Vrijheid of socialisme

Screenshot_57

(Door: Vera Lengsfeld)

Uit een voordracht van Dr. Markus Krall

“Het socialisme is de religie van de idioten. Het probleem is echter dat de socialisten de betere volksmenners zijn. Waarom is dat zo? Dat heeft een economisch-historische achtergrond. Zij moeten betere volksmenners zijn, omdat zij anders de leegte van hun leer, dus het volledige ontpitten van hun leer, die eigenlijk überhaupt geen intellectueel gehalte heeft, helemaal niet kunnen verkopen. Hoe slechter hun product is, des te beter moet hun marketing zijn. Daarom zijn de socialisten goede volksmenners.

En daarin hebben ze geoefend, het is een product, ze hebben echt geoefend: Crises te misbruiken om gewelddadig de macht te grijpen. En daarom staan we voor een fundamenteel dispuut in onze samenleving. Dat wordt geen economische crisis […] Dat wordt een politieke crisis, een grondwetscrisis, een economische crisis, een maatschappijcrisis. En als we niet oppassen, dan komen we terecht in datgene wat menigeen nu al een beetje retorisch lomp DDR 2.0 noemt. Die hebben we nóg niet. Maar we zijn al bij 1.2. En ik denk dat we ons er op moeten voorbereiden om dit dispuut, dat een g e e s t e l i j k dispuut is, te voeren. […] Denkt u er over na waar u staat  wanneer het tot het grote maatschappelijke dispuut komt en doet u mee, want anders geldt Dante Alighieri: ´De donkerste plaatsen in de hel zijn gereserveerd voor diegenen die zich er in tijden van een morele crisis buiten willen houden.´

En dat het een morele crisis is, niet alleen van onze natie, maar van ons continent, dat zullen we nog vaststellen.”

Bron:
https://vera-lengsfeld.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron|
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in socialisme, Vrijheid. Bookmark de permalink .

2 reacties op Vrijheid of socialisme

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ben het hier niet mee eens, er is een tijd geweest toen de industrie werd ontwikkelt dat zij hard nodig was, vergeet niet dat we aan het vroege socialisme ook het nodige te danken hebben, dankzij hen werd kinderarbeid afgeschaft. Of dacht u dat de boeken van Dickens alleen maar fantasie waren?
  Vergis je maar niet, er is een periode geweest dat dit hier net zo erg was als in Bangladesh nu.
  Als vroeger iemand ziek werd of oud dan was hij afhankelijk van particulier initiatief of de kerk.
  Nee leven van alleen AOW is zeker geen pretje maar je hoeft er geen dankjewel voor te zeggen, het zijn opgebouwde rechten (zolang Rutte ze intact houd…)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s