GS Utrecht doen aangifte wegens lekken

screenshot_69

UTRECHT – Gedeputeerde Staten (GS) van Utrecht doen aangifte van schenden van geheimhouding over de aanleg van de Uithoflijn. Aanleiding is het uitlekken van informatie uit een rapport van Integis BV, dat de provincie geheim had verklaard.

Daaruit zou blijken dat de provincie Utrecht en de gemeente de afgelopen jaren miljoenen euro’s overmaakten aan bouwbedrijf BAM voor de Uithoflijn, maar waarvoor is onduidelijk. Klokkenluider Marcel van den Bosch eiste in februari 2018 schriftelijk 95.000 euro van de provincie. Bij betaling zou hij afzien van ’verdere activiteiten en geen verdere kosten veroorzaken’. In een reactie laat Van den Bosch weten dat hij „slechts een deel van geleden omzetderving en reputatieschade in rekening wilde brengen.”

Uit een intern memo, dat in bezit is van De Telegraaf, blijkt dat de provincie hoogst verontwaardigd reageerde op de eis van de ontslagen manager. Goed ingevoerde bronnen binnen het provinciebestuur spreken over ’oneigenlijke druk, grenzend aan afpersing’.

Lees verder>>>
de telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Bananenrepubliek Nederland, belangenverstrengeling, Censuur, corruptie, demoniseren, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Utrecht, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

2 reacties op GS Utrecht doen aangifte wegens lekken

 1. sjuad zegt:

  Met die grond aankoop van Prorail,,

  Een groot fraude circus,, van dief tot heler tot afperser, in het millieu verdient ieder zijn kost goed.

  Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Ach het is niet de eerste keer dat de BAM betrokken is bij corruptie.
  Bij dat bedrijf hoort corruptie bij de bedrijfscultuur.
  Ik heb er jaren mee van doen gehad. Toen Bam zijn verantwoording moest nemen bij het debacle van het Tilburgse station was Bam zuid in een par weken failliet.
  De rest van Bam niet natuurlijk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s