“Vaste lasten stijgen met honderden euro’s”

Screenshot_375

Nederlanders gaan volgend jaar fors meer uitgeven aan vaste lasten zoals energiekosten. Gemiddeld is een huishouden in 2019 volgens vergelijkingssite Pricewise zo’n € 700,- extra kwijt ten opzichte van dit jaar.

De Telegraaf

De oplopende energietarieven van de afgelopen maanden, internet en bellen naast belastingeffecten tikken aan, blijkt uit een doorrekening van de vergelijker specifiek voor vaste lasten. Wel daalt de inkomstenbelasting voor de meeste mensen met een baan.

Volgens de tellingen van de vergelijker is een gezin met een kind gemiddeld een bedrag van ongeveer € 700,- euro duurder uit, een alleenstaande ruim €450.

Stapeling telt aan

Directeur Hans de Kok is bezorgd over de stapeling van de zorgpremie naast de oplopende kosten voor de auto- en woonverzekeringen die maandelijks doortikken. Pricewise verwacht ook dat de premies voor inboedel-, de aansprakelijkheids- en opstalverzekeringen toenemen.

Volgens het kabinet en budgetvoorlichter Nibud gaan de meeste Nederlanders er dankzij veranderingen in belastingen nog altijd op vooruit. De gemiddelde stijging van de koopkracht is geraamd op 1,5%.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “MilaK9”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Desinformatie, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Nederland, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op “Vaste lasten stijgen met honderden euro’s”

 1. rob van marle zegt:

  Nibud zit ook al te liegen ook net a;s Rutte meedoen aan de verloedering van Nederland

  Geliked door 5 people

 2. Harry zegt:

  Ik zie Rutte zó nog staan , met dat uitgestreken smoelwerk , dat we er ongeveer allemaal anderhalf procent op vooruit gaan .
  Heel fier , dat ie dát voor ons voor elkaar gekregen heeft !

  Na ons eerst van tien procent te hebben beroofd kregen we anderhalf procent retour !
  Prachtig gebaar , net als die duizend euro , die maar niet kwam .
  De ellende is dat iedereen, elke organisatie , ieder bedrijf , waterschappen , energiebedrijven ,
  gemeentes , die geld van de burger mogen incasseren , voor zichzelf al uitgemaakt heeft dat ze die anderhalf procent wel in rekening kunnen brengen .
  Met al die anderhalf procenten bij elkaar zijn we iedere keer weer een stuk slechter af .
  De enige optie om vooruitgang te boeken is als je de enige bent , die een forse verhoging krijgt .
  Collectief iets doen, is achteruitgang .

  Geliked door 2 people

 3. King Arthur zegt:

  Tja, aardgas is op waarvan de sociale uitkeringen al 40 jaar lang voor immigranten werden betaald en nu is de bodem van het hele sociale stelsel in zicht en toch komen er ieder jaar minstens 35000 immigrant uitkeringstrekkers bij. Rararara wie dat gaat betalen??

  Geliked door 6 people

  • Sabeltant zegt:

   35.000? Ja, dat is wat de leugenaars in Den haag u graag laten geloven.
   Maar, het zijn er minstens 250.000.
   Wat hier gewoon binnenkomt op basis van gezinshereniging wordt niet meegerekend.
   die 35.000 gaat daarom alleen al 4 x over de kop.
   Er komen er ook zo’n dikke 100.000 binnen die dankzij de EU en het Schengen verdrag een ander dan NL paspoort hebben gekregen en die worden voor het gemak ook maar niet meegeteld. Die komen hier tijdelijk wonen, werken wat en krijgen daarna de zak, die gaan in de bijstand en als het even meezit reizen ze daarna door naar bv België waar men hetzelfde verhaal met een andere identiteit nog eens opnieuw speelt.
   De hele migratieleugen is een linkse miljarden fraude die zijn weerga niet kent.
   Er wordt ongegeneerd gelogen tegen de Nederlandse burger over een aantal zaken.
   Migratie, de Europese Unie en het milieu. Niets wat er in de krant staat over deze drie onderwerpen is waar, het is één grote leugen.

   Geliked door 5 people

 4. koosv8 zegt:

  Veel beloven weinig geven doet een gek in vreugde leven. Zeker in dit landje, want de spreuk,, er gaan veel makke schapen in één hok,, is ook hier zeer wel van toepassing!!

  Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  Ik geloof er niets van. Rutte had toch gezegd dat we er allemaal op vooruitgingen? Nou dan!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 6. j verwer zegt:

  Deze berekening is nog veel te laag. De BTW verhoging is nog niet mee genomen. Net gelezen dat het aantal asielzoekers ook weer is toegenomen. Tel uit je winst, het worden magere jaren ,zeker voor de mensen met een minimaal inkomen.

  Geliked door 5 people

 7. leefbarbaar zegt:

  Ieder jaar honderdduizend moslims erbij, waar geen werk voor is, waar geen toekomst voor is. Wij betalen dat, zij ontvangen dat. Natuurlijk wordt alles duurder, wanneer het gratis wordt weggegeven.

  Like

 8. freda110 zegt:

  Je snapt het toch niet, we kunnen het ons permitteren 2,5 miljard aan shell en Unilever te geven en duizenden nietsnutten het land binnen te laten met de allez graties slogan, een paar honderd miljoen aan Rhianna in het kader van ontwikkelingshulp geven en toch gaan de prijzen de de belastingen omhoog.
  Ik krijg zo’n vaag vermoeden dat we voorgelogen zijn alhoewel ik tot nog toe altijd het idee had dat de politici altijd heel eerlijk waren. (sarcasme modus uit)
  Rutte ambieert een baan bij de eu en daar mogen de Nederlanders voor bloeden.
  De lui in de tweede kamer raakt dit soort dingen niet want die krijgen een riant inkomen om te appen op het blauwe pluche.
  Een ding staat vast, van dit soort volks vertegenwoordigers hoef je niets te verwachten, want het Nederlandse volk vertegenwoordigen ze zeker niet en ze zijn ook helemaal niet van plan om dat in de toekomst te gaan doen want………baantje hè.
  Net een klein stukje van het debat met Blokhoofd gevolgd en ik heb werkelijk het idee dat meer dan de helft nauwelijks weet waar het over gaat en dan met het geijkte verhaaltje aankomt “met de kennis van nu”.
  Dames en heren politici voordat u ook maar een van ONZE centen naar het buitenland overmaakt verwacht ik van u dat u zich uitermate grondig laat informeren waar dat geld expliciet voor dient en wie er verantwoordelijk voor is maar ja, als je zit te appen krijg je de helft niet mee.

  Geliked door 1 persoon

 9. Tistochwat zegt:

  Volgens het kabinet en budgetvoorlichter Nibud gaan de meeste Nederlanders er dankzij veranderingen in belastingen nog altijd op vooruit.

  Smerige leugenaars!
  En tóch zijn er nog sukkels die hen geloven.
  Volgend jaar kan alles wederom duurder gemaakt worden.
  Het ‘koningshuis’ kan er ook nog wel een centje bij gebruiken.

  Raar dat het de ‘deugmensjes’ zo goed gaat.
  Ze vieren een paar keer per jaar wekenlang vakantie aan de andere kant van de wereld, lopen achter ieder evenement aan en maken elke week culturele uitstapjes.
  En maar roepen dat ‘we het hier zo goed hebben’. Nog véél te goed, vinden ze.

  Geliked door 4 people

 10. Jade zegt:

  Hoe kan het dat we fors meer betalen voor
  energie nu heel Nederland is overgestapt
  op spaarlampen/LED-verlichting?
  We zouden eigenlijk geld terug moeten krijgen!!!

  Like

  • Steven zegt:

   Dat denkt iedereen dat ze MINDER gaan betalen door over te stappen op energiezuinige apparaten. (zolang het kleinschalig blijft dan)
   Eerst betaalt héél Nederland zich blauw aan de kosten om die mooie spaarlampen die bijna geen stroom meer verbruiken aan te schaffen, en als dan de inkomsten van de staat hierdoor naar beneden gaat…dan gaan we gewoon de prijzen weer flink verhogen om minstens het niveau als voorheen. En als het even kan er maar meteen iets extra’s bij te doen om de burgers weer pijn te doen.
   Met andere woorden…iedereen dacht voordeliger af te zijn door spaarlampen en energiezuinige apparaten aan te schaffen en duizenden euro’s uit te geven aan zonnepanelen, maar als daar dan weer flink geld aan is verdiend (aan uw aangeschafte spullen) gaan de prijzen en de BTW gewoon weer omhoog gooien om de inkomstenderving van de STAAT weer te rechtvaardigen.
   En Rutte lacht zich weer de kloten uit zijn broek!!

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Steven.
    Hier past een correctie.
    Rutte kan zich helemaal niet de kloten uit zijn broek lachen…
    De gedachte alleen al is werkelijk beangstigend belachelijk!
    Hoe kom je dáár nou toch bij?
    We hebben het over Rutte!
    Je weet wel die kerel die geslachtsloos geboren is, en ons de kloten van het lijf trekt!

    Like

   • bigljohn zegt:

    En dat klopt Steven. Zes jaar geleden heb ik 15 zonnepanelen x 240 Watt per paneel aangeschaft. Ze dekken bijna mijn gehele elektriciteitsverbruik. Maar nu komt het; binnenkort krijg ik niet meer het gebruikelijke kilowattuur tarief vergoed (€0,24) maar slechts 2 a 3 Eurocenten per terug geleverde Kilowatt. Ik zal de installatie net terug verdiend hebben, om vervolgens te moeten concluderen dat vadertje Staat mij een oor aangenaaid heeft ! Die 15 zonnepanelen liggen dan voortaan voor Jan Joker op het dak !

    Like

 11. Claudia M. zegt:

  De balans maken we eind 2019 wel op Nibud…, dan zal uitkomen in hoeverre wij erop vooruit zijn gegaan. Niet eerder!

  Like

 12. Sabeltant zegt:

  De enige manier om te zien hoeveel het duurder wordt is om te zien hoeveel je over houdt, of tekort komt.

  Like

 13. Qvic zegt:

  De meeste mensen hebben totaal geen flauw idee van hoe begrotingen geïnterpreteerd moeten worden. Als zij door hun eigen onwetendheid de uitkomst positief vertellen aan het volk en uit hun duim gezogen percentage wat het volk zogenaamd er op vooruit gaat, zijn toch vele mensen overtuigd dat het zo is. Ze zullen wel bedoelen dat enkel de inkomstenbelasting lager wordt en dat, dat enkel die percentage vooruitgang mee bedoelt wordt. Maar dat alles duurder wordt is niet mee genomen bij die berekening. Dus onder de streep zal iedereen weer meer moeten betalen, voor het zelfde. De politiek doelt enkel op de mindere inkomstenbelasting en het volk denkt dat het over de gehele linie is. Deze misleiding gebruiken de politici maar al te graag, zodat negatieve berichtgeving ineens een positief tintje krijgt. Maar deze schijn bedriegt iedereen uiteindelijk.

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Qvic, voor dit soort boodschappen heeft de staat een heel leger ambtenaren in dienst die er voor doorgestudeerd hebben om de mensen namens de staat te belazeren. De politici noemen dat ambtelijke ondersteuning.

   Like

 14. boorzalf zegt:

  Er zit weer een Grapperhaus in het kabinet en hup!!! de btw gaat weer om hoog, zo vader zo zoon zullen we maar zeggen.

  Papa Grapperhaus voerde in 1969 de btw in. Leeg zuigen dat klootjesvolk zal hij wel gedacht hebben.

  Like

 15. Republikein zegt:

  Hoe komt dat toch?
  Een oude boodschap.

  Geliked door 1 persoon

 16. Thoth zegt:

  Tuurlijk, dit is Rutte. Een belastingverlaging wordt weer geconfronteerd met verhogingen van de nutsvoorzieningen, kwijtschelden van de dividend en de voedselverhogingen. Kortom, de lagere inkomens gaan er op achteruit. Nix geleerd hoor, deze mensen.

  Like

 17. bigljohn zegt:

  De grootste onkosten-pot moet nog komen, als iedereen door vadertje Staat verplicht word om in plaats van een gasketel, een warmtepomp aan te schaffen. Een flinke hypotheek zal nodig blijken om dit peperdure apparaat aan te kunnen schaffen. Ook dit apparaat heeft jaarlijks onderhoud nodig, en net al de gasketel is hij na 10 tot 15 jaar versleten, en moet er weer een nieuwe komen. Mensen zouden dan een tweede hypotheek moeten nemen, als ze die al kunnen krijgen, om weer een nieuwe aan te schaffen. Jongens, dat is pas goedkoop aan warmte komen ! En natuurlijk ook een verhoogde elektriciteitsrekening, want iedereen is dan ook verplicht om een elektrische kookplaat aan te schaffen, c.q. een elektrische boiler. Vervolgens moeten alle kolen, gas, en kerncentrales dicht, en vervangen worden door windmolens en zonnepanelen. Van die laatste heb ik 15 stuks op mijn dak liggen. Binnenkort wil men voor deze vorm van terug-levering van elektriciteit fors minder uitbetalen. Hetzelfde verhaal als uit de jaren 60. Iedereen moest aan het aardgas, het was veel goedkoper en brandde beter ! Ook moeten alle Nederlandse auto’s elektrisch zijn. En wat de uiteindelijke elektriciteitsprijs zal gaan worden voor deze poppenkast ? Geen €0,24 per Kilowatt, maar waarschijnlijk een tienvoud ervan. En alle weilanden van de boeren vol met zonnepanelen, en ons hele land plus zee bezaaid met honderdduizenden zeer onrendabele windmolens. Dat zal een leuk gezicht zijn !

  Geliked door 1 persoon

 18. Ja ja lieve kijkbuiskindertjes…..het grote misleiden is begonnen. Nog voor er een ander kabinet is zullen ze nog snel miljarden binnen harken.

  Like

 19. scherpschutter1943 zegt:

  Wat mij nog het meest verbaast is dat de inzamelingsactie voor sulawesi ongeveer 12 miljoen heeft opgeleverd onder de bevolking van nederland. Geschift, al die nl.gevers. Kennelijk hebben ze teveel geld en geen begrip van de situatie daar, Indonesie, het grootste moslimland ter wereld en daar gaan we geld aan geven. Geld geven aan onze toekomstige moordenaars, de moslims. Van de opbrengst van de inzamelingsactie hadden we beter wapens kunnen kopen om ons straks tegen diezelfde moslims te kunnen verdedigen. Ik geef geen geld aan moslims. Ik moet gedwongen door de belastingdienst, al genoeg mee betalen om moslimasielzoekers aan de kost te houden. Geen christelijk asielzoekers want die zijn door de moslims op zee al overboord gegooid, mannen, vrouwen, kinderen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s