De sterke toespraak van de chef van de AfD

 

(Door: “Beobachter” – Vertaling: E.J. Bron)

Alexander Gauland countert na steek onder water door Merkel tegen Alice Weidel

De bijna kinderlijke vreugde van de kanselier-claqueurs na Merkel´s steek onder water richting Alice Weidel (“Het mooie aan democratische debatten is dat iedereen over hetgeen spreekt dat hij belangrijk vindt”) duurde niet lang. AfD-chef Alexander Gauland schonk de regering en de gevestigde partijen bij het algemene debat in het Duitse parlement waarheden in, dat hen horen en zien verging. Het was een van de tot nu toe beste toespraken van Gauland in het parlement, slechts onderbroken door applaus van de eigen partij. Het gebruikelijke tumult en geroep tussendoor bleven grotendeels achterwege, net alsof Gauland´s woorden ook indruk maakten op de politieke tegenstanders.

PI News (2)

Hieronder de toespraak van Gauland in ingekorte vorm:

Over de overdreven klimaathysterie: “Het gaat niet om stikstofoxide, maar om hoogmoed. De enen prediken hem, de anderen betalen hem.”

Over de massale protesten in Frankrijk: “Of deze protesten ook spoedig Duitsland zullen bereiken? Redenen zouden er genoeg voor zijn. Want protesterende Franse automobilisten hebben onze ongedeelde sympathie nodig.”

Gauland citeert Heinrich Heine: “Het tiende deel van wat de mensen in Duitsland geduld hebben, zou in Frankrijk voor 36 revoluties hebben gezorgd.”

Over het rijverbod voor dieselauto´s in het Ruhrgebied: “”Forenzen zijn nog sterker de dupe dan prijsverhogingen. Zullen dieselrijders de straat opgaan? Heine: het Duitse geduld en het Franse verschillen erg veel van elkaar.”

Over de toespraak van Macron in het Duitse parlement: “Een ieder van ons […] zal een toenemend deel van zijn begroting en zijn belastinginkomsten moeten delen, zei de Franse president. Het zou niet het eerste om financiële redenen gearrangeerde huwelijk zijn, dat openlijk als huwelijk uit liefde wordt verkocht. De AfD bekent zich echter maar tot één huwelijkscontract, dat gesloten werd in Maastricht. En die geen deling van de belastinginkomsten ter overname van schulden van anderen omvat.”

Over de belasting door fijnstof: “Tot op de dag van vandaag bestaat er geen bewijs dat een concentratie van stikstofoxide van meer dan 40 microgram zorgt voor schade aan de gezondheid. De grenswaarde op werkplekken in Duitsland en de EU bedraagt 950 microgram.”

Over de ontbrekende bovengrenzen voor migratie: “Voor fijnstof en stikstofoxide gelden penibel bewaakte bovengrenzen. Voor migratie niet. Terwijl de soms dodelijke neveneffecten van migratie in tegenstelling tot fijnstof duidelijk zijn. Onlangs nog heeft een afgewezen, maar gedoogde, asielzoeker een bejaarde in Wittenburg de keel doorgesneden.”

Over de onduidelijke migratiekosten: “Migratie kost aanzienlijke sommen, waarover door de regering discreet gezwegen wordt. Wie de regering vraagt, wordt in een doolhof van statistieken en verantwoordelijkheden gestuurd. Alleen dat ene cijfer, namelijk hoeveel een duidelijk gedefinieerde groep personen kost, is er niet.”

Over de schattingen van de kosten tussen € 30 miljard en € 55 miljard per jaar: “Ter vergelijking: oudergeld € 6,4 miljard, autosnelwegen en rijkswegen € 6,6 miljard, jaarbegroting van het ministerie van Onderzoek € 17 miljard.”

Over het kosten/baten-aspect: “Een groot deel van de actuele immigranten behoort tot de categorie primaire of secundaire analfabeten. 70% van de immigranten breekt zijn opleiding af. 30% van de gevangenen in Duitse gevangenissen is buitenlander.”

Over de situatie van de Duitsers: “Maar 40% van de Duitsers moeten zich instellen op ouderdomsarmoede. Bijna één op de twee burgers, die vanaf het jaar 2030 met pensioen gaat, dreigt een oude dag verzorging uit de wettelijke pensioenverzekering onder de armoedegrens. Overal ontbreekt het aan geld, hoewel we zogenaamd zoveel hebben.”

Over de welvaartsstaat en bovengrenzen: “Welvaartsstaat en open grenzen kan niet functioneren. Dat is net alsof men in de winter de ramen opengooit en tegelijkertijd de verwarming hoger draait om de kamer op temperatuur te houden.”

“De bevolking van Afrika neemt alle 12 dagen met 1 miljoen mensen toe. Dat betekent dat het aantal van de 1,5 miljoen in Duitsland opgenomen mensen in Afrika in 18 dagen geboren wordt. Wat wij gedaan hebben en zullen doen, wordt daar niet eens gemerkt.”

“Het VN-migratiepact noemt met geen letter de belangrijkste vluchtoorzaak: de bevolkingsexplosie. Wie daarvoor Europa als afvoerbekken aanbiedt, zal Europa verzwakken en Afrika geen beetje helpen.”

Over de kritiek op het VN-migratiepact door CDU-mensen: “Het verzet in de CDU neemt toe. Meneer Spahn wil over het pact laten stemmen. Meneer Ramsauer is van mening dat het de deuren naar Duitsland wagenwijd openzet voor de vluchtelingenstroom. Dat is een van uw afgevaardigden, beste collega´s van de CDU.”

Over de “vrijblijvendheid” van het pact: “Het dient migratie te ordenen, illegale immigratie in te dammen en de smokkel te bestrijden. Zou u eens aan het publiek kunnen uitleggen hoe dat moet functioneren met een volledig vrijblijvend document?”

Afsluitend citaat van Abraham Lincoln: “Jullie zullen de zwakken niet sterker maken door de sterken te verzwakken. Jullie zullen diegenen, die hun levensonderhoud moeten verdien, niet helpen door diegenen te ruïneren die betalen.”

Bron:
www.pi-news.net
Door””Beobachter”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Wachteres”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Merkel. Bookmark de permalink .

13 reacties op De sterke toespraak van de chef van de AfD

 1. Cathja zegt:

  Wat een geweldige toespraak van de heer Gauland! Wie durft hier iets tegenin te brengen?
  Deze man heeft volledig de waarheid gesproken.
  Dat het gebruikelijke tumult vrijwel achterwege is gebleven, betekent dat deze toespraak is ingeslagen als een BOM!

  Grote klasse, heer Gauland! Dat we nog veel van dit soort toespraken van u mogen horen en lezen.

  Geliked door 1 persoon

 2. jantjeuitnl zegt:

  Het zal zoals gewoonlijk wel aan dovemansoren gericht zijn.
  We gaan zo razendsnel naar de haaien.
  Wat in Duitsland geldt, geldt hier ook.

  Geliked door 1 persoon

 3. Peter zegt:

  Goede rede !! Aanbevolen om te beluisteren !

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Alice Weidel kan ook erg boos worden. (Geen wonder, ze komt uit Oost-Westfalen.)
  Het gaat om corruptie, verborgen partijfinanciering, oneerlijkheid en hypocrisie van die partijen die optreden als hoeders van het rechtssysteem. Deze toespraak zal haar niet worden vergeven en ze zullen wraak willen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Worden ze in Oost Westfalen dan bozer dan ergens anders?

   Like

  • Peter zegt:

   Een topwijf ! Welbespraakt en zij kent haar catechismus !
   Wel vraag ik mij af waarom droevige mof haar boosworden relateert aan Oost-Westfalen.
   Boosworden komt gelukkig overal voor en is gezond.

   Like

   • droevige mof zegt:

    De mensen daar worden als bedachtzaam beschouwd. Het duurt lang todat ze boos worden, maar dan worden ze echt boos.
    Alice Weidel is een sterke vrouw die het precies formuleert. Zeer zelden in de politiek.

    Like

 5. QENQ5 zegt:

  P.S.
  Staatsgeheimen gelekt betreffende hulp aan Syrie.
  Opstappen die verantwoordelijke minister: ERUIT!

  Like

 6. Astrid zegt:

  Me valt op dat iedereen steeds zo luid door haar toespraak heen zit te ouwehoeren. En de meesten zitten almaar op hun mobiele telefoon te tikken. Het fatsoen is ver te zoeken.
  Sterke rede van Weidel.

  Like

 7. ruud 2 zegt:

  Wat kunnen we nog doen, we zijn geketend door de Democratie en ieder denkt nu Groenlinks stemmen maar mensen met hun word het nog erger.Partij Denk word ook steeds groter en kunnen het best vinden met GL. Als de 6.000.000 aanhangers van de moslimbroederschap in Nederland gaan samenwerken zijn we uitgespeeld, gelukkig voor de verraders van het volk gaan zij ook barre tijden tegemoet.

  Like

 8. ieznogoedh zegt:

  het Duitse geduld
  Geduld? Lafheid!
  Het is een angstig en laf volk waar zelfs veel mannen niet verder komen dan: ja maar, wat als …

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ieznogoedh.
   Lafheid moet je in Duitsland uitsluitend bij de overheid zoeken.
   Ik vind het beschamend om het gewone Duitse volk daarvan te beschuldigen.
   Er zijn verschillen in cultuur, van waaruit verschil in gedrag.
   Als ik mij niet vergis worden de Nederlanders op dezelfde manier financieel bestolen door haar overheid als in Duitsland.
   Ga je nu ook verkondigen dat de Nederlander laf is omdat hij/zij nog steeds tegen blind geweld en voor orde en fatsoen is?
   Ik zou maar niet te hard roepen om revolutie, want ’n burgeroorlog is het ergste dat bestaat.
   Ook al denk je dan dat zoiets alléén maar in het buitenland zal gebeuren…
   Nee beste kerel, je zult er niet aan ontkomen…

   Like

 9. Jan zegt:

  Duitse vrouwen zijn junglevoedsel voor de parasieten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s