Duitsland: Aantal daklozen blijft dramatisch toenemen

Screenshot_128

(Vertaling: E.J. Bron)

Angela Merkel werd voor het eerst in 2005 tot bondskanselier gekozen. Ze reclameert veel zogenaamde successen voor zichzelf. Een heel bijzonder “succes”: het aantal daklozen is in haar ambtsperiode verzesvoudigd.

Die Freie Welt

Even vooraf over wat betreft de aantallen woning- en daklozen in Duitsland: het gaat zonder uitzondering om schattingen, vermoedens, gevolgtrekkingen. Er bestaan geen officiële cijfers over. De Merkel-partij CDU weigert al jaren om officieel onderzoek en registratie in te voeren. Zogenaamd zou dat niet mogelijk of te duur zijn. In andere landen daarentegen, zoals Groot-Brittannië, functioneert zo´n registratie zonder problemen. Het is denkbaar dat voor de CDU andere redenen van doorslaggevende betekenis zijn voor de weigering.

Een bericht van de “Zeit” komt tot deze aantallen, met de aanwijzing dat de cijfers gebaseerd zijn op schattingen van de “Federale Arbeidsgemeenschap Daklozenhulp” (BAGW). Onafhankelijk van de cijfers is er echter een duidelijke trend te zien: het aantal mensen zonder woning in Duitsland is de afgelopen jaren dramatisch toegenomen. Ook andere sociale instanties laten zich net zo bezorgd over de situatie uit als de BAGW, hun cijfers en waarden bezitten ongeveer dezelfde orde van grootte.

Deze ontwikkeling gaat gepaard met het in Duitsland eveneens dramatisch gestegen armoederisico en de daling van betaalbare woonruimte. Het aantal sociale woningen bevindt zich op een historisch dieptepunt. Op de vrije markt kunnen door armoede getroffen huishoudingen nauwelijks, moeilijk of helemaal geen betaalbare woning vinden. De weg van deze mensen leidt dan of naar tehuizen of uiteindelijk naar dakloosheid. “In een land, waarin het de mensen zo goed gaat als nooit tevoren…” (citaat Angela Merkel).

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Duitsland, Krankzinnigheid, Merkel, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Duitsland: Aantal daklozen blijft dramatisch toenemen

  1. Marlies zegt:

    Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
    Dit doet zich niet alleen in Duitsland voor. Ik begrijp werkelijk niet waarom de burger niet in verzet komt. Is het angst, stupiditeit, onverschilligheid (“als IK maar geen last heb”) – wat een lafheid

    Geliked door 1 persoon

    • droevige mof zegt:

      Dit is hetzelfde als bij de diagnose van kanker en een operatie als de belangrijkste vorm van therapie. De meeste mensen twijfelen eerst aan de diagnose en proberen de operatie te vermijden.
      Het is vergelijkbaar in sociale processen. Je wilt het niet toegeven omdat het je bang maakt.
      Dit land heeft kanker, geloof het of niet. Therapie is onvermijdelijk, anders is exitus.

      Geliked door 1 persoon

      • Tineke zegt:

        “therapie is onvermijdelijk”

        En ik bijna alle gevallen keert de ”ziekte” terug.

        Geliked door 1 persoon

      • BertG. zegt:

        Van de week stond ergens dat ze voor kanker patiënten medicijnen hadden ingekocht uit China die zeer verontreinigde grondstoffen bevatten.
        Maar ze waren wel lekker goedkoop, dus dat scheelde weer.
        En al die mensen maar denken dat ze goed behandeld worden.

        Geliked door 2 people

  2. BertG. zegt:

    Hoeveel zullen er deze winter weer dood gevroren zijn op straat, wat nergens meer vermeld wordt.
    Terwijl al dat “vluchtelingen tuig” GRATIS in verwarmde huizen wonen onder een lekker warme deken in een goed bed.

    Geliked door 3 people

  3. Tineke zegt:

    Nederland telt ook heel veel daklozen.
    Daar hoor je nooit iemand over.
    Dan kunnen ze toch naar het leger des Heils roepen ze dan?
    Ja,voor een nachtje,en dan moet je om negen uur s morgens de straat weer op.
    Daar geef ik ook niets meer aan.

    Het leger des Heils is onderdeel van jeugdzorg of andersom weet ik sinds kort,en bijna alle leegstaande kantoorpanden behoren ook toe aan het leger des Heils.

    Bah,geen een (goede doelen) club kun je nog vertrouwen.

    Geliked door 2 people

  4. Ron Rottweil zegt:

    Logisch, er wordt alsmaar geld van de samenleving onttrokken voor lui die niets bijdragen en die de kosten alleen nog maar hoger maken. Het mes snijdt aan drie kanten.

    Like

  5. Aegolius cs zegt:

    Nu,ja… Fluitconcerten konden de val van de muur niet verhinderen. Een nieuwe politieke muur?
    Ach, het is maar iets meer dan 1 (één) % zal welvarend Duitsland en Merkel denken. Tja, moderne economie is de (politieke)studie die beoogt, de welvaart over het volk te verdelen. Dat blijkt al moeilijk genoeg te zijn met het vigerend sociaal, medisch zorgsysteem en woonbeleid.
    Merkel heeft nog een lange weg te gaan, mogelijk terug te keren als Scrooge voor haar Duits-economische ambities.

    Geliked door 1 persoon

  6. h zegt:

    100 Miljard !!! gaat de asiel volgens planning in 2019 de schatkist kosten !! Je snapt niet dat Duitsland nog kan functioneren met zo’n mega lastenpost.

    Like

  7. Tineke zegt:

    Niet alleen Duitsland,maar ook in Nederland staat een nieuwe economische crisis voor de deur.

    Geliked door 1 persoon

  8. Cleo zegt:

    95% van de mensen heeft oogkleppen op voor andermans ellende; ‘Zolang ik maar redelijk comfortabel kan leven, vakantiereizen kan doen en in een mooie auto kan rijden, heb IK nergens last van’. Merendeel van de mensen is te egocentrisch om te zien welke mensen wel zijn getroffen door economische ellende (pensioenkorting, almaar stijgende huurlasten en zorgpremies, etc).
    Dit komt politici maar al te goed uit…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie