De parabel van de rijke man en de arme vluchteling

Screenshot_29

(Door: “Het loze vissertje”)

Er was er eens een rijk man. Hij had een mooi huis gekocht. Zijn voorouders hadden daar ook gewoond. Dus was hij erg gehecht aan dit huis. Het huis was ruim van opzet. Er was een 1e verdieping  en 2 zolderkamers. Op een dag kwam de rijke man op het idee om een deel van zijn huis te gebruiken om een vluchteling te huisvesten. De arme vluchteling was er wat blij mee. Er werd een contract opgesteld  en wat huisregels om  het samenwonen  van beide kanten te doen slagen.

Maar na niet al te lange tijd merkte de rijke man dat de arme vluchteling sommige huisregels overtrad. Hij constateerde dat de arme vluchteling  ’s nachts de trap afsloop en  een en ander uit de koelkast haalde. Ook kwam hij er achter dat zijn hond door de arme vluchteling vergiftigd was.  De rijke man diende een klacht in, maar dat haalde niets uit. Het werd alleen maar erger. De vluchteling verbood de rijke man om in zijn kamers te komen en waarschuwde de rijke man dat hij een pistool had aangeschaft voor het geval hij zich bedreigd voelde. De relatie tussen de beide mannen bekoelde flink. Dat kun je je wel voorstellen.

Maar het werd nog erger. De vluchteling had in de buurt verteld dat in een heel ver verleden zijn voorouders daar ook hadden gewoond. Hij vond dat hij recht had op dit huis. Tot overmaat van ramp had de straat het verhaal van de vluchteling geloofd. De hele straat keerde zich nu tegen de rijke man. De rijke man wilde de vluchteling tevreden stellen en bood  nog een paar kamers aan. Dat verwierp de vluchteling. Ook de zolderverdieping was niet genoeg. De vluchteling wilde het hele huis overnemen. Hij vond dat hij daar recht op had. Ook de straat ging zich met dit conflict bemoeien en probeerde het leven van de rijke man onmogelijk te maken.

De rijke man had nu boven aan de trap een hekje geplaatst om te voorkomen dat de vluchteling zijn woongedeelte zou betreden. Echter… op vrijdag, de dag dat de vluchteling niet hoefde te werken, werd altijd een poging ondernomen om het hekje te slopen. Steeds weer moesten er nieuwe hekjes komen en ze werden steeds hoger. Intussen had de vluchteling zijn familie en vrienden uitgenodigd om ook in het huis te gaan wonen. De rijke man had dit toegelaten ter wille van de lieve vrede. Maar ook de herrie en het lawaai in huis namen gigantisch toe. Om het probleem op te lossen, had de rijke man de vluchteling de achtertuin aangeboden om een plek te hebben voor de familie. De rijke man deed er alles aan om het de vluchteling met zijn familie naar de zin te maken. Echter… niets hielp.

De situatie liep steeds verder uit de hand. Hoe moest het verder?

Oplossingen:

 1. De rijke man moet maar verhuizen.
 2. De vluchteling met zijn familie hadden meer ruimte nodig. Dit huis bood die ruimte.
 3. Een mediator aanschaffen om te bemiddelen tussen beide partijen.
 4. De rijke man moet de vluchteling met de familie het huis uitzetten.

Mijn optie: nr 4

Door:
“Het loze vissertje”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Satire. Bookmark de permalink .

21 reacties op De parabel van de rijke man en de arme vluchteling

 1. Statler & Waldorf zegt:

  “Mijn optie: nr 4”

  Dat is de sprookjesvariant.

  Hieronder de realiteitsvariant.

  Maar de vluchteling had een heel leger mensenrechtenadvocaten achter zich op kosten van de rijke man dus werd de rijke man zijn huis uitgelazerd.

  Geliked door 3 people

 2. Hb.schwarz zegt:

  Zal mijn oplossing maar niet opschrijven, die is vermoedelijk te radicaal.
  Maar dan was het gehele probleem opgelost.

  Geliked door 1 persoon

 3. koosv8 zegt:

  Het is landelijke slappe beleid, er zou bij de eerste overtreding van de regels meteen ingegrepen moeten worden.
  AANPASSEN OF ANDERS METEEN OPKRASSEN. NIET GOEDSCHIKS DAN KWAADSCHIKS!!!!! GEWOON WEGWEZEN.

  Geliked door 1 persoon

 4. Henk.V zegt:

  Wat een alleraardigste actuele gelijkenis .TREFFEND VERWOORD 🙂
  Optie 4 krijgt ook mijn stem (uiteraard)

  Geliked door 1 persoon

 5. Daan Kranenburg zegt:

  Mijn optie is 1: Die rijke imbeciel moet maar verhuizen want die vluchtelingen met familie hebben meer ruimte nodig toch!

  Geliked door 1 persoon

 6. Dr. Heinz zegt:

  Nog een aanvulling: Er komt een dag dan komen ze bij je aan de deur, om te kijken hoe ruim iemand woont al dan niet met de familie.
  Vind men dat je veel te ruim woont, dan komt het bevel dat je een vluchteling gezin verplicht moet opnemen. En u nu denken hij is gek, maar geloof mij maar die dag dat je klop klop hoort op een ochtend is dichterbij dan u denkt!!!

  Geliked door 3 people

  • Ad de Koning zegt:

   Inderdaad, ik herinner mij nog goed dat de mensen vlak na de oorlog toen er woningnood was verplicht werden als ze minder dan b.v. drie of vier gezinsleden hadden inwoning te nemen op b.v. de bovenverdieping. Wij hadden geluk dat mijn oma die weduwe was bij ons in huis woonde dus hoefden wij geen inwoning te nemen maar er waren er genoeg die dat wel moesten en daar kwamen soms drama’s van en dat was nog in een tijd dat het om Nederlanders ging, dus mensen van de eigen bevolking. Kun je nagaan welke drama’s zich nu zouden afspelen want je vecht je toch liever dood dan een islamitische asielzoeker in huis te dulden.

   Like

  • droevige mof zegt:

   Al in 2017 werden er in Hamburg onteigeningen uitgevoerd om onderdak te krijgen voor “vluchtelingen”.
   https://de.gatestoneinstitute.org/10364/deutschland-beschlagnahmt-wohnungen

   Like

  • Thomasson zegt:

   @Dr. Heinz. De dag is al gekomen. Denk maar aan de negers in Amsterdam van “Wij Blijven hier!”.

   Geliked door 3 people

  • Yvonne zegt:

   Dr Heinz, idd dat roep ik al langer maar ik ben een roepende in de woestijn
   Ik zei 20 jaar terug al er komt een dag dat je tralies voor je ramen moet maken, niet meer normaal over straat kan en ik werd niet geloofd
   Er worden steeds meer mensen met een mes gestoken, pas in Londen weer een meisje

   Geliked door 1 persoon

 7. AEO zegt:

  Dit verhaal is niets anders dan een metafoor voor de alledaagse werkelijkheid in West-Europa!

  Like

 8. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Dit vertelseltje lijkt op een sprookje. Maar het heeft wel een diepe ondertoon. Als we niet gauw maatregelen treffen, is dit het lot, dat ons in Nederland staat te wachten. En reken er maar op, dat het nog heel heel heel veel erger gaat worden, dan in dit verhaaltje.

  Na WO-2 ontstond er in Nederland een flinke woningnood. Toen kon je zo maar verplicht worden, om een deel van je woning af te staan voor inwoning. Ja, het zou maar tijdelijk zijn. Edoch dat tijdelijk duurde toch wel heel erg lang. Tot ver in de 70-er jaren was er nog sprake van woningnood. Daarna nam de druk op de ketel wat af. Maar het probleem is nooit helemaal opgelost. Er zijn nog steeds wachtlijsten. En de werkelijke wachttijd is veel langer, dan men wil toegeven. In de grote steden is er nog steeds een groot tekort aan betaalbare huurwoningen. Huisjesmelkers houden er allerlei ongure praktijken op na, waardoor het daar nog steeds bar en boos is. En heel heel heel veel mensen kunnen zich om allerlei redenen helaas geen koopwoning veroorloven.

  Inwoning geeft heel veel problemen en ellende. Jongelui, die wilden gaan trouwen en geen woning konden krijgen, moesten maar bij zijn of haar ouders, of bij vreemden gaan inwonen. De woonaccommodatie was veelal niet meer, dan een afgetimmerd zolderkamertje. Geen privacy, veel spanningen, woorden, frustraties en ruzie. Het ligt bij velen nog vers in het geheugen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Harrie Vaes zegt:

  Tja…..dit komt er van als je de problemen zelf over je uitroept.

  Like

 10. Sjun Demartelaere zegt:

  Orania in Zuid-Afrika was zo’n slecht idee nog niet. terker nog: Nu blijkt het visionair te zijn geweest voor het overleven van normen, waarden, cultuur en veiligheid. Weldra zien we soortgelijke gemeenschappen in Europa vorm krijgen. Enige veilige enclaves in Oost Europa maakten er al een begin mee.

  Geliked door 1 persoon

 11. Thomasson zegt:

  De rijke man moest naar cafe’s gaan in bepaalde plekken van de stad. Bijvoorbeeld in Duindorp of Spoorwijk (Den Haag). In Monster kon hij ook aan zijn trekken komen. In cafe’s waar vooral Nederlands muziek wordt gedraaid, zitten de juiste lui. Daar kon hij een groep gasten arrangeren van de soort “Monster van Laak”, die van een potje “vuistengymnastiek houden” en naar een beetje actie snakken. Deze lui zouden met liefde de vluchteling en zijn zooi tot pulp slaan. De politie zou naderhand voor nadere inspectie komen en misschien helpen bij het oprapen. Dat wil zeggen: als de politie uberhaupt komt!

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Als zo dom was om een asielparasiet te huisvesten dan is het eigen schuld dikke bult, dus moet de rijk idioot maar verhuizen of de parasiet uitroeien !

  Like

 13. Jack Terrible zegt:

  Wees slim…
  en neem in je huis
  nooit een moslim!!!

  Like

 14. Jack Terrible zegt:

  Wees slim…
  en deel je huis nooit
  met een moslim!!!

  Like

 15. Bert zegt:

  De rijke man moet gewoon niet zo stom zijn om via de politiek het leed van de hele wereld op zijn nek te nemen. Hij moet de arme man wijzen op zijn eigen verantwoordelijkheid, namelijk dat hij arm is doordat hij teveel kinderen maakt.

  Like

 16. kampersrene zegt:

  De rijke man heeft feitelijk maar een keuze hij moet op Geert Wilders stemmen

  Like

 17. bozeoudeman zegt:

  Oplossing?Simpel, haal Frans Timmermans erbij en laat de rijke man doen wat deze goeroe voorstelt, want anders, OORLOG!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s