Sebastian Kurz: Afrikaanse staatschefs veroordelen EU-migratiepolitiek

Screenshot_564

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Veel Afrikaanse staats- en regeringschefs zouden volgens de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz (foto) gezegd hebben dat de EU zou moeten stoppen met de politiek van de open grenzen.

Contra magazine

De EU-politiek van de open grenzen stuit blijkbaar bij veel Afrikaanse staats- en regeringschefs op afwijzing. Tijdens zijn reis door Afrika zouden enkele staatschefs “stop met jullie politiek van de open grenzen in Europa” gezegd hebben, zei de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz tegenover de “Bild-Zeitung”. “Dat motiveert de Afrikaanse jeugd alleen nog maar meer om überhaupt te vertrekken”, citeert Kurz zijn niet nader genoemde gesprekspartners. Het zou beter zijn wanneer de Afrikaanse jeugd in zijn landen zou blijven en helemaal niet naar Europa zou willen komen.

Dit wordt ook bevestigd door de presidente van Ethiopië, Sahke-Work Zewde. Zij zei tegen de “Bild-Zeitung”: het is duidelijk dat wij onze jeugd niet mogen verliezen, omdat hij naar Europa vlucht. We moeten de oorzaken aanpakken in plaats van ons alleen maar met de symptomen bezig te houden. De vlucht is gevaarlijk. Criminele mensensmokkelaars verdienen daar geld aan. We moeten de mensen hier houden, die Ethiopië – en Afrika – in een betere toekomst zullen leiden.”

Op de vraag van de “Bild-Zeitung” of Europa oorlog en verdrijving in Afrika zou moeten negeren, zei de Ethiopische presidente: “Nee, natuurlijk niet. Maar we moeten weer duidelijk onderscheid maken tussen migranten en vluchtelingen. Afrika was bij de opname van vluchtelingen heel genereus. Wat Ethiopië betrekt, kan ik zeggen: ondanks de conflicten in het verleden ontwikkelt ons land zich snel in positieve richting. Daarop moeten we opbouwen – op een imagoverandering. Het is heel eenvoudig: zolang we de levensomstandigheden ter plaatse niet verbeteren, zullen er nog meer mensen naar Europa willen vluchten. En velen van hen hebben er compleet verkeerde verwachtingen van wat hen in Europa wacht.”

Zodoende wordt ook duidelijk: zelfs de Afrikanen zijn het niet eens met het hele migratieverhaal. Ook al is de bevolkingstoename groot, vaak trekken ook juist diegenen weg die eigenlijk nodig zijn in het land.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Afrika, Europa, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

14 reacties op Sebastian Kurz: Afrikaanse staatschefs veroordelen EU-migratiepolitiek

 1. Ruud zegt:

  Hè, hè, dus die Afrikaanse leiders zijn nog slimmer dan die oelewappers hier. Wanneer zou hier het gezonde verstand doorbreken? Of moeten we die hoop opgeven?

  Geliked door 2 people

 2. BertG. zegt:

  Ze hebben helemaal geen verkeerde verwachtingen.
  Hier krijg je gratis geld, telefoon, prepay kaart, woning + inrichtingskosten en ziekenzorg.
  En je hoeft hier nooit meer te werken, ook wordt er geen enkele tegen prestatie van je verwacht.
  Verder kan je hier alles eisen wat je hartje maar begeert, en het wordt voor je geregeld.

  Geliked door 7 people

 3. Steven zegt:

  En wat is daar de echte reden van dat ze liever hun Afrikaantjes houden? Ze weten daar heus wel dat die transformatie hier onhoudbaar gaat worden en dat ons systeem daardoor in elkaar zakt….EN DAN KRIJGEN ZIJ GEEN GELD MEER UIT EUROPA!

  Geliked door 6 people

 4. Pietersen zegt:

  En Rutte heeft ijverig het Marrakesh pact getekend. Deze idioot weet niet wat er in de wereld gaande is al denkt hij van wel. Hij zou eens wat minder bij zijn ‘mams’ op bezoek moeten gaan misschien wordt ie dan nog eens volwassen.

  Geliked door 2 people

  • BigLJohn zegt:

   Rutte is afgestudeerd op geschiedenis. Welnu, volgens mij heeft hij er nooit iets van begrepen en heeft hij altijd tijdens college zitten slapen. Volgens mij hebben ze hem zijn bul (middels een kruiwagentje van de VVD) cadeau gegeven omdat men bij de VVD toen al inzag dat dit hun toekomstig leider zou worden die iedereen om zijn vinger kon winden met liegen en bedriegen.

   Like

 5. Tistochwat zegt:

  Als die ‘negerkoningen’ dat oprecht zouden menen, waren ze er wel eerder mee op de proppen gekomen.
  Dan hadden ze niet hun eigen zakken gevuld met ons belastinggeld, maar Afrika lang geleden al ‘ontwikkeld’!

  Geliked door 2 people

 6. M.A.L. Sion zegt:

  Zou Afrika dan eindelijk wakker worden?

  Geliked door 1 persoon

 7. Claudia M. zegt:

  Juist, als hier de boel in elkaar dondert, houdt het op… en dat zou nog wel eens vrij snel kunnen gebeuren. Dit is immers onhoudbaar; het is onhoudbaar dat de oorspronkelijke bevolking zich het apelazarus werkt en zij die nog nooit een poot hebben uitgestoken hiervan chronisch gepamperd blijven worden.

  Geliked door 3 people

 8. erik zegt:

  Off topic van het dig RD:
  Politiek
  Ministerie van BuZa voor bijna 9 ton opgelicht in Tanzania

  Like

 9. Dan blijkt nu wel weer dat de smerige bezoeken aan Afrikaanse en Arabische staatshoofden door Merkel een heel ander doel dienden, overhalen en toelaten dat er zoveel het land uitgaan.
  Als de staatshoofden daar al hun grenzen gesloten hielden was deze exodus nooit gebeurd.
  Echter de volgende exodus komt er aan, door het smerige gedrag van nog meer Europese leiders die het Verdrag van Marrakesh en het geheime Europese Vluchtelingen Pact hebben ondertekend.

  Geliked door 1 persoon

 10. Lot zegt:

  Het andere onderdeel van het marrakesh pact: De Afrikaanse leiders zeggen we zullen er aaallllesss aan doen om de mensen hier te houden en het hier op te gaan bouwen in Afrika zelf. De Europeanen zeggen je kunt altijd hier komen als het daar niet lukt, waar je maar wilt wonen, immers vrije migratie. Iedere kant van het muntje heeft zijn aandeel geleverd in uiteraard ‘alleen maar woorden’.
  Puntje bij paaltje, het lukt Afrika toch niet, en dan mogen ze hier komen wonen.

  We waren er voor gewaarschuwd: Na het marrakesh pact, zullen we plotseling positieve berichten horen over migratie uit Europa én Afrika. En voila het hoefde niet lang op zicht te laten wachten. De eerste heeft zich al aangediend een Ethiopische president.
  Hoe doorzichtig is het allemaal, als je het weet.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s