Rechtbank verklaart merendeel bezwaren DNA-afname in A7-zaak gegrond

Screenshot_45

De raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden heeft woensdag het merendeel van de bezwaren van negen klagers tegen afname van hun DNA gegrond verklaard.

5 gegrond, 2 formeel gegrond, 2 ongegrond

Van vijf veroordeelden mag het DNA niet worden opgenomen in de databank van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Bij twee veroordeelden zijn bij de DNA-afname fouten gemaakt in een formulier. Hun bezwaren zijn formeel gegrond verklaard, maar hun DNA mag eventueel opnieuw worden afgenomen. Twee veroordeelden kregen te horen dat hun DNA wel in de databank mocht worden opgenomen. Hun bezwaar werd ongegrond verklaard.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, gezond realisme, Justitie, Linkse Kerk, Nationalisme, Overheid, Patriottisme, politici, Privacy, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op Rechtbank verklaart merendeel bezwaren DNA-afname in A7-zaak gegrond

 1. Dit is op jowitteroosblog herblogden reageerde:
  Toetsing door de rechtbank

  De rechtbank oordeelde eerst dat de feiten waarvoor de klagers zijn veroordeeld, niet ‘DNA-waardig’ zijn. De feiten zijn redelijkerwijs niet op te sporen met DNA-onderzoek; op grond van die feiten alléén kon volgens de rechtbank geen DNA worden afgenomen. Daarna toetste de rechtbank op de kans op herhaling van feiten die wel ‘DNA-waardig’ zijn. Dit baseerde de rechtbank op het strafblad van de klagers, als dit aanwezig was.

  Like

 2. Toetsing door de rechtbank

  ‘De rechtbank oordeelde eerst dat de feiten waarvoor de klagers zijn veroordeeld, niet ‘DNA-waardig’ zijn. De feiten zijn redelijkerwijs niet op te sporen met DNA-onderzoek; op grond van die feiten alléén kon volgens de rechtbank geen DNA worden afgenomen. Daarna toetste de rechtbank op de kans op herhaling van feiten die wel ‘DNA-waardig’ zijn. Dit baseerde de rechtbank op het strafblad van de klagers, als dit aanwezig was.’

  Hieruit concludeer ik toch echt dat in eerste instantie het ‘ friezen-vergrijp’ niet ernstig genoeg was om uberhaubt DNA af te staan, maar nu het OM toch bezig was deze ilegaal af te nemen konden ze constateren dat er wel een paar ‘stoute Friezen’ waren waarbij dat achteraf dus toch wel billijk bleek voor het OM.

  Deden ze dat maar met al die vluchtelingen en criminele moslims in dit land.
  !!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s