Donderslag: Amerikaanse president Donald Trump stapt uit wapenhandelsverdrag

Screenshot_229

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de handtekening van zijn land onder het VN-verdrag over wapenhandel nietig verklaard. Op de jaarlijkse bijeenkomst van de Amerikaanse wapenlobby NRA in Indianapolis presenteerde Trump een door hem ondertekend decreet dat de afzegging van het wapenhandelsverdrag ATT officieel bezegeld.

epoch times

De overeenkomst van 24 december 2014 had voor het eerst voor internationale standaards voor de handel met conventionele wapens gezorgd. Het is het doel van de ATT om de levering van wapens in conflictgebieden te reguleren. De verplichtingen betreffen zowel tanks en raketten als kleinere vuurwapens. Tot nu toe hebben 101 landen het verdrag geratificeerd.

De VS behoorden onder Trump´s voorganger Barack Obama tot de landen die ondertekend hadden, maar het verdrag werd niet door de Verenigde Staten geratificeerd – omdat de Senaat hiervoor geen toestemming gaf.

“Schending van de soevereiniteit van de VS”

Trump noemde het wapenhandelsverdrag nu “in verkeerde banen geleid” en een inbreuk op de soevereiniteit van de VS. Hij kondigde aan dat het verdrag onder zijn presidentschap nooit geratificeerd zou worden. “We zullen de Amerikaanse soevereiniteit nooit aan iemand anders uitleveren”zei de president in zijn toespraak bij de NRA.

Evenals de VS zijn ook China en Rusland niet toegetreden tot de ATT. De drie staten zijn de grootste wapenhandelaars ter wereld. In een verklaring van het Witte Huis werd gezegd dat het verdrag geen werkelijke oplossing voor het “probleem van onverantwoordelijke wapentransfers” zou zijn. Het zou echter een platform verlenen aan diegenen die wapenverkopen van de VS en hun bondgenoten zouden willen beperken.

“Ik zal nu voor vele getuigen een boodschap ondertekenen, waarin de Senaat wordt opgeroepen te stoppen met de ratificatieprocedure van het verdrag en het nu afgewezen verdrag naar mij terug te sturen naar de Oval Office, waar ik het zal vernietigen”, verklaarde Trump.

Volgens informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken maken 100 landen deel uit van het verdrag. Het dient wapenleveranties over grenzen heen te beperken en te reguleren. Trump beloofde het recht op wapenbezit niet aan te tasten.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, VS. Bookmark de permalink .

4 reacties op Donderslag: Amerikaanse president Donald Trump stapt uit wapenhandelsverdrag

 1. Groene Leeuw zegt:

  Daarmee heeft hij een goede zet gedaan. Ook in eigen land. Zijn voorganger had vergevorderde plannen om vuurwapenbezit illegaal te verklaren (voor de autochtone VS-staatsburger), maar dat gaat nu veranderen. Helaas gelden hier andere wetten.

  Like

 2. fleckie zegt:

  Hoeveel miljarden dollars worden er verdiend in de WApenhandel, ..EN… WIE. zijn die. GROOTVERDIENERS! In. DE. wapenleveranciers-landen ,…( men zal nog stomverbaasd staan, als men aan de weet komt, WIE. ook nog de aandeelhouders. van de. wapenfabrikanten zijn!!! ( en hun ‘ inkomsten’. daaruit, die eventueel bekend werden . bij.:……..Men leze, WIE e.e.a. aan de weet kwam !…….uit. ‘ de Volkskrant’ van 2.9.1983,!!, : ‘Den Haag:’ANP. .” MINISTER Ruding wil kerken in.lichtingenrecht. bij. fiscus. ONTNEMEN’. Minister. Ruding. van. Financien. wil het recht van bestuurders van kerkgenootschappen om bij de belastingdienst inlichtingen in te winnen over het inkomen van hun lidmaten, ongedaan maken. De minister deelde de Tweede Kamer donderdag mee dat hij een wetsontwerp van die strekking wil indienen. De. Kamer behandelde donderdag het onomstreden wetsontwerp tot beeindiging van de financiele verhouding tussen kerk en staat. Een forse meerderheid stemde ermee in dat voor een bedrag van 250 miljoen gulden de rijkstraktementen en – pensioenen met ingang. van. volgend. jaar. worden. afgekocht’…*~*~*~*~*~*~*~ fleckie: het gaat er nu maar om, in hoeverre hebben. kerken. NU. nog. inzage’. op. het gebied van Financien, en ‘politiek’ niveau , bij de ‘burgers’!!! Etc. *~*~*~*~*~*~*~……. het was .. WEL…zo, dat het’ Vaticaan zaken deed met nazi’s, ‘ …vermeldde het Eindhovens dagblad 4.8.97:……,LOS. ANGELES- Het Instituut voor Religieuze. Werken , de bank van het Vaticaan, heeft in de oorlog mogelijk illegale transacties uitgevoerd met nazi_Duitsland. en. de. bondgenoten van de Duitsers tijdens de. Tweede Wereldoorlog. Dat blijkt uit de documenten die in de archieven v.d. Verenigde Staten zijn gevonden. De documenten tonen aan dat de bank via. Zwitserse. banken. geld. kreeg. van. de. Reichsbank. , de centrale bank van. Nazi-Duitsland*~*~*~*~*~*~*~

  Like

 3. fleckie zegt:

  Aanvulling,, op ejbron 22.9.2018′ onder ‘de vele inzichten die het antisemitismedebat v.d. Britse Labour Party biedt’……….’ KRITIEK. op. Basiliek in Ivoorkust’….*~*~*~*~*~*~*~…. fleckie: hoe is het eigenlijk ‘afgelopen, met het voortbestaan v.die basiliek, ( weggegooid kapitaal? Opgebracht door. ‘teerbeminde. gelovigen’ in andere…( westerse. Landen?!)’, ( EN. wie verdienden. eraan?!)*~*~*~*~*~*~*~

  Like

 4. fleckie zegt:

  ( Heel )interessant is o.a. het boek. ‘ De Tempel. en. de. Loge) ‘ van Tempelridders tot vrijmetselarij). …op ejbron, 6.12.2016’, onder “. …… de onzichtbare macht”……………en op wiki-pedia kan men aan de weet komen o- a. ‘Tempeliers-bezittingen,( onbezoldigde. horigen) *~*~*~*~*~*~*~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s