De teloorgang van Nederlandse taal en cultuur binnen academische instituties

Screenshot_167

(Door: Sujet Shams)

‘Voer actief beleid om nadruk te leggen op behoud van Nederlandse taal en cultuur binnen het hoger onderwijs’

Universiteiten in Nederland maken een funeste culturele ontwikkeling door. Deze ontwikkeling noemen we de verengelsing van het Nederlandse onderwijs. De tweetaligheid neemt vorm aan in het onderwijs zelf, tussen medewerkers binnen de faculteiten en zaait zich inmiddels uit tot in de studentenmedezeggenschapsraden, op zowel centraal als facultair niveau. Die raden, die ooit opgericht waren in de geest van ´68 om onderwijs-instituties meer democratisch te maken, ondergaan nu een omslag die af doet aan de kwaliteit van dat kleine stukje democratie. Doordat steeds meer Engelstalige studenten meedoen aan de verkiezingen voor de studentenraden wordt de voertaal automatisch Engels. Wederzijdse aanpassing is uitgesloten en zelden de norm. Nederlandse studenten zijn gastvrij en passen zich snel aan een internationale omgeving aan. Dat aanpassingsvermogen toont daadkracht, maar hoe zit het met de teloorgang van de Nederlandse taal en cultuur binnen het onderwijs?

In een manifest tot behoud van het Nederlands meldt het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology (ACASA) het volgende:

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, cultuurrelativisme, gezond realisme, Globalisering, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, Multiculti, Naïviteit, political correctness, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op De teloorgang van Nederlandse taal en cultuur binnen academische instituties

  1. Steven zegt:

    Straks wordt dat Arabisch

    Geliked door 1 persoon

  2. Wim zegt:

    Laat die club dan maar eens beginnen met een normale Nederlandse naam te kiezen, in plaats van dat aanstellerige, dikdoenerige Engels. Nergens voor nodig, net doen of je van internationale allure bent.

    Like

  3. Alphons Mantel zegt:

    wat kost de buitenlandse student de Ned. belastingbetaler?

    Like

  4. Piet Snot zegt:

    Ik erger mij al jaren aan dat altijd maar je zelf aanpassen aan mensen die het verdommen om Nederlands te spreken in Nederland.
    Zo ken ik zeker 2 mensen die hier al zeker 30 jaar wonen en nauwelijks 1 woord Nederlands kennen, maar enkel Engels.
    Omdat iedereen zich altijd aanpast aan deze Engels sprekende mensen.
    Ik verdom het om deze mensen een antwoord te geven in hun eigen taal.

    Like

  5. Lucky zegt:

    Er zijn studies waar zóveel buitenlanders zijn, dat ze gemeden worden door Nederlanders.

    Like

  6. Lucky zegt:

    https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/in-maastricht-is-de-nederlandse-student-een-schaars-product~b74bb80b/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

    In Maastricht is de Nederlandse student een schaars product
    Van alle studenten aan de Universiteit Maastricht die een volledige studie volgen, komt 53 procent uit het buitenland. Naast Duitsers lopen er nog 111 nationaliteiten rond. En daar kleven nadelen aan

    De studenten zijn in februari begonnen aan de bachelor Maastricht Science Programme, een brede studie natuurwetenschappen waarbij ze zelf hun curriculum samenstellen. Van de 25 studenten in hun studiegroep, is er één Nederlands. ‘Ik dacht dat ik vanzelf over de Nederlandse cultuur zou leren’, zegt de 18-jarige Shania Mitra uit India enigszins beteuterd. ‘Maar ik heb er nog niets van meegekregen.’ De Ierse Seán Lane (19) vertelt dat hij zich had opgegeven voor een cursus Nederlands. ‘Ik geloof niet dat het nodig is.’

    Like

  7. Hans van Meijgaard. zegt:

    Ik ben in het toenmalig basis en middelbaar onderwijs verplicht opgeleid in de Engelse taal.
    Daarna was dit op de Universiteit een groot voordeel, zowel voor de Nederlandse als de buitenlandse studenten en docenten. De overheid heeft later het middelbaar onderwijs kapot gemaakt. Jammer voor de huidige generatie kinderen. Helaas heeft die overheid nog veelmeer in Nederland kapot gemaakt en de huidige politici doen er geen moer aan want hun raakt de ondergang van De Nederlandse Samenleving niet.
    Hans Razend.

    Like

  8. Kraftavilqa zegt:

    Is de wens om onderwijs in de eigen Nederlandse taal te kunnen ontvangen vandaag de dag niet enorm ratzistisch en een schrijnend symptoom van white privilege? Waarom anders niet overgestapt op latijn in een niet zo ver verleden de lingua franca van de internationale academische gemeenschap. Iedereen publiceerde z’n werk in ’t latijn zodat het overal begrepen kon worden.

    Like

  9. Tijl Uylenspiegel zegt:

    De “verengelsing” van ons land hebben we gedeeltelijk ook aan onszelf te danken, een expat die voor een aantal jaar bij ons gestationeerd wordt heeft geen enkele noodzaak Nederlands te leren (en ze doen dat dan ook niet) want iedereen die ze tegenkomen (allochtonen uitgezonderd) spreekt Engels.
    Stationeer zo’n man/vrouw een paar jaar in Frankrijk en hij zal wel Frans moeten leren want Fransen spreken niet of nauwelijks Engels.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie