Stemmenaantal verdubbeld: Salvini´s LEGA op recordhoogte

Screenshot_439

(Vertaling: E.J. Bron)

De harde koers van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini  (foto) wat betreft migratie en financieel tekort blijft heel goed aankomen bij de kiezers. Salvini´s partij LEGA staat volgens een actuele peiling inmiddels op een record van 33,8% van de stemmen. Bij de parlementsverkiezingen in maart had de partij 17,4% van de stemmen gehaald.

Kronen Zeitung

De populistische Vijfsterrenbeweging van Luigi Di Maio lijdt onder de concurrentie van de sterke coalitiepartner LEGA onder de charismatische populist Salvini, die niet alleen in Italië, maar ook in Europa regelmatig opzien baart. Volgens de door het opinieonderzoeksbureau Ipsos uitgevoerde peiling, die vandaag werd gepubliceerd door het dagblad “Corriere della Sera”, zou de Vijfsterrenbeweging bij nieuwe verkiezingen genoegen moeten nemen met 28,5% van de stemmen, nadat ze bij de parlementsverkiezingen 32% had gehaald.

Salvini´s LEGA put uit het reservoir van de conservatieve partij “Forza Italia” rondom de ex-minister-president Silvio Berlusconi, die bij nieuwe verkiezingen 7,8% van de stemmen zou behalen. Dat is duidelijk minder dan de 14% die de partij tijdens de parlementsverkiezingen op 4 maart had gehaald. De Democratische Partij (socialisten) onder Maurizio Martina blijft daarentegen met 17,1% stabiel.

Bron:
www.krone.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", asielwaanzin, EU-critici, gezond realisme, Immigratie, Italië, LEGA, Patriottisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Stemmenaantal verdubbeld: Salvini´s LEGA op recordhoogte

 1. Jean zegt:

  Salvini krijgt enorm veel respect omdat hij echte democratie toepast, hij respecteert de wil van de Italiaanse burgers en dat siert hem, wij hebben helaas veel lafaards die ons verraden en beschadigen en ze worden ook nog aan de vreet gehouden op onze kosten.
  Mensen wakker worden en die lafaards wegstemmen zoals in Italië, Hongarije, Polen, Oostenrijk, Zweden, Duitsland enz., nu nog Nederland, Vlaanderen en de resterende Europese landen.
  Laten we beginnen met die EU dictators uit te schakelen dan kan Europa weer bloeien zonder islamieten.

  Geliked door 4 people

 2. louis-portugal zegt:

  Die echte socialisten krijg je toch niet omgeturnd.
  Een bepaald percentage van de mensen is nu eenmaal zo geschapen.

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. In ieder geval in Italië. Daar ziet het in ieder geval naar uit. Bij ons is de nood iets minder omdat we niet als Italië in de frontlinie zitten v.w.b. de instroom van (islamitische) 5e colonne-versterkers.
  Toch is ook bij ons de groei van het moslimtuig onrustbarend en er is alle reden om bij de eerstvolgende verkiezingen op anti-islam en anti-EU-partijen te stemmen. Veel mensen twijfelen veel te lang, soms tot het binnengaan van het stembureau. Ik wil hierbij nog eens herhalen wat ik daar eerder over adviseerde. Wordt donateur van de stichting vrienden van de PVV. Dat helpt je over de twijfel heen en helpt ook de PVV, een partij die niet gretig vreet uit de door belastingbetalers gevulde subsidiepotten, zoals de andere partijen wel doen. Dit zouden veel meer Nederlanders die achter het gedachtengoed van de PVV staan moeten doen. Je bent weliswaar geen lid, dat kan bij de PVV nu eenmaal niet maar JE HOORT ER DAN WEL BIJ.
  malsion@orange.fr

  Like

 4. jack black zegt:

  Van de EU Parasiten krijgt hij ook al de volle lading af !
  Laat die verotte vuile EU maar naar de kloten gaan !
  Fuck the EU !

  Geliked door 1 persoon

 5. kampersrene zegt:

  Stemmenaantal verdubbeld: Rutte …VVD op recordhoogte….Hij kan geen asielzoekers ruiken noch zien….Wat denken jullie nu van onze Rutte….och even wegdromen , dat kunnen ze ons (nog) niet afnemen

  Like

 6. Peter zegt:

  Voor alle azijnpissers op deze site.
  Goed nieuws !
  1. Kavanaugh is opperrechter voor het leven.
  2. Kereltje Pechtold is van het toneel verdwenen.
  3. Salvini doet het goed.
  4. De AFD doet het goed.
  5, Het is vandaag mooi weer en we leven gelukkig niet in een moslimland zonder bier en wijn.
  Count your blessings.

  Like

 7. Rob van Marle zegt:

  Als je een bericht stuurt naar D’66 of vvd CDA of christelijke unie dan is zogenaamd hun computer vol.

  Like

 8. Pingback: Salvini: “We sluiten de vliegvelden, net zoals we de havens hebben gesloten” | E.J. Bron

 9. Jan zegt:

  Salvini legt zijn politiek uit

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s