‘Geen weg meer terug voor Joram van Klaveren; islam verlaten betekent vrezen voor z’n leven’

Screenshot_288.png

(Door: Jan Roos)

Jan Roos werd afgelopen maandag verrast door het bericht dat zijn voormalige politieke kompaan Joram van Klaveren zich tot de islam had bekeerd. Jan beschrijft in deze column zijn gemengde gevoelens bij die onverwachte overstap van de man die hem bij VNL binnenhaalde.

Een van de grootste criticasters ten aanzien van de islam, tenminste: die ik persoonlijk ken, is Joram van Klaveren. Nou ja, kende. Want Joram is geen criticaster meer; hij is moslim geworden. Toen hij de PVV verliet en mijn voormalige partij VNL begon, deed hij dat nou niet omdat zijn islamstandpunt was gematigd. Liever gezegd, hij vond de koers van de partij van Geert Wilders niet rechts genoeg. Hij vond de islam niet bij Nederland horen. Hij vond de islam een verderfelijke ideologie. En hij vond moslims hele vervelende mensen. En nu zit-ie bij ze in de moskee.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
dds

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, Mohammed, onwetendheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op ‘Geen weg meer terug voor Joram van Klaveren; islam verlaten betekent vrezen voor z’n leven’

 1. annah zegt:

  nu nog een baard en een lange soepjurk …. dan is hij compleet …. die verrader …..

  Geliked door 2 people

  • Felix zegt:

   Verrader? Nou zeg, het is toch zijn persoonlijke keuze..

   Like

   • Eigen volk eerst zegt:

    Hij is inderdaad een verrader. Eerst zegt hij dat de islam niet bij Nederland hoort en daar heeft hij volkomen gelijk in. Nu is hij plotseling een moslim.
    Dit soort mensen die zo snel van mening kunnen veranderen zijn volkomen onbetrouwbaar.

    Geliked door 1 persoon

   • Thomasson zegt:

    @Felix. Het is inderdaad waar dat Joram van Klaveren mag zich bekeren tot welke religie dan ook. Dus, ook de islam. Maar aan de andere kant de keuze van Joram van Klaveren maakt hem ongeschikt voor welke publieke- of politieke functie dan ook. Hij geeft de keuze aan een gevaarlijke religie waarin duidelijk staat in het heilige schrift dat men “ongelovigen” moet verdelgen waar ze ook zijn. Iemand die zo een keuze maakt, is een twijfelachtige en zeker onbetrouwbare persoon. Hij stemt vrijwillige voor een moorddadige ideologie van terrorisme, volksmoord, pedofilie en nog andere zaken die bij onze levensvisie niet passen. Vergelijk het met een politieofficier uit de school van Schalkhaar die later wordt benoemd tot de Minister van Justitie.

    Like

 2. Ruud zegt:

  Geestelijk zieke mensen moet je niet al te veel kwalijk nemen. Probleem komt pas als hij weer uittreedt; dan wordt hij vermoord! Zeker en vast. Binnenkort zal hij wel aan dat hoofdstuk in de sharia aankomen maar dan is het te laat. Helaas, geen weg terug.

  Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Hoezo , “helaas” ?
   Hij is net als een medewerker van de geheime dienst die dubbelspel speelt en na verraad naar de vijand over loopt .
   Voor mijn part krijgt ie “ de islamitische behandeling “ .
   Geen enkele sympathie voor verraders !

   Like

  • Thomasson zegt:

   @Ruud. Je hebt 100% gelijk. Islam is net als een lidmaatschap bij de Italiaanse maffia. Er is geen weg meer terug. Maffioso die uit de “familie” wil uittreden en normaal leven leiden, wordt vermoord. De kans is groot dat deze persoon zou de “Omerta” (zwijgen) schenden en de boel bij de politie klikken. Een moslim die besluit geen moslim meer te zijn, moet dood omdat hij houdt niet meer van Allah- of niet genoeg.

   Like

 3. Pietersen zegt:

  Nu wordt z’n snikkel ook van Allah. Zal niet meevallen zijn leugen vol te houden. Die wordt nog wel ’n keer Bhoeddist.

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  In deze wereld komen steeds meer vol-idioten. De paus ook al, hij voelt zich al 100 % moslim. Van Klaveren denkt ook al het licht gezien te hebben. Maar het is het schijnsel van de Hel. De Hel waar naar je wel naar toe kunt maar niet meer terug. Maar deze boodschap is niet bestemd voor zwaar geestelijk gestoorden zoals de paus en van Klaveren.

  Like

 5. orelius zegt:

  Ze hebben misschien een chip bij hem ingepland . Gaan ze bij ons allemaal doen . Kijk als ze het van te voren melden alah. Maar niet stiekem hoop ik.

  Like

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  Jammer dat ook Jan Roos het verschil niet meer weet tussen criticus en criticaster.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 7. kampersrene zegt:

  en wat zegt de dokter ?

  Like

 8. annah zegt:

  wellicht gefinancierd door een rijke Arabier ……

  Like

 9. hans zegt:

  Deze persoon was hoogstwaarschijnlijk al geestelijk labiel en instabiel voordat hij bij de PVV kwam en daarbij is dit een van de meest voorkomende kenmerken bij mensen die als een blad aan de boom kunnen keren.

  Like

 10. Asgard zegt:

  Eenmaal, andermaal,..verkocht voor 50.000 euro en een huis aan de Saoedische riviera!

  Like

 11. Blaffertje zegt:

  Joram moet het nu ook eens zijn met kindhuwelijken nu hij de islam heeft gekozen, hij kiest de zijde van een pedofiel.
  Hoeveel waarde kan je nog hechten aan de woorden die de afvallige heeft gesproken toen hij nog rechterhand van Geert Wilders was?
  Niets dus.
  Özcan Akyol neemt Joram terecht de maat in zijn artikelen, ook bij de dwdd bekritiseerd hij hem terecht.
  https://www.gids.tv/video/35502/dwdd-gemist-oud-pvv-er-joram-van-klaveren-over-de-islam

  Like

 12. BertG. zegt:

  Dikke reet schudden voor allah, maar uiteraard wel met een hoofddoekje op.
  Als palingen krioelen ze over de grond.
  https://www.dumpert.nl/mediabase/7624161/39a7add8/kont_schudden_op_dikke_beat.html

  Like

 13. G.j.van de vleut zegt:

  Islam is verslavend, dus ziekmakend!

  Like

 14. Wachteres zegt:

  Per jaar schijnen er zich in NL zo’n 500 autochtonen te bekeren tot de islam, waaronder ook vrouwen die met een moslim trouwen.

  Allemaal PVV-ers?

  Twee ex-PVV-ers, Van Klaveren verliet de PVV al in 2014 om zelf VNL op te richten en van tevoren was hij bij de ChristenUnie. De andere was, ik meen wegens zwendel, al uit de partij gedonderd.

  TWEE van 500, en maar doorzagen over de PVV, alsof die er wat mee te maken heeft.

  Ach, het bekt wel lekker voor links, zullen we maar zeggen.

  Waarom wordt bij die 498 anderen geen analyse van hun politieke achtergrond gemaakt?

  Of waren/ijn de geen lid van de PVV?

  Like

 15. fleckie zegt:

  RE?IGIE:…………..’,VAN. KLAVEREN. DOET. GIOER’, ……. NW. ISR.Weekblad 15.3.2019.
  In zijn zoektocht naar spiritualiteit heeft oud- Kamerlid Joram van Klaveren deze week laten weten zich na zijn islamitische avontuur nu te willen bekeren tot het jodendom. Eerder dit jaar verbaasde de oud- PVV- er vriend en vijand met zijn bekering tot de islam. ” Toch vond ik er niet alle antwoorden die ik zocht”, vertelt Van Klaveren het NIW, nadat hij via een rabbijn contact met ons maakte.” Ik maak een omgekeerde tocht in de tijd dus is het logisch dat ik uitkom bij het jodendom.Dat is per slot van rekening de voorloper van zowel het christendom als de islam.” Van Klaveren maakt zich geen zorgen over mogelijke gewelddadige consequenties van zijn nieuwe bekering. Volgens een strenge interpretatie van de sharia,de islamitische wetgeving, staat op afvalligheid de doodstraf. ” Maar Joden hebben een bijzondere positie binnen de islam”, weet van Klaveren. ” Als mensen van het boek’ genieten zij een beschermde status”. Van Klaveren laat het NIW ook weten dat hij kiest voor de orthodoxe stroming binnen het jodendom.” Ik kan zeggen hoe orthodoxer, hoe beter”. *~*~*~*~*~*~*~……. fleckie: even herinneren , (eerder vermeld,). uit het boek” Was wollen die Araber’, van F.Hoveyda, op beginpagina van dit boek, uitg.Knaur Verlag,isbn 3-426-04867-1 ,” Verallgemeinerung hin oder her, ich sage Ihnen, sie wollen, wenn nicht die totale AUSLOSCHUNG des ABENDLANDES,so doch zumendest seine DEMUTIGUNG, seine SCHWACHUNG, seinen VERFALL. Warum den wachsenden HASS auf die Unglaubigen,( genauer gesagt: auf die Christen und die. JUDEN. der. Industriestaaten verstecken, der auf dem Boden des Islam gart?. Er zeigt sich in aller Offentlichkeit in Amman wie in Bagdad, in Algier wie in Islamabad,in London, wie in PARIS”…, .etc. *~*~*~*~*~*~*~

  Like

  • fleckie zegt:

   (Aanvulling ). Op 31.7.2016, op e.j.bron,onder ‘Socioloog doet onderzoek,’…is er het artikel …” KEUZE. VOOR. EUROPA” ( etc). uit het boek van Alfred Bakker:’MAROKKAANSE. MANNEN. GEZIEN, LEVENSVERHALEN”. Uitg. DABAR- Luijten, -Heeswijk. Isbn 90-6416-344-8. . *~*~*~*~*~*~*~

   Like

 16. M. zegt:

  Het maakt niet uit voor de leugen wie of wat je bent zolang je de Goddelijkheid van Jezus maar afwijst ben je welkom en hebben ze je gevangen in de leugen.
  De leugen mag je niet afvallen.
  Waar de leugen aanstoot aan neemt is de Waarheid.
  Omdat de Waarheid je vrij maakt.
  Trek de waarheid in twijfel en je bent welkom om je te laten vangen door de leugen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s