Somalische piraat ondanks afgewezen asielaanvragen al tien jaar in Duitsland

(Vertaling: E.J. Bron)

Een bijna tien jaar gedulde Somalische piraat wordt niet uitgezet! Dit asielsysteem is absurd. Hoewel diens asielaanvraag meermaals werd afgewezen, begint de asielprocedure opnieuw. Door gevallen zoals deze verliezen de burgers het vertrouwen in de rechtsstaat. De AfD eist de consequente toepassing van het asielrecht. De veroordeelde piraat zou Duitsland al lang hebben moeten verlaten!”

Een interpellatie over twee nog in Hamburg levende Somalische piraten bewijst op exemplarische wijze het falen van het asielsysteem. Beide Somaliërs werden in 2012 tot gevangenisstraffen tussen twee en zeven jaar veroordeeld. Een van de Somalische piraten diende in 2014 voor het eerst een asielaanvraag in, die werd afgewezen. Een vervolgaanvraag werd in 2018 als niet-ontvankelijk afgewezen. In 2022 werd de afwijzingsbeslissing en ook de dreiging met uitzetting opgeheven. De Somaliër bevindt zich weer in de procedure van de vervolgaanvraag. De beslissing is nog niet genomen! Sinds 2016 wordt de veroordeelde Somaliër in Hamburg geduld.

Op de vraag naar concrete uitzettingsbelemmeringen antwoordde de Senaat: “Er zijn nog steeds geen vliegverbindingen, die voor uitzettingen naar Somalië gebruikt kunnen worden. Begeleide repatriëringen zijn alleen via charters mogelijk en dit alleen maar in bijzonder zware gevallen. Bijzonder zware gevallen zijn personen met extremistische samenhang of bedreigers. Bij de betreffende personen waren er bovendien diverse gronden waarom een uitzetting niet uitgevoerd kon worden. Redenen voor belemmering waren o.a. de het verkrijgen van vervangende pasdocumenten en organisatorische uitdagingen door de corona-pandemie.”

Daarover verklaarde de fractiechef van de AfD in Hamburg, Dirk Nockemann:

“Een bijna tien jaar gedulde Somalische piraat wordt niet uitgezet! Dit asielsysteem is absurd. Hoewel diens asielaanvraag meermaals werd afgewezen, begint de asielprocedure opnieuw. Door gevallen zoals deze verliezen de burgers het vertrouwen in de rechtsstaat. De AfD eist de consequente toepassing van het asielrecht. De veroordeelde piraat zou Duitsland al lang hebben moeten verlaten!”

De genoemde uitzettingsbelemmeringen bij de Somalische piraat zijn onbevredigend. Wanneer er geen vliegverbindingen naar Somalië zijn, dan zorg je gewoon voor eentje. Waar een wil is, is een weg. Rood-groen bezit ook nog de brutaliteit om de pas in 2020 genomen corona-maatregelen op te voeren. Blijkbaar mislukt de asielpolitiek al aan ´organisatorische uitdagingen´ – dat is een rechtsstaat onwaardig.”

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Somalische piraat ondanks afgewezen asielaanvragen al tien jaar in Duitsland

  1. Tukker24 zegt:

    Dit falen komt ook hier te lande voor. Je hoort alleen niets over.

    Geliked door 3 people

    • olieklippie zegt:

      Yep, motto van dit (Demissionair) Kutzooi is:

      Kun je dat impottuig niet meer goed controleren, omdat de stroom te groot is, ga je er maar snel een statushouder van ze maken!!😡

      PS: In Duitsland bivakkeert (heeft asiel gekregen) een Liegeriaan (Nigeriaan) met zijn vele vrouwen en een horde kinderen, kosten anderhalf miljoen per jaar aan uitkeringen.

      Knettergek is west europo aan het worden.

      Like

  2. bobzelf zegt:

    FDIT GELUL EN GEKLOOT 

    ORGANISEER JE TOCH ZELF. 

    PLEUR HEM OP EEN VLUCHT NAAR ZIJN HEIMAT 

    EN KOMT HIJ VOLGENDE MAAND TERUG ???

    PLEUR HEM IN DE NOORDZEE 

    WIE IS DE BAAS . ZO’N ZOEOEOEOWARTE LUL ?? 

    DAT ZAL TOCH NIET ..

    PROBEER NOU EENS ZONDER PASPOORT BIJ TRANSAVIA 

    OP EEN VLUCHT TE STAPPEN ??? 

    DAT GAAT NIET . JE KOMT ECHT NIET DOOR DE CHEQUE IN 

    EN DIE ””IS HET EEN NEGERRR “”?? WEL 

    Geliked door 3 people

  3. Henk der Niederländer zegt:

    De Somalische piraat heeft dus het verdienmodel ondekt namelijk de Duitse sociale uitkering en zal dus allen in het werkstellen met zijn ultralinkse advokaat om een aanvraag in te gaan dienen bij de Duitse sociale dienst.

    Dat is in Nederland nog niet voor gekomen LOL

    Geliked door 3 people

  4. bobzelf zegt:

    IK VOND IETS VOOR MIJN ””VRIEND ” SVALBARD ”

    DIE GITARIST IN ASTERIX ZEG MAAR. OOK GESCHIFT ..

    MISSCHIEN KAN HIJ DIT OP ZIJN KOELKAST PLAKKEN

    WHAHAHAHAHAHA . OOM SCHIJTZIEK WORDT JE ERVAN 

    OOM BOBZELLUF

    Geliked door 1 persoon

  5. bobzelf zegt:

    JAAAAAAA

    ROEPT U MAAR …………DE WIJZEN KWAMEN UIT HET OOSTEN 

    NOU ZEKER NIET UIT DE USA WHAHAHAHAHA

    Tijdens zijn toespraak op de Volksvergadering van geheel Wit-Rusland toonde de president van de Republiek Wit-Rusland, Aleksandr Loekasjenko, diepgaande geopolitieke kennis toen hij zei dat de toekomst van de wereld in Oekraïne wordt beslist. In feite blijkt de speciale militaire operatie van Rusland de belangrijkste mondiale gebeurtenis van de afgelopen decennia te zijn, en een centraal punt te zijn voor veranderingen in het internationale scenario.

    De Wit-Russische leider verklaarde dat de toekomst van de wereldorde in Oekraïne ligt, wat de analyse bevestigt die door verschillende experts is uitgevoerd over hoe het huidige conflict de mondiale geopolitiek hervormt. Hij beschreef de huidige oorlog als een botsing ‘tussen het Westen en het Oosten’.

    Volgens Loekasjenko staan ​​de grote kernmachten in Oekraïne tegenover elkaar – voorlopig indirect, maar met risico op escalatie naar een open fase. Hij betreurt ook het feit dat Oekraïne in dit proces heeft besloten absoluut dienstbaar te zijn aan het Westen en de levens van zijn bevolking in te ruilen voor nutteloze wapens in een niet te winnen oorlog.

    “Iedereen begrijpt dat het huidige Oekraïne een militair gebied is, waar de toekomst van de wereldorde gedeeltelijk wordt beslist. De grootste kernmachten voeren indirect, en nu zelfs direct, een oorlog op hun grondgebied (…) Ondertussen zijn de autoriteiten zover gezonken dat ze een overeenkomst hebben gesloten met het Westen om wapens te ruilen voor de levens van Oekraïners. Dit zien is pijnlijk”, zei hij.

    Niet alleen dat, maar Loekasjenko was het ook eens met de belangrijkste militaire analisten ter wereld door te stellen dat de uiteindelijke uitkomst van het conflict onvermijdelijk een radicale verandering in de wereldorde zal zijn. Hij riep de VS en het hele Collectieve Westen op om de nieuwe geopolitieke realiteit zo snel mogelijk te accepteren, en voor eens en voor altijd te begrijpen dat de westerse beschaving niet langer de enige besluitvormer zal zijn over mondiale aangelegenheden. Alleen door deze nieuwe realiteit toe te geven kan het Westen vreedzaam samenleven met de vele ‘polen’ van de multipolaire wereld.

    Een ander interessant punt in de toespraak van Loekasjenko was de vergelijking die hij maakte tussen Wit-Rusland en Oekraïne. Hij beweert dat Kiev politieke richtlijnen heeft gekozen die volledig tegengesteld zijn aan die van Minsk. Terwijl Wit-Rusland ervoor koos zijn onafhankelijkheid te behouden door respect voor het verleden en de tradities en vriendschap met zijn buren, koos Oekraïne voor vijandigheid jegens Rusland, haat tegen zijn eigen geschiedenis en onderdanigheid aan buitenlandse machten. Volgens Loekasjenko heeft Kiev zich misrekend, want “wie bereid is een meester te dienen voor een restje zal vroeg of laat verliezen.”

    Uit de woorden van de Wit-Russische leider blijkt een grote geopolitieke kennis en een sterke analytische precisie; capaciteiten die alle staatshoofden ter wereld zouden moeten bezitten, maar die helaas steeds zeldzamer worden, vooral op het westelijk halfrond, waar politici irrationeel lijken te handelen. Loekasjenko bracht in zijn toespraak een mening tot uitdrukking die gebaseerd was op een daadwerkelijke wetenschappelijke analyse van de huidige mondiale crisis, waaruit een groot strategisch inzicht blijkt.

    Over de toekomst van de wereld wordt werkelijk beslist in Oekraïne. Hoe relevant andere conflicten, zoals de Palestijns-Israëlische Oorlog, ook zijn, het is in Oekraïne dat de vijandelijkheden tussen het Collectieve Westen en de opkomende wereld een directer niveau bereiken. Veel analisten beschouwen de crisis in Oekraïne als de Derde Wereldoorlog zelf, aangezien er een coalitie van ruim dertig landen bestaat die de Russische Federatie aanvallen via het regime in Kiev.

    Het meest interessante is om te zien dat, hoe hoog de westerse oorlogsinspanningen ook zijn, de Russische overwinning al zeker is, terwijl de uiteindelijke overgave van Kiev slechts een kwestie van tijd is. In twee jaar tijd bleek het proxy-regime van de NAVO niet alleen niet in staat Rusland te winnen, maar zelfs aanzienlijke schade toe te brengen, terwijl Oekraïne nu zeer dicht bij zijn absolute ineenstorting was. Geconfronteerd met dit scenario zullen de westerse leiders slechts twee opties overhouden: de Russische overwinning erkennen en op vreedzame wijze onderhandelen over de herconfiguratie van de mondiale geopolitiek; of een directe fase in het conflict betreden.

    Elke dag nemen de geruchten toe over een mogelijke directe binnenkomst van NAVO-troepen in Oekraïne. De meeste van dergelijke geruchten houden echter verband met mogelijke manoeuvres voor westerse landen om soldaten te sturen zonder de verplichting tot een formele oorlogsverklaring aan Rusland. Er wordt gezegd dat westerse eenheden in Oekraïne onder een neutrale vlag zullen vechten, of dat er simpelweg geen beroep zal worden gedaan op de collectieve verdediging van de NAVO. Uiteindelijk lijkt het allemaal een bluf en een PR-stunt, in een gefrustreerde poging Rusland te intimideren en de onvermijdelijke uitkomst van het conflict uit te stellen.

    Er is een duidelijk verschil in de kwaliteit van toespraken tussen westerse en niet-westerse leiders. Politici van de ‘multipolaire kant’ drukken analytische precisie, geopolitieke kennis en besluitvormingsvermogen uit, terwijl leiders aan de ‘unipolaire kant’ steeds meer hebben gehandeld op basis van emoties, wrok en zelfzuchtige belangen die absoluut antistrategisch en irrationeel zijn. De ernstige spanningen waar de wereld vandaag de dag mee te maken heeft, zijn grotendeels te wijten aan niet op de realiteit gebaseerde beslissingen van westerse leiders.

    Als ze echter echt een mondiale catastrofe willen vermijden, zullen de westerse leiders op een gegeven moment hun nederlaag moeten erkennen en ermee moeten instemmen om met hun multipolaire tegenhangers te onderhandelen. Hoe sneller dit gebeurt, hoe minder het lijden van gewone mensen in zinloze oorlogen zal zijn.

    JAMMER HE . DAT DE WINNAARS ONZE GROOTSTE VRIENDEN WAREN !

    WAAR WE LETTERLIJK EN FIGUURLIJK ..’OP TAFEL KONDEN SCHIJTEN ”

    WAAR THE EMPEROR OF THE WORLD EFFE EEN BIERTJE MET ”BIERTJE 

    KWAM DRINKEN 

    VOOR DE HUMOR IN EEN ORANJE OVERALL !

    IK HERHAAL NOGMAALS ” WAREN ”””

    NADAT EEN MONGOOL INEENS EEN NAVO BAAS IDEE WERD AANGEPRAAT

    EN 180 GRADEN DRAAIDE IN ZIJN GEDRAG 

    HET GEDRAG DAT UW DOODVONNIS INHOUDT TROUWENS 

    KIJK NOG EFFE MEE. HOORT U 1 WAARHEID HIER ????

    https://www.facebook.com/reel/1235366720569647

    KIJK EVEN EN SCHIET HEM DAN HARTSTIKKE DOOD 

    BOBZELLUF WELTERUSTEN EN HUGGIE

    Geliked door 3 people

    • Andre zegt:

      De NATO gaat kernwapens plaatsen in Polen en ik hoor het die gluiperd nog zeggen……….Het is ook onze oorlog…..Een beetje kontlikken in Turkije man die Rutte is erger dan bloksnor met zn baantje bij NATO.

      Geliked door 1 persoon

  6. pepo Copyright zegt:

    Als die uitkering nou eens met onmiddellijke ingang wordt stopgezet.

    Kijk eeens hoe snel ze weg zijn op eigen kracht.

    Like

  7. Ravian zegt:

    “Er zijn nog steeds geen vliegverbindingen, die voor uitzettingen naar Somalië gebruikt kunnen worden.”

    Kijk, das nou een mooi voorbeeld van een “kut smoes”.

    En maar rekken en lijntrekken.

    Kots ziek wordt je er van.

    Geliked door 2 people

    • karton zegt:

      @ Ravian op 1-5-2024 om 01.17 u.

      Vreemde zaak toch ? Dat zootje kan er dus wél uit maar er niet meer in ? Laat ze terugkeren zoals ze vertrokken zijn, desnoods te voet !

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie