Directrice basisschool in Berlijn: “We zijn gearabiseerd” – “We staan hier aan het front”

Screenshot_80

(Vertaling: E.J. Bron)

Opnieuw slaat een directrice van een Berlijnse basisschool alarm. Reden is het grote aantal buitenlanders. “We staan hier aan het front”, drukte het de directrice van de basisschool in de Köllnischen Heide in het probleemdistrict Neukölln, Astrid-Sabine Busse, het tegenover de “Berliner Zeitung” uit. Haar slotsom: “We zijn gearabiseerd.” In de herfst van dit jaar kwamen er 103 nieuwe eersteklassers in vijf klassen op school – met slechts één Duits kind per klas.

Duits - Zuerst

De gevolgen daarvan zijn o.a. aanzienlijke taalproblemen. In totaal bedraagt het aandeel leerlingen van niet-Duitse herkomst 95%, 70% van de kinderen heeft een taalachterstand, hoewel bijna alle kinderen de crèche bezochten. Maar dat zijn niet de enige problemen: “We zouden graag willen weten waar de ouders eigenlijk zijn – papa doet iets in auto´s, mama is soms wel eens thuis”, klaagt Busse. Veel kinderen zouden heel normale omgangsvormen zoals groeten helemaal niet kennen.

Een verdeling van de kinderen over andere wijken wijst ze als oplossing echter af. “´s Morgens met de bus naar beter gesitueerde districten rijden en weer terug? Dat zou er toch alleen maar voor zorgen dat de kinderen uit beter gestelde gezinnen naar privéscholen zouden gaan. Hier wil toch niemand naartoe”. Het is niet de enige school met desbetreffende problemen, op een andere basisschool zijn 50 van de 51 nieuwe eersteklassers buitenlanders, op weer een andere school heeft van de 58 leerlingen slechts eentje Duits als moedertaal.

In totaal bezitten 27 basisscholen in Berlijn een migrantenaandeel van 905 of meer, op nog eens 39 andere basisscholen bedraagt het migrantenaandeel tussen de 75% en de 90%. In Berlin-Mitte staat bovendien geen enkele basisschool die minder dan 25% migranten heeft.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Berlijn, Communisme, cultuurrelativisme, Demografie, Duitsland, Eurabië, Groenen, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Directrice basisschool in Berlijn: “We zijn gearabiseerd” – “We staan hier aan het front”

 1. Steven zegt:

  zo zie je maar weer wat eigenlijk voor het HELE land de bedoeling is.
  Kan niet wachten tot overal de tering uitbreekt…

  Liked by 4 people

 2. QENQ5 zegt:

  Diepe, diepe zucht!

  Liked by 2 people

 3. Ruud zegt:

  Ik kan bijna niet geloven wat ik hier zie! Een volksopstand lijkt onafwendbaar.

  Liked by 1 persoon

 4. Ronald B zegt:

  Zo kun je duidelijk de bedoeling van moslims zien….zich vermenigvuldigen en zo alles over willen nemen….Alle ellende en opgerui komt uit de moskeeën!!! Dat men dit niet ziet of wil zien!!!

  Liked by 1 persoon

 5. N.E. Derlander zegt:

  Je kan er op wachten, en het zal niet lang meer duren, dat de door de elitairen genodigden zich ook gaan misdragen tegen de elitairen. Kijken hoe begripvol ze dan zullen blijven………..

  Een aloude, maar goede Nederlandse uitdrukking in dit verband is: “wie niet horen wil. moet maar voelen”, ha,ha,ha.

  Liked by 1 persoon

 6. Judge zegt:

  Water is de bron van alle leven op aarde. De woestijnen hebben dat niet. Maar wel olie en daar doen wij westerlingen álles voor en laten ons chanteren daarmee. Wat wij westerlingen wel hebben is water. Onbeperkt schoon drinkwater. En dat is wat de Arabische wereld wil veroveren. Wat doen wij fout? Laat je fantasie er eens op los….. Straks betalen wij voor water aan hen, net zoveel als nu voor hun olie!

  Liked by 1 persoon

  • Bob Koster zegt:

   Ik laat me niet chanteren door een stelletje achterlijke haatbaarden, ik rij elektrisch. Op stroom uit kolen, kernsplijting, zon/wind/water, geothermie, getijden, stront, ALLES is beter dan Arabische olie. Aan u de keuze.

   Liked by 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Daar moet je dan wel de centen voor hebben liggen om een elektrisch voertuig te kunnen aanschaffen.
    Ik kan geen elektrische scooter betalen.
    En alles wat ze hier jaren groene stroom noemen, is al jaren bekend als 1 grote zwendel. Ik ben er ook in getuind.
    Niemand weet precies waar ze stroom vandaan komt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s