Voor deze tekst werd Hamed Abdel-Samad op Facebook geblokkeerd

Screenshot_60

(Door: Jürgen Fritz – Vertaling: E.J. Bron)

Moslims verlangen bij ons speciale rechten voor zichzelf, weigeren deze echter aan anderen in Turkije en de Arabische wereld:

“Jullie lafaards! Veel jonge moslims/moslima´s leven in het Westen en genieten van de voordelen van de vrijheid, maar zetten zich echter nauwelijks voor deze vrijheid in. Velen zijn goed opgeleid en hebben een goede baan, maar blijven gevangen in de dwang van de religie en de eigen gemeenschap. Hun ontwikkeling en betrokkenheid stellen ze zelden in dienst van de Verlichting en de gemeenschap, maar eerder in dienst van de islam of de parallelsamenleving.

Ze bekritiseren de rechtse ideologie, zolang deze afkomstig is van autochtone Duitsers, maar we horen nauwelijks kritiek van hen tegen de reactionaire islamverenigingen, de nationalistische ´Grijze wolven´  of de patriarchale structuren in de eigen families. Integendeel, velen van hen zijn stropdas-islamisten, die Erdoğan, de ´Grijze Wolven en de Moslimbroederschap ondersteunen en het patriarchaat verdedigen. Ze citeren Kant en Adorno om de Verlichting te relativeren en het ´islamisme´ te bagatelliseren.

Ze verlangen speciale rechten voor moslims in Duitsland, wijzen echter de minderhedenrechten voor Koerden in Turkije of voor christenen in de Arabische wereld af. Zelfs vele islamitische intellectuelen en journalisten zitten in deze families gevangen werven constant om begrip voor de islam en de parallelsamenleving in plaats van hun mensen met kritiek uit te dagen. Zelfs als deze kritiek een keer komt, is ze vaak heel zachtjes en relativeert zichzelf na twee zinnen doordat het debat in de richting van de strijd tegen Islamofobie drijft.

Jullie zijn lafaards en huichelaars!

Migrantenkinderen van de tweede en de derde generatie weten heel goed wat er verkeerd gaat in de opvoeding en in de gemeenschappen. Ze hebben er zelf vaak onder geleden, maar ze nemen hun mensen familiegetrouw in bescherming als er kritiek van buitenaf komt. In plaats van aan zelfkritiek te doen, geven ze anderen de schuld van hun misère. De vrouwenhuizen zitten vol met rechteloze islamitische vrouwen, maar veel ontwikkelde moslima´s werven liever voor de hoofddoek en de boerkini. In plaats van zich te emanciperen van het juk van de patriarchale traditie, beginnen ze initiatieven en projecten om een profeet, die vrouwen als oorlogsbuit nam en trouwde met een 6-jarig meisje, als voorbeeld voor de moderne mensen te rehabiliteren!

Ik zeg jullie, jullie zijn lafaards en huichelaars! Jullie zijn geen vrije mondige burgers, maar onderdanen van jullie religie en jullie gemeenschap! En als jullie net zo heftig tegen de wantoestanden in jullie eigen gelederen zouden optreden als tegen islamkritiek, dan zou deze kritiek overbodig zijn! Als jullie meer moed zouden tonen in plaats van slachtofferhouding, dan zou de samenleving rijker zijn. Wanneer jullie je zouden inzetten voor de vrijheid van iedereen, in plaats van alleen maar een speciale behandeling voor jezelf te eisen, dan zou er veel gewonnen zijn!”

————————————————-

Inmiddels is de blokkade van Hamed Abdel-Samad door Facebook weer opgeheven. Op zijn Facebook-pagina schrijft hij:

“Mensen die vrijheid van meningsuiting niet eens kunnen spellen, wilden mij erover beleren dat mijn blokkade op Facebook niet alleen gerechtvaardigd, maar ook rechtmatig zou zijn. Zulke mensen zijn de beste onderdanen van een dictatuur. Want de censuur van denkbeelden en meningen is de eerste stap naar de tirannie…”

Bron:
https://juergenfritz.com
Door: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, sociale media, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

46 reacties op Voor deze tekst werd Hamed Abdel-Samad op Facebook geblokkeerd

 1. Janszn zegt:

  Zolang mensen geen zelfkritiek hebben, zullen zij kritiek van anderen krijgen.

  Geliked door 2 people

 2. ruud 2 zegt:

  Het is een spel, net als verkoop praatjes handelen zit in hun bloed, maar het blijven moordenaars.

  Geliked door 3 people

 3. ruud beijer zegt:

  Die mag naast mij komen wonen. De rest terug naar alla.

  Like

 4. sjuad zegt:

  Uitgangspunt van een moslim is de uitspraak; En, wat zijn jouw sporen ter aanbidding Mij?
  Dat is bij zijn dood bij de 8 poortige toegang 72 bedenkingen.
  Allah Yhwh zijn jaloerse strenge en rechtvaardige goden met een tekortkoming.
  N.L. het niet in staat zijn derhalve de mens met moord opzadelend.
  En niet de weg van de duivel te volgen.

  Nu vraag ik je,,,

  Like

 5. Arthur Schop zegt:

  Zeer mooie tekst over schrijnend probleem, des te meer belangwekkend gezien geschreven door een respectvolle allochtoon.

  Geliked door 2 people

 6. Sabeltant zegt:

  We staan aan de vooravond van de EUSSR. 1984 is dichterbij dan we zouden willen.
  We duiken met Europa in een marxistische dictatuur met hulp van Google, Twitter, Facebook en andere “globalisten” die het moeten hebben van veel gelijkdenkende en vooral niet teveel zelf nadenkende mensen.
  Elk individu is een consument en groepsdynamiek zorgt voor rages die de consumenten verder aan elkaar binden en financieel uitkleden. Hoe meer migranten hoe meer consumenten, als ze het zelf niet betalen, betalen anderen het, eten en consumeren moeten ze allemaal. De burger vervalt in armoede, de eerste signalen komen daarvan al binnen, benzine, energie, sociale lasten, zorgkosten, accijnzen, de elite blijft buiten schot, zij zitten in het bestuur van de multinationals of in het marxistische bestuur zelf. De elite verdeelt alle financiële middelen en baantjes onder elkaar terwijl de burger op een houtje mag bijten.
  Marxisme onder welke naam het zich ook openbaart het leidt altijd tot inperking van individuele vrijheden, armoede corruptie en onderdrukking.

  Geliked door 7 people

 7. Elisah zegt:

  Te intelligent om te geloven in een berg vijandige flauwekul, te moedig om te bezwijken onder de druk van linkse heulers.

  Like

 8. Ik ben van 23 oktober tot 24 november door Facebook 30 dagen lang monddood gemaakt vanwege het plaatsen van onderstaande ingezonden brief uit de Telegraaf. Op mijn verweer d.d. 26 oktober jl. dat het bewuste stukje uit een krant kwam, en niet door mij was geschreven, is door de overdreven politiek correcte censor van Facebook totaal niet gereageerd.
  https://pbs.twimg.com/media/DqkvmRJW4AAO5BS.jpg:large

  Geliked door 1 persoon

 9. Jade zegt:

  Off topic: Oud-president George H. W. Bush (94) overleden.
  Mooi zo, nu nog die klootzak van een zoon van hem,
  die de Twin Towers liet opblazen met al het personeel erin.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Een verlichte Turk geeft het goede voorbeeld maar draagt niks bij aan de oplossing..
  Zou hij een christen zijn?
  Ik hoor ze denken,”we zijn altijd al een land van immigratie geweest”.
  Grote denkfout.

  Like

 11. QENQ5 zegt:

  Off topic: BB

  De decolletee van Brigitte Bardot op een schilderij, is ook niet meer goed, en wordt in een
  Zorg Centrum “afgeplakt”. En … mannen mogen tijdens de Gay Parades wel in paarse pakjes met string aan op een boot openlijk met hun eigen zaakje spelen. Ik ben als man ook gekwetst!

  Zo langzamerhand dreig ik met mijn Joods-Christelijke familieachtergrond, blank zijnde met blauwe ogen, te worden verbannen naar de strafkampen van de Goelach Archipel, om nooit meer terug te keren. “Links”, onder leiding van Femke, heeft via de democratie de macht gegrepen en een streng moralistische dictatuur gevestigd. Democratie is een trein….

  Alleen Johan Derksen c.s. spartelen nog tegen. Hoe lang nog?

  En Rutte dan, zult u zeggen? Die stond erbij en keek er naar.

  Geliked door 1 persoon

 12. Ruud zegt:

  Ik zou er toch een Nederlandse naam bij nemen. Die gemakkelijker in het gehoor ligt. Deze naam schept onbedoeld grote afstand. Jammer voor de man!

  Like

 13. Klaas zegt:

  Like

  • Tineke zegt:

   We mogen na 11 december alleen nog scanderen: lang leve de immigratie,hoera ,wat een verrijking.
   Anders kunnen we opgepakt worden.
   De pers mag alleen nog positief berichten over de invasie. ….op straffe van?
   Wat een duivels pact!

   Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   Soms fantaseer ik wel eens hoe de wereld eruit ziet als ze in Den Haag alleen nog maar buitenlanders hebben, en hoe ze zich dan voelen? Dan kunnen de hottentrots met hun witte lange benen niet meer baantjes krijgen zoals ze het nu hebben. En als Nederland 60% buitenlander bestaat, nu 15% reken de halfbloeden er maar bij want die zien er ook donker uit, en zijn naar mijn mening anders dan ik. Eerlijk is eerlijk als ik een dochter krijg met een Pakistaan, zal zij nooit zo diep kunnen voelen als een Germaan als ik, omdat zij daar niet bij kan. Het is dan biologisch ook half half.
   Aangezien wij allen een procent of enkele hebben aan Oosters bloed, kan ik daar wel op invoelen of inhaken, hoewel ik lichte ogen en haren heb, heb ik wel zwart haar in de familie zoals zo velen, maar dat wil niet zeggen dat ik meer als hen wil worden.
   Die landen hebben duizenden jaren overleefd, dus eten hebben ze wel. Het gaat om samenleven, en wij zijn ooit massaal naar die landen geemigreerd. Sterker veel van die halfbloeden zijn naar Europa gekomen, omdat die donkere mensen als volk dan, niet individuen, zo rassistisch zijn en deze mensen niet willen hebben. Vietnam en Indonesie en China als het kind even geen helemaal zwart haar heeft, en ook Japan, wilden dat helemaal niet. Dus veel van die halfbloeden zijn naar Amerika gegaan, omdat de eigen bevolking hen niet wilden.

   Like

 14. Henk Beije zegt:

  Moslims kennen geen zelf reflexie,zij denken zoals het haatboek de koran hen indoctrineert.
  Want Islam is een ideologie,net zoals het facisme van Hitler was.
  Hun haatboek staat bol van moorden op Joden,Christenen,en ongelovigen,maar zolang ze in de woestijn leefden,hadden we er geen last van,maar de linkse kliek wilde hun multiculturele maatschappij,en liet miljoenen van dit westerse haatvolk binnen lopen,en nu zitten we met een bonk ellende in ons eens zo mooie Nederland.
  Maar de vraag is steeds nijpender,hoelang verdragen wij autochtonen nog die vreemdelingen,want kijk maar naar de reacties van de autochtone bevolking met zwarte Piet.
  65% van de autochtonen zouden liever alle vreemdelingen uit hun eens zo mooie Nederland willen hebben !!
  Maar eens komt de bevrijding,net zoals die kwam zo’n 700 jaar geleden in Spanje en Oostenrijk.

  Like

 15. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Ze zijn er wél hoor, dapperen als deze…
  sporadisch in de massa’s dus verstopt
  bijna onhoorbaar over wat niet klopt
  ’n klein wondertje dus als we van hen lezen…!
  .

  Geliked door 1 persoon

 16. Williaan zegt:

  De echte waarheid doet pijn en die hoort de moslim gemeenschap niet graag.

  Like

 17. delamontagne zegt:

  Weer een “niet”-Probleempje in Dts-land:

  Blutwurst auf der Islamkonferenz

  Das Bundesinnenministerium steht in der Kritik: Ein fragwürdiges Häppchen wirft die Frage auf, wie viel Respekt das Ministerium vor den Gewohnheiten von Muslimen hat.
  BRON:http://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/menschen/innenministerium-serviert-blutwurst-auf-der-islamkonferenz-15917566.html

  Like

 18. rakkertje zegt:

  Het valt op dat er op Facebook veel mensen worden geblokkeerd om hun mening … en dat zijn vooral mensen die niet links gezind zijn … altijd dezelfde groep mensen die geblokkeerd worden … het valt te veel op … volgens mij zit er veel vreemd gespuis tussen de moderators die niet tegen de waarheid kunnen.

  Geliked door 1 persoon

  • rakkertje zegt:

   Never trust a stranger ! … Achmed, Abdel, Rachid, Mohamed …
   tzijn allemaal dezelfde als je ze beter leert kennen ….

   Like

   • Sabeltant zegt:

    Het kan maar zo zijn dat Facebook een valse flag operation uitvoert om net te doen alsof het niet alleen een witte “rechtse” mening betreft.
    Geloof mij, de globalisten/marxisten waar ook Facebook toe behoort zullen er álles aan doen om hun zogenaamde “onpartijdigheid” aan te tonen.
    Ik zie ze er zelfs voor aan om een peloton ME-ers met gele hesjes winkelruiten in te laten gooien en auto’s in de brand te steken om de gele hesjes in diskrediet te brengen.
    Die gele hesjes voornamelijk gewone mensen en zelfs vrouwen, die ik en masse heb zien lopen op de filmpjes zien er namelijk niet bepaald uit dat ze met bivakmutsen gaan rellen.
    Integendeel.

    Geliked door 2 people

  • koosv8 zegt:

   Helemaal waar ,en dat is al heel lang gaande.
   Het valt te veel op, ja dat vinden mensen zoals hier, op de site van EJ BRON. En u heeft volgens mij gelijk, maar het gros gaat naar zijn werk, of spelletjes doen op de computer of telefoon, en de massa blijft rustig. Het is beangstigend, ziek, en het wordt ons allen noodlottig op deze manier. Of er ooit een omslag komt………wie het weet mag het zeggen.

   Geliked door 2 people

  • Lot zegt:

   Een Identitairian actie op het dak van de facebook gebouw! Medewerkers met eieren bekogelen en

   Like

 19. Charles Martel zegt:

  Met alle respect voor Abdelsamad! Hoe wil men de islam moderniseren indien alle kritiek verboden is. Ecraser l’infâme, zei Voltaire, en de chtistenen moesten slikken. Probeer dat eens toe te passen op die andere godsdienst.

  Like

 20. BertG. zegt:

  Als ze kritiek zouden hebben op zichzelf of op andere of op de islam, dan hebben ze eigenlijk kritiek op mo.
  Want alles wat er gebeurt is de wil van allah, anders gebeurde het niet.
  Ze zijn dus zelf nooit ergens verantwoordelijk voor.
  Dat had hij kunnen weten, want zo werkt het wel.

  Like

 21. Johan de derde zegt:

  fb met hun direkteuren en manupilatie zijn de oorzaak voor de stijgende chaos in de wereld.
  Uitkomst wordt een grote oorlog en jan en miep betalen de rekening.

  Like

 22. Bert zegt:

  Goede tekst, maar nu nog het antwoord: waarom stellen deze jonge moslims zich zo op? Ik denk dat het heel eenvoudig is:
  1. het is makkelijk om van twee walletjes te snoepen: bij Europeanen toont de moslim zich als een ‘moderne’ moslim die zijn geloof ‘seculier’ beleeft.
  2. Als de situatie verandert en in zijn wijk of stad of zelfs land de moslims gaan overheersen en de sociale controle een strengere beleving van het geloof vereist, dan kan hij zonder problemen zich aanpassen.
  Als de westerse regeringen meer wilskracht zouden vertonen, dan zou het snel afgelopen zijn met dit ambivalente gedrag en zouden heel wat meer moslims hun geloof vaarwel zeggen. Waar zwakkelingen regeren, hebben de fanatici de vrije hand.

  Like

 23. Elisah zegt:

  Tekst en uitleg door een ervaringdeskundige

  Invasie door izzlaaam en linkse globalisten doen actief mee.

  Like

 24. Lot zegt:

  Als het verdrag van marrakesh wordt ondertekend en de volgende keer wordt massaal voor PVV gestemd, dan kunnen wij dat pact toch weer opzeggen? Klopt dat? Weet iemand dat?
  Ik heb mij altijd verbaasd dat Wilders dat toen niet meenam bij de verkiezingen. Hij heeft dat toch moeten weten? In iedergeval is het twee jaar geleden al publiekelijke voorgelegd.

  Like

  • QENQ5 zegt:

   Dan krijg je natuurlijk weer dat gel*l van: het is geen Verdrag of Pact want het is niet juridisch bindend…

   Like

  • BertG. zegt:

   Als het al 2 jaar bekend, zo als jij zegt, dan is het vreemd dat hij dat niet hij daar niets over vermeld heeft.
   Als hij het wist. Dan is dat vreemd om het niet te vermelden.
   Dat had enorme hoeveelheden aan stemmen op geleverd.

   Like

   • Lot zegt:

    Het idee speelde rond, dat ze daarmee bezig waren om het oude vluchtelingenverdrag aan te scherpen naar de huidige tijd. Als je er niets meer van hoort is het niet weg. Achter de schermen wordt er dan aan gewerkt…
    Graag wil ik nog weten of een handtekening door een volgende regering kan worden teruggenomen? Er is eerder gezegd dat internationale verdragen opgezegd gaan worden als bepaalde partijen aan de macht komen, anders kom je er niet onderuit. Ik hoor wilders er niet veel over hoe hij dat gaat doen.
    Ook wil hij niets doen aan de marokkanen die er al zijn. Er waren er ooit 5000 gastarbeiders, die moesten terug. Toen ze bleven kwamen er in 1973 een heleboel op de bonnefooi, die ook mochten blijven. Nu zijn er van 5000 naar 300.000. Is dat eerlijk? Dat wij de overbevolking van andere landen moeten verzorgen. Als jij veel kinderen hebt, laat ik mijn huis toch niet afpakken? En neem ze toch niet in huis, om voor hen te zorgen?
    Wij weten van hun slechte gewoonten, met een turf hoog worden ze al op straat gezet, laat de straat ze maar opvoeden, de ouders doen dat niet, daarom gedragen ze zich ook zo slecht. Als wij dat weten, waarom halen wij ze dan binnen. Ja binnenhalen, want als de uitkeringen worden opgezegd, dan moeten ze wel terug. Persona non grata, geen Nederlander, geen huisvesting. Zoals Aziatische wetten zijn, je mag je er niet vestigen, geen huis kopen, geen grond kopen, geen bedrijf opzetten, zonder een partner daar te vinden die veelal ook nog meerderheidsaandeel heeft. Zo is Phillips na 3x onteigend te zijn in China door de overheid nu voor 60% in handen van de Chinezen.
    Waarom in Europa,, omdat wij alle uitvindingen hebben gedaan, hier is op onze grond meer te behalen. Beieren was erg succesvol, maar niet genoeg arbeiders, laat de fabrieken zich dan vestigen in Turkije of verder. Maar Merkel besloot toch niet te doen, want zei iets van infrastructuur en zo, en daarom in beieren de industrie te houden, maar in Arabie zijn wegen makkelijker te bouwen en aan de wegen kun je bedrijven neerzetten, Meer dan genoeg wegen liggen er al. En wil je in Europa wat bouwen, moet je eerst oude structuren weghalen en de rotsbodem vereffenen, en elk stuk grond is al in eigendom en dan onteigenen is veel werk. Nee daar in Arabie zou veel makkelijker zijn. Ze hebben gewoon een andere agenda.

    Like

 25. ed zegt:

  Geloof alleen maar machtsmiddel heel veel voor weinige weinig voor vele,massamoordenaar 1 .Bij 1 hoofdsmurf bevolking in slaven stand.er is ook geen enkel bewijs 0,0 nada voor wat voor god dan ook .de linkse rakkers hebben hun eigen utopische wereldbeeld maar verschild in niets met de sprookjesboek volgers,geld nieuwe god.1984 gelukkig zie je het steeds meer,boek aanrader.

  Like

  • Lot zegt:

   Laten ze in hun Utopia maar beginnen met 500 miljoen Bantu volk over te brengen naar China en visa versa 500 miljoen Chinezen van de 1 miljard. Then they can eat their heart out of it. Dan hebben ze pas wat te doen. Dan kunnen ze zich bezig houden met de wereld, in plaats van alleen Europa kapot maken.

   Like

 26. guusvelraeds zegt:

  Dat afsluiten van facebook (wie wil er opzitten?) is maar een peuleschil. Hamed Abdel Sabat wordt sinds jaar en dag 24 x 7 beschermd door de Bundes Verfassungsschutz precies zoals bij ons Geert Wilders. Kritiek op de Islam (teveel en te open) is een absoluut doodvonnis. De islam houdt zich al 1400 jaar met deze tactiek in stand. Schande dat er westerse politiek correcten zijn die de islam aanhangers met dit systeem ondersteunen. Dat zijn allemaal stuk voor stuk de nieuwe NSB’ers. Maar het is allemaal nog veel erger want er zijn ook politiek correcten die durven zeggen “dan had hij of zij maar meer zijn mond moeten houden” of nog een tandje hoger, ze moeten de beveiliging van islam critici maar stopzetten dan is het “haatzaaien” zo afgelopen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s