Nieuwe Braziliaanse president: “Onze vlag zal nooit rood zijn”

Screenshot_670

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Het nieuwe staatshoofd van Brazilië, Jair Bolsonaro (foto), heeft tot de strijd tegen linkse ideologieën opgeroepen en aangekondigd de moraal en ethiek in het land te herstellen. Tijdens de toespraak n.a.v. zijn beëdiging zwaaide president Bolsonaro met de Braziliaanse vlag: “Dat is onze vlag – en ze zal nooit rood zijn.”

journalistenwatch

“We hebben nu de unieke mogelijkheid om ons land op te bouwen”, verklaarde de 63-jarige Jair Bolsonaro volgens de “Junge Freiheit” bij zijn beëdiging afgelopen dinsdag in de hoofdstad Brasilia. “Vandaag is de dag waarop mensen beginnen zich te bevrijden van het socialisme, van het gigantisme van de staat en van het politiek correcte. We zullen weer orde in het land scheppen.”

Bolsonaro wil de “waarden van het gezin” weer in het middelpunt van de politiek plaatsen om Brazilië uit de “zwaarste ethische en economische crisis in zijn geschiedenis” te leiden. Ook zou hij de gender-ideologie willen bestrijden.

De 63-jarige riep de parlementariërs op hem te ondersteunen. Samen zouden ze het land van het “juk van de corruptie, van de criminaliteit, van de economische onverantwoordelijkheid en de ideologische onderwerping” bevrijden. De nieuwe Braziliaanse president wil per decreet het wapenrecht liberaliseren, opdat “goede burgers” de mogelijkheid hebben zich te verdedigen.

De Amerikaanse president Donald Trump prees Bolsonaro´s inaugurele rede op Twitter: “Gelukwens aan president Jair Bolsonaro, die zojuist een geweldige toespraak ter gelegenheid van zijn beëdiging heeft gehouden – de VS staan achter u!”

Aan de festiviteiten rondom de beëdiging in Brasilia namen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu, de Hongaarse minister-president Viktor Orbán, de Chileense president Sebastián Piñera en de Boliviaanse president Evo Morales deel. De links gerichte arbeiderspartij PT van ex-president Luiz Inácio Lula da Silva boycotte de manifestatie.

Blijkbaar is de economie content met de nieuwe president. De nieuwe regering onder Bolsonaro heeft met een serie ondernemingsvriendelijke beslissingen volgens het “Handelsblatt” de markten aangevuurd. De Braziliaanse index Ibovespa steeg woensdag met 3,56% en sloot af met een nieuw record op 91.012 punten. De Braziliaanse Real deed het goed op de eerste werkdag van de nieuwe president verhoogde 2,08% in waarde tegenover de Amerikaanse dollar.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brazilië, gezond realisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op Nieuwe Braziliaanse president: “Onze vlag zal nooit rood zijn”

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Jair Bolsonaro’s respect-afdwingende politiek:
  gezond verstand, naast moed, moraal en uiteraard ethiek…
  .

  Geliked door 4 people

 2. Williaan zegt:

  Mooie praatjes, ik vertrouw hem voor geen 1/2 cent
  Natuurlijk steeg de index. De kapitalisten zien hun kansen vergroten, lekker het Amazone gebied rooien en vernietigen want daar heeft hij schijt aan. De inheemse bevolking verjagen of doden, wat nu al langer stiekem gedoogd werd en nu legaal wordt..

  Like

 3. BertG. zegt:

  De rechts-populistische Jair Bolsonaro, bijgenaamd de Braziliaanse Trump, heeft niet lang gewacht om als president z’n omstreden ideeën door te zetten. De nieuwe president van Brazilië heeft per decreet vergaande controle opgeëist over hulporganisaties in het land. Ook heeft hij de macht van het ministerie van Landbouw vergroot ten opzichte van inheemse stammen. Bolsonaro moet weinig hebben van indianenreservaten én van de inheemsen die daar nog wonen.
  https://www.stopdebankiers.com/amper-een-dag-na-zijn-installatie-lanceert-braziliaanse-trump-al-aanval-op-inheemsen/

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Eerst zien, zei Blinde Jaap.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 5. Peter zegt:

  Een aanwinst voor Brazilië en de wereldpolitiek !
  De koers moet worden omgebogen naar rechts.

  Like

 6. rakkertje zegt:

  Rechts aan de macht …. daar drinken we ene op … proost ! …..

  Like

 7. Jan zegt:

  Bolsonaro ruimt de socialistische zwijnenstal van zijn voorgangers op

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s