“Schaamteloos” . . .

Door:
K. v. W. 
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Den Haag, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, provoceren, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Schaamteloos” . . .

 1. Tistochwat zegt:

  Geliked door 5 people

  • toetssteen zegt:

   Op de derde foto ziet men de stommiteit door deze fictiefiguur bruin te maken in plaats van Pikzwart= een kleur die niemand heeft, zomin als wit (tenzij het om een lijk gaat, maar dat leeft niet).

   Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Toetssteen.
    Sjors en Sjimmie zijn geen fictiefiguren.
    Ze bestaan ècht.
    Alléén heten ze in het echt George en Jim.
    Kan me voorstellen dat je dat vroeger als kind over het hoofd zag.
    Bovendien zijn zwart en wit geen kleuren.

    Like

  • delamontagne zegt:

   Ik herinner me die “kinder”-boekjes nog goed.
   Was ook toen met die andere, Bulletje en bonestaak.
   Discriminerend ? Ik geloof niet dat dat woord toen bestond.
   Het zou me niks verbazen als Sjors en Sjimmie ook in de Koloniën werd gelezen.
   Diskreminasie, dat is b.v. deze Verjaardagskaart…………….

   Geliked door 3 people

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  We waren echt slechte kinderen dat we dat leuk vonden. Ik ben de schaamte de rest van m’n leven niet meer te boven gekomen. Lijd al die jaren al aan PTSS.
  Toon Hermans zei het goed:
  Ik vind het een nare man. Heb aan weinig mensen een hekel, maar die man mag ik niet. En die Piet is ook een zak.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 2 people

  • Corné zegt:

   PTSS? Inderdaad daar lijdt ik ook aan. PieT Sint Syndroom. Ongeneeslijk en het leidt tot grote depressies en vooral schuldgevoelens. Dat ik vroeger zo heb genoten van Sint en Piet. Ik ben ziek van schaamte. Die vieze ouwe geestelijke en dan die onderdrukte en gekleineerde zwarte slaaf. Onmenselijk. Gelukkig dat Sylvana Simons er is. Die kan het zo goed duiden. En aangeven hoe belangrijk inclusief denken is. En al die sympathieke actievoerders. Erik van Muiswinkel natuurlijk ook. Die kan het weten als geëxcommuniceerde landelijke zwarte Piet. Die jarenlang zakken met geld heeft verdiend aan die discriminatie. Maar nu echt is bekeerd. En de helden van KOZP. Die blokkeerfriezen hadden ze veel zwaarder moeten straffen. Onbegrijpelijk toch, dat de rechter zo’n zware misdaad zo licht heeft bestraft. En dat kinderfeest? Helemaal afschaffen. En iets echts inclusiefs er voor in de plaats laten komen.

   Geliked door 2 people

 3. kampersrene zegt:

  einde discutie en links tevreden….laat op den troon een zwarte Sinterklaas plaatsnemen en maakt van zwarte Piet een blanke Piet

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  Ik heb een nare ervaring met Sinterklaas en zijn Pietermannen. Toen ik klein was kwam tante Nel (onze bovenbuurvrouw) bij ons op bezoek en zei dat ze met Hans (Mijn neef) naar het Sinterklaasfeest ging. Dat kwam bij mij ook ter ore, en ik vroeg of ik mee mocht. Ik moest er flink om zeuren, want eigenlijk wou zij helemaal niet hebben dat ik meeging. Ik moest mijn eigen wel aan EEN rare voorwaarde houden, die ik toen nog niet kon begrijpen. Zij zei tegen mij; Sinterklaas komt alleen voor de kindjes van de papa’s die bij BeKa werken. Als de Sint toevallig jouw naam roept, moet jij blijven zitten op je stoel. Ik zag alle kindjes een voor een naar voren geroepen worden, bij de Sint op schoot zitten en weer weggaan met een verpakt cadeau’tje. Man, man, man, wat voelde ik mij als kind toen gediscrimineerd en achteruit gezet !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s