Britse minister van Buitenlandse Zaken vergelijkt de Europese Unie met de Sovjet-Unie

Screenshot_376

(Vertaling: E.J. Bron)

De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Jeremy Hunt, riep Brussel ertoe op om de “EU-club niet in een gevangenis te veranderen”. De nervositeit van de Britse regering in verband met een mogelijk mislukken van de Brexit-onderhandelingen neemt merkbaar toe.

RT

De uitlatingen van de Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt over de vastgelopen Brexit-onderhandelingen stuiten in Duitsland en de EU op scherpe kritiek. Hunt had op de partijdag van de Britse Conservatieven de Europese Unie voor toestanden zoals in de voormalige Sovjet-Unie gewaarschuwd: “Als u de EU in een gevangenis verandert, zal de wens om daar uit te komen niet minder worden, maar juist toenemen”, zei Hunt afgelopen zondagavond in Birmingham.

“Wat is er met het vertrouwen en de idealen van de Europese droom gebeurd?”, vroeg Hunt. “De EU werd opgericht om de vrijheid te beschermen. Het was de Sovjet-Unie die de mensen ervan afhield te vertrekken.” En hij voegde er aan toe:

“Laat me nog één ding over deze gesprekken zeggen. Verwart u de Britse hoffelijkheid nooit met Britse zwakte, want wanneer u een land als Groot-Brittannië in het nauw drijft, storten we niet in elkaar – we vechten.”

De politicus Buitenlandse Zaken van de CDU, Norbert Röttgen, sprak maandag in Londen van een “ongepaste toon”. Hij verweet Brussel echter ook tekortkomingen bij de Brexit-gesprekken. “Bij de EU is de zwakte gelegen in het feit niet soeverein tot compromissen bereid te zijn”, ze de voorzitter van de commissie Buitenland in het Duitse parlement tegenover journalisten.

Hunt was in juli de omstreden minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson opgevolgd, die uit protest tegen de plannen van premier Therea May was afgetreden. Hunt was daarvoor minister van Gezondheid. Ook in Brussel stuitten Hunt´s uitlatingen op kritiek. “Ik zou respectvol zeggen dat wij er allemaal van zouden profiteren – en vooral de minister van Buitenlandse Zaken – om af en toe eens een geschiedenisboek open te slaan”, zei Margaritis Schinas, de woordvoerder van de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker.

Groot-Brittannië zal over zes maanden de statengemeenschap verlaten. De onderhandelingen tussen Brussel en Londen zitten echter in het slop. Daarom wordt ook een mogelijke uittreding zonder akkoord gevreesd – dat op zijn beurt zou aanzienlijke gevolgen hebben op alle levensterreinen. Veel ondernemingen vrezen financiële verliezen.

Bron:
https://deutsch.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Britse minister van Buitenlandse Zaken vergelijkt de Europese Unie met de Sovjet-Unie

 1. Jules Vismale zegt:

  En groot gelijk heeft Jeremy Hunt!!!!!!!!

  Like

 2. Mary zegt:

  Nu daar slaat hij de spijker natuurlijk wel op zijn kop, echter de EU is veel erger dan de toenmalige Sovjetunie dit is een ongekozen club en alles is er op gericht om de “eigen bevolking” niet alleen totaal te controleren en te onderwerpen maar te vervangen.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Mary.
   Ik begrijp wat je wilt zeggen maar in de Sovjet-Unie kon het volk ook maar op een man stemmen.
   Zelfs nu nog, met Poetin.

   Laten we maar blij zijn dat we de commedie van die zogenaamde democratisch gekozen regeringen, hebben afgeschaft.

   Like

 3. Elisah zegt:

  Iets anders,
  https://fenixx.org/2018/10/02/verenigd-koninkrijk-voert-immigratie-in-op-basis-van-vaardigheden/

  Verenigd Koninkrijk voert immigratie in op basis van vaardigheden

  In maart 2019 verlaat Groot-Brittannië formeel de EU. Dan wordt er een nieuw immigratiesysteem ingevoerd, heeft de premier van het land, Theresa May, aankondigd.

  Laaggeschoolde mensen uit andere landen zullen dus volgens de nieuwe regels niet in staat zijn om te concurreren voor banen die mogelijk door Britse werkzoekenden worden ingenomen. Bovendien moeten veiligheids- en strafbladcontroles worden uitgevoerd op mensen die het VK willen binnenkomen, wat volgens de BBC vergelijkbaar is met het systeem dat door de Verenigde Staten wordt gebruikt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wachteres zegt:

  Farage compares EU to Soviet Union

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Als we naar het begin kijken hoelang het socialisme Europa aan het vergiftigen is, moeten we teruggaan naar de Russische revolutie toen de tsarenfamilie vermoord werd. De communisten namen de macht over in Rusland, en nadien in de omringende landen. Dat betekent op zich al 100 jaar socialisme. Ook is er de Westerse variant, de E.U. Men kon in het Westen zien wat voor grote schade het socialisme in het Oostblok aangericht heeft. Desondanks moesten ze het hier ook eens gaan proberen. Gelijk die failliete modezaak waar tegen beter weten in een andere investeerder de boel overneemt, na verloop van tijd zijn geld ziet verdwijnen en ook weer failliet verklaard word. Het word hoog tijd dat het socialisme opdondert. Krijgt het de kans om nog veel langer door te gaan, dan betekent dat uiteindelijk de totale vernietiging van compleet Europa.

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  De scheiding van de satellietstaten van de CCCP verliepen ietwat gemakkelijker af dan dat de afscheiding van de EUSSR.
  De Falklands waren verder weg dan Brussel…. Houdt je rug recht, May!
  How Britannia was allowed to rule the waves
  https://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1538569/How-Britannia-was-allowed-to-rule-the-waves.html

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s