Salvini: “Een nieuw Europa is geboren”

Screenshot_85

(Vertaling: E.J. Bron)

Europa´s nationalistisch-populistische en EU-sceptische partijen behaalden opmerkelijke winsten bij de Europese Parlementsverkiezingen afgelopen zondag. Salvini is zeer tevreden.

Contra magazine

Het enorme succes van de Italiaanse partij “Lega”, het Franse “Rassemblement National” en de pas vijf weken oude Brexit Party is een eclatant signaal voor het feit dat Europa in werkelijkheid aanzienlijke veranderingen doormaakt.

Signalen zoals deze markeren het begin van een “nieuwe Europese Renaissance”, verklaarde Matteo Salvini, de populistische Italiaanse vicepremier, minister van Binnenlandse Zaken en leider van de “Lega”. “Een nieuw Europa is geboren. Ik ben er trots op dat de ´Lega´ deelneemt aan deze nieuwe Europese Renaissance”, zei Salvini.

Voorts zei Salvini: “Typische genoeg, toen de ´Lega´ de dominerende partij in Italië werd, veroverde Marine Le Pen Frankrijk en Nigel Farage won in Groot-Brittannië. Dit is een signaal voor het feit dat Europa verandert. Europa is het moe om een slaaf van de elites, ondernemingen en machten te zijn.”

De “Lega”, die de globalistische migratiepolitiek van de Europese Unie aanviel, boekte grote winst en overtrof de regerende coalitiepartner en rivaal, de Vijfsterrenbeweging.

Heel verrassend werd de links-populistische coalitiepartner van de “Lega”, de “Vijfsterrenbeweging” (MS5) zelfs door de socialistische “Partito Democratico” (PD) overtroffen, die op de tweede plaats terechtkwam.

Salvini verzekerde de journalisten in Milaan echter dat de resultaten van de EU-verkiezingen geen “afrekening” binnen het binnenlandse politieke landschap van Italië zouden veroorzaken, en hij voegde er aan toe dat “er op nationaal niveau niets verandert”.

Salvini bevestigde dat de globalistische linkse krachten, die Italië en Europa al jarenlang incompetent regeren, zijn belangrijkste tegenstanders blijven, terwijl zijn populistische bondgenoten in de regering partners en vrienden zouden zijn, waarmee hij onmiddellijk de samenwerking en het gezamenlijke werk weer zou oppakken.

Vijf jaar geleden nog lukte het de “Lega” tijdens de laatste parlementsverkiezingen in Europa nauwelijks de 6%-grens te halen. Sindsdien hebben in heel Europa EU-sceptische, populistische en rechtsgerichte partijen aanzienlijke winsten behaald bij de Europese Parlementsverkiezingen. Zeer zeker, omdat de oude partijen geen passende antwoorden meer hebben op de vragen van de huidige tijd.

Zij dienen een globalistische nieuwe wereldorde, die probeert de Europeanen te ontwortelen en met mensenmassa´s uit de hele wereld te overstromen. Daar doen de nationalisten en EU-tegenstanders niet aan mee en verzetten zich waar dat ook maar mogelijk is.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", EU-critici, Europa, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme, Italië, LEGA, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op Salvini: “Een nieuw Europa is geboren”

 1. Jean zegt:

  Europa bestaat al eeuwen w.w.z. het is niet geboren maar wel gelukkig “herboren” en hopelijk mogen we vanaf 1 juni de stromen allochtonen richting midden oosten & Afrika dagelijks beleven, wij zullen dan terug veiligheid en leefbaarheid kunnen beleven.
  In een Vlaamse krant trachten ze de burgers nog steeds te belazeren met linkse waanzin, een titel zegt genoeg:
  “Vlaams Belang-kiezers zijn jong en laaggeschoold, Groen-stemmers hoogopgeleid” wat uiteraard moet zijn:
  “Vlaams Belang-kiezers zijn geschoolde en hoogopgeleide mensen die bezig zijn met de toekomst van het eigen volk, groene linkse troep zijn achterlijke idioten zonder scholing”.

  Geliked door 1 persoon

 2. Frans Brassens zegt:

  Nou, ‘nieuw geboren’ is Europa toch niet.
  Ik zie het wat anders.
  Europa is momenteel (hopelijk) een soort Lazarus die bezig is op te staan uit de dood.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ivanneau zegt:

  Maak je niet blij met een dooie mus. De grenzen staan nog steeds wagenwijd open en er is geen enkel teken dat dit gaat veranderen. Zelfs niet op de lange termijn. De anti Eu partijen slaan geen deuk in een pakje boter en zullen alle functies die er maar enigszins toe zouden kunnen doen aan hun neus voorbij zien gaan. Blijft over de aanwezigheidspremie en de applausmachine. De weg naar de bodem is nog lang niet ten einde en de domheid van de autochtonen tart iedere beschrijving.

  Like

 4. David zegt:

  Salvini is het zonnetje van Europa, zo n lekker zonnetje om in te zitten, niet te heet, aangenaam.
  Dat denk ik als ik hem zie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s