Oost-Europa: Onderzoekers radeloos – Hebben Slaven een anti-islam gen?

Screenshot_142.png

Slag op het Merelveld (1389)

(Door: Klaus Lelek – Vertaling: E.J. Bron)

Leipzig – Dat de Oost-Europeanen, anders dan de Duitsers, niet aan het stockholmsyndroom lijden en derhalve in de eerste plaats helemaal geen kennis willen maken met gewelddadige en verkrachtende binnendringers, stuit volgens een bericht van “Migazin”. Zo heeft op de Universiteit Leipzig een groep onderzoekers vastgesteld dat in landen zoals Tsjechië en Polen “de islamvijandigheid bijzonder hoog is, terwijl er nauwelijks of helemaal geen moslims wonen”. De onderzoekers staan radeloos voor het fenomeen “Islamofobie zonder moslims”. Met een beetje gezond mensenverstand en historische kennis zou het raadsel snel zijn opgelost.

journalistenwatch

“De islamvijandigheid in Oost-Europa heeft volgens een onderzoek van de Universiteit Leipzig een schrikbarende omvang aangenomen. Ook in West-Europa zouden er parallellen zijn”, schrijft het door Ekrem Senol uitgegeven migrantenmagazine.

“Steeds opnieuw wordt zichtbaar dat daar de islamvijandigheid bijzonder hoog is waar nauwelijks of zelfs helemaal geen moslims wonen”, citeert het magazine de socioloog Alexander Yendell van het Leibniz-instituut voor landenkunde van de universiteit donderdag.

Volgens de “onderzoeker” zouden bijvoorbeeld in Polen rechts-conservatieve geestelijken enorm bijdragen aan de afwijzing van de islamitische religie. In Tsjechië zouden moslims “zelfs in schlagers” worden gekleineerd. Bovendien zou “de zogenaamde bedreiging door de islam in Oost-Europese landen deel zijn gaan uitmaken van het verkiezingsthema”, zei de onderzoeker.

De “zogenaamde bedreiging” is niet alleen voor de buurlanden in het oosten door de snelle groei van islamitische parallelsamenlevingen en het verhoogde moord- en verkrachtingscijfer in Duitsland te begrijpen, maar zit ook diep in de zieken van die volkeren verankerd die, anders dan de Duitsers, in de afweerstrijd tegen de Turkse veroveraars een hoge bloed-tol betaalden. Niet alleen dat hoofdzakelijk Boheemse en Kroatische soldaten steeds opnieuw het Habsburgse rijk redden van de ondergang, ook de Polen hebben door hun overwinning op de Kahlenberg bij Wenen beslissend bijgedragen aan de bevrijding van Wenen. Inmiddels bestaan er in Oostenrijk decadente elites, die daadwerkelijk aan deze overwinning twijfelen als positieve gebeurtenis en een islamisering van Oostenrijk begroet zouden hebben.

Ook de overige Slavische volkeren zoals Serviërs, Oekraïners en Russen, die eeuwenlang door islamitische slaven- en vrouwenjagers getiranniseerd werden, hebben de onaangename herinnering aan deze duistere periode collectief bewaard. Het onderzoeksproject toont aan welke catastrofaal historisch besef er bij de huidige Duitse academische elites heerst. De onderzoekers spreken met betrekking tot de islamvijandigheid van een tekort. Dit “tekort” is waarschijnlijk veeleer te vinden aan de Duitse kant. Bovendien wordt hier de islamitische logica meer dan duidelijk: alleen de landen waarin zich genoeg moslims bevinden om de politieke islam te vestigen, zijn geen islam-vijandige landen. Zo denken alleen veroveraars.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Klaus Lelek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Intellectuelen/academici", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Academici, achterlijkheid, Balkan, Barbarisme, belangenverstrengeling, Christenvervolging, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, Eurabië, Geschiedvervalsing, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Midden-Europa, moralisme, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Oost-Europa, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op Oost-Europa: Onderzoekers radeloos – Hebben Slaven een anti-islam gen?

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Ach het zou beter zijn om te kijken wie hun onderzoek finaciert en dan maar weer eens de oude spreuk voor den dag halen

  Wiens brood men eet wiens taal men spreekt.

  Dat zal een en ander duidelijk maken.

  Geliked door 1 persoon

 2. delamontagne zegt:

  Héél verstandige landen, die Oost-Europese Landen.
  In hun collectieve geheugen en kennis van de geschiedenis weten ze wat zij van die barbaarse islam kunnen verwachten.
  In Nederland daarentegen herinnert men zich het gezegde uit vroeger eeuwen:”Liever Turks dan Paaps”…..
  Voor dat Turks uiteraard islam invullen, wel dat gaat dus steeds sneller die kant op.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Tsaar Peter de Grote, Iwan de Verschrikkelijke en Jozef Stalin vochten niettemin ook tegen de moslims in Rusland en de laatstgenoemde heeft er vele tienduizenden de dood ingejaagd, gedeporteerd en hun moskeeën laten slopen waardoor velen van hen, zoals de Kalmukken en de Krim-Tartaren, tijdens WO II meteen naar Adolf Hitler overliepen om hem als een soort Allah te beschouwen!

   Geliked door 2 people

 3. Pietersen zegt:

  Wat ’n onzinnig onderzoek. Brussel betaalt zeker en dan wordt de uitkomst : Slavische volkeren, alsmede Polen en Rusland haten de islam zonder reden want er wonen bijna geen islamieten daar, men is daar dus islamofoob zonder reden…
  Maar geloof mij, in die landen weet men echt wel wat de islam inhoudt omdat zij op de hoogte zijn van de rotzooi in de EU. Men heeft gewoon gezond verstand.

  Geliked door 4 people

  • koddebeier zegt:

   Wat hier en in de EU bij veruit de meeste politici ontbreekt

   Like

  • ieznogoedh zegt:

   Anders dan de meerderheid in de West-Europese landen, en dan met name dat volk dat zichzelf tot de elige rekent, zijn de oost-Europeanen wel in staat om van de fouten en stommiteiten van anderen te leren. Fouten en stommiteiten die voor elk weldenkend mens overduidelijk zijn.
   Dus ook geen tien keer hetzelfde doen en elke keer weer denken dat er als een duveltje uit een doosje een andere uitkomst tevoorschijn komt.
   De vele hersendoden die in West-Europa wonen moeten per sé eerst tientallen keren op hun bek gaan om uiteindelijk (misschien, want zeker is het helaas niet) te begrijpen dat de gevolgde weg toch niet de juiste was.

   Like

  • Alex zegt:

   jij bent idioot, In Rusland wonen er 30 miljoen moslims..

   Like

 4. QENQ6 zegt:

  Het duurt in W-Europa niet lang meer of je wordt ziek verklaard als je je eigen cultuur wilt behouden, en je wordt dan opgeborgen.

  Geliked door 3 people

  • koddebeier zegt:

   Goed voorbeeld van de linkse ziekte :wethouder Bert Wijbenga laten weten in een brief aan D66. De partij pleitte bijna een jaar geleden voor minder ‘witte mannen’ op de Rotterdamse straatnaamborden.
   D66 kreeg toen steun van NIDA, SP, GroenLinks en de PvdA. Volgens D66 zou 92 procent van de vernoemde straatnamen verwijzen naar ‘witte mannen’.

   Dus een behoorlijk ziek links zooitje in Rotterdam !!

   Like

 5. Polychaser zegt:

  Die mensen daar leven toch niet in een vacuum?
  Ze zien wat er in de rest van Europa gebeurt en trekken daaruit conclusies.

  Heb het onderzoek niet gelezen want kon het niet vinden, maar dit lijkt me toch wel een beetje een open deur intrappen.

  Like

 6. Pingback: De islam-vijandigheid in Oost Europa heeft een schrikbarende omvang aangenomen! | eunmask

 7. Hovawart zegt:

  Waarom zou je moeten gaan ‘samenwonen’ met iemand die niet wil samenwonen, het zelfs nog tegen zijn overtuiging is………
  Dat ongrijpbare Gen heet Gezond Verstand, gewoon logica, And You Can’t Argue with Logic.

  Like

 8. Steven zegt:

  Daar is dan weer een taakje weggelegd voor onze toekomstige EU-Hitler….

  Like

 9. Jan zegt:

  Lees mee:
  MiGAZIN ist ein unabhängiges Online-Magazin mit Themen rund um Integration und Migration in Deutschland. Außerdem ist es ein Online-Portal für alle, die an einer niveauvollen und sachlichen Diskussion und Auseinandersetzung mit der Thematik interessiert sind.
  ….
  Mit MiGAZINsollen Vorurteile abgebaut und der Dialog gefördert werden. Das so erlangte gegenseitige Verständnis soll zu mehr Akzeptanz und Toleranz führen und unserer Gesellschaft helfen, ein Wir-Gefühl zu entwickeln.
  http://www.migazin.de/amp/uber-uns/

  Chefredacteur van Migazin is de radikale Turk Ekrem Senol
  https://www.xing.com/profile/Ekrem_Senol

  In einem Artikel zum Verbot der rechtsextremen Internetplattform Altermedia meint er, dass Facebook mittlerweile „viel gefährlicher“ sei und PI allen Ernstes „geschlossen“ werden sollte. 

  Im besten Falle zeigt es, um wie viele Jahre der Rechtsstaat dem Geschehen, der Gefahr, der rechtsextremen Szene hinterherhinkt, wie lahm, wie hilflos er ist. In einem Prozess würde mindestens grobe Fahrlässigkeit angenommen werden.

  Nimmt man den Bundesinnenminister beim Wort, muss Altermedia nur der Anfang einer ganzen Serie an Verboten sein. Dazu gehört nicht nur die Schließung von weiteren Internetportalen wie „Politically Incorrect“, sondern auch der gezielte Kampf gegen Hetzer auf sozialen Netzwerken.
  Im besten Falle zeigt es, um wie viele Jahre der Rechtsstaat dem Geschehen, der Gefahr, der rechtsextremen Szene hinterherhinkt, wie lahm, wie hilflos er ist. In einem Prozess würde mindestens grobe Fahrlässigkeit angenommen werden.

  Nimmt man den Bundesinnenminister beim Wort, muss Altermedia nur der Anfang einer ganzen Serie an Verboten sein. Dazu gehört nicht nur die Schließung von weiteren Internetportalen wie „Politically Incorrect“, sondern auch der gezielte Kampf gegen Hetzer auf sozialen Netzwerken.
  ….
  Im besten Falle zeigt es, um wie viele Jahre der Rechtsstaat dem Geschehen, der Gefahr, der rechtsextremen Szene hinterherhinkt, wie lahm, wie hilflos er ist. In einem Prozess würde mindestens grobe Fahrlässigkeit angenommen werden.

  Nimmt man den Bundesinnenminister beim Wort, muss Altermedia nur der Anfang einer ganzen Serie an Verboten sein. Dazu gehört nicht nur die Schließung von weiteren Internetportalen wie „Politically Incorrect“, sondern auch der gezielte Kampf gegen Hetzer auf sozialen Netzwerken.

  http://www.pi-news.net/2016/02/ekrem-senol-vom-migazin-pi-schliessen/

  Zoveel heeft deTurk op met vrijheid van mening. Iemand die wijst op de gevarenvan de islam, bericht over moord, verkrachting en smeerlapperij begaan door moslims is al een nazi en de staat dient in te grijpen hen de mond te snoeren.

  Volledige tekst van de Turk
  ….
  http://www.migazin.de/amp/2016/01/28/verbot-ist-entlarvend-facebook-ist-laengst-gefaehrlicher-als-altermedia/

  Senol is ook zeer actief op http://www.jurblog.de
  Sarrazin, aldus Seol moet zijn mond houden: die sarrazinsche Debattenkultur (ist) kontraproduktiv, weder wünschens- noch erstrebenswert. Es hat keinen Nutzen und schadet der Gesamtgesellschaft.

  http://www.jurblog.de/2009/10/12/nutzen-und-schaden-der-sarrazinschen-debattenkultur/

  In jubeltonenciteert Senol de dictator Erdogan: ….. es ist auch richtig und wichtig, dass wir uns immer wieder vergegenwärtigen, dass es ein ureigenes und auch ein ganz natürliches Bedürfnis ist, die eigene Sprache zu sprechen und die eigenen Traditionen, Sitten und Bräuche zu leben und zu beleben. Genau das soll auch in der Zukunft weitergeführt werden.“

  http://www.jurblog.de/2010/02/09/die-maer-vom-spieglein-spieglein-an-der-wand/

  Like

 10. Jan zegt:

  Yendell is een Turk en dus is direct duidelijk wat het resultaat is van het ‘onderzoek’, het ligt aan de ander en niet aanmoslims, de anderen zijn islamofoben en dictators
  Zie:
  Understanding and Explaining ­Islamophobia in Eastern Europe
  Alexander Yendell (Leipzig University, ­Germany)
  …….

  Klik om toegang te krijgen tot EEGA_Special-Issue_1_Islamophobia.pdf

  Like

 11. Jan zegt:

  Antisemitisme onder vluchtelingen? Kolder, het ligt aan de anderen die negatief zijn over de islam
  ANTISEMITISMUS UNTER FLÜCHTLINGEN Mehr Furcht als Fakt
  http://www.islamiq.de/2019/01/19/mehr-furcht-als-fakt/

  Op dergelijke sites schrijft Senol en dus iszijn bloedgroep bekend, islam positief

  Geliked door 1 persoon

 12. M. zegt:

  Die landen hebben de vrede al een tijdje terug meegemaakt dus niets gen of wat voor onzin ze weten dat het helemaal geen vrede brengt alleen maar ellende.
  Alles en iedereen die niet van het vernietigen van zijn eigen land en identiteit houd is men aan het demoniseren.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Gezond verstand zal je bij linkse onderzoekers niet vinden !!

  Like

 14. Herk zegt:

  Ze hebben nog overlevings instinct, waar ze naar luisteren, in tegenstelling tot ons, slap gemaakt door wat geld en goed en oppervlakkig vermaak.

  Like

 15. luna fay zegt:

  De onderzoekers staan radeloos voor het fenomeen “Islamofobie zonder moslims”…………………….

  Wat een absurde redenatie. Het geeft helemaal niets met een of ander gen te maken dat mensen bepaalde bevolkingsgroepen – moslummels – niet in hun buurt willen.
  Het heeft te maken met hun barbaarse en moordlustige
  gedrag.
  Je hebt geen specifiek gen nodig om iemand niet te mogen.

  Like

 16. voor mij is het duidelijk dat wetenschappelijke idiote onderzoekers net als sommige Westerse regeringen, de weg zijn kwijt geraakt. Vaak met bewijzen komen terwijl er amper iets te bewijzen valt, of manipulatie van onderzoekcijfers, of onderzoeken doen om aan de gang te blijven, anders zijn ze hun baan en subsidie kwijt.

  Like

 17. Henk der Niederlánder zegt:

  Misschien wel een aardige man deze Alexander Yendell, maar toch iemand die een paar oogkleppen op heeft zo groot als de Titanic.
  En wel om de volgende reden.
  de man schijnt nog nooit gehoord te hebben van het aantal doden dat de moslims op hun geweten hebben gedurende de eeuwen.
  Daarbij ziet hij ook voor het gemak maar even over het hoofd wat de moslims in zijn eigen land aanrichten.
  Ook al de aanslagen die moslims de laatste decennia gepleegd hebben over de hele wereld.
  Maar ja hij is dan ook een kerkelijk socioloog.
  Evenals die klootzak in Rome zal hij wel wat moslimvoeten willen wassen denk Ik.
  Hij blijft met zijn slap gelul wel aan de veilige kant van de lijn dus daar is ie goed bezig.
  De mensen die hier al langer op de site zitten weten dat mijn overleden vriendin een Bulgaarse was en die heeft me een en ander uitgelegd over het hoe en wat van de Turken in Bulgarije en hoe die tijden de 100 den jaren hebben huis gehouden onder de bevolking.
  Daar worden hede ten dage nog steeds de Turken die er wonen met de nek aangekeken omdat de Bulgaren namelijk hun geschiedenis niet zijn vergeten en goed door hebben dat mochten ze de macht weer krijgen in hun land ze hetzelfde weer mee gaan maken.
  Hier in het westen gaan nog veel mensen met het idee om dat in de ouwe oostblok landen domme boertjes wonen maar vergis je niet, punt één ze zijn niet dom, maar komen op voor hun eigen natie en bevolking in tegenstelling tot het westen.

  Like

 18. fleckie zegt:

  Op de DUITSTALIGE site. TANGSIR kan men onder ‘TURKENTUM’ o.a. e.e.a. ( of meer!) lezen
  over de ..zozeer ‘vermaledijde’. TURKEN! ( hoe ze ‘huisgehouden’ hebben in diverse landen.
  De hypocriete ‘radelozen’ kunnen zich ervan overtuigen ? hoe diep, en waardoor dus die ‘afschuw’
  van ‘muselvolk’ is!!*~*~*~*~*~*~*~

  Like

 19. Jan zegt:

  Luister vanaf 12.03 wie bepalen welke leugens wij horen van de EU, de VN en vanuit Amerika

  …..
  Facebook announced Tuesday that, starting next week, it will partner with fact-checking outlet PAGELLA POLITICA to cut down on the amount of misinformation on the social media platform. The move makes Italy the fifth country where fact-checking organizations are reviewing fake stories through a dedicated mechanism on Facebook, after the United States, France, Germany and the NETHERLANDS.

  https://www.poynter.org/fact-checking/2018/facebook-expands-its-fact-checking-project-to-italy/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s