Bijna één op de vijf Duitsers bedreigd door armoede

Screenshot_42

(Vertaling: E.J. Bron)

Nieuwe cijfers van “Eurostat” laten sociale scheve verhoudingen zien

Terwijl de Duitse regering zichzelf graag op de borst klopt met de economische kracht en de borrelende belastinginkomsten, werden in 2017 ongeveer 15,5 miljoen mensen, en zodoende bijna één op de vijf inwoners, door armoede of sociale uitsluiting bedreigd.

Die Freie Welt

In Duitsland werden volgens het Europees Bureau voor de Statistiek “Eurostat” vorig jaar ongeveer 15,5 miljoen mensen, en zodoende bijna één op de vijf inwoners, door armoede of sociale buitensluiting bedreigd, wat blijkt uit zojuist gepubliceerde gegevens.

In heel Europa is sinds 2008 een lichte daling van het armoederisico waar te nemen, waarbij echter sprake is van duidelijke regionale verschillen. In Bulgarije, Roemenië en Griekenland werd volgens “Eurostat” meer dan een derde deel van de mensen door armoede bedreigd.

Voor Bulgarije en Roemenië betekent dit in vergelijking met 2008 een duidelijke verbetering, terwijl Griekenland in heel Europa de grootste stijging van het armoederisico liet zien.

Daarentegen ligt in Duitsland het armoederisico met 19% net onder het EU-gemiddelde van 22,5%, is echter voor een vooraanstaande industrienatie nog steeds behoorlijk groot. Volgens “Eurostat” is er, behalve in Griekenland, ook in Italië, Luxemburg, Spanje en Nederland een merkbare stijging van het armoederisico waar te nemen.

In Italië werden 17,4 miljoen mensen door armoede of buitensluiting bedreigd, wat meer is dan in welk ander EU-land dan ook. Het minst bedreigd zijn de mensen in Tsjechië (12,2%), Finland (15,7%) en Slowakije (16,3%).

De duidelijkste verbetering van de situatie vond plaats in Polen, waar het aandeel van iets meer dan 30% in 2008 naar net onder de 20% in 2017 daalde.

Het gevaar van armoede of sociale buitensluiting wordt bepaald aan de hand van drie criteria. Door armoede bedreigd gelden mensen, die moeten rondkomen van minder dan 60% van het gemiddelde inkomen van de totale bevolking. Verder worden hiertoe huishoudingen gerekend, die getroffen worden door materiële ontbering. De derde factor is werkloosheid.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, Brussel, Duitsland, Elite, establishment, Eurofielen, Europa, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, praatjesmakers, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Bijna één op de vijf Duitsers bedreigd door armoede

  1. kampersrene zegt:

    Pak nog een hoop armoezaaiers binnen..die niets mogen te kort komen

    Like

  2. BertG. zegt:

    De geld inzameling actie is verwijderd, zie ik.
    Als zelfs Jenny Douwes geen flauw idee heeft wie er achter zit, dan wordt het ook wel erg wazig allemaal.

    Like

  3. Pingback: Bijna één op de vijf Duitsers bedreigd door armoede! | eunmask

  4. ruud beijer zegt:

    Hahaha allemaal eigen schuld.Duitsers zijn net zo stom en huichelachtig als vele Nederlanders. Ook zij vinden de islam en de asielparasieten geweldig. Hopende op nog veel meer narigheid !!

    Like

    • paulzwueste zegt:

      Ruud.
      Kennelijk nieuw hier…
      Niet zo enthousiast over de ellende van anderen…
      Die er helemaal niks aan kunnen doen dat de schuldige politici aan deze barre ellende via valse coalities op het pluche blijven zitten, en daardoor hun smerige landsverraderlijk beleid kunnen voortzetten… terwijl het volk wel in groten getale voor de juiste rechtse politici kozen!

      Of, andere mogelijkheid, je zal maar blank, oud, invalide, ziek en geestelijk beperkt denkend zijn, terwijl je ook al niet kon leren op school.
      Ik denk overigens dat dit nog het meeste op jou van toepassing is.
      Dus ziehier je voorland…

      Like

  5. Sabeltant zegt:

    20% van de Duitsers in armoede.

    Armoede in heel Duitsland behalve Merkels ISlamitische analfabete roetveeg barbaren, die krijgen alles gratis, hoeven nooit te werken en kunnen probleemloos 2 vrouwen houden met 8 kinderen op kosten van de hardwerkende Duitser.
    En als hun gratis huis met 4 kamers te klein is krijgen ze een huis met 8 kamers ook al kost het 7500 euro in de maand. Gratis zorg, gratis onderwijs, gratis woning, gratis medische zorg, gratis, gratis, gratis…

    Allemaal dankzij Merkel, die Duitsland en Europa naar de vernietiging leidt.
    Merkel hoort voor dit feit op het schavot met al haar collaborateurs.

    Hoe lang nog totdat men in opstand komt tegen dit onrecht?

    Geliked door 1 persoon

    • bigljohn zegt:

      Sabeltant; ….Hoe lang nog totdat men in opstand komt tegen dit onrecht?….Men moet hooien als de zon schijnt. Nu dus, nu moet men in actie komen, want nu schijnt de zon nog een beetje. Als er een tijd komt dat het nacht is zal ieder verzet zinloos blijken.

      Like

  6. droevige mof zegt:

    Armoede is geen probleem voor marxisten. Ze geven er de voorkeur aan te demonstreren voor een arme Syriër die feitelijk zwaar gewond is geraakt door de politie. Hij was getraumatiseerd en heeft slechts op het centraal station van Keulen darop aandacht gevestigd.

    ”Keulen Antifa demonstreert voor islamitische gijzelnemer”

    https://www.journalistenwatch.com/2018/10/17/koelner-antifa-geiselnehmer/

    Like

  7. King Arthur zegt:

    Veel te algemeen verhaal en komt met grote waarschijnlijkheid uit de slinkse soebsiediekoker. Laat men in dit soort artikelen eerst maar eens de nationaliteit erbij geven van al deze “armoede” mensen want op deze manier kunnen we er helemaal niets mee. Het uiteindelijke resultaat zou zomaar iets in de trant van nog veel meer geld naar alle bijstandscrimigranten, want die zijn zielig.

    Like

  8. Jean zegt:

    Stapt die fuhrerin eindelijk uit aan de gevangenis? zo ja dan is dat prima, ze nu nog opsluiten voor de rest van haar leven dat hopelijk niet te lang meer duurt.
    In de cel krijgt ze enkel zwart brood dan heeft ze toch nog wat zwarts waar ze zo van houdt in haar omgeving.

    Like

  9. Scevean zegt:

    Alles volgens plan.
    Een mens in armoede kan je tot slaaf maken.
    Hij zal gewillig zijn meesters gehoorzamen voor voedsel.
    En om zijn kinderen te voeden zels klappen voor zijn dictators.
    Alles gaat volgens plan, het nieuwe Europa komt er aan.

    Like

  10. williaan zegt:

    Syriërs krijgen werkplek maar komen na week niet meer opdagen. Gebrek aan werkvolk zal blijven bestaan, snel robots bouwen die hebben geen valse religie en doen wat hu op gedraagt word.
    https://www.ad.nl/rotterdam/syriers-krijgen-werkplek-maar-komen-na-week-niet-meer-opdagen~abc08845/

    Like

  11. Wakkere joost zegt:

    Mensen wacht maar af volgend jaar dan gaat iedereen het voelen.
    1 januari dan begint het.Armoe voor nog meer mensen dankzij Rutten.
    Maar ja iedereen wenst straks mekaar weer een gelukkig nieuwjaar en de beste
    wensen terwijl men beter moet weten.En all die stomme Nederlanders-Klootjesvolk.
    Nemen straks weer allemaal met hun ongezonde kikkerlijven een nieuwjaarsduik met
    veel vertoon van de media.En zo gaat de dumbing down weer verder.
    En zo word het erger en erger.Maar gelukkig is er voetbal en darten en fakenews en
    eindeloze herhalingen van programma’s op tv.
    Have fun!

    Like

Plaats een reactie