Opmerkelijk: Resolutie van Franse parlementsleden ‘antisemitisme = anti-Zionisme’

Screenshot_215

(Door: “Brabosh”)

Stilaan begint het in Frankrijk te dagen dat anti-Zionisme of anti-Israëlisme gewoon een moderne uitdrukking is voor het aloude barbaarse antisemitisme dat al teruggaat tot ver voorbij de Duistere Middeleeuwen.

In het Midden-Oosten is het al decennialang bonton om Jood, Israëli, Israëliet en Zionist door elkaar te gebruiken. Voor moslims en Arabieren zijn antisemitisme en anti-Zionisme immers de twee kanten van dezelfde munt.

Lees verder>>>
een ander Israëlisch geluid

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, antizionisme, Barbarisme, Frankrijk, gezond realisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

12 reacties op Opmerkelijk: Resolutie van Franse parlementsleden ‘antisemitisme = anti-Zionisme’

 1. Lucky zegt:

  Nog iets opmerkelijks…
  https://tpook.nl/2019/02/19/27-belgen-ontvangen-nog-hitler-pensioen-aanvullende-pensioenen-van-425-tot-1-275-euro-p-m/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  27 Belgen ontvangen nog ‘Hitler-pensioen’: ‘aanvullende pensioenen van 425 tot 1.275 euro p.m.’

  75 jaar na WO II krijgen 27 hoogbejaarde Belgen nog altijd een aanvullend pensioen uit Berlijn wegens ‘trouw, loyaliteit en gehoorzaamheid’. Dat is hen in 1941 zo gegarandeerd door Hitler zelf.

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘COLLABORATIE en VERRAAD. In. BELGIË’. Pag .9,, ‘DE TWEEDE. WERELDOORLOG! VERRAAD. En. VERZET’. Uitg.LEKTURAMA.div.medewerkers v redactie. …oorspronkelijke titel: ‘ Partworks and Encyclopedia of World War ll’.
   …’ De West-Vlaamse advocaat Joris Severin zat van 1921 tot 1928 als afgevaardigde van de Front-partij in het Belgisch parlement. In 1931 verliet hij de partij en stichtte hij het Verdinaso . Van Severen was een vurig bewonderaar v.d. Italiaanse. fascisten Mussolini en. D’Annunzio. Tijdens een onderhoud dat hij had met de nazi’s Goring. en. Goebbels, verklaarde van Severen dat. hij. het Dietse Volk. als. meerderwaardig beschouwde tegenover het Duitse , oude ook, naar. ras. veel. zuiverder en dat hij zijn volledige onafhankelijkheid wilde behouden. De. Belgische. liberale pers beschuldigde Van. Deveren ten onrechte. als. een. ‘landverrader”, die klaar stond met Duitsland te heulen’ Toen Van Severen op 10 mei 1940. vernam dat de Duitsers België waren binnengevallen, riep Hoj ” Die schurken, die smeerlappen”. Men kan zich zelfs afvragen of Van Severen , wanneer hij de bezettingstijd had. meegemaakt, zou zijn overgegaan tot collaboratie. De leider v.h.Verdinaso kwam op tragische wijze om het leven. In. ABBEVILLE, waarheen ‘staatsgevaarlijke elementen’ die na de Duitse inval door de Belgische N overheid. waren. gearresteerd, werden gebracht. In paniek geraakte bewakers schoten op de gevangenen.Onder degenen die dodelijk getroffen werden, was Joris van Severen,*~*~*~*~*~*~*~

   Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Dat is vrij logisch en altijd zo geweest.
  Moet je indenken dat je zegt helemaal niet anti Nederlander te zijn maar dat je de nationale staat der Nederlanden wel als onrechtmatig aanduidt en het liefste zag dat Nederland weer terug gezet werd onder Frans en Duits Bestuur. Het ene sluit het ander toch uit. Elk volk heeft recht op eigen grondgebied. Zonder. Anti zionisme is gebaseerd op vergaande vervalsing en vervorming van de geschiedenis.

  Like

 3. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/02/jodenhater-die-alain-finkelkraut-intimideerde-blijkt-geradicaliseerde-islamist/

  Antisemitisch ‘Geel hesje’ die Alain Finkelkraut bedreigde blijkt geradicaliseerde islamist

  Afgelopen week werd de Franse filosoof Alain Finkelkraut geïntimideerd, uitgescholden en bedreigd vanwege zijn joodse afkomst. De filosoof liep in Parijs over straat en stuitte daar tegen onfrisse lieden gekleed in ‘Gele hesjes’. Ze riepen ‘Rot op, vieze strontzionist! Rot op naar Tel Aviv. Wij zijn het volk en Frankrijk is van ons’ Wie de dader precies was bleef onduidelijk, maar de Franse krant Le Parisien meldt nu dat de dader is herkend: een geradicaliseerde islamist.

  Like

 4. Lucky zegt:

  Ondertussen in Marseille,

  Like

 5. Lucky zegt:

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/19/vandalen-vernielen-90-graven-op-joodse-begraafplaats-in-frankrijk-a3654627

  Vandalen vernielen 90 graven op joodse begraafplaats in Frankrijk
  De graven zijn beklad met hakenkruizen en antisemitische slogans. Dinsdagavond vindt er een grote nationale mars tegen antisemitisme plaats in Parijs.

  Vandalen hebben op een joodse begraafplaats in Frankrijk negentig graven beklad met hakenkruizen en antisemitische slogans. Dat meldt persbureau Reuters dinsdag. Het is nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de actie.

  Like

 6. Lucky zegt:

  Like

 7. fleckie zegt:

  Enfin, zo verging het de Joden dan ( voorheen in Engeland). EN in Frankrijk, uit ”EN ZIJ. WETDEN. VERSTROOID. ONDER. ALLE. VOLKEN’, is het boek van W. KELLER? Uitg. LA. RIVIERE. &. VOORHOEVE. Pag. .135:’ VERDREVEN. EN. VERSLAGEN’. …Het voorbeeld dat Eduard l. In Engeland had gegeven, werkte aanstekelijk , Zestien jaar later werden de Franse gemeenten door hetzelfde lot getroffen. In 1306′ gaf PHILIPS de Schone de geheime opdracht de Joden op. EEN. dag onverwacht gevangen te nemen. Deze vorst wetd gedreven door geldzucht: de koninklijke schatkist- waarvan ten gevolge van de oorlogen met Vlaanderen en zijn vete met de paus de bodem zichtbaar was-moest door het in beslag nemen van alle Joodsec vermogens weer worden gevuld.
  Op 22 juli sloegen de gerechtsdienaren toe: jong en oud,vrouwen en kinderen,alle Joden zonder onderscheid van stand,leeftijd en geslacht werden gegrepen en in gevangenissen en kerkers opgesloten. Pas daarna vernamen zij wat hun te wachten stond: binnen de tijd van EEN maand moesten zij met achterlating van al hun roerende en onroerende bezittingen het land verlaten.
  Van alle middelen beroofd en zonder vaderland begonnen de bannelingen hun zwerftocht. Tot september 1306 verlieten zij groepsgewijze en tot aan de grens geëscorteerd het land dat hun voorvaderen reeds ten tijde der Romeinse republiek hadden bewoond, dus lang voor het binnendringen van de Franken.Slechts enkelen die niet van Frankrijk en van hun bezittingen konden scheiden, veranderden-althans uiterlijk-van geloof. Want ieder die tot het christendom overging,was van de verbanning verschoond. Die echter heimelijk achterbleven en de doop weigerdenmwerden ter dood gebracht.
  De meeste verdrevenen bleven dichter bij de Franse grenzen. Enkelen gingen naar PALESTINA, onder wie Estori Faschismus, die later een boek over de topografie van het Heilig Land schreef. ‘Zij hebben mij uit de synagoge gesleurd’, klaagde hij .’s Nachts moest ik mijn ouderlijk huis verlaten en zwerven van land naar land en van volk naar volk waarvan ik de taal niet kende’.eyc.*~*~*~*~*~*~*~fleckie, na ENGELAND etc. verrijkten zich div. Landen zich ook door de totale. ‘onteigening. van. JOODSE. EIGENDOMMEN!! Dus OOK in het Duitse Rijk.:: ‘ onveiligheid,machteloosheid, uitbuiting en vervolging……………DE JODEN-bestelende landen, kunnen door de EEUWEN. HEEN VERMELDEN ..’MEA CULPA! MEA MAXIMA CULPA’, …….( WAAR. stamt. DIT SCHULDBESEF. Ook weer vandaan ,( zich op de borst kloppende?!)

  Like

  • fleckie zegt:

   Aanvulling: op ejbron,31.8.2014, onder: ‘ geef de Joden de schuld’, o.a. ‘Het goud uit de vernietigingskampen’,pag.134, uit het boek. ‘HitLERS. BANKIERS’,…………( Op de frontpagina van dit boek, van Jean Ziegler, uitg.Meulenhoff.M.Kritak. Isbn 90.290.5519.7, voor Nl, …….90.6303.721. Voor België.)………… staat ‘vermeld. ” HET ” VERBJSTERENDE VERHAAL HOE. ZWITSERSE. BANKIERS HET. ROOFGOUD. VAN. HITLER HEELDEN, WITWASTEN ,EN. ZODOENDE. DE DUITSE. OORLOGSMACHINERIE DRAAIENDE. HIELDEN”. *~*~*~*~*~*~*~. FLECKIE : Over. DIT. GEGEVEN. mag men eens goed nadenken( terug denken, dus!!! HOEVEEL. MENSEN ER GERED HADDEN KUNNEN ZIJN!!!*~*~*~*~*~*~*~

   Like

  • fleckie zegt:

   COMMENAAR’…….’.VERNIETIGEND’ …….NW. ISR.WEEKBLAD. 22.2.2019. …….E.VOET, hoofdredacteur NIW?
   ‘ Woensdagochtend, het Radio 1 Journaal: Een achtste parlementslid van Labour is uit de partij gestapt om dezelfde reden als zeven anderen dat eerder deden: antisemitisme binnen de partij.
   Daarna een verslag uit Parijs waar werd gedemonstreerd tegen opkomend antisemitisme. Een hoogleraar uit Leuven legt uit hoe diep die haat zit ingebakken in de Franse maatschappij en hoe dat gif verder wordt verspreid door de Noord Afrikaanse immigranten.
   Antisemitisme onderwerp van twee hoofditems: als er nog mensen zijn die denken dat er niets aan de hand is en dat Joden in Europa niet meer dan hysterisch reageren, zou dit toch een…WAKE-UP CALL. moeten zijn.
   Maar nee,een paar dagen geleden heeft. GROEN. LINKS. zich geschaard achter de doelstellingen van de BDS- beweging. GROEN-LINKS , een v.d, partijen met negatieve. tunnelvisie op. EEN. LANDJE in het Midden-Oosten. Wie zich een beetje heeft ingelezen ,weet dat de BDS- beweging vernietiging van de Joodse staat voorstaat. Dat wordt niet bij alle aangesloten organisaties met zoveel woorden gezegd, maar alleen de eis al dat alle nazaten van palestijnse vluchtelingen vanaf 1948 zouden moeten kunnen terugkeren naar het huis binnen de groene lijn van 67’waar ( over) grootvader of ( over) grootmoeder ooit woonde,is daar de facto het gevolg van. Alsof ze nog in het sprookje geloven dat deze twee volken daarna nog lang en gelukkig zullen ( samen) leven.
   Even los van het feit dat de Westbank in de ogen van BDS en dus ook Groen Links ‘Jodenloos’. moet worden.
   Een aantal jaren geleden was ik te gast bij Groen Links-jongerenorganisatie DWARS,
   die een hele dag aan het Midden- Oosten wijdde. Ik ontmoette daar een roomblanke mengeling van neomarxisten, milieuactivisten en verrassend veel jongeren van…gereformeerden huize. …waren gereformeerden tijdens de SHOA oververtegenwoordigd binnen het verzet, nu bleken hun achterkleinkinderen ernstige twijfels te hebben over het bestaansrecht van de Joodse staat. Je hoort dat geluid ook steeds vaker binnen de protestants-christelijke kerken. Ik kreeg het gevoel dat er bij deze jongeren onderhuids de gedachte broeide dat ze wel solidair wilden zijn met slachtoffer-Joden,maar moeite hadden met zelfbewuste autonome Joden. Recht op zelfbeschikking als volk? Joden vormen toch alleen maar een geloof? En een geloof had toch geen land nodig? Het concept ‘VOLK’ was totaal nieuw voor ze. Nee, dan de Palestijnen.Die waren een volk .In ieder geval is Groen Links afgelopen weekend achter de vernietiging van de Joodse staat gaan staan, want dat zou de consequentie zijn als hun. doelstellingen worden uitgevoerd.##. E.Voet, hoofdredacteur.NIW ##. .*~*~*~*~*~*~*~

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s