Nog meer spanningen tussen Belgrado en Pristina: Kosovo verhoogt invoerrechten op Servische producten met 100%

Screenshot_89

(Vertaling: E.J. Bron)

De spanningen tussen Servië en Kosovo escaleren. Nu probeert de regering van Kosovo met draconische middelen Belgrado tot erkenning van de onafhankelijkheid van Kosovo te dwingen: op goederen uit Servië en Bosnië-Herzegovina moeten in het vervolg 100% meer invoerrechten worden betaald. Zolang Servië Kosovo niet erkend zou hebben, zouden de invoerrechten in stand blijven, verklaarde minister-president Haradinaj tegenover de media.

Duits - Zuerst

Actuele reden voor de escalatie zou wel eens de afwijzing van Kosovo als lidstaat bij Interpol kunnen zijn. Bij de stemming afgelopen dinsdag had Pristina niet de vereiste stemmen gekregen. De Kosovaarse regering beschuldigt Belgrado er nu van de sollicitatie doelbewust getorpedeerd te hebben.

Viceminister-president Enver Hoxhaj sprak van een “agressieve campagne tegen Kosovo”. Daarbij komen de jongste ruzies over het oprichten van een Kosovaars leger, de mislukte onderhandelingen over een gebiedsruil tussen Servië en Kosovo en de afwijzing door Servië van visumvrijheid voor Kosovaren.

Hiervoor waren goederen uit Servië en Bosnië-Herzegovina in feite vrij van invoerrechten. Waarnemers spreken van een “onverstandige gefrustreerde reactie” van Kosovaarse zijde. Ook de Servische president Aleksandar Vučić waarschuwde na een bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad voor “gevolgen die niet te overzien zijn” – “niet alleen voor Servië, maar voor de hele regio. Vučić benadrukte dat de dialoog met Kosovo pas weer zou worden opgepakt wanneer de invoerrechten teruggedraaid zouden worden.

Kosovo had in 2008 eenzijdig zijn onafhankelijkheid van Servië verklaard. Inmiddels hebben meer dan 110 landen de onafhankelijkheid van Kosovo erkend. Servië beschouwt het grotendeels door Albanezen bewoonde Kosovo echter nog steeds als zijn provincie.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Bosnië-Herzegovina, Islam, Kosovo, kwaadaardige opzet, Rotzakken, Servië. Bookmark de permalink .

18 reacties op Nog meer spanningen tussen Belgrado en Pristina: Kosovo verhoogt invoerrechten op Servische producten met 100%

  1. Marlies zegt:

    De Kosovaren EISEN… Goh, dat lijken wel moslims. Wacht, het ZIJN moslims.

    Geliked door 3 people

    • AEZ zegt:

      De aanbidders vn oorlog en verderf, leven in zwaar (dodelijk) beschimmelde samenlevingen. Hun dodende medicijn-boek (geschreven door verderf-dr. Mohammed) zou letterlijk verboden moeten worden, hier in Europa. “Teveel dodelijke recepten worden hierin aangeboden”…

      Geliked door 2 people

  2. Perfide Albion zegt:

    Dit is hét moment om Kosovo in te nemen en te zuiveren van de islam.. Eens kijken of die schoft in het Elysee dan nog zo’n grote bek heeft.

    Geliked door 2 people

  3. AEZ zegt:

    Hmmmm, de Berlijnse Muur had eigenlijk niet moeten vallen. Hoe gaat deze ellende verlopen??? Heetgebakerde gemoederen; niet goed vr ht (landelijke) gestel.

    Like

  4. Harry zegt:

    Heb een vriend die met Nederlandse subsidie in Kosovo een bedrijf heeft opgestart in het kader van de ontwikkelingshulp .
    Hij moest daarvoor een Kosovaarse partner hebben , anders was het niet mogelijk .
    Afijn zo geschiedde en het bedrijf draaide heel leuk .
    Totdat de Kosovaar plotseling dood bleef .
    Afijn , de boel bloedde dood door onkunde , geen leiders , taalproblemen , ruzies , corruptie en diefstallen !
    De tent was niet te redden en staat nu te verpauperen ,
    Ook de zeer recent gebouwde nieuwe loods .

    En , zo zei hij , die moslims waren zó allejezus jaloers op hun buren , de Serven , die wél in staat waren “hun eigen broek op te houden” , dat ze daar alleen al door verlamd werden .
    Hele dagen werd daar over geouwehoerd !
    De Serven konden geen goed doen .

    En het ontwikkelingsgeld ?
    Hadden ze net zo goed meteen in zee kunnen smijten .

    Kortom , ze kunnen zelf eigenlijk niks , moslims .
    Als er niet iets van olie of andere delfstoffen in de grond zitten , komen ze niks verder dan wat dadels en vijgen zoeken en die opvreten .
    En wat er in de grond zit , moet een ander er nog uit halen ook !

    Geliked door 4 people

    • Wachteres zegt:

      Goed stuk, Harry, maakt veel duidelijk!

      Geliked door 2 people

      • Harry zegt:

        Dank je wel Wachteres !
        Blij dat ik af en toe toch nog wat goed bij je kan doen .
        Ben bij Rommel in de leer gegaan . 😋

        Like

    • AEZ zegt:

      Ze kunnen eigenlijk niks….Helemaal mee-eens. Hun enige talenten….KELEN DOORSNIJDEN, moorden, liegen en bedriegen.
      Geleerd, via de zwaar dodelijk beschimmelde recepten uit hun moordende kookboek de koran.

      Like

    • Asgard zegt:

      Klopt helemaal Harry, helemaal,….zo werk ik met een Bosnische moslim die eigenlijk helemaal niets heeft met de islam, geen ramadan en rookt en drinkt gewoon,..die vertelde mij dat in Bosnie men betaalt krijgt om moslim te worden, draag je een gebedsmuts dan krijg je daar voor betaald, draak je een jurk erbij dan krijg je daarvoor betaald en niet eenmalig nee gewoon maandelijks, dat is natuurlijk wel wat anders dan de kerken die de zakken leeg roofden van de christenen,….men word betaald om moslim te worden, muts, jurk, schoenen alles erop en eraan, voor muts 150 euro, voor jurk 150 /250 euro, etc etc.

      Like

      • paulzwueste zegt:

        Heerlijk!
        Eindelijk ’n godsdienst die niet steelt van het volk maar het volk betaald!
        Is er ergens ’n aanmeldingsformulier waarop ik me direct kan aanmelden…?
        Bij die Kosovo-islam…?

        Je moet het niet allemaal direct zo negatief zien…

        Like

  5. Zorica zegt:

    Zij krijgen nooit de erkenning van Servie.Smeerige vuillakken

    Like

  6. Veldkamp zegt:

    Servië is goed op weg om het aantal landen dat heg zogenaamde Kosovo erkent te verminderen, het zijn er ondertussen
    104 met een dalende trend.
    Kosovo moet allereerst de Brussel akkoorden uitvoeren eer er weer verder onderhandeld kan worden, nu komt daar het terugdraaien van de 100% invoerrechten bij.
    Persoonlijk heb ik daar als nuchtere Drent duurzame energieprojecten uitgevoerd in het zogenaamde Kosovo als verantwoordelijk project manager voor een grote multinational, het is daar een grote criminele corrupte bende.

    Like

  7. Ik denk dat vanuit deze regio het sein zal komen om, nadat er voldoende migranten rondlopen, Europa over te nemen en alle moslims in actie schieten.
    Hier ligt de Europese tijdbom te tikken.

    Like

  8. Boki zegt:

    Srbija ne gleda albaniju kao svoju već Kisovo.Evropa je pogresila sto je napravila jos jedan islamski kalifat i narko državu u srcu Evrope.

    Like

Plaats een reactie