Trump start initiatief voor vrijheid van meningsuiting en tegen censuur op internet

Screenshot_10

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Witte Huis zet zich in voor de vrijheid van spreken en de vrijheid van meningsuiting. Dat is een zeer groot goed in de VS. De technologische concerns en linkse NGO´s willen meer censuur. Trump verzet zich daar tegen.

Die Freie Welt

Het “First Amendment” bij de grondwet van de VS is bestanddeel van de als “Bill of Rights” opgenomen fundamentele rechten in de Amerikaanse grondwet. Het al in 1791 (!) aangenomen artikel verbiedt het Congres wetten aan te nemen die de vrijheid van spreken, de godsdienstvrijheid, de persvrijheid, de vrijheid van vereniging en vergadering of het petitierecht beperken.

De Amerikanen nemen het recht op vrijheid van spreken en vrijheid van meningsuiting heel serieus. Niet echter talrijke internetconcerns en linkse NGO´s, die zich sterk maken voor meer censuur. Overal, op Twitter, YouTube, Google, Facebook, Instagram enz. wordt meer en meer gecensureerd.

Landen zoals China of supranationale organisaties zoals de EU mogen de censuur dan ondersteunen, niet echter de Amerikaanse regering en vooral de president van de Verenigde Staten van Amerika, Donald J. Trump.

De Amerikaanse president houdt nu het vaandel van de vrijheid van spreken en de vrijheid van meningsuiting hoog. Het Witte Huis maakt zich sterk voor de vrijheid van spreken en tegen censuur op internet. Dat heeft de Amerikaanse president o.a. via “Twitter” verkondigd:

“De regering-Trump strijdt voor vrije meningsuiting online. Het maakt niet uit welke opvattingen je hebt, als je vermoedt dat politieke vooroordelen ervoor gezorgd hebben dat je gecensureerd of het zwijgen opgelegd werd, willen we dat weten!”

Derhalve zal er een regeringswebsite komen waar de slachtoffers van censuur hun zaken kunnen melden.

Al in maart had hij een decreet uitgevaardigd dat universiteiten er toe dwingt om zich sterk te maken voor de vrijheid van spreken, de mening en het onderzoek sterk te maken – anders zou er een streep gezet worden door subsidies van de staat.

Europa daarentegen bewandelt andere wegen: daar denkt men erover na hoe men met nog meer censuur tegen impopulaire meningen kan optreden.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, cultuurrelativisme, Donald Trump, EUSSR, Free speech, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Trump start initiatief voor vrijheid van meningsuiting en tegen censuur op internet

 1. flo zegt:

  I like!!!

  Geliked door 2 people

 2. ruud beijer zegt:

  Fantastische President.
  Weg met de cencuur van Facebook en Twitter.
  Pak ze hun status af!!

  Geliked door 3 people

 3. guusvelraeds zegt:

  De financiering stopzetten van universiteiten en hogescholen als ze geen pluriformiteit toestaan van mening en overtuiging. Dat zijn geen halve maatregelen.

  Geliked door 4 people

 4. Qvic zegt:

  In Nederland hebben wij Artikel 1 van de grondwet, waar dat in staat. Maar het paarse kabinet van PvdA en de VVD hebben een artikel in de grondwet laten opnemen, zodat de grondwet min of meer buitenwerking gesteld werd. Omdat de EU en de invoering van de Euro in strijd was met onze eigen grondwet. Daarmee vervielen ook alle (mensen)rechten van de autochtonen Nederlanders, die beschreven staan in de grondwet. Sindsdien is het berg afwaarts gegaan met onze rechten.

  Like

 5. Jan zegt:

  Man met petje komt in de winkel en toen gebeurde dit

  Like

 6. Groene Leeuw zegt:

  Hier belanden we in een concentratiekamp als we onze mening ventileren of worden we voorzien ( door een door de overheid ingehuurde moordenaar) van een stel kogels tussen onze hersenkwabben.

  Like

 7. Jan zegt:

  John Voight over Trump

  Like

 8. RWB51 zegt:

  Go Donald GO!!!!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  John Voight over Trump

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s