“Medeplichtigheid aan illegale immigratie”: Voor Duitse “zeenood redders” dreigen 20 jaar gevangenisstraf en hoge geldboetes

Screenshot_238

(Door: Reinhard Werner – Vertaling: E.J. Bron)

In Italië staan tien leden van een Duitse “zeenood redding”-NGO voor de rechter. Ze willen in de jaren 2016 en 2017 tot 14.000 migranten uit de Middellandse Zee gered hebben. Anders dan reddingsmissies van de EU of van de Libische kustwacht eindigt de “zeenood” vanuit het oogpunt van de NGO´s pas met de aankomst van de geredde personen in Europa.

epoch times

Critici beschuldigen “zeenood redding”-NGO´s ervan door hun activiteiten pas goed een prikkel voor migranten te creëren om zich in boten op de Middellandse Zee te begeven. Velen zouden zelfs gemene zaak maken met professionele bendes mensensmokkelaars.

Om deze reden dreigt er op dit moment in Italië voor de tienkoppige bemanning van het schip “Iuventa 10” een veroordeling wegens “medeplichtigheid aan illegale immigratie”. De hoogste straf voor dit delict bedraagt 20 jaar. De “Iuventa” wordt geëxploiteerd door de Duitse hulporganisatie “Jugend Rettet”.

Moorddreigingen tegen getuige

De Italiaanse justitie beschuldigt de “Iuventa 10” ervan gemene zaak te maken met bendes mensensmokkelaars. Een voormalig lid van de door de rederij aangestelde beveiligingsploeg, Pietro Gallo, had gezien hoe twee personen in een lege boot vanaf het schip in de richting van de Libische kust gevaren zouden zijn – in plaats van de boot zoals gebruikelijk na een succesvolle redding te vernietigen. Dit wekte bij hem argwaan dat de beide personen  zulke professionele mensensmokkelaars zouden kunnen zijn die nu de volgende lading passagiers wilden afhalen en hij informeerde de Italiaanse veiligheidskrachten.

Gallo heeft daarna moorddreigingen ontvangen, die vermoedelijk uit het links-extremistische spectrum afkomstig zijn. Sindsdien probeert hij wanhopig uit te leggen dat de Italiaanse autoriteiten hem gebruikt en misleid zouden hebben. Het optreden van Italië tegen de bemanning en de aankondiging van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini om geen NGO-schepen meer in de havens van zijn land te laten aanmeren, hebben er echter toe bijgedragen dat de private “zeenood redders” zich grotendeels hebben teruggetrokken.

Afschrikwekkend signaal aan donoren?

Voor de “zeenood redders” van de “Iuventa 10” dreigt er ondertussen niet alleen een gevoelige gevangenisstraf. Ook financieel zou de ongevraagde reddingsactie een staartje kunnen krijgen: zo zou de verantwoordelijke rechtbank bovendien ook nog geldboetes kunnen opleggen, die per illegaal naar Italië gebrachte persoon tot € 15.000,- zouden kunnen bedragen.

Op deze wijze zou de Italiaanse justitie een algemeen preventief signaal aan diegenen willen afgeven die er d.m.v. royale schenkingen aan bijgedragen hebben dat de private “zeenood redding” in zo´n aanzienlijke omvang kon plaatsvinden. Tot deze donoren behoort ook de katholieke kerk in Duitsland. Kardinaal Marx had nog in het begin van het jaar een schenking van € 50.000,- gedaan.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Italië, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Multiculti, NGO´s, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op “Medeplichtigheid aan illegale immigratie”: Voor Duitse “zeenood redders” dreigen 20 jaar gevangenisstraf en hoge geldboetes

 1. Rensk. zegt:

  Het is de enige manier om dit soort praktijken aan te pakken. Keihard. Hoorde gisteren nog van iemand dat Juliana haar handtekening niet wilde zetten voor de doodstraf van de 3 van Breda.
  Emoties zijn prima in de juiste verhouding. Maar niet bij mensen, die ik weet niet hoeveel mensen de dood in gejaagd hebben. Het is de meest simpele en doeltreffende oplossing in zaken die overduidelijk zijn.

  Liked by 4 people

  • paulzwueste zegt:

   ’n Voorbeeld stellen.
   In dit geval vind ik dat helemaal op z’n plaats.
   Dit zijn ordinaire criminelen die zich met mensensmokkel bezig houden en daar flink aan verdiend zullen hebben.
   Zo niet dan zijn het zwakzinnige linkse honden die afgemaakt moeten worden.
   Zodus, gewoon 20 jaar cel met verplichte dwangarbeid om de kosten te betalen plus inhouding van eventuele uitkeringen of pensioenen, en daarna het land uittrappen.

   Like

 2. Marc zegt:

  In godsnaam, achter slot en grendel die hap. En pas de wet zo aan dat ze minimaal 35 jaar kunnen krijgen.

  Nu maar hopen dat de rechterlijke macht net zo doortastend is als Salvini.

  Liked by 2 people

 3. Peter zegt:

  Het is de enige manier om dit soort praktijken aan te pakken.
  Klopt !!
  Leve de Italiaanse justitie !!

  Like

 4. kampersrene zegt:

  maar 20 jaar om Europa te vernietigen

  Like

 5. Steven zegt:

  Ik zou zeggen.. allemaal 20 jaar zonder kans op vervroegde vrijlating.

  Like

 6. Jan zegt:

  20 jaar dan wel in een cel zoals in Libië, Afghanistan of elders in Afrika en Azië, inclusief service.

  Liked by 2 people

  • Blaffertje zegt:

   Precies.
   Niet in hotel Nederland.

   Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Juist maar de pest is dat ze na veroordeling naar Nederland dan wel naar Duitsland uitgezet worden om daar hun straf uit te zitten, maar dan worden ze na enkele maanden alweer vrij gelaten, want zielig toch?
    20 jaar geven en lekker in Italie laten zitten niks geen uitlevering zou het moeten zijn.

    Like

 7. Hovawart zegt:

  Medeplichtigheid aan illegale immigratie en mensensmokkel, maar waar blijven de aanklachten tegen de politici die de aanstichters zijn voor deze tragedie, de politici die tegen beter weten in bleven oproepen tot immigratie terwijl er duizenden mensen omkwamen op hun reis…..?
  De politiek had duidelijk in beeld uit welke regio er vluchtelingen vandaan kwamen en waar er migranten vandaan kwamen,……en deden niets, niets om de ramp te voorkomen, zelfs hulp sturen naar de regio zelf was geen optie,…..wat een toppunt van onvermogen, en dat noemt zich EU-wereldleiders.

  Like

  • Steven zegt:

   Aanklachten komen er alleen als er “populisten” achter zitten… nu is het even anders..

   Like

  • fleckie zegt:

   Helemaal. GEEN onvermogen’ , zuiver ongeïnteresseerdheid wat er verder stond/ staat. te gebeuren!!, En misschien.?! ‘Pikken ze nog een graantje mee’, ? ! daardoor,, wie weet, ( maar daar moet toch achter te komen zijn,, ( net zoals MEN bij ONS precies weet. wat we aan spaartegoed op een bank hebben staan!!!!)

   Like

 8. Lucky zegt:

  https://politikstube.com/neulich-in-der-bahn-deutschland-ist-nicht-mehr-ihr-land-vergessen-sie-das-nicht/
  Neulich in der Bahn: „Deutschland ist nicht mehr ihr Land, vergessen sie das nicht“

  In der Bahn von Baden-Baden nach Rastatt: In einem perfekten Deutsch wird eine ältere Dame über die Situation in Deutschland informiert, nachdem sie, das Wort ergriffen hat, als der Mann seine Ansichten in Bezug auf deutsche Frauen geäußert hat.

  Video:
  In de trein tegen een oudere dame: Duitsland is niet meer uw land,vergeet dat niet!

  Like

  • fleckie zegt:

   Dat is nu de arrogantie ten top, van binnengedrongen. gekleurde aanmatiging!, ‘FRECHHEIT SIEGT’, , ( MEN. moet. ‘MONDIGER ‘. worden, tegen deze. binnendringende. parasieten )

   Like

 9. Lucky zegt:

  Het zijn taxi’s…

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Opsluiten en de sleutel weggooien !!

  Like

 11. Qvic zegt:

  Als het 15.000 euro boete per illegaal gaat kosten en zij hebben er zogenaamd 14.000 gered. Dan moet hun organisatie 210 miljoen boete betalen. Dat betekent dat zij failliet gaan, want bijna geen enkele NGO heeft zoveel geld voor handen. Dan zal iedere NGO wel uit zijn hoofd laten om überhaupt nog die illegalen naar Italië te willen brengen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s