Steve Bannon: Duitsland zal in het centrum van een nieuwe storm staan

Screenshot_297

Steve Bannon (links) en David Berger.

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige adviseur van Donald Trump, Steve Bannon, wil ook na de EU-verkiezingen politieke verplichtingen op zich nemen in Europa. “Ik wil graag aanwezig blijven in de Europese politiek”, zei Bannon tegen “Die Welt”. Na het verlaten van het Witte Huis was de voormalige chef-strateeg van de Amerikaanse president naar Europa gegaan om Europa´s rechts-populisten sterker te maken en een netwerk op te zetten.

philosophia perennis

Daarvoor had Bannon speciaal een stichting genaamd “The Movement” in Brussel opgericht. In werkelijkheid echter speelde de stichting van Bannon voorafgaande aan de EU-verkiezingen niet de centrale rol bij het opzetten van een netwerk van populisten die de Amerikaanse publicist had aangekondigd.

Zo streven o.a. de Italiaanse LEGA, het Franse Rassemblement National, de Oostenrijkse FPÖ en de AfD na de EU-verkiezingen naar een gezamenlijke fractie in het Europees Parlement – zonder dat Bannon dit bondgenootschap gesmeed zou hebben.

“Alles wat ik me voor de Europese Parlementsverkiezingen had voorgesteld, gebeurt op dit moment”

“Alles wat ik me voor de Europese Parlementsverkiezingen had voorgesteld, gebeurt op dit moment”, zei Bannon. Hij zou niet officieel in dienst hoeven zijn van een Europese partij om invloed uit te oefenen. “Als ik een baan als politiek adviseur bij de populistische partijen in Europa wilde hebben, dan zou ik die morgen kunnen krijgen. De mensen komen regelmatig bij me. Maar ik wil geen betaalde baan hebben”, aldus Bannon. Hij adviseert de AfD om zich bij de komende verkiezingen te concentreren op economische vragen.

“De geradicaliseerde islam is een serieus gevaar, maar daardoor mag je het thema banen niet uit het oog verliezen”, zei Bannon. Om verkiezingen te winnen, zou men de zorgen van de arbeidersklasse moeten verlichten. Dit zou vooral voor Duitsland geleden, dat als economisch krachtcentrum voor bijzonder grote uitdagingen zou staan.

Donald Trump heeft het voorgedaan

De opkomst van China zou industrie-democratieën ontwrichten. “De ruggengraat van de Duitse samenleving is gebaseerd op arbeiders”, wier banen door de opkomst van China in gevaar zouden zijn. “Aan de horizon kondigt zich een storm aan, iedereen weet dat hij komt. En Duitsland zal in het centrum van deze storm staan”, aldus Bannon.

De partij die in staat zou zijn rekening te houden met de wensen van de arbeiders zou ook verkiezingen in Duitsland winnen. Donald Trump heeft in de VS voorgedaan hoe dat in zijn werk zou gaan.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Steve Bannon: Duitsland zal in het centrum van een nieuwe storm staan

 1. Taljaard zegt:

  Als onderdrukking wet wordt is opstand een plicht.

  Liked by 2 people

 2. Bannon heeft meer inzicht dan Merkel,Rutte en Macron samen

  Liked by 2 people

 3. QenQ6 zegt:

  Volgens Franske Timmermans hoort de islam al 2000 jaar bij Europa.
  Beste Frans,
  – de islam bestaat nog niet eens 2000 jaar, weet je wel?

  Like

 4. Piet Snot zegt:

  Waarom ziet die man zichzelf eigenlijk als de grote redder van Europa.
  Hij zal niet voor niks een voormalig adviseur zijn van Trump, dus zo goed was ie dan ook weer niet.
  We hebben hier genoeg redders die het allemaal heel goed door hebben wat er hier mis is.

  Like

 5. Lucky zegt:

  https://news-for-friends.de/uno-will-an-deutsche-testamente-ran-um-fluechtlingen-zu-helfen/

  De UN wil nu ook al aan het testament van de mensen te komen, om vluchtelingen te helpen…

  Die UNO-Flüchtlingshilfe versucht, an das Erbe alter Menschen ranzukommen, um Flüchtlingen zu helfen: „Mit einem Testament zugunsten der UNO-Flüchtlingshilfe trägt Ihre Hilfsbereitschaft langfristig Früchte.“

  Like

 6. droevige mof zegt:

  Wij Duitsers hebben nog veel werk te doen. Niet te vergeten: Het oostelijke deel van het land stond van 1933 tot 1990 onder een socialistische dictatuur. Vanaf 1945 was het westelijke deel geenszins vrij, maar was op proefverlof. (d.w.z. De overwinnende grootmachten, de NAVO, de EU met de euro en de reddingen van de banken.) Daarbij komt nog een toenemende neomarxistische indoctrinatie sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw, die nu heeft geleid tot een allesinfiltrerend cultuurmarxisme. Tegelijkertijd is het project van etnische vermenging van start gegaan, dat vanaf 2015 is toegenomen door de bewuste en gecontroleerde instroom van miljoenen mensen uit cultureel vreemde gebieden.
  Eerlijk gezegd, ik weet niet hoe we dat kunnen doen.

  Liked by 1 persoon

 7. Henk der Niederlánder zegt:

  @QenQ6 Wel degelijk gecontroleerde instroom als je weet dat ’s nachts vliegtuigen vol met asielparasieten landen op de Duitse vliegvelden en iets zegt me dat het in Nederland niet anders is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s