Teksten van de Franse schrijver Éric Zemmour op het menu!

Screenshot_133

(Vertaling: “delamontagne”)

Een restauranteigenaar in Gambsheim, in de Franse Elzas, drukt elke keer opnieuw een uittreksel uit het boek “De  Franse Zelfmoord” van  Éric Zemmour bij het menu af.

Het is een verrassende tekst. Vooral onder het menu “zakelijk” van het restaurant “De Smederij” in de Elzas in Noordoost-Frankrijk (foto). Op dezelfde bladzijde waarop de zeebrasem en tonijntartaar worden aangeprezen, kun je iets uit het boek van Zemmour, “De Franse Zelfmoord”, lezen. Zo zijn daar de kwesties van de immigratie en de Grote Vervanging . Het zijn allemaal onderwerpen die bij deze schrijver die de confrontatie zoekt en elke keer weer als “polemist” de dingen herhaalt. Hij is al verscheidene keren veroordeeld wegens zogenaamd oproepen tot haat zaaien en rassendiscriminatie. Frankrijk  wordt een kolonie van zijn vroegere koloniën.

Screenshot_132

De teksten bij het menu vallen niet bij iedereen in de smaak. Daarop aangesproken door de krant laat de restaurateur weten dat hij de critici niet begrijpt. Hebben we niet langer het recht om te zeggen wat wij denken in dit land? Wie hinder ik ermee ? Elke week zet ik een andere tekst onder het menu.  Deze is wel een beetje gewaagd, dat weet ik wel! Het werd in de kranten afgekeurd. Maar ik mag nog steeds denken wat ik zelf wil. Op “Tripadvisor” zijn inderdaad verschillende foto’s van de teksten te zien. Op een ervan is de achterlijkheid te zien van de “humanitaire imbeciliteit”; de propaganda volgens welke de immigratie een kans is voor Frankrijk en de islam een religie van de vrede. Hoe zit ’t dan met die aanslag op het Bataclan in Parijs enkele jaren geleden ?

Bronnen:
www.fdesouche.com

www.sudouest.fr

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "migratie", "omvolking", "Populisme", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, burgermoed, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Eurabië, Frankrijk, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Nationalisme, Patriottisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

12 reacties op Teksten van de Franse schrijver Éric Zemmour op het menu!

  1. Piet Snot zegt:

    Heb je dan nog wel zin om lekker uitgebreid te gaan eten na zo’n verhaal.
    Natuurlijk mag de man alles op zijn menu afdrukken, maar of ie er nou meer omzet mee draait.

    Like

    • Wim zegt:

      Uw vraag legt precies de zwakte van de westerse mens bloot: Niet bereid om voor het principe er iets (of veel) bij in te schieten is hij bang om zich uit te spreken, om klanten of ‘vrienden’ te verliezen. Je zult ze de kost geven die zonder nadenken de winkels en merken blijven steunen die ze – gezien hun opvattingen – zouden moeten mijden. Wel heel veel onvrede (en daar ook over mopperen), maar niet bereid ook maar het minste comfort of wat geld in te leveren voor hun principes.
      Deze restauranteigenaar verdient veel bewondering en vooral steun van hen die het met hem eens zijn. Steun die ten koste gaat van alle zaken die *** hebben aan de autochtone burger en koketteren met hun zogenaamde diversiteit.

      Geliked door 1 persoon

      • Piet Snot zegt:

        Ik zeg toch niet niet dat ik het er mee oneens ben.
        Ik zou de tekst mee naar huis nemen, en dan lezen.
        Als ik een restaurant in loop, dan kom ik daar om te vreten, niet om over de wereld na te denken.
        Lezen doe ik wel op een ander moment, wanneer het mij uitkomt.
        Geef dan je klanten een exemplaar van het boek mee.
        Of snap je dit ook niet.

        Like

      • Piet Snot zegt:

        Hier bij de viskraam heeft de eigenaar het vaak over Israël, waar hij veel mee bezig is.
        Dat levert soms leuke en boeiende gesprekken op.
        Daar kan je dan net zoveel bewondering voor hebben.
        Veel “handelaren” laten het wel uit hun hoofd om een mening ergens over te hebben in het openbaar.
        Maar daar moet hij mij niet ook nog eens over gaan opbellen als ik mijn vis zit op te eten op me gemak thuis.

        Like

      • Eric zegt:

        Ik ben markthandelaar. Ik zeg wat ik wil tegen wie ik wil. Er zijn mensen die dan niet met me akkoord gaan en die dat zeggen. Anderen gaan wel akkoord en zeggen het ook. Anderen gaan niet akkoord en zeggen dat niet, maar blijven toch komen omdat mijn waren oké zijn. Indien ze wegblijven, mij niet gelaten, maar dan zijn het domoren, want nergens vind je mijn artikelen zo goed en zo goedkoop. Ik weet dat sommige klanten me mijden omwille van mijn meningen, maar dat doet hen meer pijn dan mij. Ik zal er geen boterham om laten, en ik behoud mijn trots. Terwijl zij lafaards zijn, die niet kunnen of durven argumenteren. Die Franse restauranthouder is een moedig man, hij zou gedecoreerd moeten worden. Net zoals al die moedige gele hesjes, die door Macron geëerd zouden moeten worden. Maar wat gebeurt er? Ze worden in elkaar geslagen. Zo gaat dat in de wereld, en het kan Piet Snot geen moer schelen. Hij is een vette kleinburger die tijdens een vreetbui niet gestoord wilt worden. Aan dat soort volk gaat de wereld kapot.

        Like

      • delamontagne zegt:

        Zoiets als altijd afgeven en schelden op moslims en arab-landen, maar er wel op vakantie gaan omdat ’t zo voordelig is.

        Like

      • Piet Snot zegt:

        Dus als ik ongestoord wens te eten, dan help ik mede de wereld kapot te maken.
        Ik wil met iedereen overal altijd over spreken, maar wel wanneer ik daar zin in heb.
        Maar blijkbaar moet ik ten alle tijden tijd vrij maken voor iedereen met een mening over de wereld waarmee ik het allang mee eens ben.
        In dat geval ben ik dan wel snel uitgepraat, want ik was het er al mee eens.
        Val lekker mensen lastig die nergens van op de hoogte zijn of het verder een worst zal zijn.
        Ik breng iedereen al op de hoogte op mijn manier, maar dat is blijkbaar niet voldoende voor de meeste hier.
        Nee, ik moet mijn vreten er zelf koud voor laten worden.
        Maar de meeste lezen toch hier alleen dat wat ze willen lezen.
        Met dat soort mensen is het vaak onmogelijk om een goed gesprek mee te hebben.
        Maar waarschijnlijk heb ik hier met zeer zwaar gelovige te maken, die vinden het ook altijd normaal dat je daar maar tijd voor maakt.

        Geliked door 1 persoon

  2. Tistochwat zegt:

    Geliked door 3 people

  3. Piet Snot zegt:

    Een beter publiek dan hier zou een studio van john de mol niet kunnen gebruiken.
    Steek een bordje met , en nu iedereen juichen en lachen.
    En ze gaan er voor.
    En alles met een eigen mening moet ze kop houden.
    Vinden jullie zelf niet dat jullie er een antifa mening op na houden, wij bepalen waar je het altijd mee eens moet zijn, en anders deug je niet.

    En dat terwijl ik helemaal niet beweer dat ik het een slecht idee vind van de restaurant eigenaar, maar mij alleen afvraag of dat wel de juiste plek daarvoor is.
    Blijkbaar mag ik daar niet eens meer een mening over hebben als bezoeker van zo’n tent.

    Like

  4. Jules Vismale zegt:

    En wederom gaan in Frankrijk talloze Gele Hesjes de straat op om duidelijk te maken dat het populisme niet meer tegen is te houden!

    Like

Plaats een reactie