Duitse energierevolutie gestrand

Screenshot_296

Merkel met haar gedoodverfde opvolgster Kramp-Karrenbauer.

(Door: Chris Ceustermans)

Merkels vervuilde erfenis

Klimaat-betogers en een deel van het maatschappelijk middenveld eisen een systeemverandering op het vlak van energie en klimaat. Niet onbegrijpelijk. Maar het vastlopen van de energierevolutie in Duitsland toont aan dat grootse plannen geen garantie zijn tot succes.

Stijgende CO2-uitstoot

Het gaat niet goed met de Duitse energierevolutie. Die begon toen Angela Merkel (CDU) in 2011-2012 de atoomuitstap na de Fukushima-ramp even bruusk doordreef als haar Wir schaffen es– migratiepolitiek. De idee was om de deur wagenwijd open te zetten voor groene energie. Die werd voordien al ondersteund door het Erneuerbare-Energien-Gesetzes waarbij de overheid een minimumbedrag per kilowattuur garandeerde.

Merkels energie- en klimaatbeleid liep heel anders uit. Sinds 2015 stijgt de CO2-uitstoot, zowel in de industrie als in het verkeer. Het aandeel van alle vormen van groene energie verdubbelde de laatst tien jaar tot ongeveer 35 % van de energievoorziening (cijfers 2018). Maar de drastische afbouw van de kerncentrales maakte de extreem vervuilende bruinkoolcentrales tot de belangrijkste energiebron. Deze bruinkoolcentrales zullen de volgende jaren heel traag en met heel veel dure begeleidende maatregelen worden afgebouwd. Onder meer om de tewerkstelling in die sector te sparen. Zo wedt Duitsland nog vele jaren op twee paarden: een vervuilende bruinkoolsector en de tot hiertoe ook zwaar gesubsidieerde wind- en zonne-energie.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Doorbraak.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", achterlijkheid, cultuurrelativisme, Duitsland, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, Milieu, moralisme, Naïviteit, onwetendheid, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Duitse energierevolutie gestrand

  1. ruud beijer zegt:

    Volkomen van het padje. Lijkt Nederland wel.

    Like

  2. Lucky zegt:

    Vanalles is gestrand in Duitsland….

    Like

  3. Rensk. zegt:

    Kwam laatst met de trein langs een stuk met allemaal windmolens. Ontzettend lelijk en naar gezicht. Je moet er niet aan denken dat heel Nederland met die dingen volgebouwd worden. Heb ook ergens gelezen dat als die dingen op zijn je ook nog zit met afval waarvan je niet weet waar je er mee heen moet.

    Like

  4. annah zegt:

    je zou er een KRAMP van krijgen …..

    Like

  5. Dr. Heinz zegt:

    Merkel ist Deutschland, und Deutschland ist Merkel.

    Like

  6. kampersrene zegt:

    Merkel ….ik verdien maandelijks 15000Euro is dat genoeg ? Kramp….Karrenbouwer……..is dat alles ! zelfs nog geen maaltijd-cheques

    Like

Plaats een reactie