Amerikaanse “Businessweek” spreekt van de economische ondergang van Duitsland

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

Veel burgers vermoeden het en weten dat de beste jaren van Duitsland waarschijnlijk voorbij zijn. De gerenommeerde krant “Businessweek” uit de VS schrijft de zwanenzang op onze Bondsrepubliek. Van de absolute economische macht tot de schijnreus, die in de toekomst geplaagd zal worden door crises en achteruitgang.

journalistenwatch

Zo somber heeft het tot nu toe nauwelijks iemand gezien. In ieder geval niet uit het buitenland. Onder het kanselierschap van Angela Merkel lukte het haar regering vaak om in het buitenland de indruk te wekken dat Duitsland in een stabiele situatie zou verkeren. Dat dit niet zo is, valt nu ook de bekende economische krant “Businessweek” op. De kop van het artikel in de krant is “Germany´s fragile future” en spreekt van de neergang van de Duitse industrie, vooral daar waarin men jarenlang sterk was. De Duitse economie zal ten onder gaan en niet meer aan de concurrentiestrijd kunnen meedoen. Het blad ziet de reden vooral in de mislukte energiepolitiek, maar ook in de hoge belastingdruk en de migratie.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Duitsland, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Merkel, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

34 reacties op Amerikaanse “Businessweek” spreekt van de economische ondergang van Duitsland

 1. Scarface zegt:

  Dat krijg je met een communist aan het roer.

  Geliked door 3 people

  • fleckie zegt:

   Bij het bekijken van die ‘afbeelding’ van Merkel, krijgt men het idee, dat ze lachts alsof ze plezier heeft in?……. ‘Schadenfreude’ is een Duitse uitdrukking, betekent in de Nederlandse taal. ‘leedvermaak?!*~*~*~*~*~*~*~

   Like

  • BigLJohn zegt:

   Ik mis Tarzan op deze afbeelding, Jane (Angela) is hier alleen. De apen springen al in het rond, de negers bouwen al hun hutten, of zijn bezig met koppensnellen en gaar koken van hun tegenstanders in grote kookpotten. En de imams schreeuwen boven in de torens van de ruines dood en verderf.

   Geliked door 1 persoon

 2. jungleelephant zegt:

  Tja,welk land gaat er nou niet kapot aan migratie?Hopelijk brengen zij Merkel voor een tribunaal!Zodat zij de rest van haar vunzige leven weg kan rotten tussen 4 muurtjes!

  Geliked door 3 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Wellicht dat Toetsteen het beter uit kan leggen dan ik maar het is een wetmatigheid dat perioden van economische vooruitgang afgewisseld worden met achteruitgang.
   Het is voor Nederland en Europa (nee niet de EU) te hopen dat de volgende crisis niet al te diep is want met name de Nederlandse economie is zeer sterk afhankelijk van die van Duitsland.
   Duitsland is de kurk waar Europa op drijft, een zware crisis in Duitsland is de (economische) ondergang van Europa in zijn geheel.

   Like

 3. Statler & Waldorf zegt:

  En aangezien Nederland een provincie is van Duitsland ………

  Geliked door 3 people

 4. koosv8 zegt:

  Het is de schuld van de lafhartigheid, die de Duiters over zichzelf hebben afgeroepen. Schrale troost, heel Europa gaat naar de klote.
  En bovenal, blijven stemmen op de deug partijen mensen. Of gewoon niet stemmen, hard en lang werken, er zitten steeds meer klaplopers op uw rug…….maar deugen dat u doet. En wat krijgt u , niks noppes, nada.

  Geliked door 2 people

  • Rensk. zegt:

   Niet stemmen geen goed idee in deze. Is precies wat Timmervarken en valse nicht Rutte het liefst ziet. Beter een signaal te geven en stemmen op kritische EU partijen.

   Geliked door 1 persoon

   • koosv8 zegt:

    Ik geef aan wat de MASSA doet, ik geef in deze geen advies, maar dit is wat er heden ten dage gebeurt, er wordt gestemd op linkse idioten, of helemaal NIET, en dat is jammer en ontzettend dom.!!

    Like

 5. Ruud zegt:

  Ook de Duitsers zelf komen al tot deze conclusie; dat is dan tevens het einde van deze EU. Eindelijk!

  Geliked door 2 people

  • droevige mof zegt:

   Als er geld aan te pas komt, houdt vriendschap immers op. Ook de vriendschap van de Duitsers met Merkel, migratie en multikulti. En ook de “vriendschap” van de Nederlandse elite met het Vierde Rijk.

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Ze laten het zich anders wel heel lang welgevallen, net als de Nederlanders. Maar er is ook een spreekwoord, de kruik gaat net zo lang te water dat die barst, Hopelijk barst die nu heel snel.

    Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   De huidige EU in zijn opzet, was nooit de bedoeling te blijven bestaan. De EU is gemaakt om de nationale wetten te breken. Op deze puinhopen, Wordt een nieuwe EU gemaakt zoals ze het werkelijk willen.
   En terwijl wij voor de navelstaren gaan van wat er heden gebeurd, zijn zij al stappen vòòr en verder.
   Wij moeten een schaduwregering vormen met wat WIJ willen voor een regering. En wat mij betreft een zeer uitgeklede versie van de politiek, laten ze maar thuis zitten met een basisinkomen.

   Like

 6. Jules van Rooyen zegt:

  Kijk naar haar handen, de .:. wieber, het vrijmetselaars herkenningsteken ; zo zijn ze allemaal in de top van de regeringen, Rutte, Macron, May, de Pakistaanse Ier, de Luxemburger, Michel in Brussel. (Ook Trump, met een andere agenda) De geheime sekte vrijmetselaars voert oorlog tegen de Europese Christelijke beschaving, sinds haar oprichting in 1717, zonder dat de doorsnee mensen dat merken. Sindsdien komen alle oorlogen, revoluties en crises uit haar koker.
  Alle pausen hebben sindsdien de vrijmetselarij in de sterkste bewoordingen veroordeeld.

  Like

 7. Pingback: Amerikaanse “Businessweek” spreekt van de economische ondergang van Duitsland – MERKEL: ZIJ HEEFT EEN GROOTS LAND TOTAAL VERNIELD. HAAR HAAT VOOR DE DUITSE AUTOCHTONE BEVOLKING MOET IMMENS ZIJN. DE DOODSTRAF IS EIGENLIJK NOG TE MILD VOOR ZO̵

 8. Bob Fleumer zegt:

  Als je meer dan een miljoen kankercellen importeert kun je, als land, niet verwachten gezond te blijven. Dit alles dank zij engeltje Merkel deze vrouw is een ramp voor Duitsland en dankzij de mensen die beter wisten en niets deden.

  Geliked door 1 persoon

 9. Perfide Albion zegt:

  In het Westen is er na de koude oorlog nooit afgerekend met hen die de Communisten gesteund hebben en zij die dat nog steeds doen. Het wordt hoog tijd daar eens mee te beginnen. Dat is niets vreemds. Het is hoogst noodzakelijk.

  Geliked door 2 people

  • Groene Leeuw zegt:

   Zelfs met de landverraders is er onvoldoende afgerekend. Ze kregen over het algemeen de beste functies bij de overheid en het bedrijfsleven. Ze hadden voorgoed weggezuiverd moeten worden. Letterlijk op dezelfde wijze als met hun slachtoffers is gebeurd.

   Geliked door 1 persoon

 10. Peter zegt:

  Auto rijden wordt ook daar duurder en afgestraft ,alles voor klimaatgekte en asielbeleid te financieren,2 luchtbellen die niks opleveren maar tot het einde van de tijden jaarlijks miljarden blijven kosten ,. ,

  Like

 11. Keith zegt:

  Zo ,de ellite krijgt dan hun zin om heel europa een derde wereld deel te maken . Maar bedenkt wel .. we zijn bed opmaakt moet er in slapen ,is het speekwoord .

  Like

 12. Luc zegt:

  Luc zegt,
  Aan deze die nu kritiek geven op de leiders van vandaag, hebben ze niet hun stem aan dezelfde gegeven in de loop der jaren.
  De kritiek op de gevolgen van ons kies gedrag is geen oplossing.
  De oplossing begint bij ieder van onszelf als wij gaan kiezen of onze volmacht geven.
  Politieke beslissingen hebben lange termijn gevolgen en dat is niet eenvoudig de gevolgen in te schatten op het moment dat ze genomen worden. Het is zoals iets gebeurd op de top van de berg en langzaam of snel naar beneden gaat naar de ravijn en niet alles geraakt tot beneden.
  Alle ideologien godsdienst, marxisme, en andere vinden hun levensader onder de paraplu van de onwetenheid.
  Hopelijk zal de technologie daar een kentering in brengen en de mens zijn verstandelijk vermogen
  ten dienste stellen, om zijn natuur beter te begrijpen en van de 70% mannen en 40% vrouwen die gans hun leven pubers zijn en blijven eindelijk het niveau bereiken van volwassen of de naam mens waardig.

  Like

 13. Lucky zegt:

  Volgens Duitse krant die Welt :

  Hitler begon zijn politieke carrière bij extreem links…..

  https://mobile.twitter.com/welt/status/1117691038876016641

  Like

  • Lot zegt:

   Eerst waren het nazi’s (socialisten, ofwel communisten fascisten wij moeten doen wat zij zeggen hup een schop over de schouder, dan een geweer en de oorlog in, dood wil ik de blonde tufkoppen hebben, zegt slavische Hitler)
   Nu zijn het internazi’s (internationaal socialisten) Het hoofdwoord onderwerp is socialisten, dat is wat zij zijn. Het bijvoeglijk naamwoord is (inter)nationaal. Klein of groen, het zijn socialisten. En dat is LINKS!!!!

   Like

 14. John zegt:

  100 MILJARD !!! per jaar kosten de gelukszoekers de belastingbetaler, met dank aan herseloze Merkel

  Like

 15. Aegolius cs zegt:

  Die lieve kerkgebonden Duitsers blijven geloven in Merkels “Wir schaffen das”….
  De hereniging kostte West-Duitsland z’n 2.000 miljard Mark of Euro (?). Is niet duidelijk. Wat wel duidelijk werd in de afgelopen tijd:
  De Duitse Bahn heeft inmiddels voor meer dan 10 miljard Euro onderhoudsachterstand over 20 jaar;
  De Autobahn is op vele plaatsen marode;
  Veel viaducten en bruggen moeten worden vervangen;
  Medische preventie, mede gelet op de minstens 1 miljoen “nieuwkomers”, nauwelijks beschikbaar;
  Betaalbare huurwoningen voor minder bedeelden reiken buiten hun grenzen alsook de Kika’s;
  Hartz IV en voorgangers hebben hun tijd gehad, maar wat nu?
  Militair is er nooit zoveel geld (…) ingestoken met zo’n slecht inzetbaar en bewapend leger;
  Economisch vooruitzichten (productie-export) laten de afgelopen kwartalen voortdurend een dalend cijfer zien.
  Capeau Merkel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s