EU-parlement beslist over Von der Leyen

Screenshot_34

STRAATSBURG – Het Europees Parlement beslist dinsdag of de Duitse Ursula von der Leyen (foto) voorzitter van de Europese Commissie wordt. Om 18.00 uur staat de geheime stemming in Straatsburg op de agenda. Als ‘VDL’ de vereiste absolute meerderheid krijgt wordt ze op 1 november de eerste vrouw die het dagelijks bestuur van de EU gaat leiden.

De Telegraaf

Von der Leyen (60) houdt om 09.00 uur een speech waarin zij haar plannen voor de komende vijf jaar toelicht. Dan volgt tot 12.30 uur een debat. Daarna resten haar ruim vijf uur om twijfelende parlementariërs over de streep te trekken.

De christendemocrate heeft 374 stemmen nodig. Het parlement telt 751 zetels, maar vier zijn onbezet. Wordt ze weggestemd dan moeten de EU-leiders binnen een maand met een nieuwe kandidaat komen.

Alleen de steun van haar eigen Europese Volkspartij (EVP, 182 zetels) is zeker, die van de liberale Renew-fractie (108 zetels) volgens ingewijden nagenoeg. De sociaaldemocraten (154 zetels) zijn verdeeld. De Groenen en radicaal-links stemmen tegen. Het is niet zeker wat de conservatieve ECR-fractie en de rechts-“radicale fractie” Identiteit en Democratie doen.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, EUSSR, Hypocrisie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op EU-parlement beslist over Von der Leyen

 1. r.v.maler zegt:

  het is een rotzooi en het blijft een rotzooi

  Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Mijn voorstel is de EC door de Europese bevolking te laten kiezen.
  Dat heet “democratie”.
  Maar daar zijn de technocraten in Brussel allergisch voor.

  Like

 3. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/07/16/german-populist-mep-incompetent-merkel-protege-von-der-leyen-will-destroy-the-european-union/

  German Populist MEP: Incompetent Merkel Protege von der Leyen will Destroy the European Union

  Duits populistisch parlementslid: incompetent Merkel Protege von der Leyen zal de Europese Unie vernietigen

  Ursula von der Leyen is supposed to become President of the European Commission, the EU’s top job. But who is she?
  No one outside Germany had ever heard of her, no one had her on the watch list. If the Eurocrats had stuck to their word, they should have nominated Manfred Weber of the liberal-conservative European People’s Party. However, eventually, out of nowhere, the European Council nominated her, following German Chancellor Angela Merkel’s wish.

  Ursula von der Leyen zou president worden van de Europese Commissie, de topbaan van de EU. Maar wie is zij?
  Niemand buiten Duitsland had ooit van haar gehoord, niemand had haar op de wachtlijst staan. Als de Eurocraten zich aan hun woord hadden gehouden, hadden ze Manfred Weber van de liberaal-conservatieve Europese Volkspartij moeten nomineren. Uiteindelijk, uit het niets, heeft de Europese Raad haar echter genomineerd, in navolging van de wens van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

  Like

 4. Rolf5842 zegt:

  Iedereen die binnen nu en vijf jaar de dood van de Europese Unie wil zien, stel ik voor om achter de benoeming van Ursula von der Leyen te gaan staan. Von der Leyen is de huidige minister van Defensie in Duitsland en heeft ertoe bijgedragen, dat de paraatheid van het Duitse leger nog verder in het moeras is weggezakt. De Duitse NAVO verplichting wordt op dit moment voor nog geen 50% gehaald. Zij is een zwakke minister en zal ook een zwakke EU leidster worden. Haar visie (als zij die al heeft, tot nu toe heeft ze die nooit handen en voeten gegeven) is van het principe “pappen en nat houden” en het “de kool en de geit sparen”. Haar devies als minister is: “het nemen van geen beslissing is óók een beslissing”.
  I rest my case…

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Het Duitse leger werd met opzet uitgehold gelijk als het Nederlandse leger. Dat is niet omdat ze dom zijn. Dat is omdat ze al jaren aan het voorsorteren op een Europees leger.

   Like

 5. droevige mof zegt:

  Hoera, ze heeft haar bestemming bereikt.
  Wij Duitsers zijn van de vrouw af.
  Zij is de ultieme vernietigingskatalysator in de EU.
  Waar ze verschijnt is er chaos en onenigheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s