Gorbatsjov: “Duitse pers is de kwaadaardigste überhaupt” – opnieuw bewezen!

Screenshot_546

Ronald Reagan en Michail Gorbatsjov.

(Door: Niki Vogt – Vertaling: E.J. Bron)

Hij behoort nog tot diegenen die de Nobelprijs voor de Vrede verdiend hebben. Met zijn politiek van “openheid” (Glasnost) en de maatschappelijke “reorganisatie” (Perestrojka) opende hij het zogenaamde “IJzeren Gordijn” tussen Rusland en de rest van de wereld, beëindigde de periode na Stalin, zette vaart achter de ontwapeningsonderhandelingen met de VS, maakte de Duitse hereniging mogelijk en beëindigde zodoende de Koude Oorlog. Daarvoor kreeg hij verdiend de Nobelprijs voor de Vrede. De wereld was hem destijds innig dankbaar. Deze wereldwijde opluchting dat het eeuwig dreigende spook van een atomaire Derde Wereldoorlog was bezworen, kwam bijvoorbeeld ook tot uitdrukking in het lied van de Skorpions”, “Wind of Change”:

Die Unbestechlichen

 

De ontwapening, de reorganisatie van de Russische samenleving, de toestemming voor de Duitse hereniging waagde de Russische president Michail Gorbatsjov als tegenprestatie voor de belofte van het Westen om eveneens te ontwapenen en de NAVO niet uit te breiden naar het oosten. De in het westen aan Rusland grenzende landen kregen vrijheid en soevereiniteit, de wereld slaakte een zucht van verlichting.

Wat daarna volgde, was de plotselinge destabilisering en het verval van de Sovjet-Unie en gewoon toch de uitbreiding naar het oosten van de NAVO.

De voormalige president Gorbatsjov zei daar later over:

“Men zou de Sovjet-Unie hebben moeten en kunnen behouden. Helaas hebben mijn medestrijders en ik verloren. En wat heeft men beloofd, toen men het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) creëerde? – Dat er behalve een centrale staat, die er niet meer zou moeten zijn, al het andere behouden blijft. Gezamenlijke strijdkrachten, een munt, een buitenlandse politiek. En iedere republiek krijgt zijn onafhankelijkheid. Dat was één enkel bedrog en niemand, niet de pers, niet het leger, heeft hiertegen iets ondernomen.”

Want Gorbatsjov had geen schriftelijk verdrag opgesteld over de kwestie van de uitbreiding van de NAVO naar het oosten. Hij had de verzekeringen van de Amerikanen geloofd. Een grote fout, waarvan hij later veel berouw had. Want het Westen palmde langzamerhand alle landen, die vroeger het veiligheidskordon rondom Rusland vormden, bij de NAVO in en heeft zich inmiddels tot bijna direct aan de grens met Rusland naar voren gewerkt. Alleen de strook van de volksrepublieken Loehansk en Donetsk ligt nog tussen de troepen van het “Westen” (VS) en de Russische Federatie. Rusland werd door het Westen regelrecht bedrogen en omsingeld.

Michail Gorbatsjov, die voor zijn moedige daad om het roer van de geschiedenis om te gooien, in Rusland wordt gezien als de vernietiger van de Sovjet-Unie en door velen zelfs als verrader van het vaderland aan de Amerikanen, moest na een jaar presidentschap vluchten. Uiteraard werd hij in het Westen bejubeld.

Nu, 28 jaar na de verlening van de Nobelprijs voor de Vrede, zijn de westelijke media opnieuw op directe, agressieve confrontatiekoers met Rusland.

De diep teleurgestelde Michail Gorbatsjov zei al in mei 20009 in een interview met de Deutschlandfunk geschokt te zijn over de omgang van de westelijke media met Rusland. Vooral de Duitse media zouden “de kwaadaardigste überhaupt” zijn. Er zou twintig jaar na de val van de Berlijnse Muur toch alles aan gedaan moeten worden om Rusland te begrijpen, eiste hij:

“We moeten ons ervoor inzetten dat Europa begint Rusland te begrijpen. Dat wordt overigens door u en uw collega´s verhinderd. De Duitse pers is de kwaadaardigste überhaupt. Toen president Poetin optrad in München, heeft hij niets nieuws verkondigd. Dat hij dat echter met tamelijk veel emoties verbond, was misschien het enige nieuwe. En hoe gevoelig hebben de politici daarop gereageerd? Rusland wil niemand bestrijden. Waarom ook? Rusland heeft alles wat het nodig heeft.”

Destijds waren de media echter naar verhouding nog bijna vriendelijk wat betreft hun voorstelling van Rusland en de Russische politiek. Nu kun je de taal van de media met betrekking tot de Russische president Poetin en Rusland alleen nog maar ophitsend en oorlogszuchtig noemen.

Vooral sinds de door het Westen samen met de NGO´s van de multimiljardair Soros in het jaar 2014 geënsceneerde Maidan in de Oekraïne is de toon extreem scherper geworden. Je hoeft je alleen maar het neerhalen van het Maleisische vliegtuig MH17 te herinneren boven het grensgebied tussen de Oekraïne en de Donbas. Tot op de dag van vandaag wordt uit alle macht een echte opheldering van de zaak onderdrukt. En hoewel het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de reguliere West-Oekraïense troepen waren die met een of twee gevechtsvliegtuigen het vliegtuig uit de lucht schoten (omdat dit er bijna net zo uitziet als het presidentiële vliegtuig van Poetin, dat op dat moment eveneens in dit luchtruim onderweg was), werd president Poetin zonder enig bewijs door de Duitse pers als dader neergezet. De piloot van het gevechtsvliegtuig, die ervan verdacht wordt de MH17 te hebben neergeschoten, pleegde in maart 2018 zelfmoord.

Het interview met Gorbatsjov door de Deutschlandfunk vond plaats in 2009. Verbluft stelde de Deutschlandfunk in 2017 vast dat het oude interview bijna een revival meemaakte. Plotseling werd hij overal gedeeld en spookt sindsdien steeds opnieuw door de media. De Deutschlandfunk voelde zich zelfs genoodzaakt om nog eens te kijken waar dit “plotselinge inblazen van nieuw leven” vandaan komt en stelde vast dat de virale verbreiding uit de sociale media afkomstig was en veroorzaakt werd door de negatieve berichtgeving over Rusland:

“In de afgelopen maanden en jaren was er steeds opnieuw kritiek op de berichtgeving over Rusland – niet alleen op die van de Deutschlandfunk, maar ook op die van vele andere media. Bovendien betwisten veel mensen de geloofwaardigheid van de media. In tijden van ´Lügenpresse´-beschuldigingen en ´Fake News´ verkoopt het destijds door ons voor de kop uitgekozen citaat uit het interview, ´De Duitse pers is de kwaadaardigste überhaupt´, blijkbaar heel goed.”

Uit het onderzoek van de Deutschlandfunk bleek dat het Gorbatsjov-interview zowel via Facebook door de meest verschillende accounts, onder andere ook van plaatselijke AfD-afdelingen, als via diverse bekende, alternatieve sites werd verbreid – en sindsdien ook steeds opnieuw opduikt. Gewoon daarom, omdat dit interview zeer intensief en bewijsbaar duidelijk maakt hoezeer de Duitse media zich tot het instrument en de steekvlieg van de trans-Atlantische NAVO-belangen laat maken en heel gedienstig ijverig kwaadaardige gekleurde meningen verbreiden in plaats van de feiten en ware gebeurtenissen – en nu alweer heel luid de oorlogstrom tegen Rusland roeren. De kwade rol van de media wordt in dit geval bijzonder goed te begrijpen aan de historische aflopen van de thema´s waarover Michail Gorbatsjov het heeft.

Bron:
https://dieunbestechlichen.com
Door: Niki Vogt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Historie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse media, NAVO, Oost-Europa, Poetin, propaganda, Rotzakken, Rusland, verloedering, Westen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Gorbatsjov: “Duitse pers is de kwaadaardigste überhaupt” – opnieuw bewezen!

 1. Bob Fleumer zegt:

  Er zijn teveel mensen die het niet kunnen verkroppen als er geen oorlog is, dat vinden ze saai denk ik, want ja dan kun je gelukkig worden, maar hoe moet dat als je geen vrede in je hoofd hebt?

  Like

 2. Harry zegt:

  Het is buitengewoon teleurstellend om te moeten concluderen dat WIJ de foute partij zijn in deze !
  Zijn die Russen dan zo braaf ?
  Nee , heus niet . Ook boeven .
  Maar hebben ZIJ afspraken geschonden ?

  WIJ in ieder geval wel !
  Ik weet niet wanneer het precies fout gegaan is , maar ik zie Reagan daar niet voor aan !
  Dat leek me een kerel , die recht door zee was !
  Een rondborstige vent , welbespraakt met veel humor !
  Maar dat de NAVO een stel geniepige leugenaars zijn , lijkt me duidelijk .

  En dat MH 17 debacle , hoe lang sleept zich dat al niet voort ?
  Is dat niet bespottelijk lang, voor een vliegtuig dat op land neergestort is ?
  Is het te moeilijk om fake bewijs te produceren wat de Russen niet kunnen ontkrachten ?
  Duurt het daarom al zoveel jaren ?

  Ik heb op de éérste beelden van de ramp duidelijk RONDE gaten in de cockpit gezien .
  Die kunnen alléén door kogels veroorzaakt zijn .
  Nooit meer heb ik DIE BEELDEN teruggezien !
  Verboden ?
  Met de gaten gesjoemeld ?
  Je kunt een rond gat heel gemakkelijk onregelmatig van vorm maken , zeg ik als iemand uit de metaalsector !

  En álle radarinstallaties waren precies tegelijkertijd uitgeschakeld , wegens “onderhoud” ???
  Dat gelooft toch geen hond ?
  We mogen gewoon niet zien wat er gebeurd is , ben ik bang .

  Het is ook prima voor te stellen , dat men de Oekraïne uit de wind wil houden , want men wil ze bij de EU inlijven .
  Het is toch al een haast failliete corrupte boevenstaat , dus zo’n debacle als de MH 17 , komt wel héél ongelegen .
  Past niet in het EU plaatje .
  Zou zó maar kunnen , toch ?

  Maar de onderste steen komt bóven !
  Hoe diep ligt die onderste steen wel niet ?

  Geliked door 1 persoon

  • ieznogoedh zegt:

   Het probleem is dat die onderste steen gewoon heeeeeeel erg zwaar is en dat Rutte met zijn rubberen ruggegraat niet bij machte is om dat gewicht omhoog te krijgen.
   Niets anders dan een physiek onvermogen van Rubberen Rutte omdat hij natuurlijk wel heel graag die steen boven wil, eerlijk als hij is.

   Like

 3. Loedhr zegt:

  Zou dat pak slaag bij Stalingrad nog steeds zo’n pijn doen…..?

  Like

 4. Cathja zegt:

  Michail Gorbatsjov…; ik heb altijd veel respect voor deze voorvechter voor de vrede gehad! Wat heeft die man veel goeds gedaan om de betrekkingen binnen Europa te normaliseren, en wat was men blij toen ‘de Muur’ afgebroken werd! De Nobelprijs voor de Vrede heeft hij dan ook zeer verdiend!
  Maar wat is deze man beduveld, nu ik het hele verhaal heb gelezen! Dat hij diep teleurgesteld is in het Westen kan ik nu heel goed begrijpen.

  En wat wij hier al langer geloven: niet de Russen hebben de MH17 neergehaald, maar de OekraIners. Waarom is er zo ziekelijk geheimzinnig gedaan rond deze ramp? Ja, ook door onze eigen MP werd er met meel in de mond gesproken, en kritische vragen zijn nooit op een eerlijke manier beantwoord. Rond dat hele circus van de ‘thuiskomende slachtoffers’ hing destijds een vreemde waas. Wat wilde men verbergen voor de familie en vrienden van de slachtoffers? Dacht de overheid met deze ‘uitvaart’ de aandacht van wat er werkelijk was gebeurd af te kunnen leiden?

  De reden waarom men steeds richting de Russen wees en niets wilde weten over betrokkenheid van Oekraïne, is uiteindelijk wel duidelijk geworden. De NAVO heeft er belang bij dat Oekraïne ingelijfd wordt binnen de EU. Een ronduit smerige zet, en zeer tegen de ooit gemaakte afspraken met de Russen in!
  Vals spel wordt er gespeeld. Dat kan ons nog wel eens heel duur komen te staan!

  Like

  • Asgard zegt:

   Klopt Catjha,..zie alleen maar hedendaagse Timmerfrans aan, de grootste komiek van de 20e eeuw met zn traantjes, die gast gaat over lijken viezie teringhond.

   Like

 5. Henk.V zegt:

  Precies! Het Westen ( de EU) had Rusland moeten begrijpen en oog moeten hebben wat de voormalige U.S.S.R nodig had: een open, neutrale gebied rondom haar grenzen, zodat het land vrij kon blijven ademhalen. Maar de westerse veroveringsdrang en landhonger kende geen grenzen en precies deze onverhulde veroveringsdrang treitert Rusland ook nog onophoudelijk door het verspreiden van allerlei geruchten over de veronderstelde kwaadaardigheid van dat land. dit is totaal absurd, wanneer men bedenkt dat de EU neemt een dreigend houding aanneemt tegen een land dat -militair bezien- ons continent in een paar dagen tijds van de aardbodem kan vegen . In feite volgt de EU de politiek die nazi- Duitsland bedreef. Schep een vijand en val die aan.
  Rusland is NIET onze tegenstander, maar een potentiële vriend van ELK land in het Westen dat zeggenschap over zichzelf wil behouden….

  Like

 6. BigLJohn zegt:

  Is het Westen soms vergeten wat Napoleon en Hitler overkomen is in hun confrontatie met Rusland ? Dat was in een tijd dat er nog geen atoombommen waren (Hiroshima en Nagasaki uitgezonderd). Zou een oorlog doorgezet worden door het Westen, dan zou de uiteindelijke afloop wel eens zeer gruwelijk kunnen zijn. Heeft men dan helemaal niets geleerd van de geschiedenis, van waaruit grote rijken bestuurd werden van uit een stad ? Julius Cesar, De Spaanse overheersing (80 jarige oorlog), Karel de Grote en zijn 3 zonen, Napoleon, Hitler, en nu de E.U….Het liep en zal altijd gruwelijk aflopen voor vele onschuldige Europeanen. Anno nu zou een wereldoorlog honderden miljoenen doden kunnen kosten. De confrontatie met de moslims hier in Europa nog daargelaten….

  Like

 7. Henk der Niederlánder zegt:

  Oostenrijk, Wenen.

  Weense kerkaanval: 5 gewonden bij vermoedelijke overval door 2 aanvallers.

  De hoofdstad van Oostenrijk is opgeschrikt door een ongekend schaamteloze inbraak, nadat twee verdachten een kloosterkerk in het noorden van Wenen bestormden en het beroofde, waarbij ongeveer een dozijn gewonde monniken achterbleven.
  De misdaad vond plaats op klaarlichte dag; de daders braken rond 13:30 lokale tijd (12:30 GMT) in in de kerk van Maria Immaculata in het district Floridsdorf in Wenen, zei de politie in een verklaring.

  De overval duurde uren, meldden ze en voegde eraan toe dat de politie ook slechts drie uur later “vastgebonden en [in sommige gevallen] zwaar gewonde” monniken vond.

  https://www.rt.com/news/447541-vienna-church-attack-injured/

  Like

 8. Qvic zegt:

  De regulieren media wordt geleid door hebzuchtige psychopaten, die alles en iedereen voor zich zelf opeisen en met niemand willen delen. Dan staat iedere samenwerking in wat voorn vorm of welk land dan ook in de weg. Deze hebzuchtige psychopaten hebben de islam als bondgenoot, omdat die ook alles overheersend willen worden/zijn. De laatste strijd zal dan tegen elkaar worden. Met hebzuchtige mensen kun je niet onderhandelen, die willen enkel hun eigen zin doordrijven kosten wat het kost. Dat zien we bij de islam, de linkse denkende mensen, de psychopaten en de (groot)kapitalisten. Deze mensen zullen dan ook nooit tevreden zijn met wat ze hebben, maar willen altijd meer dan waar zij recht op hebben. Dit soort mensen hebben alle een laag I.Q. en E.Q. en zullen met list en bedrog de andere proberen te verraden om er zelf beter van te worden.

  Like

  • Asgard zegt:

   Klopt Qvic,…..de mossels zijn een gewin voor de politieke elite omdat de NWO moet plaats vinden, het maakt de elite niet uit of het rechtsom of linksom moet, ook niet als er miloenen er voor moeten sterven, het uiteindelijke doel is voor hen de NWO, orde door chaos.

   Like

 9. fleckie zegt:

  Rusland heeft INDERDAAD ALLES wat het nodig heeft, dus GEEN. afhankelijkheid van delfstoffen van. ANDERE. LANDEN: waarop in de TWEEDE WERELDOORLOG DUITSLAND. vooral. aasde, en met zijn legers de aanval op. RUSLAND! genoemde BARBAROSSA begon, in de veronderstelling dat zij. ‘DAT KLUSJE SNEL GEKLAARD ZOUDEN HEBBEN’ , ..TOTALE UITROEIING VAN HET RUSSISCHE VOLK!…..NIET. dus! de RUSSISCHE winter NIET KENNENDE,, zodoende, mochten ze door bepaalde ‘tekorten’ van div. MATERIAAL hun ‘gewonden’ een snelle dood door bevriezing,…..bezorgd,! achterlaten!!
  Op ejbron,3.11.2016, onder ‘Poetin op het Vaidalforum’ staat de titel v.h.boek,DE. REGENBOOG’
  door Wanda Wassilewska,uitg.Amsterdam ,uitgeverij Contact, 1946. ,.( wat en hoe de Russische bevolking o.a. ‘meemaakte’ onder de Duitsers, die immers toestemming *hadden gekregen om.
  BARBAARS. te mogen/ moeten optreden! ) Over ‘STALINGRAD’ is al eens eerder informatie gebracht op e.j.bron .men kan zich wel voorstellen dat de nazi’s des duivels waren( en nog waarschijnlijk,? dat uitgerekend ZIJ als ‘HERRENVOLK’ het onderspit moesten delven, uitgevoerd door hun als UNTERMENSCHEN gekwalificeerd. volk! *~*~*~*~*~*~*~

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Het Europese parlement in Brussel mobiliseert de kiezers van Afrikaanse afkomst om tegen de Populistische partijen te gaan stemmen.
  * *
  Met steun van het Europese Parlement en de Franse Republiek, begint de ( Adyfe) = l’African Diaspora Youth Forum in Europe, een campagne om er voor te zorgen dat een zo groot mogelijk aantal personen van Afrikaanse afkomst zullen gaan stemmen.
  [ en dan wel voor die Partijen, die voor immigratie, vluchtelingen, etc zijn ].
  Deze campagne draait er niet om heen dat het doel is om zoveel mogelijk de Europese populistische partijen tegen te gaan.
  Omdat partijen die populistisch worden genoemd erg in opkomst zijn in de diverse Europese landen.
  https://www.parti-de-la-france.fr/photo/art/default/29260092-28413964.jpg?v=1545898851
  Céline Fabrequette, van de l’African Diaspora Youth Forum in Europe, herhaalt tegen de journalisten haar bezorgdheid over de Politieke omwentelingen in Oostenrijk en Italië.

  Source : medias-presse.info

  Like

 11. Republikein zegt:

  Bill & Boris, veel leuker.

  Like

 12. Bert zegt:

  Het verhaal van de piloot die de MH17 zou hebben neergeschoten en daarna zelfmoord zou hebben gepleegd lijkt me ongeloofwaardig, omdat:
  1. het lijkt onaannemelijk dat Putin zich in zijn eigen vliegtuig dicht bij Oekraine zou begeven;
  2. als hij dat zou doen zou hij dat bekend maken of zich voorzien van een gewapend escorte;
  3. Oekraine zou zich wel drie keer bedenken om een belangrijk staatshoofd neer te halen;
  4. Het presidentiele vlliegtuig van Putin lijkt inderdaad een beetje op de MH17, maar draagt identificatie in cyrillisch schrift;
  5. Een raket lucht-lucht wordt op kms afstand afgeschoten, dus visuele identificatie speelt geen rol;
  6. Vliegtuigen herkennen elkaar met transponders, dus vergissing is uitgesloten;
  7. Een piloot die zich na de vlucht laat ontvallen ‘het was het verkeerde vliegtuig’ is niet waarschijnlijk, hij kan dat niet gezien hebben en het klinkt als een roman- element.
  8. Wel erg convenient dat een piloot zelfmoord heeft gepleegd en het verhaal van de onderhoudsmonteur niet kan bevestigen.
  Kortom dit lijkt mij verzonnen op basis van de visuele overeenkomst tussen het presidentiele vliegtuig van Putin en de MH17, maar zoals gezegd die is heel vaag en speelt eigenlijk geen rol. Het neerhalen van vliegtuigen gebeurt niet op basis van visuele herkenning.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s