We moeten Nederland prijzen dat de slavernij werd afgeschaft

Screenshot_249

(Door: Paul Cliteur)

Het is van belang geen excuses te maken in een situatie waar excuses niet gepast zijn

In 1814 ondertekende Nederland een internationaal verdrag met als doel de stopzetting van de handel in slaven. Op 1 juli 1863 werd de slavernij officieel afgeschaft in Nederlands belangrijkste slavenkolonie Suriname.

Wat gaan we doen met dit historisch gegeven? Excuses aanbieden voor het feit dat eens (vóór 1863) de slavernij bestond? Of gaan we Nederland prijzen dat het in 1863 de slavernij heeft afgeschaft terwijl in andere delen van de wereld slavernij en andere vormen van onderdrukking welig tieren?

Naar mijn idee moeten we Nederland prijzen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Nederland, Slavernij. Bookmark de permalink .

12 reacties op We moeten Nederland prijzen dat de slavernij werd afgeschaft

  1. Mr Dumass zegt:

    “Op 1 juli 1863 werd de slavernij officieel afgeschaft in Nederlands belangrijkste slavenkolonie Suriname.”
    Onze excuses hier voor aanbieden???
    Never.. ze hebben er een heel land aan over gehouden dat ook nog steeds op onze kosten leeft.

    Like

  2. M. zegt:

    Die hele slavernij discussie gaat nergens over dan mensen schuld aan lullen waar ze geen schuld aan hebben.
    Bovendien de mensen die zeuren zijn wel de laatste die moeten zeuren gezien hun eigen aandeel. Maar dat dient het zieligheidverhaal niet dus draait men de boel voor het gemak maar gewoon om.
    Dat we hier altijd al zonder noemenswaardige problemen alle soorten en kleuren hebben opgenomen en onderhouden daar hoor je ze niet over en wie gaat ons andersom onderhouden in hun landen?

    Like

  3. Jan zegt:

    De grootste slavenhandelaren waren moslims en zijn dit tot de huidige dag

    Voor de blanken zwarten als slaven verhandelden verhandelden moslims hen al eeuwenlang. 1300 jaar verhandelden moslims al Afrikanen. De slavenhandel van blanken duurde niet langer dan 3oo jaar. Meer slaven stierven tijdens het transport door de Sahara dan dat er slaven stierven op de schepen van de Europeanen.
    Slaven stierven binnen 5 jaar in de Turkse zoutmijnen. Veel stierven aan ziekten die in het MO heersten.

    Veel van de slaven werden door moslims gecastreerd en moesten de harems bewaken, menigeen stierf. bloedde dood of stierf aan infecties.
    In 1860 werden op Zanzibar 3000 Afrikaanse vrouwen bevrijd, 5% had kinderen. De concubines die zwanger raakten dienden een abortus te ondergaan anders konden zij immers erfgenaam worden.

    Racisme van moslims tegen zwarten gaat terug naar 869 toen dit zich duidelijk openbaarde in Irak. Zwarten kwamen in opstand tegen de beestachtige wijze waarop zij door moslims werden behandeld. De opstand duurde tot 883. Thomas Sowell noemt dan ook de verontwaardiging over de slavenhandel in Amerika selectieve verontwaardiging omdat weggekeken wordt als het de islamitische slavenhandel betreft. Bovendien werden blanken nog steeds als slaaf verhandeld door moslims terwijl de zwarte slavernij al lang was afgeschaft

    Al in 1760 waren het de Europeanen die de aanzet gaven tot de latere afschaffing van de slavernij.
    In 1960 werden nog steeds Afrikaanse slaven door moslims verkocht om hun pelgrimstocht naar Mecca te financieren. In Mauretanië werd pas in 1980 officieel de slavernij afgeschaft.
    In 70 jaar tijd verloren 2000 Britse mariniers hun leven om 160.000 slaven te bevrijden. Hoe groter het gebied van de islam werd hoe groter de islamitische slavenhandel en hoe groter de mishandelingen.

    Vanaf de kruistochten tot 1800 terroriseerden de Barbarije (Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en de Siwa van Egypte) de Europese kusten tot de Amerikaanse vloot hen in 1815 versloeg. Definitief werd aan de piraterij en slavenhandel een eind gemaakt door de Britse en Nederlandse marine in 1816 toe de piraten in Algiers verslagen werden. De haven van Algiers, dat een van de laatste grote piratennesten was, en de daarin aanwezige vloot van piratenschepen werd daarbij vernietigd. Kort daarna, in 1830, werd het gebied door Frankrijk bezet zodat de piraten geen kans meer hadden om hun praktijken te hervatten.


    Geredde slaven

    https://www.quora.com/Were-Muslims-Arabs-the-biggest-slave-traders-in-all-of-history
    http://www.aei.org/publication/thomas-sowell-on-slavery-and-this-fact-there-are-more-slaves-today-than-were-seized-from-africa-in-four-centuries/

    Omvang christenslavernij onderschat
    De memoires van Europese slaven in islamitisch Noord-Afrika zijn lang afgedaan als ‘zielige verhalen’. In enkele gevallen is er zelfs opzichtig met cijfers gesjoemeld om het fenomeen te kunnen minimaliseren. Maar recente buitenlandse studies tonen aan dat de slavernij van christenen in ‘Barbarije’ geen marginaal verschijnsel was, en het lot van de slaven weinig benijdenswaardig.
    ….
    https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/10669/omvang-christenslavernij-onderschat.html

    Bijzonder:
    Politiek correcten werden laaiend toen de AfD het schilderij van Jean-Léon Gérôme, Slavenmarkt, gebruikte voor hun poster. Antwoord van de AfD: Wij laten ons de mond niet snoeren maar laten zien wat de gevolgen kunnen zijn voor Europa


    https://www.meforum.org/58519/painting-muslims-enslaving-white-women
    (hoe blanker de vrouwen, hoe geliefder bij moslims en de seksslavinnen werden aangeleverd door de Vikingen)

    Geliked door 2 people

  4. Jan zegt:

    Moslims zijn tot de huidige dag slavenhandelaars, verhandelen blanke meisjes als seksslavinnen door toedoen van socialisten die de andere kant opkijken

    White British girl held prisoner by Muslim grooming gang for 12 years and forced to have 8 abortions
    https://voiceofeurope.com/2018/09/white-british-girl-held-prisoner-by-muslim-grooming-gang-for-12-years-and-forced-to-have-8-abortions/

    Yazidi survivors of Isis sex slavery told to give up their children
    https://www.irishtimes.com/news/world/middle-east/yazidi-survivors-of-isis-sex-slavery-told-to-give-up-their-children-1.3878983

    Like

  5. Jan zegt:

    Bosma over de sylvanisering van de maatschappij en de reactie van de politiek correcte gekken als kutwijven Beckerman (Salafistische Partij) en Salima Belhaj (D666)

    Like

  6. Meine zegt:

    In moslim-landen werd slavernij 100 jaar later afgeschaft. Ga daar “excuses” vragen !
    Hoe zit het met de export van Ierse slaven dan in USA ? De Britten vonden dat Ierland leeg-gemaakt moest worden, en de mensen werden “geexporteerd”. De facto kwamen ze in de slavernij. Het enige verschil was dat er voor de “zwartjes” wel gezorgd werd, want eigendom. Een van de redenen om slavernij af te schaffen waren de “White Slaves”, tot in 1830 waren er meer blanke slaven dan zwarte. Er zijn foto’s uit 1850 met ook blanke slaven. Zwarte slaven waren duur, blanke slaven stonden bekend als “White trash”. Slaven werden gekocht van moslims, in Afrika. Het is zo’n onzinverhaal dat de “blanke man” ging jagen op slaven in Afrika ! Moslims waren de leverancier van slaven, al vele eeuwen lang. Van negers tot ijslanders werden verhandeld.

    President Lincoln wilde na de Civil War alle negers terug sturen naar Africa, helaas werd hij vermoord door een linkse activist en democraat John Wilkes Booth.

    In NL zijn nooit slaven echt werkzaam geweest. Er is zelfs een neger gepromoveerd in Leiden, helaas ging hij slavernij verdedigen. Had hij om het even een ander onderwerp gekozen, was hij nu een boegbeeld geweest, met vele instituten en scholen naar hem vernoemd….
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Jacobus_Capitein

    En tot vandaag de dag willen de “zwartjes” nog steeds verzorgd worden, want zielig en gekwetst. Alles wat de exclusiviteit van dit beeld aantast, wordt betiteld als “Myth”, onzin, of weggepoetst uit geschiedenisboeken.

    Like

    • Marijke zegt:

      In moslimlanden afgeschaft? Dacht het niet; in Quatar is nog steeds slavernij. Hun papieren worden afgepakt en ze kunnen voor een schamel loontje werken tot ze er letterlijk dood bij neervallen. Laat de VN zich daar maar eens druk over maken!

      Like

  7. Meine zegt:

    Even een extra linkje:
    https://www.quora.com/Were-there-white-slaves-in-the-US
    Slavernij, of “Indentured Service”, wat is het verschil ?

    Like

  8. andre zegt:

    Er is alleen een kleur afgeschaft, wat vroeger zwart was is nu wit en we hebben het niet eens in de gaten.

    Geliked door 1 persoon

  9. Lucky zegt:

    Slavernij bestaat nog steeds in allerlei vormen, maar daar hoor je niemand over.

    Like

  10. Meine zegt:

    Tijdens mijn werk in Maryland, in de vorige eeuw, tegen een grote groep, de opmerking gemaakt dat “Afro-Americans” blij moeten zijn dat ze in de US of A wonen.

    …If Slavery never existed, negro’s would be just as rare on this planet as Native Indians !
    Ik werd me daar toch een beetje schaapachtig aangekeken…

    Like

Plaats een reactie