Renaud Camus – De opstand tegen de “grote vervanging”

Screenshot_3

Renaud Camus.

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Er zijn niet veel geschriften van de huidige tijd die de geschiedenis zullen ingaan, maar Camus´ “Le Grande Remplacement” zal daartoe behoren. Een geschrift, dat men zonder overdrijving literatuurhistorisch gezien naast de kruistocht-preken van een Bernardus van Clairvaux of een Marcus van Aviano kan indelen.

philosophia perennis

Men zegt van hem dat er geen enkele foto van hem uit de afgelopen 20 jaar zou bestaan waarop hij zou glimlachen. Dat kan waar zijn. Want het thema dat hem bezighoudt is voor hem al net zo lang identiteitsbepalend geworden als het bestaansbedreigend voor het Avondland is. We hebben het over de Franse schrijver Renaud Camus.

Hij zou tot een paria, een uitgestotene, verklaard zijn, zij hij over zichzelf. Want hij heeft een trefwoord in de wereld gezet dat wellicht als geen ander de misère van Frankrijk respectievelijk Europa beschrijft: dat van de “grote vervanging” (“Le Grande Remplacement”).

Met een bijna manische obsessiviteit

Het belangrijkste nieuwere boek van Camus´ is nu in de Duitse taal verschenen onder de titel “Opstand tegen de grote vervanging”. En Martin Lichtmesz, die het briljant in het Duits heeft vertaald, merkt in het voorwoord op:

“Het is het trefwoord waarmee Camus nu het meest in verband gebracht wordt; daarmee wordt het lopende proces van de demografische vervanging van de oorspronkelijke Europese volkeren door buiten-Europese immigranten bedoeld… Hij omcirkelt het met een bijna manische obsessiviteit, plukt het uit elkaar, vat het in woorden.”

 En Camus zegt er zelf over: “Het is een fenomeen dat zo duidelijk is als de neus in het eigen gezicht. Om het te observeren, hoef je alleen maar de straat op te gaan of uit het raam te kijken. Er was ooit een stabiel volk, dat hetzelfde gebied sinds vijftien of twintig eeuw bewoond heeft. En plotseling, heel snel, in een of twee generaties, is het door een ander volk of meerdere andere volkeren vervangen. Het werd uitgewisseld. Het is haarzelf niet meer.”

Uitgescholden als “rechts-extremist”

Wie weet dat Frankrijk zich met betrekking tot zijn politieke en morele toestand nauwelijks van Duitsland onderscheidt, zal het niet verbazen dat Camus juist vanwege deze vaststelling en de daarmee geformuleerde zorgen om de identiteit van de Grande Nation daar als rechts-extremist wordt uitgescholden.

Wat hem echter niet meer stoort: “De benaming ´rechts-extremist´ is natuurlijk niets anders dan een puur polemisch etiket, met behulp waarvan de bedrijvers van de grote vervanging de ontbinding van de volkeren en de civilisatie van hun tegenstanders in diskrediet proberen te brengen. Zij gebruiken zulke woorden als voorwendsel om iemand zoals ik te isoleren en van het toneel te laten verdwijnen.”

Juncker en Merkel: handlangers van de kolonisatie  

Hij zelf zou niet inzien waarom men hem een rechts-extremist zou kunnen noemen: “Op geen enkel moment in de historie van de mensheid is iemand lid van de ´extreme rechtsen´ geworden, gewoon omdat de vrijheid en onafhankelijkheid van zijn volk en het overleven van zijn civilisatie hem na aan het hart lag.”

Veelmeer zou men Juncker en Merkel, die van zichzelf handlangers van de kolonisatie van Europa door Afrika gemaakt hebben, “rechts-extremisten” moeten noemen.

Hij, die in de jaren-80 in Duitsland door een extreem ruimhartig boek over het seksleven van homoseksuele mannen in Duitsland bekend werd, die moderne kunst verzamelde en in de hele wereld thuis was, zou überhaupt niet echt in de wieg zijn gelegd voor het patriot zijn. Maar, schrijft hij:

“Ik werd een patriot op het moment dat het me duidelijk werd dat men mij wil verbieden er eentje te zijn.”

Meedogenloos en met meesterschap over de taal

Uiterlijk nadat ik deze uitspraak van Camus gelezen heb, werd het me duidelijk dat het om een zielsverwant gaat (zonder dat ik mijn betekenis op de een of andere manier met die van hem wil vergelijken). En ik heb iedere zin van dit meesterlijke boek verslonden. Geen woord teveel, elk woord openbarend en wakker schuddend, de huidige misère van een steeds meer door de omvolking en de daarmee gepaard gaande islamisering getroffen Europa meedogenloos zichtbaar makend.

“Kom in opstand! Heet het laatste hoofdstuk van het boek. Daarin lezen we helemaal aan het eind: “Wanneer jullie er net als ik van overtuigd zijn dat het allerbelangrijkste probleem van onze tijd de ontbinding van de volkeren en van de civilisatie is, de verovering door etnische overstroming, de grote vervanging: wanneer jullie met heel je hart en met elke vezel van jullie bestaan de kolonisatie van ons vaderland en Europa afwijzen, kom dan in opstand!

Sluit je aaneen. Kom bij elkaar! Geef ons, geef jullie, geef jullie volk, Frankrijk en Europa de kracht om zich tot het uiterste te verzetten tegen zijn dreigende tot knecht maken! Kom in opstand!”

Is de grote revolutie al begonnen?

Al vele jaren geleden geschreven, lijken de Fransen op dit moment ermee te beginnen gevolg te geven aan deze oproep. En als we eerlijk zijn, dan moeten we toegeven dat dit het eerlijkste, echter ook angstwekkende enige antwoord op datgene kan zijn wat door Camus wordt beschreven.

Er zijn niet veel geschriften van de huidige tijd die de geschiedenis zullen ingaan, maar Camus´ “Le Grande Remplacement” zal daartoe behoren. Een geschrift, dat men zonder overdrijving literatuurhistorisch gezien naast de kruistocht-preken van een Bernardus van Clairvaux of een Marcus van Aviano kan indelen.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Europa, Frankrijk, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Patriottisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Renaud Camus – De opstand tegen de “grote vervanging”

 1. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Pracht artikel!

  Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: Renaud Camus – De opstand tegen de “grote vervanging” | E.J. Bron | toodlessss

 3. Ruud zegt:

  De juridische vraagstelling lijkt mij gerechtvaardigd of het kabinet het mandaat heeft om de soevereiniteit van Nederland (zoals nu in het geniep gebeurt) over te dragen aan een internationaal lichaam zoals de EU. Hoogverraad of landverraad komen dan toch minstens in zicht lijkt mij tenzij de grondwet op dat punt aangepast zou worden. Het houdt velen bezig lijkt mij.

  Geliked door 7 people

  • QENQ6 zegt:

   Het lijkt met dat grondwettelijk toch een 2/3 meerderheid nodig is in de Tweede Kamer om soevereiniteit over te kunnen dragen….. en dat de zaak wettelijk gezien moet worden beoordeeld door de Eerste Kamer. Wellicht is er zelfs een wet nodig, die ingediend moet worden.

   Like

 4. J.A. Kapteyn zegt:

  Waarom zou “de politiek” of “het volk” nu naar Camus luisteren ? Men blijft oostindisch doof.

  Wat hij schrijft wordt al heel lang ook door anderen gezegd en geschreven en steeds slaagt de zittende macht erin om deze geluiden te demoniseren als racistisch, nazistisch en populistisch en de boodschappers van de waarheid weg te zetten als haat- en tweedrachtzaaiers.

  En de meerderheid van de kiezers blijft stemmen op de oude politiek.
  Waarom zou dit nu ineens anders zijn ?

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Een andere Franse schrijver over Camus:
  “Wij hebben nu een punt bereikt van “No-return”, waarop een 71 jarige Groot schrijver genaamd Renaud Camus, gedwongen wordt om 3 uur op het Politie-bureau door te brengen om hetgeen hij geschreven heeft.
  Hij moest herhaaldelijk voor de Rechtbank moeten verschijnen voor het hebben van zijn “Standpunt[en]” en is veroordeeld voor niet te denken “ZOALS HET HOORT TE ZIJN” ( het z.g.n P.C-denken, het politiek correcte denken/spreken ! )
  En omdat hij de Officiële P.C- houding/standpunt van de autoriteit UITDAAGT.
  Een P.C-standpunt dat men met propaganda en geweld aan het volk probeert op-te-leggen.
  * * *
  Verder schrijft deze auteur over zijn walging van de adoratie voor de Rapper “Medine”( die o.a. een tekst heeft geschreven om blanken en hun kinderen te vermoorden )
  Het ontdoen van de Franse samenleving van haar cultuur en het gevorderde “gangrène” stadium in alle gelederen van de maatschappij en deze Rapper die het waagde om te willen optreden in de zaal “Bataclan” in Parijs op de datum in october, waar een aantal jaren geleden zoveel mensen werden vermoord door islamisten.
  Hij er zou optreden voor een jeugd die eigenlijk al als verloren moet worden beschouwd.
  Na veel aandringen zag de Rappeur af van zijn optreden in die zaal en voor de Haat-tekst tegen “Blanken” kreeg hij een milde straf…………..
  https://www.france24.com/fr/20180922-france-bataclan-musique-medine-rap-renoncement-concert-respect-victimes-attentat-paris

  Geliked door 2 people

  • W-Europa is volgepropt met DUIVELSGEBROED, in beeld gebracht door rapTuig als Medine!! Ik wil dat smoelwerk niet zien / horen! ’t Is echt geen toeval dat al dat volk er crimineel en misdadig uitziet! Parijs moet wel volzitten met dit soort volk in al die banlieue. Is geen redden meer an! Doodzonde, La Douce France, is niet meer!

   Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ben het er volledig mee eens, anders dan anderen ben ik er tegelijkertijd steeds vaker van bewust dat we te laat zijn om het nog om te keren.
  Hoe zou je dat moeten doen?
  Strenger zijn op wat er binnenkomt volstaat niet meer, het aanmoedigen van remigratie, desnoods met een financiële prikkel, het is de bekende druppel op de gloeiende plaat.
  De nieuwkomers vermenigvuldigen zich op een schaal die bij ons allang niet meer voorkomt.
  De autochtone bevolking neemt af en de allochtone bevolking vermeerdert zich, je hoeft geen rekenmeester te zijn om te weten wat dat op den duur betekent.
  Minderheid in eigen land, het is dichterbij dan menigeen denkt.

  Geliked door 7 people

  • Lot zegt:

   De tijd gaat snel. Vooral als de oudere generatie > 50 jaar straks over enkele decennia (2 of 3) dood is. In deze generatie zijn er bijna geen buitenlanders. Daarom kijk je naar de jonge generatie hoe daar de verdeling is.

   Like

  • Joey France zegt:

   Begin met het kindergeld vanaf het 2de kind volledig af te schaffen. Wie er meer wil moet er maar voor werken.

   Like

 8. fleckie zegt:

  Men mag best NOG. EENS de. ‘ MOTIE. HALSEMA’ ‘overlezen,’……….HALSEMA::…..:..GROEN
  LINKS!! ………huidige burgemeester van …AMSTERDAM!!……. met een ‘overdaad? van cultuurverrijkende’! bevolking!?

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Salzburg ÖVP wint met overweldigende meerderheid

  Siegeszug der ÖVP in der Stadt Salzburg
  Die ÖVP ist erstmals in der Nachkriegszeit stärkste Partei im Gemeinderat und stößt die SPÖ vom Thron der bisher durchwegs roten Stadt. Die grüne Bürgerliste hält in etwa das Ergebnis von 2014, die FPÖ und die NEOS verlieren stark und KPÖ Plus schafft den Einzug in den Gemeinderat.
  https://www.sn.at/salzburg/wahl-2019/live-gemeinderatswahl-2019-siegeszug-der-oevp-in-der-stadt-salzburg-66751930

  Like

 10. Het vergif zit al overal dus met praten en leuteren is deze dodelijke aanslag op onze samenleving al niet meer te stoppen. Het zat in den beginne vanwege de Mars door de Instituties in onze regeringen en universiteiten maar vandaag al in de Zorg, het KNMI, de lagere scholen, de kindercrèche en zelfs als feminisme gevaccineerd in de hoedsters van Het Leven, onze vrouwen.

  Ik wens de gifmengers hierbij graag ongezien de tiefus toe en ben de bijl, voor de wortel van hullie samenleving, al slijpen. En wees gewaarschuwd o vijandig tuigh, ik schoot als dienstplichtig soldaat op 3 maart 1966 om 14.03 uur Zoeloe-tijd met afgeplakt linkeroog en met losse handen terwijl er ook nog eens een steentje in mijn soldatenlaars zat, op een afstand van 1103,33 meter de linker teelbal van een zich arrogant voortbewegende zwarte mier van zijn kloten. Ik schreef per ongeluk miet ipv mier en zie nu die mier weer met de kop van #RobotJetten d’r op.

  Geliked door 1 persoon

 11. Republikein zegt:

  Velen hebben het er al over gehad, binnen zonder kloppen, en over het verschil tussen respect en fatsoen, de goegemeente is horende doof en ziende blind.
  Utopia, wat een blamage, bijkomend voordeel, ze leven korter.
  Wens iedereen een fijn leven toe, hoeren, neuken nooit meer werken.

  Like

 12. roberta zegt:

  Helaas is zijn boek blijkbaar niet in het Nederlands of engels vertaald. Wie waagt zich hieraan? Het lijkt me een bestseller in spe.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s