Görlitz: AfD-politicus wint eerste ronde van burgemeestersverkiezing

Screenshot_74

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De meest oostelijke stad van Duitsland, Görlitz, heeft afgelopen weekend ook gestemd voor een nieuwe burgemeester. De eerste verkiezingsronde werd gewonnen door de AfD-kandidaat Sebastian Wippel. Na de tweede ronde op 16 juni zou Görlitz de eerste Duitse stad met een AfD-burgemeester kunnen worden.

philosophia perennis

Wie de 36-jarige Sebastian Wippel persoonlijk ontmoet, vindt het moeilijk hem niet sympathiek te vinden. Hij lijkt helemaal niet op een beroepspoliticus, bij wie men heel snel merkt dat hen behalve hun carrière eigenlijk nauwelijks iets interesseert. Veelmeer heb je de indruk naast de hoofdinspecteur van politie te zitten, die nog net op tijd gekomen is om erger te voorkomen. En dit doet met een sociale voorzorg en tegelijkertijd professionaliteit die je al die opwinding doet vergeten.

Veiligheid belangrijk thema

Ondanks zijn politieke voornaamste bezigheid als afgevaardigde in het parlement van de deelstaat Sachsen heeft Wippel zijn beroep als politieman ook nooit echt opgegeven. Eenmaal in de week voert hij nog politiedienst uit om heel dicht bij de problemen van de mensen, waarmee hij zich als burgemeester weldra wil bezighouden. En daar hoort veiligheid zeer zeker bij.

Programmatisch laat hij weten: “De AfD is de partij van de binnenlandse veiligheid; want alleen orde garandeert vrijheid.” Daarom zet hij zich ook voor grenscontroles en een betere aanwezigheid van de politie in. Wippel weet waar hij het over heeft. De grens met Polen ligt praktisch voor zijn huisdeur en hij heeft jarenlang meegewerkt aan een goede samenwerking met zijn Poolse collega´s.

En Wippel houdt van Görlitz, waar hij geboren en opgegroeid is. En waar hij sinds 2012 weer met zijn gezin – vrouw en drie kinderen – woont: “Görlitz is een parel en moet schitteren”, is zijn devies. Dat betekent ook de versterking van burgerzaken en de plaatselijke politie, opdat de burgers daar zo mogelijk zonder lastig te worden gevallen door vandalisme, graffiti en hondenstront op straat kunnen verkeren.

Ondernemingen en ICE-verkeersaansluiting

Maar ook wanneer hij het over de problemen van gezinnen en jongeren in Görlitz, de ondernemingen in de stad of over de ICE-verkeersaansluiting van Görlitz met zijn fascinerende stadscentrum heeft, merk je aan hem hoe overtuigd hij hier over “zijn zaak” spreekt.

Als Wippel het over “zijn” Görlitz heeft, dan krijg je nooit de indruk dat enkele duur betaalde public relations managers een programma voor hem hebben geschreven, maar dat hij – tegenwoordig ongebruikelijk voor een politicus – heel authentiek over spreekt over datgene wat hem bezighoudt.

En dat schijnen de burgers van Görlitz ook gemerkt te hebben: weliswaar kreeg hij bij de burgemeestersverkiezingen afgelopen zondag niet de absolute meerderheid, maar staat met 9710 stemmen (36,4%) duidelijk voor op zijn uitdagers van de CDU (30,3%), de Groenen (27,9%) en Die Linke (5,5%).

Zijn kansen zijn goed dat hij in de tweede ronde, wanneer de relatieve meerderheid voldoende is, tot de eerste AfD-burgemeester van een Duitse stad wordt gekozen.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op Görlitz: AfD-politicus wint eerste ronde van burgemeestersverkiezing

 1. Peter zegt:

  Verdachte aanslag Lyon bekent, maar motief nog onduidelijk
  De 24-jarige Algerijn Mohamed Hichem M……………………
  Wellicht “iets” met islam ?

  Like

 2. Republikein zegt:

  Nou hier nog, wensdroom.

  Like

  • droevige mof zegt:

   De Romeinen hadden weer gelijk: Ex oriente lux (Het licht komt uit het oosten.) Maar niet noodzakelijkerwijs van ons oosterburen. Görlitz ligt aan de Poolse grens en heeft niet alleen het Poolse katholicisme, maar ook de liefde van de Polen voor hun vaderland in haar levenswijze opgenomen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Peter zegt:

  In Görlitz begint de victorie !

  Like

 4. Jan zegt:

  Ben benieuwd wanneer de hetze tegen hem begint

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s