Matteo Salvini in Moskou: De sancties zijn “waanzin”

Screenshot_82

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini (foto), blijft op confrontatiekoers met de EU. Hij reisde samen met Italiaanse ondernemers naar Moskou en noemde de EU-sancties tegen Rusland “waanzin”.

journalistenwatch

De door de EU opgelegde sancties zouden “een sociale, culturele en economische absurditeit zijn”, verklaarde Salvini in een toespraak op de conferentie in Moskou, die door de Russian Industrialist Union werd georganiseerd.

“Ik ben niet naar Moskou gekomen, omdat ik daarvoor in roebels betaald wordt, zoals sommigen beweren, maar omdat problemen alleen maar d.m.v. gesprekken en niet met embargo´s opgelost worden”, aldus Salvini. “Italiaanse economieleiders hebben verklaard dat ondernemingen wegens de sancties miljarden euro´s verloren hebben.”

Matteo Salvini geldt als langjarige bewonderaar van de Russische president Vladimir Poetin en heeft beschuldigingen van Russische inmenging bij de verkiezingen in het Westen van de hand gewezen. Hij zou zich in Rusland “meer thuis voelen dan in enkele Europese landen”, voegde hij er aan toe, bericht de “Salzburger Nachrichten”.

Hij gaf volgens “The Express” aan dat de Italiaanse regering “niet bang” zou zijn om als “laatste uitweg” gebruik te maken van haar vetorecht in de EU om zodoende het blok ertoe te bewegen de sancties tegen Rusland op te heffen.

Brussel had in 2014 sancties tegen Rusland vanwege de annexatie van de Krim opgelegd en wil deze eind januari opnieuw verlengen. Daaronder vallen financiële beperkingen, het verbod op wapenexporten evenals reis- en vermogensbeperkingen voor met name genoemde personen en organisaties.

Ook de Italiaanse minister-president Giuseppe Conti, die in de komende weken voor een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in Moskou verwacht wordt, maakt zich sterk voor een einde van de sancties. “De sancties schaden onze ondernemingen, die we willen beschermen, en ook de Russische civiele samenleving”, aldus Conte.

In het in mei geschreven coalitieakkoord werden de regerende partijen van Italië het erover eens dat Rusland niet als “bedreiging, maar veelmeer als een potentieel economische en commerciële partner” beschouwd zou moeten worden.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EUSSR, gezond realisme, Italië, LEGA, Rusland. Bookmark de permalink .

17 reacties op Matteo Salvini in Moskou: De sancties zijn “waanzin”

 1. Marc zegt:

  Zinvol.

  Hadden wij maar zo’n minister-president!

  Geliked door 6 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   @Marc

   Hebben wij een minister-president dan?

   Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Helemaal mee eens !
   Gewéldige Italiaan .
   Dat ie maar heel lang aan mag blijven !

   Like

  • Anneke zegt:

   Salvini is minister van binnenlandse zaken en is in mijn optiek een echte TOPPER die wij node missen in Nederland, onze MP kunnen wij missen als kiespijn!

   Like

  • Hein zegt:

   Onzin, de sancties tegen Rusland zijn volkomen terecht. Denk maar aan de bezetting van De Krim, de proxy-oorlog in Oekraïne, het neerhalen van de MH17, de bezetting van Zuid Ossetië, de bedreiging van de Baltische staten, de trollenfabrieken die overal digitaal inbreken en nepnieuws verspreiden zoals de onlangs in Nederland betrapte spionnen, denk aan de moordaanslagen op critici van Poetin, de binnenlandse dictatuur. Het Rusland van Poetin is een schurkenstaat, een paria in de wereld die strenge sancties verdient.

   Like

 2. henk zegt:

  Salvini doet het beter als het zooitje hier.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mary zegt:

  En zo is het maar de EU/NWO clan heeft duistere reden om Rusland te verzwakken, Putin die de elite en de NWO/ dwars zit.

  Geliked door 1 persoon

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Ik heb de indruk, dat de Italianen en de Hongaren de enigen in EUropa zijn, die hun gezonde verstand gebruiken. De boeven van de EU top zijn behept met de obsessie van het satanische Kalergi Plan, dat ze alle lidstaten menen door de strot te mogen duwen. De EU-bandieten vernietigen er de beschaving van alle Europese landen mee. Deze schurken plegen hoogverraad aan de Europese volkeren.

  Het Kalergi Plan is een gedachtenspinsel uit het brein van Richard Nicolaus graaf Coudenhove-Kalergi (1894-1872). Zijn vader was Oostenrijkse adel en vóór WO-I Oostenrijkse-Hongaars diplomaat in Japan. Zijn moeder was Japans.

  Ik vermoed, dat de telg op jonge leeftijd gruwelijk gepest werd, omdat hij een halfbloedje was en dat hij met zijn plan wraak wilde nemen. Hij werd vrijmetselaar en verkocht zijn ziel en zaligheid aan de duivel. Het Kalergi Plan zou wel eens zijn “vrijmetselaars bouwwerk” c.q. zijn “proeve van bekwaamheid” kunnen zijn.

  Satan mag dan wel een machtig buitenaards wezen zijn, die zich een godheid waant en zich als zodanig laat aanbidden, maar de machtswellusteling is kennelijk niet in staat, om zelf plannen te maken en een organisatie op poten te zetten. Telkens blijkt, dat hij daar mensen voor nodig heeft, die wel gestructureerd kunnen denken.

  Ja, u mag mijn mening gerust beschouwen als complottheorie. Maar misschien is het ook wel waar.

  Like

 5. Eigen volk eerst zegt:

  De EU kliek is staperlgek.

  Geliked door 1 persoon

 6. Patriot 2.0 zegt:

  P.S.
  VN-migratiepact: geen (democratische) discussie, aldus de Tweede Kamer
  http://www.elsevier.nl
  SCHANDE..

  Geliked door 1 persoon

 7. Rony Stokart I-58038 Toskana zegt:

  Zou het laten vrij rondlopen van Volkert VDG (opdracht moordenaar van Pim Fortuyn) iets te maken hebben met de sterk groeiende populariteit van Salvini?

  Geliked door 1 persoon

 8. kampersrene zegt:

  Brussel had in 2014 helemaal geen sancties opgelegd tegen de Islam vanwege hun bezetting van Europa en wil deze gunst eind januari opnieuw verlengen.

  Like

 9. kampersrene zegt:

  Brussel had in 2014 geen sancties opgelegd tegen de Islam vanwege hun bezetting van Europa en wil deze gunst eind januari opnieuw verlengen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Elisah zegt:

  Ondertussen in Italië,

  https://fenixx.org/2018/10/19/salvini-daagt-de-eu-uit-om-bezettingstroepen-te-sturen-als-het-wil-dat-italie-buigt/

  Salvini daagt de EU uit om bezettingstroepen te sturen als het wil dat Italië buigt

  Italië stuurt aan op een begrotingstekort van 2.4% en dat is al dagenlang aanleiding voor allerlei dreigementen vanuit de EU. Dat begrotingstekort is bedoeld om een ‘basisinkomen’ mee te financieren, de pensioenen aan te vullen en voor een vlaktaks

  Like

 11. Elisah zegt:

  Ondertussen in Italië,
  Migranten moeten aantonen dat ze idd arm zijn, en hun bezittingen in het buitenland aangeven, men krijgt niet meer àlles automatisch gratis.

  Like

 12. Cathja zegt:

  Opnieuw heeft Salvini volkomen gelijk. Boycots tegen Rusland leveren niets op, en zullen de Russen echt niet op de knieën dwingen.
  Het is alleen machtsvertoon van die lui uit Brussel, die menen het overal voor het zeggen te hebben.
  De echte verliezers zullen de EU-lidstaten zijn.
  Niet de Russen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s