Première in Estland: Voor het eerst regeringscoalitie met rechtse deelname

Screenshot_50

(Vertaling: E.J. Bron)

Estland heeft een nieuwe regering – voor het eerst met deelname van de immigratie- en EU-kritische Estse Conservatieve Volkspartij (Ekre).

Duits - Zuerst

Tallinn – De premier van Estland, Jüri Ratas Ratas steunt op een coalitie  van zijn links gerichte Centrumpartij met Ekre en de conservatieve partij Isamaa. De drie partijen komen in het parlement op een meerderheid van 56 van de 101 zetels en krijgen elk 5 ministersposten. De economisch-liberale Hervormingspartij, die bij de verkiezingen op 3 maart de meeste stemmen had gekregen, moet daarentegen in de oppositie.

De regeringsdeelname van Ekre – tegen Ratas´ anders luidende aankondiging voor de verkiezingen in – zorgde voor veel kritiek bij politiek correcten en beroeps geschokten. De Ekre baarde bij de verkiezingen met haar radicale retoriek scoren en zorgde tijdens de coalitiegesprekken met uitvallen tegen vrouwenartsen en media evenals het dreigen met onlusten opzien. Met Financiën en Binnenlandse Zaken bezet Ekre nu twee belangrijke ministersposten.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Baltische landen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Première in Estland: Voor het eerst regeringscoalitie met rechtse deelname

  1. guusvelraeds zegt:

    uitvallen tegen vrouwenartsen?

    Heeft dat iets met genderwaan te maken of abortus provocatus op basis van hedonisme?

    Like

  2. I.K. Bennurklaarmee zegt:

    EU kritisch klinkt nog niet als ANTI EU. Maar goed, het gaat daar de goede kant op.

    Like

  3. kampersrene zegt:

    Niemand moet nog twijfelen…..het is hoopgevend ” rechts” komt overal opdraven

    Like

  4. droevige mof zegt:

    Onlangs hebben de EU heersers via hun kwaliteitsmedia aangekondigd dat deelname aan de Europese verkiezingen eigenlijk niet zo belangrijk is (alleen de Duitse Bondsdagverkiezing is belangrijk, zegt Rutte) en dat de jongeren helemaal niet geïnteresseerd zijn.
    Doet me denken aan een oude filmtitel “Angst fressen Seele auf” , angst verslinden ziel.

    Like

  5. Jules Vismale zegt:

    De haat van de Balten tegen de Russen is door de inval en wrede bezetting van de Russen in 1940 nog op de dag van vandaag nog steeds aanwezig en tegenwoordig haast nog terecht ook!
    Jozef Stalin kon namelijk in de periode 1939-1940, gelijk naar wat Vladimir Poetin doet met Oekraïne, Finland niet met oorlogsgeweld innemen maar wel op een verraderlijke manier Estland, Letland en Litouwen! En de haat tegen de EU zal daar ook steeds meer gaan toenemen!

    Like

Plaats een reactie