“Onzin, dat het meevalt met poldersalafisten”

Screenshot_131

Toen IS de Jordaanse legerpiloot Mu’ath Al-Kasaesbeh levend verbrandde, legitimeerden de terroristen die gruweldaad met een citaat van Ibn Taymiyya.

(Door: Wierd Duk)

Nederlandse Arabiste vertaalde bronteksten van jihadisten

Beroepen de terroristen van Islamitische Staat zich terecht op de islamitische leer? En hebben gelovige moslims de plicht om de sharia na te streven? Onderzoekster Machteld Allan vertaalde het Arabischtalige manifest waar Bin Laden, IS én polderjihadisten zich op beroepen. Haar conclusie: gewelddadige Syriëgangers kennen de islam vaak beter dan de doorsnee moslim.

Altijd weer duiken dezelfde vragen op als het gaat over de islam. Volgen de koppensnellers van IS een perverse afwijking van de islamitische leer, of vertegenwoordigen zij de vervolmaking ervan? Is de sharia inpasbaar in onze rechtsstaat? Is de islam gewelddadig of, integendeel, de ’godsdienst van de vrede’?

Omdat deskundigen het over die vragen maar niet eens kunnen worden, besloot Arabiste en historica Machteld Allan (54) om zich onder te dompelen in een belangrijke tekst, die van de middeleeuwse schriftgeleerde Ahmad Ibn Taymiyya (1263-1328). Hoe vreemd het ook klinkt, Ibn Taymiyya’s ’Bid, vecht en heers’, inspireert ook jonge Nederlandse salafisten om het slagveld op te zoeken in Syrië en Irak.

Lees verder>>>
(h/t “Lucky”)
de telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, lafheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Salafisten, Taqiyya, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Onzin, dat het meevalt met poldersalafisten”

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Daarom is er maar één oplossing. Alle moslims Europa uit(trappen). Wie het daar niet mee eens is speelt met het leven van zijn/haar naaste en is medeschuldig !!!

  Liked by 1 persoon

 2. delamontagne zegt:

  Zit achter “betaal-muur”.
  Als je het wel wilt lezen, deze LINK;
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3162777/onzin-dat-het-meevalt-met-poldersalafisten

  Like

 3. Peter zegt:

  Zit achter “betaal-muur”.
  Als je het wel wilt lezen, deze LINK;
  Werkt helaas niet !!
  Is er iemand zo vriendelijk om de hele tekst bij zijn / haar reactie te plaatsen ???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s