Cel voor oud-beveiliger Wilders na delen info

Screenshot_282

DEN HAAG – Oud-politieman Faris K. (37, foto) is veroordeeld tot zeven maanden cel, omdat hij strikt geheime informatie over de beveiliging van politicus Geert Wilders met anderen heeft gedeeld. K. werkte in 2016 bij de toenmalige Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB). De rechtbank in Den Haag legde hem ook een beroepsverbod op van vijf jaar. K. krijgt de straf ook omdat hij drie jaar lang zijn ambtsgeheim heeft geschonden door via zijn politieaccount ongeoorloofd informatie over personen te zoeken.

De Telegraaf

De opgelegde straf is hoger dan de vijf maanden cel die het Openbaar Ministerie (OM) twee weken geleden had geëist tegen K. De rechtbank vindt een zwaardere straf nodig vanwege de ernst van de feiten en omdat K. herhaaldelijk was gewaarschuwd om geen informatie door te spelen. Hij had naast het afleggen van zijn gewone ambtseed ook nog een speciale verklaring ondertekend waarin een absoluut stilzwijgen was opgenomen over de beveiliging.

Verzachtend voor K. was dat hij geen winstbejag had bij zijn acties, stelde de rechtbank. Hij was in 2016 maandenlang loslippig geweest naar drie vriendinnen die hij nog maar kort kende. Behalve over Wilders deelde K. ook informatie over het bezoek aan Nederland van een van de dochters van Barack Obama, destijds nog president van de Verenigde Staten.

Ook nam de rechtbank het K. bijzonder kwalijk dat hij al eerder is veroordeeld, in 2008, voor het doorspelen van informatie en omdat hij tijdens de zitting geen blijk gaf van de ernst van zijn handelen. Dat er door zijn loslippigheid geen beveiligingsproblemen zijn ontstaan, is volgens de rechtbank niet te danken aan K. zelf.

De rechtbank vindt het onacceptabel dat K. zijn positie heeft misbruikt. De politie moet integer en onkreukbaar zijn, aldus het vonnis.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Justitie. Bookmark de permalink .

16 reacties op Cel voor oud-beveiliger Wilders na delen info

 1. ruud beijer zegt:

  Stenigen die allaknieler.

  Geliked door 2 people

  • Peter zegt:

   Bizarre opmerking !
   De doodstraf was in Nederland eeuwenlang de zwaarst mogelijke straf, maar is sinds 1870 afgeschaft (met uitzondering van oorlogsrecht). Uiteindelijk werd in 1983 in de Grondwet bepaald dat de doodstraf niet kan worden opgelegd (artikel 114). Sindsdien kent Nederland de doodstraf niet meer, zowel voor misdrijven die in vredestijd als in oorlogstijd zijn gepleegd.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Hahaha!
    Die maakt ‘m!
    Wacht jij maar af tot die oorlog uitbreekt.
    Moet jij eens kijken hoeveel standrechtelijke vonnissen dat op zal leveren!

    Geliked door 1 persoon

 2. Piet Snot zegt:

  Daar blijft dus 4,5 maand van over, de rest (1/3) wordt standaard kwijtgescholden.

  Like

 3. Peter zegt:

  TERECHTE straf !!

  Like

 4. Jackholland zegt:

  T is weer het oude liedje : als het er op aankomt kiest de moslim toch voor de medemoslim . Dus geen 1 moslim bij politie bewaking marechaussee enz. Ze zijn nl niet te vertrouwen ze zullen medemoslims ook al zijn het criminelen nimmer verraden beboeten of in het ongelijk stellen en zeker niet als de andere partij geen moslim is. Weg met dit parasiterend staatsondermijnend lui liegend kutvolk!

  Geliked door 4 people

  • Wakkere Joost zegt:

   Jackholland zegt:
   Ze zijn nl niet te vertrouwen ze zullen medemoslims ook al zijn het criminelen nimmer verraden beboeten of in het ongelijk stellen en zeker niet als de andere partij geen moslim is.

   Nou! laat ik dit nu al aan den lijve hebben ondervonden.
   Zo is het inderdaad.En dit gebeurd al op grote schaal met pol
   moslims ik heb hier al de vruchten geproefd.

   Like

 5. annah zegt:

  ik snap niet goed dat Wilders deze verrader vertrouwde ….. valt mij tegen

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Het is niet zeker Annah dat Wilders hem vertrouwde maar zou hij tot uiting brengen dat hij liever geen moslim in zijn beveiliging zou hebben dan zou dat zonder meer uitgelekt zijn en was er weer een hele rel ontstaan omdat Wilders dus een bewezen racist zou zijn.
   De veiligheidsdiensten maken namelijk uit wie deze bewakingen doen.
   Daaruit blijkt dus dat ook deze diensten zwaar te leiden hebben van politieke druk.
   Dan het verhaal screening.
   Ook iemand die niet geheel door een screening komt kan wel eens van pas komen.

   Geliked door 2 people

 6. scherpschutter1943 zegt:

  Dat krijg je als je de toelatingseisen steeds naar beneden bijstelt. In het geval van wilders hopen de autoriteiten dat hij wordt gedood door een jihadist. Dat dat gaat gebeuren staat voor mij vast. Dat het dan ook de autoriteiten zijn die “per ongeluk” informatie lekken, staat voor mij ook vast ook al heb ik geen bewijs voor mijn idee. Ht is mijn gevoel van wantrouwen tegen de boven ons gestelden.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hendrik M. zegt:

  In 2008 veroordeeld wegens het doorspelen van informatie, dus volstrekt onbetrouwbaar.
  Wat is de straf voor het creatuur dat dit bewezen onbetrouwbaar sujet op deze 100% betroubaarheid vereisende post aangenomen heeft???

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Zet hem het land uit. Dat is pas een echte straf en daarmee wordt ons land iets veiliger. Doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s