Mainstream-media maken inzet van Trump voor vrije meningsuiting belachelijk

Screenshot_458.png

(Vertaling: E.J. Bron)

Trump vecht voor vrij internet en de vrijheid van meningsuiting

De censuur grijpt om zich heen. Zelfs aanhangers van de Amerikaanse president dreigen gecensureerd te worden. Daartegen mobiliseert Trump nu. Hij heeft zelfs internetactivisten bij zich uitgenodigd in het Witte Huis.

Die Freie Welt

Wanneer is het ooit eerder gebeurd dat het gros van de Amerikaanse mainstream media vanaf de verkiezingscampagne tot en met de ambtsperiode een president van de Verenigde Staten van Amerika zo massaal aanvalt en constant onder vuur neemt? Nog nooit was het in de pers en op de tv zo wijdverbreid om tegen de president tekeer te gaan en ook nog eens met unfaire middelen te handelen.

Geen wonder dat Donald Trump zich weert. Maar het gaat niet alleen om hemzelf. Het gaat ook om zijn aanhangers. Nauwelijks een politieke mening wordt op internet bij YouTube, Google, Facebook, Twitter en vergelijkbare media meer en vaker gecensureerd dan die van de Trump-aanhangers en Republikeinen, van de christenen en conservatieven, van de “Pro-Life-beweging”of van de patriotten. Ze hoeven alleen maar het woord “gezin” in de mond te nemen om als “rechts-extremen” zwartgemaakt te worden.

Daar wil het Witte Huis nu iets tegen doen. Trump heeft meerdere campagnes ter bescherming van de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van spreken aangekondigd. NU heeft hij internetactivisten bij zich in het Witte Huis uitgenodigd om een signaal af te geven van solidariteit met de conservatieve YouTubers en internetactivisten.

De mainstream-media reageren zoals verwacht en maken dit belachelijk. In de “Welt” is er zelfs sprake van dat Trump “rechtse internettrollen” zou vleien, die “haat verspreiden”. Daar hebben we het weer: oppositionele meningen worden zwartgemaakt als “hatespeech”, zelfs wanneer het Witte Huis hen uitnodigt. En als Trump de censuur bekritiseerd, wordt hij er van beschuldigd op te roepen “tot de strijd tegen de sociale media” (zie comment van de “Frankfurter Rundschau”).

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, demoniseren, Donald Trump, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, political correctness, propaganda, Rotzakken, social media, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Verenigde Staten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Mainstream-media maken inzet van Trump voor vrije meningsuiting belachelijk

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Voor LINKS zijn alle middelen gerechtvaardigd als Trump maar op wil rotten.

  Geliked door 3 people

 2. bedonderde burger zegt:

  De hele pers deugt niet, Fortuyn zei het al en hij had gelijk, de hele pers, ook internationaal, bedrijft politiek, ga je werk doen als journalist. Controleer de politiek doe er niet aan mee! Hoeveel ex journalisten zitten inmiddels in de politiek, hoeveel zijn er burgemeester als beloning voor wegkijken en meelullen? Om het over Nederland te hebben:
  Heel Nederland bakt!
  Heel Nederland handelt!
  en
  Heel elitair Nederland is corrupt!

  Geliked door 3 people

 3. koosv8 zegt:

  Links, en dat zijn ze bijna allemaal, kunnen niet tegen hun verlies. En dat is precies wat ze laten zien ook. Dat ziet iedereen. Hoe dom ben je dan, om het zo te laten blijken.

  Like

 4. henk verhoef zegt:

  het probleem van heel europa is feitelijk zelfde probleem wat er was na de “gouden ” eeuw zegt maarr 1700
  mensen redeloos leiders radeloos en toestandland reddingloos
  Nu weer
  Schulden torenhoog- geen leiders meer- noem nu eens een leider nu Mutti wegbibbeerd ( wanneer gaat ze bevallen want heeft ze een buik van 9 maanden) volk ja die kloot ook maar aan met stemmen en zakkenvullen ( oetkerings verleners en 2e kamerleden ook weinig goed bezig en veel Sylletjes de kroeskopkapster amateur politica)
  een bevolking met een Iq van onder de 100( gemiddeld)
  =die ook nog denkt– wij zijn de beste en veel beter dan spleetogen of krulkoppen
  Wen er maar aan– het is over en ujit en doe ook maar dag met je handje tegen je pensioen waarvoor JIJ wel betaalde maar de verrijker alleen maar de vruchten van pluk

  Geliked door 1 persoon

 5. jegeloofthetniet zegt:

  Trump is een held. De beste president ooit.

  Geliked door 2 people

 6. Taljaard zegt:

  Hij mag dan een onbehouwen hork zijn (wat hij zelf ook toegeeft), dom is hij zeker niet.
  Hij krijgt tot nu toe alles voor elkaar wat hij wil, ondanks alle tegenwerkingen, politieke intriges en lastercampagnes. En dat is al het geval sinds het moment dat hij aankondigde om voor het presidentschap te gaan.

  Die muur aan de grens komt er. Die nieuwe regeling voor de zorg komt er. China is al bijna door de knieeen. Die vredesregeling met NK komt er. Evenals een normalisering van de Amerikaans-Russische betrekkingen, en een EU die, samen met de rest van de globalisten, een toontje lager zal moeten zingen. En wie niet naar hem wil luisteren wordt er gewoon uitgebonjourd (”you’re fired!”), of je nu een vijf sterren generaal bent (Mathis), of een olietycoon (Tillerson).

  Het mooiste en meest typische voor hem vond ik zijn bekvechten met die onuitstaanbare CNN kwast van een Jim Acosta. Hij wilde de microfoon voor de pers niet uit handen geven, en schoffeerde zelfs een vrouwelijke stagiaire, die hem dat ding wilde afnemen. Hij gaf hem pas uit handen toen Trump achter het katheder vandaan kwam en aanstalten maakte om persoonlijk in te grijpen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s