Duidelijke kritiek: Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken op de situatie van Julian Assange

Screenshot_69

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

Op haar reguliere persconferentie sprak de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken ook de situatie van Julian Assange aan, die zich op dit moment op de ziekenafdeling van een Britse gevangenis bevindt. Een VN-commissie beschuldigde Londen in de zaak Assange van foltering en Assange zou niet eens toestemming krijgen om zijn advocaat voldoende te spreken om zich zodoende op zijn verdediging voor te bereiden. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken vond duidelijke woorden en ik heb hieronder de officiële verklaring van Rusland over deze zaak vertaald:

Die Unbestechlichen

Begin van de vertaling

Wij houden de ontwikkelingen rondom de oprichter van “WikiLeaks”, Julian Assange, in de gaten.

Deze hele zaak is het duidelijkste voorbeeld voor de dubbele moraal van landen, die zo graag andere landen bekritiseren wegens de mensenrechten, maar deze zelf naar hartenlust schenden.

Ik heb een vraag aan de EU-ambassadeur in Moskou, de heer Markus Ederer: Waarom wilt u niet de publieke aandacht op de situatie van de heer Assange vestigen? Houdt u zich niet in! Geeft u ons a.u.b. een inschatting van de situatie vanuit het oogpunt van de mensenrechten.

Het ligt voor de hand dat de vervolging en arrestatie van Julian Assange niet alleen tegenstrijdig zijn aan de idealen van de persvrijheid, maar ook de fundamentele rechten en vrijheden van een mens schenden. Russische vertegenwoordigers hebben op verschillende mensenrechtenforums in de afgelopen jaren regelmatig de aandacht van de partners op de situatie rondom Julian Assange gevestigd en de desbetreffende landen opgeroepen te voldoen aan hun internationale verplichtingen ter bevordering en ter bescherming van de mensenrechten. Dat werd eveneens herhaaldelijk door vooraanstaande internationale mensenrechteninstellingen geëist, ook door de VN-mensenrechtenraad. Onlangs nog heeft de werkgroep van de VN-mensenrechtenraad voor willekeurige arrestaties, illegale executies en foltering onacceptabele schendingen van de rechten van Assange gemeld. We zullen zien hoezeer de landen, die door internationale mensenrechtenactivisten bekritiseerd werden, bereid zullen zijn hun internationale verplichtingen ter bevordering en ter bescherming van de mensenrechten na te komen.

En van de permanente vertegenwoordiging van de VS bij de Verenigde Naties in New York verwachten we voor Julian Assange een rondleiding door het gebouw van de VN. Ik kan me nog heel goed herinneren hoe graag zij zulke rondleidingen hebben gegeven aan diegenen die zij strijders voor de vrijheid van meningsuiting en de mensenrechten hebben genoemd.

Wij zullen de verdere ontwikkeling van deze zaak nauwkeurig volgen.

Bron:
https://dieunbestechlichen.com
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Mensenrechten, Persvrijheid, Rusland, sarcasme, Verenigde Naties, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, VS, Westen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Duidelijke kritiek: Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken op de situatie van Julian Assange

 1. koosv8 zegt:

  Het vrije OOSTEN tegen de WEST-BLOK LANDEN. WIE HAD DAT GEDACHT!!!!

  Geliked door 1 persoon

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  De pot die de ketel verwijt. Hoe zat het ook al weer met de Russische ex-spion Sergei Skripal, die door de Russen in Londen is vermoord? Waar was zijn vrijheid van meningsuiting? Dat was trouwens in het buitenland, wat er in hun eigen land gebeurt kun je raden.
  De Russen zijn de laatsten die hier iets over mogen zeggen of een ander land iets verwijten. Ze hebben boter op hun hoofd.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

  • Groene Leeuw zegt:

   Wie liet de MH17 neerschieten? Oekraïne en het Westen waaronder Nederland. Die hebben pakken boter op hun hoofden. Oekraïne beschikt ook over BUK-raketten van Russische makelij uit de Koude Oorlog. De Russen leveren die al sinds 1990 niet meer aan die antisemieten.

   Geliked door 2 people

  • maarten1954 zegt:

   J. C. Th. Köhler:
   Skripal…Waren dat ‘De Russen’ ?
   Wat hier geschreven word is dus waar? …volgens U.
   Ik heb mijn twijfels…

   Geliked door 3 people

  • Bob Koster zegt:

   De Russen hebben het gedaan, zaak opgelost. Heer Köhler, de zaak Skripal heeft net zoveel losse eindjes als de zaak MH-17. Ik vermoed dat het een opzetje is (een hoax in modern Nederlands) om Rusland te beschadigen, net als de zaak MH-17. Nee, ik ben er zeker van.

   Geliked door 3 people

  • Eric zegt:

   Skripal door de Russen vermoord? En waar zijn de bewijzen? ’t Is toch niet omdat May, de slechtste politica uit de hele Britse geschiedenis, wat schreeuwt dat dat ook klopt. We kennen de politiek in West-Europa: leugens, leugens en verdraaiingen. Overigens zouden de Russen zich ook kunnen afvragen wat er met Tommy Robinson gebeurd is. Dat ze dat niet doen vindt zijn oorzaak in hun beleefdheid. Poetin is niet iemand die graag vuurtje stookt. Dat hebben de Engelsen (Blair, Cameron) en de Amerikanen (Bush sr., Bush jr., B & H. Clinton en Obama wél gedaan). Het westen kan dus ook beter eens voor eigen deur vegen alvorens anderen ervan te beschuldigen dat ze ‘de mensenrechten niet respecteren’.

   Geliked door 1 persoon

  • koosv8 zegt:

   Geloofd u dat zelf. een beetje russische geheime dienst gaat natuurlijk niet met een oud russisch middeltje iemand om zeep helpen, of zal het toch de tegenpartij zijn. Het zelfde bij Assat in Syrië, het ergste bijna voorbij en nog effe gauw een gifgas aanval. de rebellen?
   En Irak, of Servië, lekker zo’n geloof.

   Like

 3. Jan zegt:

  Socialisten zijn rechter en beul tegelijk

  Geliked door 1 persoon

 4. aad zegt:

  Moedig en dubbel.

  Like

 5. Perfide Albion zegt:

  De Russen zien het uitstekend. De Britse ratten regering en de rest van de politieke kaste houdt politieke gevangenen en heeft zichzelf uitgeleverd aan de islamitische vijanden.

  Vreemde gewaarwording. Het Oosten is wel vrij van het communisme. Hier zijn de sympathisanten van het communisme aan de macht! De Britse maar ook de Nederlandse regering kunnen schreeuwen wat ze willen. We geloven geen woord meer van hun leugens.

  Geliked door 5 people

  • Nemesis zegt:

   Nee, niemand gelooft hun leugens nog, maar als ze naar de stembus gaan zetten ze wel hun kruisje bij die landverraders partijen, hoe hyporcriet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s