Kosovo, drama in Europa’s achtertuin

Screenshot_93

De Slag op het Merelveld (1389).

(Door: Feike ter Velde)

In de achtertuin van Europa voltrekt zich langzaam een drama, dat niet los gezien kan worden van andere ontwikkelingen in ons werelddeel: Kosovo werd onafhankelijk. Een Servische provincie, ooit het hartland van de Servische – lees: orthodox-christelijke – cultuur, valt in handen van de moslims uit Albanië. Een eeuwenlang proces komt plotseling in een stroomversnelling. De wereld erkent grotendeels de nieuwe moslimstaat in de hoop dat de rust op de Balkan verder wordt bestendigd. Dat riekt naar meer…!

Terwijl Kosovo nog werd bestuurd door de Verenigde Naties grijpt de bovendrijvende groep mensen, die een voorlopige regering vormen, vooruit op de situatie en roept de onafhankelijkheid uit. De natie Kosovo is een feit. De eeuwenlange islamitische onderdrukking van de Serviërs wordt beloond met een eigen staat voor de Albanese moslims. Het begon in 1389 met een historische nederlaag tegen de oprukkende Turken, die hun Ottomaanse rijk vestigden op de Balkan, in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika. In 1453 viel het (christelijke) Byzantijnse rijk ten prooi aan de agressieve veroveringsoorlogen van de islamitische Turken en verviel het Oost-Romeinse rijk. Constantinopel (genoemd naar keizer Constantijn – 4e eeuw) werd Istanbul en werd vervolgens de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk. Aan dat Turkse Rijk – een ‘kalifaat’, een moslimstaat dus – kwam tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1917 een einde. Mustafa Kemal Atatürk (1881-1938) wist het moederland Turkije van verdere ontmanteling te redden, maar hij schafte wel het kalifaat af. Aan de moslimheerschappij in Turkije kwam een einde. Er kwam scheiding tussen moskee en staat.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Balkan, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Eurabië, Europa, gezond realisme, Historie, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Kosovo, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, provoceren, Rotzakken, Servië, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Kosovo, drama in Europa’s achtertuin

 1. Steven zegt:

  ‘De wereld erkent grotendeels de nieuwe moslimstaat’
  Dat is ook niet zo verwonderlijk als ieder land met een LINKSE regering hetzelfde nastreeft…

  Like

 2. AEZ zegt:

  Het Ottomaanse rijk mag NIET gaan herleven!!! Zie Erdogan als ’n soort vn islamitische hitler!!! LEVENS GE VAAR LIJK. “Het is net alsof al die oude gesneuvelde koninkrijken weer gereanimeerd zijn, of worden. Laat dan ISRAEL nu maar eens met de regerende scepter gaan zwaaien!!! ! !!! Shalom”!!!

  Like

 3. AEZ zegt:

  De Joden weggepest, op z’n zachtst gezegd en de islamieters nemen de zaak over. De christenen zijn te lief voor hun satanische vijand. Slappe softy’s…Ga van je af bijten!!!

  Like

 4. jack black zegt:

  Overal waar de moslim zich met zjn zweetvoeten
  aan land komt en zich uitleeft, ontstaat een strontput !

  Like

 5. Petra DeBoer zegt:

  Offtopic, de Russen gaan controleren of de U.S.A. wel op de maan is geweest.

  https://apnews.com/1966a07c5a63419fb825ed7a92cec8de

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Wie zal het zeggen…
   Maar de Russen zijn ZEKER niet op de Maan geweest.
   Ze hadden er gewoon de technologie niet voor…
   Raar eigenlijk dat de Maan na die ene keer nooit meer interessant is geweest.
   Ik zou zeggen ga lekker op de Maan wonen….
   Raar.

   En Trump en Poetin maar lachen…

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @paulzwueste, ik ben benieuwd wat er uit het onderzoek komt maar het zou me niks verbazen als blijkt dat de NASA gelogen heeft.

    Like

   • Bob Koster zegt:

    Toen de Amerikanen landden waren er al verscheidene – onbemande – Russische missies geweest. (De bekendste was de Lunachod 8, het maanwagentje) Vergeet niet dat de Russen toen ver voorop liepen in ruimtevaarttechnieken, zelfs NASA gebruikte tot voor kort Russische raketmotoren. En ja, grote raketten hebben de hinderlijke gewoonte nogal eens neer te storten (in Amerika eerder regel dan uitzondering).
    Alleen China heeft grote belangstelling voor de maan omdat ze denken daar helium3 te vinden, de ideale brandstof voor fusiereactoren. Daarom is er een uitgebreid maan-programma opgezet dat Amerikaanse en Russische missies doet verbleken.

    Like

  • louis-portugal zegt:

   Ik heb eigenlijk altijd geloofd dat de amerikanen op de maan waren.
   Pas heb ik een artikel van een am. wetenschapper gelezen dat het niet mogelijk is.
   Er zit een gordel, nl. de van Allen gordel ,om de aarde tussen 500 tot 58.000 km om de aarde die niet door mensen te passeren is, en zeker toen niet.
   Ik ben nu erg nieuwsgierig.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @louis-portugal, ik ben ook nieuwsgierig maar iets zegt me dat we voorgelogen zijn want er is de afgelopen 100 jaar constant gelogen. Of het nu WO I is, WO II of andere oorlogen die vieze proxy oorlogen waren. Nu u het over een artikel hebt wat de onmogelijkheid aangeeft van een maanlanding door de mens word ik nog nieuwsgieriger naar de waarheid.

    Like

 6. Wachteres zegt:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Feike_ter_Velde

  Feike ter Velde kwam mij al bekend voor: Werkte bij de EO. Ook saar zijn nog mensen met gezond verstand, gelukkig!

  Like

  • Suzana zegt:

   In Kosovo leven de moslims en de kotholieken broederlijk samen,veel andere landen zouden daar een voorbeeld aan moeten nemen,volgens mij is hier zeker niet in het begin van de problematiek ingegaan.Het was geen conflict ontstaan door geloofsovertuiging maar door regime van de Milosovic die bekend staat voor zijn massamoorden en zoveel meer in veel opzichten vergelijkbaar met Hitler!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s