dienst bij grote internationale nieuwsorganisaties.” Zij houden nog altijd een kantoor hier en vervangen ook hun mensen. Op de jonge freelancers hebben wij weinig zicht.zij zijn meestal geen lid”.
  De gevolgen van deze ontwikkelingen laten zich raden: doordat correspondenten ter plekke worden vervangen door in Nederland gevestigde journalisten die invliegen bij groot nieuws, gastvrijheid expertise verloren. Kennis van lokale talen en culturen geeft diepte aan verslaggeving, leidt tot betere vragen en antwoorden. Tot nu toe lost een steeds kleinere groep freelancers het op. Tot ook dat niet meer gaat.*~*~*~###

  Like

 13. Marijke zegt:

  Die Abbas is niet te vertrouwen. Nooit!

  Like

 14. kampersrene zegt:

  Alleen over mijn lijk zal het tot een overeenkomst en wapenstilstand tussen de beide partijen komen”……dat is een geschikte voorwaarde “”alleen over mijn lijk”” Het is enkel nog wachten op dat Hamas lijk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s