Ondanks beschuldigingen van racisme – Eisenbergers vieren hun “Morenfeest”

Screenshot_47

De “Morenbron” in Eisenberg.

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Met de gebruikelijke beschuldigingen van “racisme” en de verheerlijking van het kolonialisme wilden linkse activisten het “Morenfeest” in Eisenberg verhinderen. Maar de verantwoordelijken bleven hard en de moedige bevolking van het stadje lijkt als één man achter hen te staan.

philosophia perennis

Mediagedoe de afgelopen dagen rondom het stadsfeest in het stadje Eisenberg in de Duitse deelstaat Thüringen, dat sinds dit jaar “Morenfeest” heet. Daarmee heeft de oude traditie van de stad, die een Moor in zijn stadswapen heeft, opgepakt.

Vermoedelijk gaat het daarbij om de heilige Mauritius, die in de christelijke iconografie vaak als uit de Afrikaanse provincies afkomstige legionair van het Romeinse Rijk wordt afgebeeld. En ook als “buitenlander” destijds al in Thüringen werd vereerd.

Met het stadswapen werd een POC geëerd, toen die uitdrukking nog helemaal niet bestond

Of – zoals een andere stadlegende vertelt – het ging om een zwarte (of politiek geheel correct: POC – People of Colour), die in de tijd van de kruistochten als dienaar van een gravin in de stad kwam. Daar werd hij er van verdacht een ketting van de gravin gestolen te hebben, wat echter op het allerlaatste moment niet waar bleek te zijn. En de vooroordelen van diegenen die hem verdachten tot in het absurde leidde. Om dit vast te houden en hem in zijn eer te herstellen, werd hij een soort stadspatroon en werd opgenomen in het stadswapen.

Screenshot_46

Nu zijn er activisten met veel mediagedoe uit Berlijn opgedoken en dringen er bij de verantwoordelijken en de burgers van de stad op aan om de naam van het feest weer te veranderen. Dat wat daar zou plaatsvinden, zou racisme, verheerlijking van het kolonialisme en van de slavernij zijn, klinkt het vanuit Berlijn van de kant van de gebruikelijke verdachten. Het “Morenfeest” zou “een ongereflecteerde kolonialistische traditie voortzetten, die racistische stereotypen produceert”, klaagt een bondgenootschap “Burgermoed en mensenrechten”.

De activisten hebben echter buiten de standvastige Eisenbergers gerekend

En een initiatief “Zwarte mensen” jammert met een zeer onvolledige kennis van de historie: “Een blanke Europeaan overvalt een regio in het Midden-Oosten en neemt een zwarte slaaf mee terug, en eeuwen later zet men voor hem een monument neer, dat in naam en vormgeving uitpuilt van koloniale, racistische stereotypen en clichés.”

Maar de wachters van de politieke correctheid hebben deze keer buiten de waard gerekend, zoals je al kunt zien aan dit bericht van “Antenne Thüringen”:


(Klik rechts onderin de balk voor Duitse ondertiteling)

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Historie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Ondanks beschuldigingen van racisme – Eisenbergers vieren hun “Morenfeest”

 1. Jan zegt:

  Die sekte die ageert tegen het feest noemt zich ‘Initiative Schwarze Menschen in Deutschland’ (1) en is zelf racistisch want slegs vir swartes (2). De sekteleden lijden in Duitsland omdat het land blank is en dat leidt tot psychische stoornissen zoals isolement (3). Niet aanpassen en integreren en assimileren, nee, je afzetten van de Duitsers is het advies. En net als in Amerika waar zwarten eindeloos zeveren dat zij Afro-Amerikaan zijn, mekkeren de secteleden van de SMD dat zij Afro-Duitsers zijn en dat zij vreselijk lijden in het land waar zij zelf naar toe zijn gekomen om te parasiteren (4). Eisen worden gesteld aan die vreselijke blanken die de swartmens in den vreemde laat lijden. Maar blijkbaar valt dat nog mee want als men op de koppeling klikt waarachter dit lijden schuil gaat krijgt men ‘coming soon’ te zien (5)
  De sekte schuilt men allerlei resoluties van de Verenigde Nazi’s, weet niets zelf naar voren te brengen behalve dat zij al eeuwenlang in Duitsland gediscrimineerd worden (Menschen Afrikanischer Abstammung gehören seit Jahrhunderten zu Deutschland. Dennoch sind sie zahlreichen Diskriminierungen ausgesetzt.)

  1. https://www.stern.de/panorama/stadt-eisenberg-feiert-mohrenfest—es-regt-sich-protest–8723452.html
  2. Wir veranstalten das dritte #YOUNG #GIFTED #BLACK Wochenende für Schwarze Jugendliche
  http://isdonline.de/young-gifted-black/
  zie ook: “http://isdonline.de/wp-content/uploads/2012/06/IMG_4568.jpg”
  3. Im November 1985 riefen zum ersten Mal Schwarze Frauen und Männer bundesweit zu einem Treffen in Wiesbaden auf, um aus der damals erlebten ISOLATION einer mehrheitlich WEIßEN Gesellschaft herauszutreten.
  4. Men eist ‘Anerkennung, Gerechtigkeit’
  https://www.institut-fuer-menschenrechte.de/themen/schutz-vor-rassismus/int-dekade-fuer-menschen-afrikanischer-abstammung/
  5. http://kaneza.org/eroffnung-der-internationalen-dekade-fur-menschen-afrikanischer-abstammung-in-deutschland/

  Mekkeren dat zij gediscrimineerd worden, niets naar voren kunnen brengen, zich afzetten tegen blanken, komen parasiteren in Duitsland en een racistische organisatie op poten zetten, want alleen voor zwarten

  Video met racistische mekkeraars
  ‘Ik beroepsneger bepaal wat racisme is ‘ (2: 37) Let op het gewauwel over de politie die gericht jacht maakt op zwarten terwijl zij onschuldig zijn, wat Sylvana Simons enkele weken terug in de Amsterdamse gemeenteraad zei.
  1:37 ‘Het is een probleem dat Duitsland als blank land wordt beschouwd en het is onze TAAK dit OPEN TE BREKEN’. Men dient hiervan afscheid te nemen volgens kankeraars Della en Schearer. Deel willen vormen van de maatschappij door zich af te scheiden.
  http://www.bpb.de/mediathek/190312/initiative-schwarze-menschen-in-deutschland-isd-bund-e-v

  Ik ben er van overtuigd dat het IQ van een aardappel hoger ligt dan van deze beide zwarte gekken.
  Zelfde jammerverhaal hoor je eeuwig van die onbegrepen koppensnellers

  Een indruk van de beroepsnegers en blankenhaters die menen te moeten bepalen wat in Duitsland gebeurt, inclusief verlopen blanke groepies die zich bij de neger proberen einzuschleimen m(2:32)

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Als het aan de zwarte racisten ligt wordt Duitsland zwart

  https://www.facebook.com/ISDStuttgart/

  Nepnieuws over Jalloh die zelf brand stichtte in politiecel en daardoor stierf. Volgens de linksracisten vermoordde de politie de asielshopper.

  Men komt op voor stelende en plunderende zigeuners

  Meer troep op dezelfde site

  Like

 3. Blaffertje zegt:

  Prachtig.
  Zij gaan niet op de knieën voor de deugmensjes.
  Zouden wij een voorbeeld aan moeten nemen want zwarte Piet IS geen discriminatie.

  Laten al die sneuneuzen zich maar eens verdiepen in de geschiedenis van zwarte Piet, dan zouden ze er het zwijgen toe doen.
  Want zeg nou eerlijk, welke slaaf zou er zo goed verzorgd, gevoed en gekleed uit zien en behangen zijn met sieraden van goud?
  Geen enkele!
  Wat wij tegenwoordig zwarte Piet noemen, waren eigenlijk Assasijnen (die waren ook behoorlijk zwart) en deze functioneerde als lijfwacht van Sint Nicolaas en waren geduchte moordenaars. Omdat Sint Nicolaas bij nacht en ontij het katholieke geloof verspreide was het niet verstandig om dat als rijke bobo zonder bescherming te doen.
  De Zwitserse garde met hun Pieten pakjes zijn nog een overblijfsel van deze lijfwachten, al hebben deze nu meer een ceremoniële functie.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Stel dat ze in Eisenberg nou eens het beeld van die Moor veranderd hadden in dat van Piet de Smeerpoets (Struwwelpeter) met zijn enorme bos haar als van een struikgewas en met nagels van 50 centimeter lang? Dan zou dat beeld juist veel eerder weggehaald moeten worden daar dit talloze kinderen de stuipen op het lijf had gejaagd
   En ik verafschuw het boek, waar de Struwwelpeter in voorkomt, zo erg dat ik al wenste dat het in 1933 eveneens was verbrand bij de boekverbrandingen door de nazi’s! Sinterklaas had zelfs in dit boek al een stel blanke kinderen in Zwarte Pieten veranderd door ze in een grote inktpot te gooien toen ze Moriaantje, het negertje, gingen discrimineren!
   Laat al die linkse antiracisten daarginder maar gewoon de mazelen krijgen met hun ziekmakende huichelarij!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s