VIDEO – Koerden: “We zullen de 800 ISIS-strijders uit Europa niet vrijlaten” (+ Nederlandse vertaling)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Vertegenwoordigers van Koerdische strijdkrachten in Noord-Syrië hebben verzekerd gevangen genomen Duitse ISIS-strijders niet vrij te laten. Zodoende spraken ze een dreiging van de Amerikaanse president Donald Trump tegen. Die had op Twitter geëist dat Europese landen zoals Duitsland of Frankrijk meer dan 800 in Syrië gevangen genomen Jihadisten zouden moeten terugnemen om ze daarna voor de rechtbank te zetten. Anders zouden de Amerikanen ertoe gedwongen zijn hen vrij te laten.

Maar Trump zou niet kunnen beslissen over een vrijlating, zeiden de door Koerden geleide Syrische democratische krachten in een interview met de “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”. Want de buitenlandse gevangenen zouden zich niet in Amerikaanse, maar in Koerdische handen bevinden. Deze ISIS-strijders zouden een last zijn, maar het zou te gevaarlijk zijn om hen vrij te laten. Koerdische eenheden controleren op dit moment grote gebieden in het noorden van Syrië. De VS zijn hun bondgenoten in de strijd tegen de ISIS-militie. Duitse veiligheidsautoriteiten gaan er van uit dat zich ongeveer 40 Duitse ISIS-strijders in Koerdische gevangenschap bevinden.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Europa, ISIS, Koerden, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

16 reacties op VIDEO – Koerden: “We zullen de 800 ISIS-strijders uit Europa niet vrijlaten” (+ Nederlandse vertaling)

 1. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  De Koerden werden en worden slecht behandeld door het Westen. Men laat hen de kastanjes uit het vuur halen als het voor henzelf te gecompliceerd wordt, ,aar Koerden geven nooit op. Een moedig volk, ook de vrouwen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Marc zegt:

  Het is onmenselijk, ik weet het, maar … kunnen ze die niet gewoon, al of niet na een gerechtelijke uitspraak, veroordelen tot … de …

  Geliked door 1 persoon

  • Daan Kranenburg zegt:

   Re:Marc 19.05h. Het is heel menselijk en getuigd van wijsheid Marc om dat volledige nest IS ongedierte als je dat in handen hebt direct naar hun halalla te sturen! Geen besmetting meer en probleem opgelost.

   Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   Als Rutte een beetje fatsoen heeft stuurt hij een commadoteam naar Syrie en laat dat Isisvolk liquideren. Zand erover, probleem opgelost.

   Like

 3. delamontagne zegt:

  In de Syrische woestijn zegt een vrouw die helemaal in het zwart is vermomd en net uit de laatste krochten van de IS-groep is gehaald, dat het “kalifaat” echt nog niet voorbij is.
  Een ander belooft van haar zoon een goede, toekomstige jihadist te maken.
  Ze zijn nauwelijks uit de bussen gekomen die op vrijdag 2000 mensen uit het laatste bolwerk van IS vervoerden of ze worden naar een eerste verzamelpunt in de oostelijke woestijn van de provincie Deir Ezzor gebrachtr.
  Met woedende en uitdagende blikken aarzelen sommige vrouwen niet om ISIS luid en duidelijk te verdedigen.
  “Mijn zoon zal op een dag volwassen zijn en jihadist worden”, zegt een van hen aan een AFP-team in het Turks.

  Geliked door 1 persoon

 4. koddebeier zegt:

  Breng ze voor de rechter in de landen waar ze hun misdaden begaan hebben !!

  Like

 5. Mary zegt:

  Fijn daar berechten en zorg er gewoon voor dat ze nooit meer iets kunnen ondernemen tegen wie dan ook.

  Like

 6. Jan zegt:

  De ISIS-bruiden, fokken voor het kalifaat

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  ‘Ik wil met vrouw en kind naar Nederland’, zegt IS’er uit Arnhem

  De 27-jarige Syriëganger Yago Riedijk uit Arnhem wil samen met zijn 19-jarige vrouw en pasgeboren zoon terug naar Nederland. De Nederlander, die vastzit in een Koerdisch kamp in Syrië, zegt dat in een interview met de BBC. Het is voor het eerst dat hij voor een camera zijn verhaal doet.

  De bruiloft was enkele dagen nadat de 15-jarige in het door Islamitische Staat uitgeroepen kalifaat in Syrië was aangekomen. “Ja, ze was erg jong en het was misschien beter geweest om te wachten”, zegt Riedijk later in het interview. “Maar ze koos ervoor om met mij te trouwen en ik met haar.”

  https://nos.nl/artikel/2274279-ik-wil-met-vrouw-en-kind-naar-nederland-zegt-is-er-uit-arnhem.html

  Als goedburger en huisvader van een jong getrouwd gezin met recent kind, heb je toch ook het beste voor met een woonplaats te bewerkstelligen na terugkeer?

  Zeker als jouw aanvankelijke 15 jarige bruid haar Britse nationaliteit kwijtraakt. Overigens wordt ze niet stateloos. Dat is verboden in het internationale recht.

  https://nos.nl/artikel/2272721-is-bruid-raakt-de-britse-nationaliteit-kwijt.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s