Tagesschau: “AfD in het oosten splijt met haar verkiezingsresultaat Duitsland”

Screenshot_63

(Vertaling: E.J. Bron)

Propaganda voor de verkiezingen, propaganda na de verkiezingen

Wat gebeurt er wanneer een partij het goed doet in een deelstaat of in heel Duitsland of laten we zeggen bij de EU-verkiezingen? Wat zegt de “Tagesschau” daar dan over?

PI News (2)

Ze kan zeggen: “De Groenen hebben het beter gedaan dan zij zelf hadden verwacht.” Of: “De sociaaldemocraten moesten aanzienlijke verliezen accepteren.” Of: “De beide grote volkspartijen moesten grote verliezen accepteren.” Of: “De CDU kon voor het eerst in de kleinste deelstaat Bremen de SPD inhalen en werd daar de grootste partij.” Dat zouden zakelijke formuleringen zijn.

En wat gebeurt er wanneer de AfD zo´n resultaat behaalt, bijvoorbeeld in Sachsen? Dan “splijt” de boze AfD met deze kiezersstem “Duitsland”. Aldus vermeld door de “Tagesschau” op 27-05-2019 om 20.00 uur.

Dat was geen commentaar, even ingevoegd en gemaakt tussen de nieuwsberichten door. Het maakte deel uit van de melding zelf dat de AfD in enkele deelstaten in het oosten de grootste partij is geworden. Zoiets mag uiteraard in de “Aktuelle Kamera” (Tagesschau) niet zomaar zonder denigrerend commentaar gebeuren. Daarom meldden de makers van het nieuws letterlijk:

De resultaten voor de AfD bij de EU-verkiezingen splijten Duitsland. De rechts-populistische partij kon voor de deelstaatverkiezingen in drie nieuwe deelstaten vooral in het oosten van Duitsland duidelijk winst boeken.

Ze werd in Sachsen en Brandenburg de grootste partij, in de Freistaat Sachsen met meer dan 25% van de stemmen. In Thüringen, Sachsen-Anhalt en Mecklenburg-Vorpommern haalde de AfD de tweede plaats achter de CDU.

Ze splijt Duitsland, dat klinkt groot en slecht. Moet het ook. De AfD zaait daar onenigheid met haar slechte goede verkiezingsresultaat in het oosten, aldus de beschuldiging. Misschien zit er wel een diepere bedoeling achter. Wanneer een partij zich in tegenstelling tot de anderen aan het recht en de wet houdt, aan de democratische spelregels, die de anderen zo interpreteren zoals hen dat op dat moment uitkomt om de oppositie optimale schade toe te brengen – dan onderscheidt deze partij zich natuurlijk duidelijk van de verdorven rest. Dan rest er voor hen en hun media niets anders dan de AfD ook nog te beschuldigen van “splijting van het land”.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), belangenverstrengeling, democratie, demoniseren, Duitsland, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Nationalisme, Patriottisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Tagesschau: “AfD in het oosten splijt met haar verkiezingsresultaat Duitsland”

 1. Jan zegt:

  Meuthen klaagt over de totaal verrotte ARD zoals Bosma in Nederland over de NPO, beide presenteren rotzooi en propaganda op kosten van de burger:

  §11 Abs. 2 des Rundfunkstaatsvertrags:

  “Die öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten haben bei der Erfüllung ihres Auftrags die Grundsätze der Objektivität und Unparteilichkeit der Berichterstattung, die Meinungsvielfalt sowie die Ausgewogenheit ihrer Angebote zu berücksichtigen.”

  Like

 2. droevige mof zegt:

  Inmiddels heeft de Tagesschau het niveau bereikt van de “Aktuelle Kamera” van de DDR. Misschien met het verschil dat de toenmalige nieuwslezeres Angelika Unterlauf er verdomd goed uitzag. Er zouden ook mensen zijn die alleen het NOS-journaal kijken vanwege Dionne Stax.

  Like

  • Jan zegt:

   …….kijken vanwege Dionne Stax

   * nep-borsten en dan ook nog eens van het formaat opvallend lelijk


   * te grote neus

   * eeuwig, gemaakte neplachje

   * vies opgemaakte ogen
   * verhouding billen, ook wel kont genoemd, bovenbenen miserabel
   https://tinyurl.com/yyohqjlt
   (implantaten?)
   * irritante manier van spreken/gruwelijke intonatie/lijzig zinseinde, zogenaamd belerend. Galjoen Simone Weimans maakt zich hieraan ook schuldig
   * Arrogant, kan niet tegen kritiek. Is verontwaardigt als iemand terecht iets zegt over haar nepborsten als zij hiermee op de tv staat te pronken.

   Like

 3. andre zegt:

  De AfD heeft gewoon een goed programma en is er voor en door de mensen, ja dat doet zeer voor de gevestide orde. Die wende is in volle gang alleen niet zo als de gevestigde orde het graag had gewild. Es ist zeit!

  Like

 4. Thomasson zegt:

  De Duitse traditionele partijen kunnen hun verliezen niet incasseren en de realiteit niet aanvaarden. Het is tijd dat zij het leren wel te doen. Steeds meer mensen kotsen ze uit en in de toekomst gaan ze nog meer stemmen verliezen.

  Like

 5. koosv8 zegt:

  Het gaat er steeds meer op lijken dat het vrije DEMOCRATISCHE WESTEN in het OOSTEN gezocht moet worden. En dat die STASI MALLOOT uit oost duitsland Merkel dus, met haar handlangers het zg. VRIJE WESTEN om zeep aan het helpen is. Dat de kogel door de kerk is dat wisten we allang. Het wordt tijd dat hij nu eens door iets anders vliegt!!!

  Like

 6. Qvic zegt:

  De gevestigde orde c.q linkse partijen gunnen andere gewoon niets. Zij willen de absolute macht behouden en dus bepalen zij wat de bevolking wel of niet mag. Nu de Afd. deze macht af laat brokkelen of in sommige deel staten zelfs over neemt, wordt deze zelfde politieke partij valselijk beschuldigd. Want nu verliezen de gevestigde orde hun monopolie op de macht in die staten en daardoor kunnen zij niet alles onder het tapijt schuiven als het hen uit kwam. Dus al die frauduleuze handelingen komen nu ook aan het licht. En dat is wel het laatste wat de gevestigde orde c.q. linkse willen. Want dan kunnen zij niet meer alles mooi praten, op kosten van de autochtonen Duitse bevolking. In Nederland is het nog veel erger wat de gevestigde orde doet, die fraudeert gewoon de verkiezingsuitslagen. Zodat zij altijd winnen en dus de absolute macht kunnen behouden.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Helaas werkt dergelijke propaganda wel, mensen gaan zich schuldig voelen op zo’n partij te stemmen, aan de andere kant zou je denken dat Duitsers ervaring hebben met propaganda en dat ze er doorheen kijken.

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  ’n Partij kan nooit ’n land splijten.
  Het is alléén het volk dat dat kan.

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  De SPD heeft nog steeds niet door hoe zwakzinnig hun ‘politiek’ is. Politicus scheldt Stürzenberger uit omdat hij geen antwoord op de vraag kan geven, nooit over nagedacht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s